Steelersille luu käteen – SalBa säilyi Salibandyliigassa

Kuva: Elmeri Elo

Kuva: Elmeri Elo
Kuva: Elmeri Elo

Rauman SalBa pelaa miesten Salibandyliigassa myös kaudella 2016-2017. SalBa varmisti tänään Raumalla liigapaikkansa voittamalla Hämeenlinnan Steelersin kolmannessa liigakarsintaottelussa lukemin 8-5. SalBa säilytti sarjapaikkansa puhtaasti voitoin 3-0.

Torstaina raumalaisten sankareita olivat kaksi maalia mieheen iskeneet Miikka Sokka. Jani Lehtoniemi ja Jasse Kuusisto. Steelersin tehokkain oli hatullisen osumia nakutellut Teemu Metsälä.

Kaikki kolme SalBan ja Steelersin kohtaamista olivat tiukkoja. Kaksi ensimmäistä ratkesi maalin erolla SalBalle. Kolmaskin ottelu oli loppuun asti tiukka, mutta SalBa pääsi viimeisellä minuutilla iskemään kaksi osumaa tyhjiin.

Torstaina nähtiin myös toistaiseksi viimeistä kertaa valmentaja Juha Mäkilä SalBan penkin päässä. Muun muassa lehdistötilaisuuksissa ihastuttanut ja vihastuttanut Mäkilä kertoi jo aiemmin pitävänsä taukoa valmennushommista tämän kevään jälkeen.

SalBan säilymisen myötä miesten Salibandyliigassa on nyt ensi kaudella 13 varmaa joukkuetta. NST lähti sarjajumbona suoraan Divariin ja LaSB nousi Divarin voittajana liigaan. Viikinkien ja Tapanilan Erän fuusiosta vapautuvan liigapaikan kohtalo on vielä auki. Paikan täyttämisestä tai täyttämättä päättämisestä päättää Salibandyliiton liittohallitus. Ajankohtaa päätöksenteolle ei ole toistaiseksi kerrottu.

Linkit:
Ottelun tilastot

46 comments

  1. Toivottavasti päättäjät tekevät vapautuvan liiga paikan kanssa ainoan oikean ratkaisun ja jättävät paikan täyttämättä. Vaikka steelers on hyvä divarijengi liigaan vaan on pitkä matka. Taas salba ei pystynyt ottavaan liigan 12:ta yhtään voittoa playout sarjassa. Silti vie divarin kärkijengin 3-0. Kurre on laulanut

  2. Jos liiga pelataan 13-joukkueella, niin Divarissako sit on 15? Tulee ennätyskallis ja -raskas sarja pelata. Ei se vaan mee niin.
    Veikkaukseni on, et NST säilyy liigassa.

  3. mikä jengi pysyy saman kaudesta toiseen? jos nousee 1div. liigaan hei oi lammilainen!!! eiköhän ole usein uusia kiinnityksiä ja ehkä joitain lopetuksia jne. , joissain seuoissa myösvalm.vaihtoja, joten noi spekulaatiot on todella syvältä. Mitä tulee terästen pelaamisiin ,niin aina voi kysellä että miten voi ns avainpelaajat olla noin lopahtaneen oloisia nyt kun h-hetket käsillä??? tsemppiä teräsmiehille-kiitos kaudesta-ilman teitä ei pääkallossakaan niin paljon olis ollu lukijoita . vielä tohon paikkojen täyttöön,niin eiks sit samantien supisteta 10 että vaan tasokkaimmat pääsee pelaan? sekö että vähemmän joukkueita>vähemmän pelejä sit ruokkis säbän suosioo vai?

  4. Lastikka peluutettiin puhki. Pelasi myös A-junnujen karsinnassa. Siihen vielä intti päälle, niin eipä ihme, jossei tossu enää noussut. Lasbin onneksi Salba säilyi. Saadaan ehkä nauttia liigajoukkueesta toinenkin kausi Hämeenlinnassa. Toki sarjajärjestelmä voi pelastaa sitten Salban, jossei ketään putoa suoraan.

