Liigat

Sarjapaikkojen kohtalot selviävät lähiviikkoina: ”Tälle kaudelle ei ole kirjattua sarjapaikkojen täyttöjärjestystä”

24.03.
2016
26 Kommenttia
1
Liigat
Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Ismo Haaponiemi (kuvassa) kerää hallituksen kokoon lähiviikkoina. Liigapäällikkö Jyrki Paajanen kertoi Pääakllo.fi:lle, että liigakarsinnat pelataan normaalisti. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Ismo Haaponiemi (kuvassa) kerää hallituksen kokoon lähiviikkoina. Liigapäällikkö Jyrki Paajanen kertoi Pääkallo.fi:lle, että liigakarsinnat pelataan normaalisti. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikinkien ja Erän seurafuusion myötä Salibandyliigasta vapautuu mahdollisesti sarjapaikka. Salibandyliiton hallitus tekee päätöksen sarjapaikan täyttämisestä tai täyttämättä jättämisestä.

Liigapäällikkö Jyrki Paajanen kertoi Pääkallo.fi:lle ettei liigan sarjapaikan täyttämiseen liityvät asiat ole ihan niin yksinkertainen kuin voisi kuvitella.

– EräViikingit on uusi seura, jolla ei ole vielä virallisesti mitään sarjapaikkoja. Joko Viikinkien tai Erän tulee hakea sarjapaikan siirtoa uudelle seuralle. Kummaltakaan seuralta ei ole myöskään tietääkseni vielä tullut virallista tietoa salibandyliitolle sarjapaikasta luopumisesta, toisella joukkueella on vielä pelitkin käynnissä, Paajanen kertoi.

Mahdollisesti vapautuva sarjapaikka on herättänyt kiinnostusta jo laajalti. Paajanen kertoo että tulevat pelit pelataan suunnitellun mukaisesti ja päätöksiä on luvassa vasta myöhemmin.

– Divarin perjantain finaali ja liigakarsinnat SalBan ja Divarin finaalin hävinneen joukkueen kesken pelataan ihan normaalisti. Samoin karsinnat Divariin, joissa on edessä 2. karsintakierroksen ottelut, Paajanen kommentoi.

– Asiat etenevät nyt ihan rauhalliseen tahtiin. Liiton hallitukselle kootaan päätöksenteon tueksi kaikki tarvittava materiaali.

Mikäli Salibandyliigan sarjapaikka täytetään, vapautuisi Divaristakin yksi sarjapaikka. Mikä on sen kohtalo?

– Kuten liigapaikan niin myös Divariin mahdollisesti aukeavan sarjapaikan täytöstä päättää liiton hallitus.

– Tälle kaudelle ei ole kirjattua sarjapaikkojen täyttöjärjestystä. Tällainen on kuitenkin aiemmin ollut. Se ei sido hallitusta päätöksissään mutta toimitamme kaiken mahdollisen materiaalin hallitukselle tulevien päätösten tueksi, Paajanen valotti.

– Kun kyseessä on iso ja merkittävä muutos salibandykartalla, liiton hallitus arvioi tulevassa kokouksessa sarjapaikan siirtojen ja sarjapaikkojen täyttöjen prosesseja kokonaisuutena ja tekee tämän pohjalta tarvittavat päätökset.

Salibandyliiton hallituksen kokoontumisen aikataulu on avoin, mutta puheenjohtaja Ismo Haaponiemi arvioi YLE:n haastattelussa kyseen olevan muutamista viikoista.

Lue myös:
Nyt jysähti: Helsinkiin maailman suurin salibandyseura isolla fuusiolla
Viikinkien Kurt Westerlund: ”Koskaan ei välttämättä ole se oikea ja paras ajankohta”
Some käy kuumana fuusiosta – ”Ei kai tuo voi olla seuran pysyvä nimi?”
Jättifuusio vie liigasta yhden joukkueen pois – myös Viikinkien ja Erän edustusjoukkueet yhdistyvät

