Ulkomaat

Suomen maajoukkuetähdet tylysti kesälomille Ruotsissa – vain yksi suomalainen enää mukana pudotuspeleissä

21.03.
2016
2 Kommenttia
1
Ulkomaat
Helsingborgin suomalaisten tie nousi pystyyn Ruotsin Superliigan pudotuspeleissä. Kuva: perwiklund.se

Helsingborgin suomalaisten tie nousi pystyyn Ruotsin Superliigan pudotuspeleissä. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan puolivälierissä kolme sarjaa neljästä on viikonlopun jälkeen katkaistu. Ensimmäinen pudotuspelikierros on jo tarjonnut suuria yllätyksiä ja suomalaisten näkökulmasta suuria pettymyksiä.

Ainoa yhä käynnissä oleva sarja on IBF Falun-Mullsjö AIS, jossa altavastaajana lähtenyt Mullsjö nappasi kaksi ensimmäistä ottelua nimiinsä. Falun on kuitenkin palannut sarjassa kuskin paikalle hoitamalla kolme viimeisintä ottelua vakuuttavasti ja johtaa näin ollen ottelusarjaa voitoin 3-2. Kuudes ottelu pelataan tiistaina (22.3.) ja sarja on silloin ensimmäistä kertaa katkolla hallitsevalle mestarille.

Yksi sarjan ehdottomista ennakkosuosikeista, runkosarjan voittanut Pixbo Wallenstam IBK, kykeni kaatamaan Linköping IBK:n vain kertaalleen ja lähti kesälomille otteluvoitoin 1-4. Pixbo oli voittanut yhdeksän joukkueiden kymmenestä edellisestä kohtaamisesta, joten lopputulos oli massiivinen yllätys.

Sarjan suomalaisjoukkueena tunnettu FC Helsingborg ei pystynyt vastaamaan Storvreta IBK:n asettamaan haasteeseen ja putosi otteluvoitoin 1-4. Joukkueiden viidessä ottelussa erityisesti Storvretan Alexander Rudd (5+5=10) ja Jimmie Pettersson (8+1=9) esiintyivät tehokkaasti. Helsingborgin riveissä Storvretaa vastaan rimpuilivat Jani Kukkola, Juha Kivilehto, Asser Jääskeläinen ja Mika Moilanen.

Myös Eero Kososen edustaman Växjö IBK:n kausi on ohi, kun se kärsi yhden varsinaisen peliajan tappion lisäksi kaksi jatkoaikatappiota sekä rangaistuslaukauskilpailutappion IBK Dalenille ja siirtyi näin ollen katsomon puolelle otteluvoitoin 0-4. Kolmessa pudotuspeliottelussa kokoonpanossa mukana ollut Dalenin Ville Turula on näin ollen ainoa suomalaispelaaja, jonka joukkueen kausi jatkuu välierävaiheessa.

Katso myös:
SSL: Pudotuspelien otteluohjelma ja tulokset

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
BJBG
21/03/2016
Pelaako suomalaiset naiset edelleen vai?
Käki
21/03/2016
Sveitsissä on enään Suomalaisedustus kahdessa joukkueessa. Se onkin minimi mitä siellä pystyttiin näkeen, sillä kahdessa puolivälieräparissa molemmissa joukkueissa oli Suomalaispelaaja tai muutama. Eli nyt Malansia edustava Janne Hulmi ja HCRää edustavat Niiranen, Hautaniemi ja Koskelainen voivat voittaessaan välieräsarjan olla vastakkain finaalissa!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.