Divarit

Steelers-luotsi vaitonainen tähtipelaajan poissaolosta: ”Seuraava kysymys”

22.03.
2016
8 Kommenttia
9
Divarit
Steelers-luotsi Jani Järvinen kommentoi Pääkallo.fi:lle Divarin finaalisarjan neljättä ottelua. Kuva: Jari Turunen

Steelers-luotsi Jani Järvinen kommentoi Pääkallo.fi:lle Divarin finaalisarjan neljättä ottelua. Kuva: Jari Turunen

Steelers ja LaSB väänsivät tiistai-iltana 2016 katsojan edessä Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Steelers nappasi ottelusta voiton loppuluvuin 7-5. Voiton myötä Divarin finaalisarja ja liiganousu huipentuu perjantain viidenteen otteluun. Voitot ovat nyt tasan 2–2.

Steelers oli vaikeuksissa eritoten ensimmäisessä erässä. LaSB hallitsi vakuuttavasti kenttätapahtumia ja johti 3-1 ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen.

– Vaikka mentiin ensimmäisessä erässä johtoon, niin se erä oli meiltä todella varovaista. Sen jälkeen pystyttiin pelin sisällä kasvamaan ja kehittymään. Tiedetään kyllä itse millä osa-alueilla voidaan nämä ottelut kämmätä – ja niin meinasi tänään käydäkin. Hieno tasonnosto toiseen erään. Osittain sen viiden minuutin jäähyn ansiosta päästiin voimakkaasti peliin mukaan, Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen arvioi Pääkallo.fi:lle taistelun tauottua.

– Meillä oli sen jälkeen ihan erilainen peli-ilme. Silloin kun saadaan tuollainen luonne ja taistelutahto tuon meidän taitotason päälle, niin silloin me olemme kyllä vahvoilla. Sen jälkeen oli helppo jatkaa kolmanteen erään, jossa me sitten näytettiin, että oltiin parempia, Järvinen jatkoi.

Elenia Areenan katsomoon vaikutti siltä, että Steelers teki pelillisiä muutoksia ensimmäisen erän jälkeen. Pallollinen peli parani. Toisen erän puolessa välissä Steelers pääsi viiden minuutin ylivoimalle, mutta rankaisi sen aikana ainoastaan kertaalleen ja päästi myös yhden omaan päähän.

– Kyllä me taktisia muutoksiakin tehtiin, mutta ei ne taktiset muutokset näy missään, jos et ole henkisesti läsnä. Vasta toisessa ja kolmannessa erässä oltiin henkisesti läsnä. Siten saatiin myös se meidän taitokin näkyville, kommentoi Järvinen.

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen

Voitko täsmentää mitä asioita muutettiin?
– Me muutettiin tota… (katkaisee puheen kesken lauseen). En sano mitä me muutettiin. Joka tapauksessa parannettiin omaa peliämme.

LaSB oli kahdessa ensimmäisessä osaottelussa maalin edellä. Nyt Steelers on vienyt voiton kahdesta viimeisestä ja parantanut peliään, kun se on joutunut pelaamaan veitsi kurkulla -tilanteessa. Tempun tekee erityisen kovaksi se, että Steelers ei ole LaSB:ia hirveän monesti voittanut viime vuosina.

– Tähän tilanteeseen on päädytty siten, että he olivat kahdessa ensimmäisessä pelissä parempia ja me ollaan oltu nyt sitten kahdessa viimeisessä parempia. Nyt se on paras yhdestä sitten. Perjantaina tilanne ei muutu miksikään. Se kumpi käyttää paremmin tilaisuudet hyväkseen, vie tuon pytyn tuolta (osoittaa Divarin voittopokaalia).

– Ollaan nyt toki saatu kahdesta voitosta hirveä buusti tekemiseen ja myös usko itseemme. Me ei olla Lammia voitettu moneen vuoteen missään. Nyt alla on kaksi voittoa, niin miksei sitten se kolmaskin irtoaisi. Ei mennä asioiden edelle. Se kumpi pelaa paremmin ja ansaitsee voiton vie mestaruuden, Järvinen linjasi.