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Hulluhuhu
24/03/2016
NST säilyy!
juippi
24/03/2016
Valitettavasti meni maku liiga/divari karsinnoista. Huomenna joko Lasb tai Steelers liigaan se on varma.Sen jälkeen toinen kohtaa Salban ja siitä voittaja Liigaan. Mielestäni sen peli hävinneen pitää saada se vapautuva Liiga paikka(tai annetaan se Erä Akatemialle). Ei todellakaan kuulu NST se paikka. Alkaa pikkusen mennä maku tästä säbä touhusta Salibandy liitto on yhtä kuin Erä. Kilpailevaa liittoa vaan pystyyn. Niinkuin väite että divarissa pelaava Erä akatemia ei ole Tapanilan Erää. Naava kehu,että pelipaikka löytyy sieltä kaikille jotka ei mahdu Eräviikinkeihin edustukseen pelaamaan. Kellään muulla Liiga jengillä ei voi olla farmi sopimusta divari jengin kanssa paitsi Erällä. Hienoa tulevaisuutta SALIBANDY LIITTO ERÄVIIKINGIT.
Goos
24/03/2016
Ainoa oikea ratkaisu oli että divarin finaalin häviäjä pelaisi nst:tä vastaan. Tosin Nst:n ukot ollu jo lomilla pitkään eikä varmaan kauheasti ole treenattu viime viikkoina. Ja sit voidaan miettiä kabinetti päätöksiä. Jos divarijengi häviää salballe niin miksi muka sarjapaikka kuuluisi sille enemmän kuin NST:lle?
Myntti
24/03/2016
Pelillisestihän liigapaikka ei kuuluisi NST:lle, mutta niinhän siinä käy. NST:llä resurssit ja junioritoiminta kunnossa, joten NST todennäköisesti selviää ilman Divari-vierailua. Toinen "Hämeenlinnalaisista" nousee varmuudella ja tuon keskinäisen ottelusarjan häviäjä häviää puhtaasti SalBalle, joten NST on siinä vertailussa edellä. Mutta antaa nyt poikien pelata ja katotaan sitten mikä on tilanne.
että mitähän v****a!
25/03/2016
Kaverista näkee, että tuli ihan puskista "ai pelataanko liigakarsintoja vielä?" "Ai liigapaikka? Sitä täytyy nyt pohtia kunnolla."

Jos todella on kahden kuukauden miettimisen tulos tämä fuusio niin sen mukaiset on jengin reaktiotkin. Jos jonkun niin Kurren kampanja tämä on, ja jos todella kaveri luikkii kohta itse pihalle salibandypiireistä niin täytyy sanoa että!!!
Jorma Teräs
25/03/2016
Eiköhän ne nosta molemmat Hämeenlinnalaiset liigaan, koska buumi. Olis järjetöntä olla käyttämättä tämmöstä tilaisuutta nyt kun siihen on hyvä mahdollisuus.
VJ
25/03/2016
Eli nää divarin finaali pelit pelattiin psrjaatteessa ihan läpällä jos molemmat nousee. Toivottavasti niin ei käy vaan voitosta saa ihan oikeasti jonkun oalkinnonkin.
JOOJOO
25/03/2016
Koko show taitaa tosiaan olla sitä, että Kurre jättää salibandyareenat pikku hiljaa.
Mutta kertarytinällä Viikkareita ei upotettu.
Urheilullisinta on pitää 11 joukkuetta. NST ja karsinnan häviäjä pääsisivät häviämällä liigaan.
Se voittaisi jo Sportin, KooKoon ja Jukuritkin.
Noistahan toki yksikään ei pelaamalla noussut.
JoJoJoJo
25/03/2016
Entäs jo ensi kauden Liigaan ja ASM ei nostettas yhtään joukkuetta. Pelattas sarja yks joukkue vajaana? Seuraavan kauden 2 viimeistä joutuisi karsintoihin, mutta kukaan ei putoaisi suoraan.
Ei NST:lle ainakaan
25/03/2016
Olisihan se kummallinen skenaario, että Salba olisi vielä tippumisvaarassa ja NST säilyisi jo tiputtuaan. Joko Hämeenlinnan porukat ja Salba tai sitten yksi joukkue vähemmän ja se täytetään vuoden päästä urheilullisin perustein. Täysi farssi jos paikkaa edes tarjotaan.NST:lle.
Lisäksi
25/03/2016
Lisäksi täysin munatonta jättää tässä vaiheessa edes auki. Kyllähän Salban ja divarifinaalin häviäjän urheilullinen oikeus on tietää ilman epäilyksiä millä panoksella ottelusarja pelataan. NST sinetöi oman kohtalonsa tietoisena pelien panoksesta.
Osku
25/03/2016
No nyt kun ylijäämäliigapelaajia valuu Erä Akatemiaan, mihin siellä pelaavat sitten siirtyvät? Entä ensi keväänä, kun Erä Akatemia nousee näiden pelaajien avulla liigaan? Farmijoukkue status loppuu, varaliigapelaajat siirtyvät pois, ja edellisen kauden pelaajat ovat jo muissa joukkueissa. No tämä skenaario tuskin toteutuu. EräViikingit tulee tyhjenemään ainakin 4-kentän ja A-junioripelaajista tänä keväänä. Oletettavasti myös Erä Akatemiasta lähtee yli puolet toisiin seuroihin.