  5. Löytyiskö Steelersille vielä joku ottelusarja? Vaikka sitten sitä NST:tä vastaan. Ja onhan sen jälkeenkin vielä juhannukseen aikaa… Jos vaihtoehtona että liigaa pelaa 14 joukkuetta ens kaudella, silloin ainoa oikea vaihtoehto olisi Steelersin ja NST:n ottelusarja. Mikäli NST tosiaan tippuu(oikeutettua), niin silloin ei ole mitään mahdollisuutta nostaa kabinetilla Steelersiä tilalle. Määrittelemättä joukkueiden paremmuus tämän kevään osalta. Yksinkertaista, saa nähdä miten ja ennenkaikkea MILLOIN tähän saa puuhaliitto tehtyä päätöksen. Asia kun asia niin tuntunut erittäin vaikealta viime vuosina…

  6. Liitolla ei siis ollut tälle kaudelle vapautuneiden sarjapaikkojen täyttöjärjestystä. Tärkein kysymys kuuluu: miksi ei ollut?

    Tällä tarkoitan sitä, että katsokaa ihmiset ulos ikkunasta. Työttömyys lisääntyy, sponsorirahat vähenevät ja kannattavaa talkootyötä ei enää hirveästi ole. Näemme vielä useita sarjoista luopumisia eri lajeissa ja eri sarjoissa, kun velaksi ei kannata eikä pysty urheiluseuroja pitkään pyörittämään.

  7. Vuosi meni ja sai taas nauraa. Ei se vaan pääse liigaan vaikka aina sitä pidetään melkein varmana 😀 ja kyllähän tolla materiaalilla pitäis nousta mutta en sitten tiedä onko vika valmennuksessa vai ryhmähengessä vai missä ku aina ne tärkeimmät pelit Steelerssi on se joka häviää :p no aina tulee ens vuosi! Täytyy vielä loppuun kiittää toimitusta sivujen ylläpitäjiä hyvistä uutisista ja analyyseistä yms. Sekä siitä, että vaikka täällä joskus pahoittaa mielensä niin kamalasti, saa täällä kommentoida anonyymisti ja heittää pientä provoa, mikä sitten kasvaa joskus vähän isommaksikin ;D mukavaa laittaa välillä aivot narikkaan eikä tarvitse lukea huonosta taloustilanteesta tai pakolaisista täällä. Jatkakaa samaan malliin ja hyvää kevättä!

  8. Kiitos Steelers elämyksistä ja unohtumattomista peleistä tälläkin kaudella!

  9. Mitä jos otettais ens kaudelle ihan uudet säännöt kun ei kerran ole aina ajantasalla muutoinkaan jutut. Kauden alussa (ai miksei jo kesällä?) liigapaikan karsintakierros. kaikki halukkaat tällä kaudella pelanneet divarijoukkueet sais osallistuu. sit joku sellanen lohkojako ja lopuksi lohkoparhaat pelaa keskenään ja se sit nousee … uusia tuulia hei !

  10. Huomiot

    Lastikka on divarijätkä. Tosipeleissä vielä kaukana liigatasosta. Valmentaja Järvinen divarijätkä myös. Missä pelitapa tai muutokset siihen? Jostain ensi kaudeksi oikea valmentaja puikkoihin!

  11. Ja mikä parasta -liitto sais taas rahastaa…. osallistuminen kun maksais donan ainakin per joukkue + tuomarimaksut päälle. Miksi me muuten maksetaan kaikesta niin vitusti ja sit ne ei edes hoida hommiaan?

  12. Kannatan tätä ideaa: Cup-systeemillä kutsuttais kaikki Divariseurat + NST elokuun ekana vkl pelaamaan yhdestä liigapaikasta. Samalla tulis hyvä harjoitusturnaus.

    ”Mitä jos otettais ens kaudelle ihan uudet säännöt kun ei kerran ole aina ajantasalla muutoinkaan jutut. Kauden alussa (ai miksei jo kesällä?) liigapaikan karsintakierros. kaikki halukkaat tällä kaudella pelanneet divarijoukkueet sais osallistuu. sit joku sellanen lohkojako ja lopuksi lohkoparhaat pelaa keskenään ja se sit nousee … uusia tuulia hei !

