Liigat

”Sopivalla tavalla sekopää” on päässyt Hirviteatterin ihon alle – ”Nautitaan kun onnistuminen tulee”

17.03.
2016
31 Kommenttia
2
Liigat
Itä-Helsingistä ponnistava Waltter Mahlberg kertoi Pääkallo.fi:lle olevansa sopivalla tavalla sekopää. Kuva: Anssi Koskinen

Itä-Helsingistä ponnistava Waltter Mahlberg kertoi Pääkallo.fi:lle olevansa sopivalla tavalla sekopää. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseura ja Jyväskylän Happee kohtasivat tänään Salibandyliigan neljännessä puolivälierässä. Vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen turkulaiset onnistuivat raapimaan 5-4 (1-2, 2-0, 2-2) -voiton ja samalla TPS tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 2-2.

Tehomiehinä häärivät 0+2 tehot iskenyt Jaakko Hautamäki ja 1+1 tehoillut Henri Alho Tepsistä. Happeen paras oli hattutempun paukuttanut Veli-Matti Hynynen. Ottelua oli seuraamassa komeat 1035 katsojaa.

TPS:n tämän kauden ehdottomia johtohahmoja on ollut Waltter Mahlberg. Nuorukainen voitti Tepsin sisäisen maalipörssin runkosarjassa 17 maalilla. Pudotuspeleissä Mahlberg on iskenyt tehot 2+2 ja muun muassa ratkaisi ensimmäisen ottelun Happeeta vastaan komealla rankkarilla. Omaan kauteensa hän on tyytyväinen, vaikka välillä olikin hankalaa.

– Oli vähän ylä- ja alamäkiä tässä kauden aikana, mutta ihan tyytyväinen täytyy olla. Ja nyt varsinkin kun playoffeissa on päässyt isoon rooliin, eikä ole tarvinnut pelätä, että joutuisi vilttiin. Sitä kautta on tullut onnistumisia, kertoi Mahlberg Pääkallo.fi:lle Marli Areenalla.

Isompi rooli olikin suurin syy, miksi hyökkääjä saapui kesällä Turkuun Helsingin Viikingeistä. Helsinkiläisjoukkueen juniorimyllyn läpikäynyt Mahlberg ei enää edutusjoukkueessa saanut haluamaansa peliaikaa.

– Halusin suuren vastuun ja olla pelaaja, joka on tärkeä jengille.

– Ihan sama ollaanko me pelin lopussa häviöllä tai kiinni voitossa, niin haluan olla se pelaaja, joka on kentällä.

Turussa Mahlberg on viihtynyt. Hänen mukaansa turkulaiset ovat olleet ystävällisiä ja kesää Mahlberg odottelee jo innolla.

Myös joukkueeseen entinen helsinkiläinen on kotoutunut hyvin. Joukkuekaverit luonnehtivat Mahlbergiä ”sopivalla tavalla sekopääksi”, ja sen hän myös itse myöntää.

– Minä olen Itä-Helsingistä kotoisin ja siellä on sekoiltu pienestä lähtien. Nyt olen iän myötä vähän rauhoittunut, mutta kyllä minä aika sekopää olen, Mahlberg naurahti.

Tämän kevään pudotuspeleissä Mahlbergin ”sekopäisyys” on tullut esille melko railakkaasti. Mahlberg ratkaisi sarjan ensimmäisen finaalin rankkarikisassa ja lähetti terveiset Happeen Hirviteatterille.

Tuulettelu johti siihen, että Veli-Matti Hynynen lähetti toisessa ottelussa vastaavanlaisia viestejä turkulaisyleisölle. Tuuletuksia ja tunnepitoista sarjaa on kommentoitu ahkerasti myös Pääkallo.fi:n kommenttiosiossa.

– Nautitaan kun onnistuminen tulee ja otetaan se joltain pois, Mahlberg tokaisi hymyillen koskien tuuletuksia.

Mahlbergin mukaan illan ottelussa alku oli Happeen, mutta toisessa erässä myös TPS sai juonesta kiinni.