Ensi vuoden voimasuhteista pk-seudulla ei voi käytännössä sanoa vielä mitään. Mielenkiintoinen tilanne ajatellen myös ensi syksyn junnusarjojen karsintoja. Miten määrittää joukkueiden voimasuhteita, kun suuret pelaajamassa vaihtavat seuroja.

Liitto siunasin fuusion (oliko muuta vaihtoehtoa), mutta kyllähän tämä aiheuttaa paljon listätöitä ja mietittävää liitossa monilla eri sarjatasoilla.
yksi joukkue vähemmän
25/03/2016
Mitä ihmeen miettimistä liitolla tässä vapautuvat sa paikassa on? Koko ajan valitettu että liikaa joukkueita ja taso surkea. Nyt jatketaan yhtä vähemmällä. Voisko liitossa joku oikeesti ajatella !!
Eräjorman kaamea kosto
25/03/2016
Eniten käy sääliksi nykyisiä B-SSV-junnuja, jotka nousivat ensi kaudeksi ASM. Heistä ei kovin moni ensi kaudella sovi ASMEräJormiin. Hieno joukkue hajonnee tyystin, ellei loikkaa koko joukkue jonnekin.
Mut hei B-SSV, ottakaa sitä ennen Suomen Mestaruus Beessä!
Vanha täyttöjärjestys
25/03/2016
Kuukkelilla löydettyä, vanhat ohjeet. Sieltä löytyy myös vanha ASM-täyttöjärjestys.

Vapaiden sarjapaikkojen täyttöjärjestys 2014-15
Mikäli vapautunut sarjapaikka päätetään täyttää, on nostettavan joukkueen täytettävä seuraavat kriteerit:
1. Joukkue on ilmoittautunut omaan sarjaansa kaudeksi 2014-15 määräaikaan mennessä
2. Seuralla ei ole maksurästejä SSBL Salibandy OY:lle tai Salibandyliitolle
3. Seura täyttää liiton/sarjajärjestäjän olosuhdevaatimukset ko. sarjaan, mm. kotikentän koko, katsomokapasiteetti (joukkuetta, jolla on poikkeuslupa-anomus olosuhteisiinsa omaan sarjaansa, ei voida nostaa ylöspäin). Pääsarjoissa seuran on täytettävä myös sarjan lisenssiehdot.
4. Seura täyttää muut liiton/sarjajärjestäjän asettamat vaatimukset