  13. Voisitko ”Kiitosliitolle” vähän avata tota 15 joukkuetta divarissa, jos liiga vedetään 13:lla.
    Jos liiga pelataan 13-joukkueella, niin Divarissako sit on 15? Tulee ennätyskallis ja -raskas sarja pelata. Ei se vaan mee niin.
    Veikkaukseni on, et NST säilyy liigassa.

  14. Miksei sarjaa voi pelata ”vajaana”?
    Pelattiinhan kiekkookin. Joku jengi saa aina vuorollaan vähän huilata. No problemo.
    Kumpikaan, Steelers tai NST ei kuulu liigaan. Molemmat hävisivät viimeisen pelinsä.
    Tai voihan liitto harakoita naurattaa jollain hocuspocusfocus tempulla. Se ei toki olisi isokaan yllätys.

    Eikö teitä huoleta ettei Bluesinkaan tilalle tule ketään.

  15. jos joukkue häviää viimeisen pelinsä ei kuuu joukkoon

  16. Kyllä jos Steelers kaksi karsintasarjaa hävinneenä nousisi kabinetin kautta liigaan, menisi loppukin uskottavuus tähän meidän liittoon. 🙂 Pelaamalla sinne pitää nousta! 🙂 Vajaa sarja ens kaudella!

  17. Niin milläkös perusteella ens kaudella on divarissa 15 joukkuetta?

    Lasb nousee pois, NST tulee tilalle…Ei Eräviikinkien yhdistyminen merkitse sitä, että Erä (tai Viikingit) pelaisi divaria. 14-1+1=14. Vai putoaako divarista useampi kuin piti?
    Jos Steelers (tai NST) nousee, pelattaisiin divari 13 joukkueella…ja lisää kabinettinousuja.

  18. Jos liigaa halutaan kehittää nimenomaan ja myös siellä kaukalon ulkopuolella; puitteet, yleisö, yhteistyökumppanit, kiinnostavuus, näkyvyys, jne, lienee tää päätös jo tehty?
    Elenia Areena on tapahtumapaikkana ylivoimainen verrattuna muihin salibandyareenoihin, Steelerssin kahden edellisen kauden katsojakeskiarvosta ollaan varmasti myös muilla paikkakunnilla kateellisia, Hämeenlinnan paikallispelit ovat olleet aivan toista maata esim verrattuna Helsinkiläisten liigajoukkueiden kohtaamisiin, ja Steelers on ollut huomattavasti aktiivisempi myös median suhteen (pleijarit sivustot, paikallislehdet, jne).
    Mitä pelillisiin otteisiin tulee, niin kaikissa lajeissa ja sarjoissa voimasuhteet heittelee kausittain, paljonkin. Suurin syy heittelyyn on resurssien (raha, ihmiset ja aika) olemassa olo tai olemattomuus. Ennen pitkää hyvillä resursseilla operoivat seurat/joukkueet nousevat aina sarjojensa kärkeen. Hämeenlinnassa ne resurssit ovat erityisen hyvässä kunnossa, joten on selvää, että Steelers on/nousee sarjansa kärkikahinoihin, on se sitten D1vari tai Liiga.

  19. My bad. Laskinpa väärin et Divariin tulis 15 joukkuetta. Kiitos asian korjanneille. Ja onnee vielä Salballe.

  20. Ei ole yksinkerteisesti muuta vaihtoehtoa, kuin pelata tuleva kausi yhden joukkueen vajaalla liigan osalta. Vuoden päästä sitten divarin runkosarjan voittaja nousee suoraan ja pleijarisarjat sijoilta 2-9. Näin se täytyy mennä urheilullisessa mielessä.

  21. Toivottavasti liitto lukee näitä kommentteja. Loistava esitys Ilpolta. Näin sen pitäisi mennä. Jos pelkät puitteet ratkaisee niin eihän liigaa pelaa sen jälkeen kuin muutama joukkue. Ei se voi olla ratkaisuperuste, koska silloin muutkin huonon hallin yms pitäisi ajaa liigasta pois. Yhdenvertaisuutta!

