Maajoukkueet

Suomen maajoukkueen ykkössentteri pettynyt kauteen – ”Aikamoista vuoristorataa”

31.03.
2016
3 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Kuva: perwiklund.se

Kuva: perwiklund.se

Suomen maajoukkuehyökkääjä Jani Kukkolan kausi päättyi vajaat pari viikkoa sitten pettymykseen, kun Storvreta IBK voitti sentterin edustaman FC Helsingborgin otteluvoitoin 4-1 Ruotsin Superliigan puolivälierissä. Pääkallo.fi kyseli Kukkolan mietteitä menneestä sesongista.

Kukkolan mukaan tippuminen näin aikaisessa vaiheessa oli suuri pettymys. Samaan hengenvetoon hän myös myöntää Storvretan olleen paljon parempi. Kukkolan lisäksi Helsingborgissa suomalaisista pelasivat Juha Kivilehto, Asser Jääskeläinen ja Mika Moilanen.

– Kun pelaat sen tasoista jengiä vastaan kuin Storvreta, niin kaikkien olisi pitänyt pelata aika taitojensa ylärajoilla. Siihen kun ei päästy, niin lopputulos oli tuollainen. Ei paljon seliteltävää jää, jos 4–1 häviää. Kyllä silloin parempi voitti, Jani Kukkola kommentoi.

Helsingborg voitti vielä puolivälieräsarjan ensimmäisen pelin, mutta sen jälkeen Storvreta meni menojaan. Pallokontrolli ja uppsalalaisjoukkueen supertähdet olivat avainasemassa.

– Ensimmäisessä pelissä pystyimme vielä puolustamaan pallon kanssa. Storvreta ei kuitenkaan tykkää kyykkimisestä.

– Lopuissa peleissä vastustaja pääsi sitten pallon päälle ja meidän oma pallollinen peli kuoli. Samalla meille tuli helppoja virheitä. Storvretalla on kuitenkin sellaisia pelaajia kuin Alexander Rudd ja kumppanit, jotka tykkäävät pallon kanssa leikkiä, ja sitten kun heidän antaa pallon kanssa leikkiä, niin he tekevät tuhoa.

Kuva: perwiklund.se

Kuva: perwiklund.se

Kauteen lähdettäessä Helsingborg asetti tavoitteekseen kotiedun pudotuspeleihin, eli vähintään neljäs sija runkosarjassa. Lopulta joukkue sijoittui sarjassa kuudenneksi.

– Otimme hyviä päänahkoja kärkijengeiltä, mutta sitten hävisimme pelejä pohjajoukkueita vastaan. Sieltä olisi pitänyt ottaa pisteitä. Aikamoista vuoristorataa koko kausi, Kukkola analysoi.

Vaikka Helsingborg jäikin tavoitteestaan, niin täysi katastrofi kausi ei ollut, koska kotietu jäi vain neljän pisteen päähän.

– Helsingborg on aina ollut se joukkue, joka on taistellut pudotuspelipaikasta. Nyt siellä organisaatio rakentaa joukkuetta ja kulttuuria pitkän kaavan mukaan, ettei tulisi vain yksi tähdenlento, finaalipaikka tai joku mestaruus, vaan että Helsingborgista tulisi kestomenestyjäjoukkue. Tykkään siitä tyylistä.

Kukkolan mukaan oma kausi käveli käsi kädessä joukkueen esitysten suhteen. Hyökkääjän mukaan tasaisuus puuttui omasta tekemisestä ja vaikeuksia oli. Kausi olisi voinut mennä paremminkin.

Kuva: perwiklund.se

Kuva: perwiklund.se

– Siellä oli tosi hyviä valopilkkuja, mutta oli sekin aikamoista vuoristorataa, Kukkola kommentoi.

Hyökkääjä ei vielä ole ehtinyt hirveästi analysoimaan koko kautta, mutta toivoo menneensä pelaajana eteenpäin. Kukkola on esimerkiksi maajoukkueen kanssa keskustellut asioista, joita hänen pitäisi omassa pelissä parantaa.

– Yksi asia on se, että pitäisi tuottaa enemmän tulosta eteenpäin. Vaikka sitä jo nyt teenkin, niin haluan olla koko ajan tehokkaampi. Enkä tässä tarkoita henkilökohtaisia pisteitä, vaan enemmänkin oman kenttäni tehokkuutta, koska olen kuitenkin yleensä kentän moottori.

Kukkolan kaksivuotinen sopimus Helsingborgin kanssa päättyi tähän kauteen, eikä seuraavan kauden joukkueesta ole vielä tietoa.

Lue myös:
Suomen maajoukkuetähdet tylysti kesälomille Ruotsissa
Ruotsin liigan välierien ainoa suomalaispelaaja nauttii playoff-huumasta – ”Peli muuttuu säännöiltään täysin”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Niko Vahtera
Niko Vahtera
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Turku / Mynämäki
Twitter: @nvahtera
kuoma
31/03/2016
ERÄVIIKINGEISTÄ voisi löytyä pelipaikka, se olisi luonnollinen siirtymä, koska Kukkola on molempia seuroja edustanut.
reikäpallo
31/03/2016
Juu, kukolle viskytdonaa ja Tiitulle viiskytdonaa nii alkaa oleen jengi kasassa....hei oikeesti managerit HERÄTKÄÄ :D
Kahtoja
31/03/2016
Ja tuohon vielä Moilanen päälle niin ´se on siinä. Omille junnuille varmat liigan penkkipaikat.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.