Steelers-hyökkääjä Iiro Nurminen oli suorastaan maagisessa vireessä lauantain kolmannessa finaalissa. Tiistaina Nurmista ei kuitenkaan nähty kentällä. Järvisen vastaus Nurmisen tilanteeseen liittyen oli varsin yksiselittinen. Steelersin kokoonpano eli vahvasti ottelussa, kun myös Markus Sipronen jäi pois pelistä.

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen

Minkä vuoksi Iiro Nurminen ei pelannut tänään?
– Seuraava kysymys.

Entäs mikä Markus Siproselle tuli, kun jäi kesken pelin pois?
– Seuraava kysymys.

Perjantaina on edessä ehkä yksi kaikkien aikojen derbyottelusta suomalaisen salibandyn saralla. Divarin finaalisarja on venähtänyt jo viidenteen peliin ja katsojaennätyksiä on rikottu kolmessa viimeisessä ottelussa. Tänään paikan päällä oli jälleen uusi ennätysyleisö, kun Elenia Areenan katsomoissa kannusti kaikkiaan 2016 katsojaa.

– Vedetään tässä pari päivää happea. Katsotaan tästä ottelusta videot ja otetaan hyvät asiat mukaan sinne viidenteen peliin. Ei me ainakaan LaSB:ia ruveta hirveästi enää scouttaamaan. Tiedetään jo, miten he pelaavat ja minkälaista peliä pelaavat. Oma tekeminen pitää saada tänään vain sellaiselle tasolle kun se oli kaksi erää. Sitten siitä tulee meille kiva ilta, päätti Järvinen.

Linkit:
Ottelun tilastot
Jari Turusen kuvat ottelusta
Juhani Järvenpään kuvat ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Parta_miehen_tekee
23/03/2016
Taisi olla muitakin kuvaajia paikalla. Esim. Juhani Järvenpää. Mites Joel Siltanen, sinun mielestäsi siis jonkun henkilön ottamt kuvat ovat superiour, ja jonkun toisen ei_mainitsemisen_arvoista?

Oletko ihan oikeassa työssä itse?
Jussi Ojala / Pääkallo.fi
23/03/2016
Melko erikoinen kommentti, mutta vastataan nyt kuitenkin näin tiistaiyön kunniaksi.

Kommentoidessasi juttua siihen oli linkitetty vain Jari Turusen kuvasetti, koska juttua julkaistaessa Juhani Järvenpään kuvat eivät vielä olleet verkkoon latautuneet. Nyt ne siellä ovat, kuten myös linkki kuviin. Kovin aktiivisesti yritämme mainioiden sählykuvaajien kuvia käyttää ja linkata. Olemme heille erittäin kiitollisia kuvista. Kuvaajia on useita.

Ja kyllä, vaikka en Joel olekaan, niin voin kommentoida, että on. Erinomainen salibandytoimittaja.
Juhani Järvenpää
23/03/2016
Juuri Jussin kommentin mukaan asia meni. Olisin laittanut kuvat suoraan HMLsta, mutta areenan WLAN ei suostunut yhteistyöhön. Helsinkiin ajo kotiin ja kuvien laitto vei siis aikansa.
Touko
23/03/2016
Hyvä kun ensimmäinen kommentoijakin on löytänyt uutisen ytimen. Kyllä nyt on pääkallo pahoittanut viattoman ihmisen mielen. Kannattaa antaa kyseiselle henkilölle ilmainen lukuoikeus näihin juttuihin korvauksena. Eiku..
Heikki
23/03/2016
Ajattelin kommentoida hieman itse peliä, jos se ketään kiinnostaa. Se itse peli siis. Tätä otteluparia kun on katsonut ja miettinyt toiselle tai molemmille paikkaa liigassa, niin aika karulta vaikuttaa. Jopa Salba on parempi ja se ei todellakaan ole mikään arvo. Kenttäpelaajille tulee molemmissa ryhmissä aivan valtavasti helppoja virheitä ja pallonmenetyksiä ja liigassa niistä rangaistaan ihan eri prosentilla. Lisäksi maalivahtien tekniikat ja virheherkkyydet on silmiinpistäviä. Kummallakaan ykkösveskalla ei ole mitään tekoa liigassa. Erityisesti Vahtokarin kylkimyyyrä on pelkkää itsemurhaa omalle joukkueelle. Toivottavasti vain toinen nousisi ja saisi vahvistuksia kentäpelaajiin toisesta joukkueesta ja tolppien väliin ihan mistä muualta tahansa.