  22. 1 nousija ja yksi putoaja..
    NST tai Steelers eivät urheilulisesti ansainneet liiga paikkaa, eikä pitäisi kabinetin kautta ovea avata.. Tulos tai ulos, vai onko tämä ihan amatööri hommaa tyylillä kaikki pelaa.?! Taso ero jo nyt ihan jäätävä liigan kärjen ja hännän välillä.
    Kun liigan top 4 sijoista kamppailee 4-6 jengin sijasta 6-8, ja loputkin pystyvät edes hyvänä päivänä haastamaan kärkeä voidaan uudelleen miettiä sitä 13 joukkuetta?
    Divari jatkuu samalla määrällä (14), suorat 2 putoajaa 2 karsii ja sinne 2.divariin ne ylialueelliset sarjat.. Jos kehäIII:sen sisäpuolelta ei äpärät halua lähteä matkustamaan, on se pelkästään voitto maakunnille ja säbälle?! Pitää saada taustat ja urheilullisuus kuntoon jo kakkosessa (mahd. hyppäys divariin pienempi).. Loppuisi ”maakunta” jengien hissi divari, kun olisi kovempi sarja alla.

  23. Nyt jos koskaan kannattaisi pudottaa joukkuemäärää kahdella. Ensi kausi 13 joukkueella ja siitä lähtien 12 joukkuetta. Mikäli siis näin tehdään, itse pidän 14 joukkueen sarjaa hyvänä.

  24. Tämä karsintamuoto ei mielestäni aivan optimaalisesti mittaa Divarin kakkosen ja Liigan häntäpään eroa. On henkisesti TODELLA rankka paikka läheteä tahkoamaan toista ottelusarjaa vain pari päivää sen jälkeen, kun olet hävinnyt game 5:ssa paikan liigassa. Tästä on allekirjoittaneella omakohtaista kokemusta.

    Salballa oli 12 päivää aikaa valmistautua tähän sarjaan, Steelersillä kolme. Ei mitään järkeä, että häviämällä edellisen sarjan suoraan voitoin 0-3, saa jonkinlaisen edun seuraavaan sarjaan. Tähän kaipaisin muutosta. Vähintään viikko taukoa, jos valmistautumisajoissa näin järkyttävät erot.

  25. Tuskin se sieltä liigan pohjaltakaan, ja vielä playout-sarja hävittynä, on ihan mukavin mahdollinen tilanne lähteä ottelusarjaan. Jokuhan voisi olla sitä mieltä, että lyhyt tauko on jopa parempi lähtökohta.

    Jos se liiga on tavoite ja treeni ja joukkueen lujuus on vaaditulla tasolla, tuon pitäisi olla sivuseikka.

    Mitä tulee Hämeenlinnan puitteisiin, niin upeathan ne ovat. Aika vahva kabinettipuuhastelun maku siinä silti on, kun aletaan nousijaa ratkomaan sillä, kenellä on hienoin halli. Toki jos liiga täytetään 14 joukkueeseen, niin joku kabinettipäätös se on silti joka tapauksessa, eli hankalahan tuohon nyt on mitään sanoa, ei siinä urheilullisia kriteerejä enää paljoa jäljelle jää. Oliskohan se liiga 13 tiimillä ja 2,5-kertaisella sarjalla?

  26. Itse väitän, että SalBalle tuosta pitkästä pelitauosta oli enemmän haittaa kuin hyötyä… Näkyi muun muassa ottelusarjan ensimmäisessä pelissä!

  27. Steelerssin pallollinen peli ei missään tapauksessa ole liigatasolla. Yksilötaitoon perustuvaa kuskaamista. Sillä ei pärjää liigassa, jossa kuula pitää laittaa liikkeelle. Myöskään tuolla maalivahtipelillä ei pisteitä liigassa heru. Ei jatkoon. Paikka pitää ansaita pelillisesti.

    Lastikka kyllä liigatasolle menisi heittämällä. Harvoja Steelerssin pelaajia, joilla ei ole pallon kanssa kiire. Jäi vain aika yksin, kun Salba olikin pallottomassa pelissä liigatasoa.

  28. Joku twiittasi idean, et tyhjä sarjapaikka ratkotaan Superfinaalin erätauolla 2 x 10-min pelillä. Vastakkain Steelers-NST. Ostan tämän idean, olis todellista draamaa!

