Liigat

Siirtojytky Espoosta: ykköstähti vaihtaa paikalliskilpailijan riveihin

29.03.
2016
29 Kommenttia
3
Liigat
Kuvan mustapaitainen pelaaja valittiin Salibandyliiton toimesta vuoden poikajunioriksi kaudella 2013–2014. Kuva: Westend Indians

Kuvan mustapaitainen pelaaja valittiin Salibandyliiton toimesta vuoden poikajunioriksi kaudella 2013–2014. Kuva: Westend Indians

Miesten Salibandyliiga-joukkue Esport Oilers pudotti maanantaina Youtube-kanavaansa videon, jossa se vihjailee kolmella uudella pelaajasopimuksella. Pääkallo.fi:llä on tiedossa ainakin yksi kolmesta sopimuksesta – ja se onkin suhteellisen iso kiinnitys.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Markus Markkola siirtyy Oilersiin Westend Indiansista. Kaappaus on Oilersilta kova, sillä vuonna 1995 syntynyt Markkola on ollut viimeiset kaudet paikalliskilpailija Indiansin ykköstähti.

Taitavan Markkolan päättynyt kausi Indians-paidassa oli rikkonainen, sillä runkosarjassa kertyi pelejä vain yhdeksän kappaletta. Niissä tehoja tuli kuitenkin 14 pistettä. Toissa kaudella (2014–2015) Markkola oli Indiansin selkeästi paras pistemies nakuttaen 24 runkosarjaottelussa 41 tehopistettä. Sama sävel oli kaudella 2013–2014, kun Markkola tehtaili 26 ottelussa 44 pinnaa.

Markus Markkolan edustama espoolainen Westend Indians on sijoittunut kaksi kautta putkeen runkosarjan yhdeksänneksi. Kuva: Westend Indians

Markus Markkolan edustama espoolainen Westend Indians on sijoittunut kaksi kautta putkeen runkosarjan yhdeksänneksi. Kuva: Westend Indians

Oilers julkistaa Markkolan ja kaksi muuta pelaajasopimusta keskiviikkona Happeen ja Oilersin toisen välieräottelun ensimmäisellä erätauolla. Ottelu alkaa Tapiolan Urheiluhallissa klo 18.30. Oilers johtaa sarjaa voitoin 1–0.

