Ulkomaat

Suomalaisluotsin joukkueelta jymy-yllätys Sveitsissä – mestari laulukuoroon puolivälierissä

21.03.
2016
0 Kommenttia
6
Ulkomaat
Janne Hulmin (#70) Alligator Malans jatkaa kaikkien yllätykseksi Sveitsin salibandyliiga NLA:n välieriin. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch

Janne Hulmin (#70) Alligator Malans jatkaa kaikkien yllätykseksi Sveitsin salibandyliiga NLA:n välieriin. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch

Sveitsin Salibandyliiga NLA:n välieräparit ovat selvillä. Vain yksi sarja meni seitsemänteen otteluun, ja tuossa ratkaisupelissä nähtiinkin sitten todellinen yllätys.

Maan menestyneimmät UHC Alligator Malans ja SV Wiler-Ersigen pelasivat vastakkain jo puolivälierävaiheessa. Malans on pelannut epätasaisen kauden ja se vaihtoi valmentajaakin kesken kauden. Tammikuussa joukkueen ruoriin siirtyi suomalainen salibandylegenda Esa Jussila. Ennakkoon ajateltiin, että Jussilan ja hyökkääjä Janne Hulmin haaste oli lähestulkoon mahdoton. Tatu Väänäsen, Jami Mannisen ja Riku Kekkosen hallitseva mestarijoukkue Wilerin nähtiin olevan edelleen vahvin suosikki mestariksi saakka.

Toisin kuitenkin kävi, sillä joukkueet pelasivat äärettömän tasaisen sarjan. Kahdesti voittaja merkattiin kahden maalin erolla ja viidesti yhden maalin erolla. Noista voitoista neljä napsi Malans ja kolme Wiler. Ratkaisevassa seitsemännessä kamppailussa Malans juhli jatkopaikkaa 7-6 -voitolla.

Muissa pareissa HC Rychenberg Winterthur venyi myös pienimuotoiseen yllätykseen kaatamalla Tigers Langnaun voitoin 4-2. Näin ollen Mikko Hautaniemen, Niklas Niirasen ja Kari Koskelaisen kausi jatkuu välierissä, mutta huikean runkosarjan pelanneen Joonas Pylsyn kesäloma alkoi nyt.

Runkosarjan voittanut Köniz kyykytti Juho Miilunpalon Kloten-Bulach Jetsia voitoin 4-1. Jo Klotenin yksi voitto ja yksi yhden maalin tappio oli sarjassa pienoinen yllätys.

Kim Nilssonin tähdittämä Grasshoppers Club Zürich selvitti tiensä välieriin niin ikään voitoin 4-1. Kesälaitumille kirmanneen Chur Unihockeyn riveissä nähtiin suomalaisvalmentaja Iivo Pantzar sekä puolustaja Tuomas Aho.

Sveitsin liigan välieräparit:
Floorball Köniz-UHC Alligator Malans
Grasshoppers Club Zürich-HC Rychenberg Winterthur

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.