  29. Uskokaa tai älkää henkisellä valmistaumisella on kaikista suurin merkitys urheilussa. Jos toinen putoaa henkisesti pohjalle niin uutta latausta ei parissa päivässä kerätä vaikka kuinka itseään siihen pakottaa. Hyviä esimerkkejä Steelers tänä vuonna Lasb-sarjan jälkeen, Josba viime vuonna viime hetkellä ulos pleijareista ja puoli vuotta katsintoihin valmistautunut Salba pudotti heti ja viime vuonna divarin finaalit hävinnyt Welhot joka ei saanu kolmeen peliin maalia Tepsille karsinnassa. Jos lataus ei ole kohdilla ja sitä kautta ohjeita aivoista ei tule kropalle, niin tulos näkyy taululla. Tosin ymmärrän, että liigan ja divarin pleijarit on haasteellista sovittaa kalenteriin, koska pelejä eri määrä. Pitäisikö esim. vain 4 divarin kärkijoukkueen pelata pleijareita, jotta pelimäärä olisi tasapuolisempi?

  30. Miten käy Steelersin pelaajien? Lähteekö liigakentille? Onko Steelersin etsikkoaika ohi?

  31. Lastikka varmuudella liigaan mielestäni myös Jonaesson ja Metsälä ovat myös liigatasoa

  32. Ylläolevissa muutamassa kommentissa on ehdotettu karsintasarjaa liigapaikan täyttämiseksi……………Ei ole muuten uusiasia sillä kaxtuhat luvun puolivälissä liitto suuressa viisaudessaan pisti pystyyn karsinnat…….vain kuukautta ennenkuin uusi sarjakausi alkoi……..Loviisa..Pirkat ja Fbc Turku pelasivat kolmistaan yhdestä Liigapaikasta..paikka ratkesi Loviisassa ottelussa Loviisa-Fbc Turku (7-4 )…….Loviisa hävisi sinä keväänä liigakarsinnan mutta siitä huolimatta sitä ei nostettu automaattisesti liigaan vaan järjestettiin kesäsarja……..liigassa oli yxi paikka vapaana kun Nurmon Jymy luopui liigapaikasta…

  33. Kyllä Jonaessonin täytyis kasvaa henkisesti kymmenen vuotta, ennenkun liigatason pelaaja on. Jätkää ei puolustaminen kiinnosta yhtään, ainoastaan pallon kanssa veivaaminen on pojan mieleen. Eikä pääkoppakaan taida ihan ikäisten tasolla olla, senverran kuumana käy pelistä toiseen 🙂 Metsälälle kesä kovaa treeniä, fysiikka kuntoon, niin on valmis liigakentille! 🙂

  34. Lisäkarsintasarja olisi varmasti se urheilullisin idea, sen pelaamisen ajankohdassa on kuitenkin aikalailla ongelmia. Heti ei voida pelata (vai voidaanko?) ja jos sarjatason tietää vasta kesällä tai syksyllä, tuo se joukkueenkin kasaamiseen omat haasteensa.

  35. Vahtokari siirtyy valmennukseen
    Jokinen jatkaa
    Aaltonen jatkaa
    Metsälä Lasb/ tai riihimäki (armeeja edessä)
    Ihalainen jatkaa
    Ijäs jatkaa
    Johansson Lasb/ tai jatkaa jäähdytelle
    Sipronen Lasb/ tai riihimäki ( armeeja edessä )
    Jonaeson Hyvinkää/ riihimäki/ Liiga jos nöyrtyy pelaamaan joukkueelle
    Ahola riihimäki
    Kakko jatkaa
    Kemppainen Jatkaa
    Viitala jatkaa
    Lastikka Liiga
    Megyaszai riihimäki
    Maunula jatkaa
    Mäkinen riihimäki
    Grönholm riihimäki
    Pihlajinen jatkaa
    Niemi jatkaa
    Mikkola lopettaa
    Nurminen Lasb tai lopettaa
    Hirvonen hyvinkää

    Päävalmentaja jatkaa, jos ei potkita pois .Kaksi kautta Järvinen valmentanut joukkuetta millä kumpanakin vuonna OLISI pitänyt nousta. Jatkaa myös alakolmion seisoskelun peluuttamista ja pudottaa Steelerssin kakkoseen

    Hämeenlinna säbäbuumi ohi , jos Lasb tulee vielä pelaamaan ottelunsa Lahden suurhallissa.