Mikäli seura/joukkue täyttää edm. kriteerit, täytetään mahdolliset vapaat sarjapaikat seuraavassa järjestyksessä kauden 2013-14 urheilullisen menestyksen mukaan seuraavasti:
Miesten Salibandyliiga:
1. liigakarsinnoissa hävinneet joukkueet alla mainitussa järjestyksessä:
1.1. Divarin 2. sijoittunut joukkue
1.2. Liigan 12. sijoittunut joukkue
1.3. Divarin 3. sijoittunut joukkue
1.4. Liigan 13. sijoittunut joukkue
2. Divarin 4. sijoittunut joukkue.
3. Liigan 14. sijoittunut joukkue.
4. Divarin säilyneet joukkueet 5. sijasta alaspäin sarjasijoituksen mukaisessa järjestyksessä.
VANHA TÄYTTÖJÄRJESTYS
25/03/2016
Jos ymmärrän oikein ja vanhaa ohjetta täyttöjärjestyksestä noudatettaisiin, niin
-LasB-Steelers voittaja on tietty liigassa ja
-SalBa-Lasba/Steers ottelusarjan D1ivariseura (kohta 1.1.) on joka tapauksessa liigassa, voittaapa tai häviää otteluparin. Jos sen sijaan liigan 13.-joukkue SalBa (kohta 1.4) häviää sen otteluparin, niin D1varin kolmonen (kohta 1.3) ajaa ohi liigaan.
Toivottavasti sarjan panos on selvillä ennen otteluparin aloittamista.
SalBan kenttä
25/03/2016
SalBalla poikkeuslupa liian pienen kentän takia = ei voi nostaa
LaSB:lla poikkeuslupa liian pienen kentän takia = ei voida nostaa
PeeHoo,Loviisa
25/03/2016
Goosille...Ainoa oikea..voiettä..Putooja ei kyllä ole tarjolla mihinkään koska putosi..
juippi
25/03/2016
Lasb siirtyy varmasti Lahteen. Suurin osa pelaajista on Päijät-Hämeen alueelta. Lahti muutekin täysi musta aukko säbä kartalla. Olisi vihdoinkin laatu säbää tarjolla Lahes. Tsemppiä Lasbille ja Steelersille tämän päivän koitokseen. Kaikki paikan päälle katsomaan kuin säbä viihdettä tehdää Hämeenlinnassa. Yksikään liiga jengi ei vedä samaa määrää peleilin kuin edellä mainittu pari. Paitsi kovasti mainostettu Super finaali. Onko kellään tietoaa paljonko lippuja myyty ennakkoon super finaali peliin???
Vanha täyttöjärjestys
25/03/2016
Steelers on näissä paikkojen täytössä vahvoilla. ASM-paikka menee sille ilman muuta. Ja jos ei tänään pelaamalla ota liigapaikkaa, niin viimeistään SalBa-sarjan jälkeen saa kabinetin kautta paikan.
Ensi kaudeksi EräTiikereistä alkanee muuttoliike Hämeenlinnaan. Tarjolla ASMää ja miesten liigaa, asepalvelusta ja koulutuspaikkaa. Ei paha!
Ihmettelijä
25/03/2016
Tiedotus the Fuusiosta söi nyt median kiinostuksen välieristä jotka ovat nyt alkamassa Sunnuntaina, aika hiljaista on ollut.
Vikkingit tarvitsee todellakin ammattilaisia markkinointiin ja viestintään ja erällä näitä on, voisivat aloittaa duunin per heti niin saataisiin pasilaankin edes kerran halli täyteen.
Nst
25/03/2016
Nst:n ei pitäisi säilyä liigassa koska olivat viimeisiä sarjassaan eli divari karsivat etusijalla koska isompi organisaatio esim steelers
Mitä tapahtui?
25/03/2016
Kuka oli kännissä töissä Tapanilassa, kun päätös fuusiosta tehtiin? Kannattaako tosiaan heittää romukoppaan 1933 vuoden perinteet ja historia, brändi ja identiteetti? Olisitte Tapanilassa sulauttaneet Viikinkien toiminnan omaanne kaikkine hyvine puolineen tai jättäneet kilpailijan kohtalon vietäväksi. Tapanilan Erän upea tarina salibandyssä nousujohteinen ja vasta alussa.

Helsinkiläiseen salibandyperheeseen sopisi mielestäni hienosti kaksi perinteikästä kilpailevaa urheiluseuraa. Tapanilan Erä yhtenä ja toisena HIFK, kunhan nousevat aikanaan takaisin Salibandyliigaan.
emmä tiedä, mä oon vaan töissä täällä
25/03/2016
Mitä liitto tällaista edes miettii? Jos kerran fuusion aloite ei edes tullut liitolta, ja jos liitossa ei olla mietitty liigajoukkueiden määrän vähentämistä, niin ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä siinä, että paikka täytetään.

Ilman tätä fuusiota ensi kausi pelattaisiin samalla määrällä joukkueita, kuin tämäkin. Nyt menee sormi suuhun, kun kaksi joukkuetta alkaa sooloilla.
Osku
25/03/2016
Jos nyt jätetään yksi paikka liigassa täyttämättä, mennään ensi kausi 24 pelillä. Se olisi naurettavan vähän. Jo nyt kaikki pelitauot kauden aikana ovat ihmeellisiä ja kestää älyttömän kauan, eikä edes sovi lajin luonteeseen. Säbää (kuten jääkendoa) voi pelata yhdelläkin taukopäivällä. Uskottava pääsarja syntyy vasta kun vuotuiset pelimäärät ovat selvästi yli 30 ottelua (mieluummin yli 40). Ja nyt niille jotka aikovat vetää sen "amatöörilajikortin" esiin, niin amatöörilajina tämä tulee säilymäänkin, jos sitä pelataan amatöörimäisesti.
jepulis
25/03/2016
Samaa mieltä Oskun kanssa pelien määrästä. Liigapelien määrää on lisättävä eikä vähennettävä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.