– Päästiin voiton makuun. Kaveri sai vielä kavennettua, mutta ohi ei päästetty.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Niko Vahtera
Niko Vahtera
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Turku / Mynämäki
Twitter: @nvahtera
Katselija
17/03/2016
Ihan pakko sanoo: Happee ei pelaa tässä sarjassa vahvuuksillaan, jota taas Tepsi tekee ihan 100sella. Katse kääntyy viime vuoden finaalisarjan tavoin valmennuksen edesottamuksiin tai edesottamattomuuksiin. Korsmanin myötä lähti iso osa lajiosaamisesta ja sen kyllä huomaa, vaikka ukkoja seisoo aitiossa leegio. Vilander vie nyt 100-0. Ongelma on se, että ei päästä nopeisiin, suoriin hyökkäyksiin, (mm. eilen) jotka ovat Happeen ase. Kun on päästy näihin, maaleja tulee. Karvaus ja puolustus ei tuota tarpeeksi kääntö- ja vastaiskupaikkoja näihin nopeisiin. Hitaalla pusketaan jatkuvasti Tepsin puolustukseen ja uhrautuvaan peittopeliin. Ja videoista varmaan löytyisi ainakin noin 51 esimerkkiä siitä, kun Tepsi pelaa yhdellä syötöllä keskialueen ylittäen laitaa pitkin pallon Happeen päätyyn, ja alkaa pyörittämään pääty- ja kulmapeliä, joissa ovat vahvoja. Siihen kun lisätään sitten syötöt toimistosta maalin eteen ja Happeen huono merkkauspeli ja taustan (toisen aallon) luku, niin valmiina on useita maaleja by Saarinen & kumppanit. Yksinkertaista ja helppoa. Yksinkertaista olisi myös Happeen pakkien lukea nämä pitkät laitasyötöt (tai hyökkääjien pitkät ristisyötöt) pois ja kääntää niistä nopeasti kun kaveri ei ole vielä asemissa. Ei valmennus silloin voi kun katsoa peiliin, kun yhden avauksen joukkue vie pelistä peliin samalla avauskuviolla. Ja ylivoimassa on taas unohdettu toimiston käyttö, joka toisi kuvioon aivan uutta ulottuvuutta. Ja onhan siellä tietysti ylipelaamista, pakit haahuilee molemmat liian ylhäällä yhtä aikaa, sekä huonoa reagointia 1 vs 1 ja irtopalloihin. Näyttäisi kyllä siltä, että Tepsiä vastaan 2-1-2 karvaus voisi toimia nykyistä paremmin. Eli kun tullaan hitaalla, sellaiset haastajat ja tilanteiden pohjustajat kuten Kotilainen Pe ja Heikkinen tukahtuvat T:n puolustuksen puristukseen. Heikkinen aivan varjojen mailla ja Kotilainen puskee ja yrittää epätoivoisia. Loukit eivät selitä vastustajan ehdoilla pelaamista, joukkueessa on silti osaamista ja potentiaalia enemmän kuin vastustajassa. Mutta sitä saa mitä tilaa. Jos nykyinen taktinen tuhertaminen jatkuu, niin noutaja voi tulla.
Tane
17/03/2016
Maalikoostetta odotellessa.. fiksua Hynyseltä käydä tuulettamassa happeen kolmannen maalin jälkeen tepsin vaihtoaition edessä. Kohta saattaa sattua ellei tähän pelleilyyn tuomaritkaan puutu.
Rronb
17/03/2016
En jaksa uskoa mitenkään, että Vilanderin pelikirjaan mahtuu ym. "kohta saattaa sattua" lisälehti. Tepsi jättää kaiken kentälle mutta ylilyöntejä sen puolelta tuskin nähdään, Happee on tässä ottelusarjassa se joukkue joka noista mahdollisista hölmöilyistä rokottaa murhaavammin.