  36. Vois kuvitella että Lastikka siirtyy Lasbiin tai Classicciin. Mielenkiintoista muuten nähdä jatkaako R.Kainulainen Lasbissa nousun johdosta. Alustavasti häntä oltiin viemässä Classicciin.

  37. Mikähän logiikkasi oli listauksessasi? Esim miksi jäädä 2div pelaan riihimäelle, jos tarjolla sopparia divariin. Ja jos armeijana parola ,niin kyllähän nyt se lienee mm.iltaharjoitusten kannalta lähempänä kuin takamaiden lammi. Jos kumi käy fossiiliriveissä (mikä ei varmaankaan huono ajatus) , niin ensi kaudella pirteä nuori divarijoukkue tiedossa, eikös siellä ole runsaasti potentiaaleja ajunnareita ym. Ehkä hyvää tekis valmennuspuolellekin myös jotain uutta. Alueellisestihan seura keskeisessä paikassa isojen mahtikaupunkien välissä, joten toivottavasti seurassa saadaan teräksinen ensi kausi kasaan. Lahti hyvä pelipaikka lammille, niin saadaan sinnekin säpinää.

  38. Lastikka Happee. Jos alkaa opiskelut Jyväskylässä? Lahti/Hml voi olla puolet peleistä Lahdessa. Ja puolet Elenialla? Ei ole vielä varmaa…

  39. Ennakoitin 2

    Logiikka oli se taitavat olla Riihimäeltä, Lopelta ja Oitista nämä siirtyjät ja mennä nostamaan Riihimäkeä 1.divariin ja pelaamaan muutakin, kuin seisovaa alakolmiota.
    Takametsien Lammi pelaa liigaa siksi osa menossa sinne.
    Järvinen on tainnut suututtaa jo osan Steelerssin entisistä parhaista junnuista jotka ovat siirtyneet Turenkiin pelaamaan.

    Nyky joukkueesta jääviä alle 10 ja keitäs sieltä nousemassa junnuista divaripelaajiksi ? Säilyikö Steelerssin 2 joukkue edes 2 divarissa missä pelasivat tulevat Steelerssi 1 joukkueen pelaajat .
    A-junnuista jotka eivät nousseet ligaan Karsinnoissa pelanneet ja avustaneet Riihimäen seudun pelaajat poistuvat. Ilman heitähän ei Steelers olis edes päässyt karsintoihin.
    Oikeasti kyllä ensi kausi näyttää todella huonolta Hämeenlinnassa salibandyn osalta.
    Toivottavasti olen väärässä. Mutta tuskin jollei Steelerssin hyväkaveripuuhastelu lopu.
    Puitteet ja harrastaja määrät kyllä ovat kohdallaan. Nyt vain ammattimainen ote asioihin eikä vain kivallekaverille on kiva antaa työpaikka systeemi.

  40. Kyllä on Ennakointi logiikka kohdallaan. Myöskin alustavat huhut tukevat suurta osaa noita ennakointeja. Aika läheltä päässyt kuuntelemaan… Mutta ensi kauteen on vielä aikaa, joten kaikkea voi sattua. Puhelin voi jätkillä piristä ja mieli sekä suunnitelmat muuttua. Jännä nähdä kyllä tuo Steerers/Lasb akseli, miten porukka liikkuu ja liikkuuko…?

  41. Se on asia sillä tavalla että steelers on omat ottelunsa jo pelannut ja hävinnyt ei nyt enään mahdollisuutta saa olla

  42. Liigan tulossa myös toinen lovi, salballa taloudellisesti ongelmia joten ei ilmoittaudu liigaan joten järkevä ettei täytetä lainkaan vaan pelataan 12 joukkueen sarjana.

  43. Vaikka Salba on talousongelmissa ollut joka kausi niin siltin joka kausi saadaan tänne jengi. Raumalle on tulossa uusi salibandyhalli lähi vuosina mihin suunnitellaan n. 2000 ihmisen kapasiteettiä, Salba saa rauman kaupungilta 750 000 sijotuksen joten n 75 % varmasti salba pelaa ensi kaudella liigaa.