Liigat

Santanen väistyy, Sainio Kooveen uusi päävalmentaja – ”Tuloksellisesti kausi oli pettymys”

11.03.
2016
0 Kommenttia
5
Liigat
Hannu Santanen (valmentajista keskimmäinen) ei jatka Kooveen luotsina. Joukkueen uusi päävalmentaja on Valtteri Sainio (oikealla). Kuva: Esa Takalo

Hannu Santanen (valmentajista keskimmäinen) ei jatka Kooveen luotsina. Joukkueen uusi päävalmentaja on Valtteri Sainio (oikealla). Kuva: Esa Takalo

Kooveessa pitkän pelaajauran tehnyt ja tällä kaudella liigajoukkueen valmennustiimissä toiminut Valtteri Sainio on Kooveen uusi päävalmentaja. Sainion sopimus on mallia 2+1.

Sainion sopimus tarkoittaa sitä, että seuraa kolme vuotta luotsannut Hannu Santanen väistyy tehtävästään.

– Pohdittuamme asiaa eri näkökulmista päädyimme siihen, että jatkon kannalta järkevintä oli tehdä kahden-kolmen vuoden sopimus uuden valmentajan kanssa, Koovee Ry:n toiminnanjohtaja Esa Koivisto kommentoi ja jatkaa:

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Hannuun, toki tuloksellisesti tämä kausi on meille pettymys, kun emme selvinneet pudotuspeleihin. Päätös perustuu pääasiassa luonnolliseen tarpeeseen muuttaa valmennusta aika ajoin ja sitä kautta viedä joukkuetta ja pelaajistoa eteenpäin.

Tällä kaudella Koovee jäi pudotuspeleistä jäätiin muutaman pisteen päähän ja lopullinen runkosarjasijoitus oli kymmenes.

– Tällä kaudella ei aivan ylletty siihen, mitä kauden alkaessa lähdettiin hakemaan, se on sääli. Hannu ja valmennustiimissä mukana ollut Jouni Kulmala toivottavasti jatkavat meillä uusissa rooleissa, siitä keskustellaan par’aikaa ja kerromme enemmän, kun asiat varmistuvat, Kooveen salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho sanoo.

Kooveen tiedotteen mukaan tulevina kausina joukkueen tavoitteena on vakiinnuttaa taso pudotuspelijoukkueena ja kehittää joukkueen kohtuullisen nuorta ja kokematonta runkoa edelleen. Suuria muutoksia joukkueen pelaajistoon ei ole tulossa, mutta muutamia pelaajia on hankintalistalla.

– Meillä on hyvä perusrunko pelaajia, joilla parhaat pelivuodet ovat vasta edessäpäin. Oma tavoitteeni on auttaa ja kehittää näitä pelaajia eteenpäin omalla urallaan.

– Omissa junioreissa on paljon potentiaalia mutta toki meillä on kiinnostus täydentää joukkuetta sopivasti ulkopuolisillakin pelaajilla. Enemmän haemme oikeanlaisia tyyppejä ja heidän haluaan olla mukana kehittyvässä joukkueessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.