Joka tapauksessa on hieno ottelusarja ja onneks näitä pelejä pelataan seitsemän!
Seppo
17/03/2016
Eipä paljon Hynynen tuuletellu ku tuomarin pilli oli viheltänyt 5-4 pelin päättyneeksi...
Juhani
17/03/2016
Käsittämättömän urpo kaveri toi Hynynen. Näinkö juuri ottelukoosteesta, että kävi vetämässä lippaan kättään TPS:n vaihtopenkin edessä? Kertokaa mulle, ettei tää oo todellista, että kolmekymppinen kaveri käyttäytyy tuolla tavalla kentällä vuonna 2016. Kaverin kasetistahan on nauhat jo aivan levällään...
Käsittämättömät Urpot yms:t
17/03/2016
mielensäpahoittajat; tässä sarjassa on tuuleteltu molempien joukkueiden toimesta vähän sinne sun tänne.. ..minusta kuuluu asiaan PVE:ssä, enkä todella muista ensi syksynä tätä sarjaa mistään tuuletuksista!

Tosissaan pelataan, mutta onko pakko niin vakavasti!?!
Sami
17/03/2016
Jyväskylän edellisen pelin nähneenä sanoisin, että ylilyönnit tulevat (jos tulevat) Jyväskylän suunnalta. Siellä on nauha kasetissa niin kireällä, että ei tarvi paljoakaan, että napsahtaa. TPS oli itselle iso yllätys. Urheilullinen ja varsin laadukas nippu. Happeen kotihallissa pelaaminen oli taas enemmänkin hirveällä vauhdilla kohteltamista, joka tiettyjen henkilöiden taitotason takia tuottaa tulosta. Toisaalta, viisaalla peluutuksella Happeen yliliikkeestä pääsee ohi ja sitä TPS hyödyntää. TPS menee jatkoon.
JZ
17/03/2016
Kummallisia kiihkoilijoita kömpii koloistaan näihin ketjuihin. Nää tiimit provoilee toisilleen koko ajan puolin ja toisin, joten mikäs siinä sitten. Tunnetta ja pientä v*ttuilua saa (ja mun mielestä pitääkin) olla.