Lue myös:
Video: Oilers nousi tasoihin neljän maalin takaa viimeisellä kympillä – voitti jatkoajalla
Pääkalloennakko: Happee-Oilers – hirvet rytkivät öljymiesten estelyistä huolimatta Superfinaaliin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Espoo
29/03/2016
Oilers rakentaa "fuusion" paremmalla tavalla, otetaan parhaat pelaajat espoosta.
Olisin kyllä jättänyt julkistuksen superfinaalin jälkeen, toisaalta ei tästä mitään haittaa ole. Joukkueen fokusointi on oltava kuitenkin happeen kaatamisessa.
Jytky
29/03/2016
Näyttää muuten L Stenforssille tuo viimeinen !
Hyvää duunii Leiponen
29/03/2016
Ensin lähti naiset, sitten pojat ja sitten tytöt. Parhaat valmentajat menneet jo ajat sitten. Nyt miehet. Leiponen, ootko tyytyväinen?
Niksu
29/03/2016
Toi viimeinenhän on selvästikin Tero Tiitu.
Ipe
29/03/2016
Eka Henri Keränen, toinen Henri Tiikkaja ja viimenen Atte Savolainen! BING 3/3!
Tieto
29/03/2016
Velipoika ja Pesu...lopettakaaa arvailu
Joo
29/03/2016
Tiitu. Uusi EräVikingit ei ryhdy maksamaan ylihintaa 30000€ kaudesta Tiitulle ,joten jos Oilers on saanut kavallettuja varoja takaisin, niillä varaa.
Juissi
29/03/2016
Tiitu on tällä hetkellä riippakivi jokaiselle liigajengille. Peli ei kulje entiseen malliin ja hinta on kova. Ei ole Espoossa ensikaudella.
nikoo
29/03/2016
tykkään! joukkueet ovat alkaneet ite tekemään vihdoinkin hommia kiinnostavuuden kasvattamiseksi. hyvää vastakkain asettelua syntyy jos tosiaan on inkkareista viety 1-3 pelaajaa
Heikki
29/03/2016
Onnea vaan Oilersille. Siitä vaan lastenvahtia etsimään taustoille niin saa kiukuttelevalle lapselle hoitajan.
Öljyputki
29/03/2016
Se siitä omien juniorien Öljyputkesta. Hankitaan rahalla parhaat pelaajat Inkkareista, Erästä ja Viikkareista. Mutta saadaanpa vastineeksi menestystä. Jos tämänvuotinen valmennus pysyy Oilersilla, uusi Oilersin menestyskausi on alkamassa. Tämänvuotinen mestaruus on vasta alkua
Säbäjätkä
29/03/2016
Keskimmäinen hankinta aivan selvä Falunin ykköstykki Ciao Hajo. Pelaa erittäin pehmeillä käsillä ja vetolaukaus on silkkaa hunajaa. Myös miehen playoff-look on häkellyttävä. Viikset kuin uros mursulla.
Hännine
29/03/2016
Viimeinen hankinta on ilmiselvä Oskari Hänninen. Kuuluisan Oscar Hännisen nuorempi veli, kädet kuin Mooseksella, pelisilmä kuin Ismaelilla. Huikea peluri.
Mitä
29/03/2016
Kun yksi ostojoukkue Viikingit luopuu ostamisesta ja Erän kanssa keskityy junnujen liigaan tuottamisen. Ottaa Oilers ostojengin tittelin
Itkuvirsi
29/03/2016
Salibandyssä alkaa olemaan hyvällä tavalla tilanne jossa omista junnuista ei enää pääse muuta kuin lahjakkaimmat kaverit liigakentille, loput sitten farmiin/divariin kasvamaan korkoa.
Siinä on kaikesta huolimatta hyvä asia kyseessä, taso on noussut ja junnut ei enää pääse edariin pelkästään siksi että ovat yli-ikäisiä.
Terveiset junnuille, reenatkaa, ettikää pelipaikka AJOISSA sieltä mistä saatte vastuuta ja roolia, pelaaminen kehittää.
Turha itkeä että fuusio tai "ostopelaajat" vie pelipaikan, sen vie se että ette ole vielä tarpeeksi hyviä liigakentille.
Fyt
29/03/2016
Turha jeesustella, että tämä vaikuttaisi Oilersin omien junnujen peliaikaan, saati että Öljymiehistä tulisi ostojoukkue! Joka vuosi on tehty se muutama täsmähankinta (tänä vuonna Puustinen, Olkkonen, Kekkonen, Sorsa) ja loput omia junnuja/kasvatteja. Oilers tulee jatkossakin olemaan yksi omavaraisimmista joukkueista ja hyville junnuille uskalletaan kyllä antaa isoa vastuuta niin kuin tämäkin kausi on näyttänyt.
paksu lompakko
29/03/2016
Mites on Leiponen? Joko kannattaisi alkaa maksaa pelaajille jotain ennen kuin kaikki lähtevät? Ei pelkällä heimosydämellä loputtomiin pysty ukkoja pitämään seurassa, muualta tulee kuitenkin tarjouksia.
Arto Kilponen
29/03/2016
Vähän kummallinen palaute annettu siitä, että kun joukkueesta on seitsemän hyökkääjää sivussa ja sillä miehistöllä haetaan välierävoitto Jyväskylästä, niin heti perään kerrotaan, että "joukkueen hyökkäyspään syvyys on muuten sitä luokkaa, ettei se riitä mihinkään - hankitaan lisää pelaajia".