Kiitoksena pitää kuitenkin esittää joukkueiden tarjoama draama/trilleri, joka parasta nousukarsinta-antia ikinä. Mahtavan tasaiset joukkueet, loistavat olosuhteet ja hurmoshenkinen yleisö. Onneksi myös veikkaus-tv on ymmärtänyt olla paikalla.
Katsoja
23/03/2016
Näytti olevan Siprosella jäätä jalkaterän päällä, kun jäi penkille.
ens kausi
23/03/2016
Heikille ..ja muillekin. Sehän nyt on takuu varmaa että se mikä on tän kauden joukkue ei tule olemaan = ens kauden joukkue -oli sitten divari -/liigataso kyseessä. ja varsinkin jos liigassa ens kaudella , niin kummasti tänne hämeeseenkin suurstadien ohella rupee oleen kiinnostusta. Eli sitä siis turha spelukoida miten ens kaudella tulis edes pärjään, tän kauden nipuilla. Ja olen sitä mieltä , että jos kumpikin nousee niin se kyllä hajottaa tosi pahasti alueellista panosta. Ei riitä kahteen hyvätasoiseen (=jatkumoa liigassa myös seuraavaan kauteen) liigajoukkueeseen millään materiaali. Eikä katsojia = tuloja siten kuten nyt ollut. Parasta olisi jos olisi liiga, divari ,2div. ,A-Sm jne. näin voitaisiin tarjota hyvää kehitystä nuorille lupauksille ja saada pojat pysymään hämeessä. ja vahva yhteistyö LasBin ja Steelesrin välille.
Heikki
23/03/2016
Kun itse olin lajin ytimessä kokemassa nousuja ja laskuja, pyytämässä lajille rahaa ja kumppaneita, niin kyllä sitä todellisissa säbälaseissa tuli mentyä. Nousujen jälkeen mietittiin keitä pelaajia otetaan ja mitä firmoja mukaan huolitaan. Ei se niin vaan mennyt, eikä mene. Arki oli aina suht samaa. yks/kaks vahvistusta muitten ylijäämistä tai välinsä vanhaan katkaisseista (yleensä pelaajasta johtuen) ja pari pikku pizzeriaa lisää kumppaneihin. Jälkeenpäin tajusi miten lajifanaatikkona todellisuus hämärtyi. Miksi pelaaja tulisi ja mitä annettavaa oikeasti on yritykselle vastineeksi kumppanuudesta?

Toi H:linnan imu todellisiin vahvistuksiin nähtiin jo Trackersin aikaan. Pelaajat oman kaupungin julleja joista parhaat pikkuhiljaa valuivat Helsinkiin tai Tampereelle. Näissä kahdessa seurassa Lasbi liian pieni, että todellisuudessa kiinnostaisi ja Steelers liian sekaisin omista sisäisistä sekoiluista. Toivottavasti nousijoita olisi vaan toinen ja se nousija saisi vahvistuksia rannalle jääneestä. Nautitaan nyt kuitenkin tästä hetkestä. Toivottavasti olen tulevaisuudesta väärässä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.