Toki se, että nimettömät kommentoijatkin alkaa kiehumaan, kertoo jotain siitä että homma menee vähän tunteisiin. Ja sen on hyvä se.
Palokan Orsi
17/03/2016
Taitaa tuo Mahlberg aloittanut nuo provoilut, joita Hyny käy kuittaamassa. Tais mennä ihan suoraan Waltterille nuo kavennusmaaliterkut vaihtoaitioon, kun stadilaisturkulainen kävi kavennusmaalin jälkeen vetämässä kättä lippaan rumpuryhmälle Jyväskylässä. Hyny sentään tekee maaleja useamman peliä kohti
puolivälierät
17/03/2016
Kyllähän Hynysen kuti hyvä on, mutta haaskasi eilenkin todella monta paikkaa ja TPS oli koko ajan askeleen edellä...
C.H.
17/03/2016
Hynynen käyttäytyy idioottimaisesti, mutta juuri siksi on korvaamaton energianlähde Tepsille.
Oulun poika
17/03/2016
Runkosarjan kakkonen sukellusseura Jyväskylän Häppee tulee häviämään tän sarjan. Ei mulla muuta.
kahtoja
17/03/2016
mahlberg tais pelata erässäkin junnuvuosina. Ainakin oli 2012-13 kaudella erän A junnuissa voittamassa suomen mestaruutta
Koppi 2
17/03/2016
Tuomarit oli taas eilen tosi surkeita. Sallivat jatkuvasti vihellysten jälkeistä tönimistä ja suunsoittoa. Seppo Mäkelä karjuisi turpa kii tai tulee penalti, mutta ei näistä poikasista ole siihen.
Turku
17/03/2016
Niin, ne tuomarit. Haluan korostaa, että omasta mielestä tuomarit ei ratkaisut peliä ja meni kyllä tasaiseti molempiin suuntiin, mutta linja puuttui ihan kokonaan.
Välillä otettiin kaikki pois ja seuraavassa vaihdossa meni kaikki läpi. Näin se minusta näytti katsomoon. Pelaajatkin näytti olevan ihmeissään kun ei tienyt mitä saa tehdä ja mitä ei. Tämä siis vaan oma mielipide.
Vielä kerran, ei minun mielestä ratkaissut ottelua vaan meni tasapuolisesti päin...
KimmoQ
17/03/2016
Tosiaan Happeella alkaa olla eväät syöty. Ei tosiaan sovi verrata käytöksen osalta juniori-ikäistä Mahlbergia ja jo n. 30-vuotiasta Hynystä. Melko myötähäpeällistä on kyllä katsoa, kun iso mies provosoi tuolla tavalla. Toki myös Palloseuran riveistä Läntisellä kokemusta, muttei sivistystä.
Keravan kolli
17/03/2016
Hynynenhän vaan tekee samat tuuletukset uudestaan mitä mahlberg tekee. mahtavaa mielikuvituksen käyttöä! #velsaonmies
JK
17/03/2016
Komppaan. Veli-Matti Hynyseltä aivan käsittämätöntä toimintaa! Kyllä kaikki tietää miten huippu-urheilija käyttäytyy ja näyttää esimerkkiä! No tässä sarjassa meidän pistepörssin ykkönen näyttää miten ei pidä tehdä! Kannatus kääntynyt TPS:än suuntaan!!
Mallu
17/03/2016
Mahlberg myllypuron pauhun kasvatti, jossa pelasi vanhempien porukassa maalissa, siirtyi kentälle ssvhen, jonka kautta erään ja muutaman kauden jälkeen takaisin ssvhen, sitten turkuun.
Heh heh
17/03/2016
Olkaa iloisia, onhan teilläkin mitä kommentoida. Pelistä ja siihen liittyvistä suorituksista ei yleensä mitään sanottavaa olekaan.
Ville
17/03/2016
Siis täällä haukutaan Hynystä? Oikeasti? Vastaa tyylikkäästi (3+0) tän junnun provosointiin ja antaa vielä tuuletuksissa muistutusta takasin ettei parane lähtä keulimaan.

Miksei kukaan kommentoi Läntisen tai V. Laineen touhuja? Pää täynnä kusta kentän puolella. Jokaisen tilanteen jälkeen mussutusta, tönimistä ja rinnan röyhistelyä.. Muuten hyvää pelaamista puolin ja toisin kuhan nämä kaksi kaveria lopettais sek turhan jälkipelaamisen. Ärsyttää voi ja saa tehdä mutta keskittyisivät vähän ees pelaamiseen.

... Mutta..

Näyttää toimivan. Ainakin Hoikkasen ja Tikan kuppi on saatu monta kertaa nurin! (En siltikään haluaisi näitä herroja samaan joukkueeseen kanssani, häpeäisin heidän käytöstä.)
Pelilliset asiat
17/03/2016
Nyt kun sai hidastuksia noista maaleista, niin kyllähän sieltä nousee esiin se Happeen ylihyökkäämisen perisynti. Katsotaan esim. Tepsin 2-2 tasoitus (vaiko 3.), niin siinä punaisista 4 oli pelannut itsensä ulos ja Tepsi tuli 4-1 vastikseen. Samoin tuo käsittämätön pallon kanssa puskeminen ja sen seurauksena puolen kentän pallon menetykset ja vastahyökkäysmaalit (Tps 5.) hyppäävät silmille. Huonoo merkkaamista myös oman maalin edessä. Suorastaan opetuskamaa monessa mielessä. Muista sarjoista ei puhuta juuri mitään, tämä herättää intohimoja ja on koko ajan värikäs. Hyvä niin.
Villelle
17/03/2016
Avaa tuota 3+0 merkitystä, jos joukkue häviää?
Totuuden torvi
17/03/2016
Näin se taitaa olla, että loukkaantumiset kaatavat Happeen haaveet tällä kaudella. Maalivahdista lähtien joka perusviisikosta kun on muutamalla pelaajalla vaurioita kehissä niin eihän se peli toimi ku junan vessa silloin. Pusketaan ja arvotaan syöttöjä joita tutkaparit voi vedellä intuitiolla. Kävi TPS.llä hyvä tuuri vastustajan kanssa. Sääli.
Palokan Orsi
17/03/2016
Ei ole tosiaan tuo Happeen tekeminen ollut viime aikoina sillä tasolla kuin vaikkapa tammikuussa cupin finaalin aikoihin. Onko sitten loukkaantumiset, joita taitaa olla aika monella (ja mistä syystä tulleita?) syynä, onko kuntopiikki jo mennyt vai osuuko molemmat samaan aikaan. Tepsi pelaa hiton hyvin just nyt Happeeta vastaan, joka taas ei kyllä pelaa noin huonosti pelkästään Tepsin hyvyyden seurauksena. Ei tietoakaan siitä vauhdista, jota oli alkukaudesta aina tammikuun lopulle. Silloin se ei mennyt ylipelaamiseksi, kun hallitsivat syvässäkin palloa ja takakarvaus toimi. Tämä trendihän näkyi jo runkosarjan lopussa.