Julkistetaankohan samalla ketkä kolme lähtevät?
fyt
29/03/2016
Niin no tosiaanhan lopettaneita tuosta Oilers-ryhmästä tulee, pari konkaria ainakin, että ihan paikallaan on lisävahvistukset.
Noponen
29/03/2016
Käsittämätöntä julkaista uusia sopimuksia play-off pelin erätauolla. Only in floorball. Toivottavasti siellä on joku pelaaja Classicin, Viikinkien tai Happeen nykyisestä joukkueesta. Olisi mahtavaa puuhastelua. Paidan jäädytys play-off pelin aikanankin on vähän niin ja näin.
Arto Kilponen
29/03/2016
Mikäs joukkue on playoff-pelin aikana jäädyttänyt paidan?
Mitä
29/03/2016
Ihan hyvä että edustusjengin paikka pitää lunastaa. Liikaa junnuja liigassa. Ruotsissa pitää olla superlahjakas että samaan pystyy, Oilersin ja Erän tasonnosto on tervetullutta. Vain valmiit pelimiehet saa vastuuta ja junnut voi rauhassa pelailla A-junnuihin asti. Tottakai parhaat pääsee haistelemaan liigan vauhtia, mutta sitten pitää olla tosihyvä ja valmis. Siis Pesu ja Markkolat Oilersiin ja maks 10 SSVstä Erään
Juuso
29/03/2016
Mistä tiedätte oilersin ostavan pelaajat. Voi olla, että pojat haluavat menestystä ja siirtyvät Espoon ykkösjoukkueeseen.
Ostotyöntekijät bisneksessä
29/03/2016
Tällä tasolla pelaaminen ei ole enää mitään sosiaalipalloa. Jotkut haluaisi tehdä tätä ihan työkseen jos vain olisi mahdollisuus. Se kuka kunnon palkan maksaa saa myös parhaat työntekijät useimmiten ja motivaation sen mukaan. Samat äijät vuodesta toiseen pelaa sarjaa ja kiertää joukkueesta toiseen, kuka milläkin perusteella. Kilpaurheilu on kovaa.
Sosiaalipalloo
29/03/2016
"Tällä tasolla pelaaminen ei ole enää mitään sosiaalipalloa."
Koko säbähän on sosiaalipalloa. Harrastelua. Saunailtoja. Ilmainen tuulipuku ja pipo. Yhden lätkän SM-liigan pelaajan vuosipalkalla pyörii kokonainen säbäjoukkue.
Kari
29/03/2016
Jäätävää itkua ja narinaa...
Espoo
29/03/2016
Salibandyn liigassa pelaaminen on huippu-urheilua mutta ei pelaajat eivät ole ammaitilaisia. Hyvä näin koska jokaisella säbän pelaajalla on mahdollisuus opiskella ja hankkia ammatti salibandyn harjoittelun ohella. Jos verrataan esimerkiksi lätkän ammatilaisiin Suomen liigassa niin aika harva pystyy opiskelemaan samanaikaisesti.
Viimeistään kun pelaajat ovat nelikymppisiä voidaan verrata kumpi oli parempi valinta jääkiekkoilija joka on ollut vain liigatasolla vai salibandyn pelaaja joka on valmistunut ammattiin opiskelemalla. Vastauksia saa baareista missä entiset kiekkoilijat kertovat entisistä peliurista.
Liika hehkutus ns. ammatilaisia kohtaan voi ollla vaarallista myös pelaajille joista osa jää työelämän ulkopuolelle uran loputtua.
Puoliammatilaisuus olisi parasta pelaajalle joka voi rauhassa opiskella tai käydä osa-aikaisesti töissä. Suomessa monessa palloilulajissa maksetaan pelaajille yli seran maksukyvyn ja seurauksetkin ollaan nähty, viimeisin esimerkki Espoon Blues.
S7
31/03/2016
On se ihme, että toisissa ketjuissa huudellaan ammattimaisuuden perään, mutta sitten ei sais maksaa vaan junnuille mahis? Ei se ihme, että Kurre on pelaajia saanut, kun on omasta pussistaan sponssaillut(niinku nyt tehään isommissakin lajeissa, vai onko joku niin vajakki, että luulee Ronaldojen ja Messien palkkojen tulevan lipputuloista?). Nyt vaan kävi niin, että tiimari konkkaan ja ei oo varaa, tai näin oon huhuja kuullut. Mutta ei toi tee Kurresta mitään paskaa jätkää, päinvastoin. Se ammattimaisuus ei tuu millään muulla kuin rahalla, jotta jätkät voi keskittyä pelaamiseen--> ja säbässähän ei ees tarvii maksaa täyttää palkkaa... Ja tossa ylempänä hyvää tekstiä...

Ite toivoisin lisää sponsseja siltä pohjalta, että on kunnia olla mukana tukemassa lajia, eikä vaan siltä pohjalta, mitä saa takaisin. Jari-Pekat yms. saa kuraa täällä urpoilta niskaan, mä taas nostan kaikille isoille sponsseille hattua lajin tukemisesta!
Erästäjä
03/04/2016
Ruotsiin verrattuna sponssaaminen ja taloudellisen tuen kanavoiminen säbään yksityisyrityksiltä ja yhteisöiltä on vielä hyvin vaatimatonta, liian paljon talouden viitekehykset pyörivät 1-2 puuhamiehen tai varakkaan henkilön varassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.