Muutenkin pelottaa Happeen tulevaisuus, kun eipä tuolta hirveästi ole lähivuosina nousemassa uusia tähtiä, joita A-junnut tuotti pitkään. Jonkun aikaa saa odotella, että tulee uusi Velsa, joka takoo maaleja kaudesta toiseen ja näyttää nostattavan tunteita, kun hiukan kuittailee takaisin pojulle. Ja onhan näitä muitakin pelimiehiä, jotka osaa tuon kotiyleisön lämmittämisen Nupista ja Kivirannasta lähtien...
Terhi
17/03/2016
Loppuuko Happeelta oikeasti pelinopeus? Esim. Tikka ollut monta kertaa pitkään polvillaan haukkaamassa happea ennen kuin on laittanut pelin taas käyntiin. Vain muutamat Happeen pelaajista ovat näyttäneet säilyttäneen tasonsa kun intensiteetti ja fyysisyys on nousut. Hynynen yksi niistä. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä että TPS vie tämän sarjan.
Ääni kotoa
17/03/2016
Hynynen on loman tarpeessa. Hoitakaa homma, please!
Mave
17/03/2016
Hynysellä on jäykkä varsi, muttei erkkaa lavassa.
Hirvi
17/03/2016
Neljän pelin perustella Happeen pelaajisto on enimmäkseen ollut pettymys. Hynynen pitänyt lähes yksinään Pe. Kotilaisen kanssa Happeeta mukana. Nyt kun Jokinen ollut pois niin Kotilainenkin hävinnyt kuvasta. Mutta en silti lähtisi vielä lyömään sarjaa Tepsille. Juuso Heikkisen herääminen ja muidenkin tason parantaminen voisi olla tuolle raihnaiselle joukkueelle se tarvittava lisä. Eilisessä pelissä Happeella oli kuitenkin enemmän maalipaikkoja kuin edellisissä peleissä.
J&J
17/03/2016
Happee häviää juuri siihen, että Kotilaisella ja Hynysellä on hyvä veto, mutta ei taitoa syötellä. Nyt kun tarjoilua ei ole tullut Jokisen ja Junkkarisen tahoilta, niin joukkue on siipirikko. Ei siinä yx Kauko enää kesää tee. Tai siis tekee kesäloman.
Höpö höpö
17/03/2016
Se on tosi että Kotilainen ei näe kenttää eikä osaa syötellä, mutta Velsan yli 400 tehossa on ainakin 150 syöttöjä. Olihan eilenkin pari hyvää passia Kaukolle ja Heikkiselle, mutta ei maistunut. Vuodet ja roolit vaihtelevat. No Petekin parantaa ja oppii vielä joskus hyväksymään syötön maalin veroiseksi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.