Liigat

Suomen mestarit aikaiselle kesälomalle – ratkaisumaali sekunti ennen jatkoajan loppua

18.03.
2016
21 Kommenttia
6
Liigat
Kuva: Juhani Järvenpää

Miko Kailiala (toinen oik) iski ottelun voitto-osuman. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikingit löi SPV:n miesten Salibandyliigan puolivälierissä lukemin 3-2 ja. Ratkaisumaalin iski Miko Kailiala ajassa 69.59. Maali tarkoitti sitä, että Viikingit voitti sarjan 4-1 ja lähetti SPV:n kesälomalle.

Viikingit aloitti maalinteon ottelussa Janne Hyvösen rankkarimaalilla ja ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen johdossa. Jukka-Pekka Pelto-Arvo sekä Mika Kohonen osuivat toisessa erässä. Viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 1-2. Tero Tiitu tasoitti pelin kolmannessa erässä, joten edessä oli jatkoaika. Kailiala löi ottelun ratkaisuosuman sekunti ennen jatkoajan päätöstä.

Kailiala oli myös ottelun tehokkain pelaaja pistein 1+1. Ottelua seurasi Pasilassa kaikkiaan 584 katsojaa.

Viikingit on täten ensimmäinen joukkue, joka on varmistanut paikkansa miesten Salibandyliigan välierissä. SPV jäi nyt toisen kerran tällä vuosikymmenellä mitalipelien ulkopuolelle. Edellisen kerran hallitseva mestari putosi mitalipelien ulkopuolelle keväällä 2014 ja silloinkin kyseessä oli SPV.

Linkit:
Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Lue myös:
Johansson ratkaisi Tampereen trillerin – Classic päätti OLS:n kauden ja eteni välieriin
Hautamäki ratkaisi rankkarikisassa, TPS lähellä jymy-yllätystä – katso perjantain salibandytulokset

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Hemmo
18/03/2016
Kyllä mielummin häviäisin 9-0, ku voittaisin tollasella pelillä mitä Koponen pisti jenginsä pelaamaan. En ole edes Suomen Cupin peleissä nähnyt noin paljon omassa päässä pallon pitoa ja pelkkää kukkupalloilua. Hävettävää peliä SPV!
skarppia
18/03/2016
"Edellisen kerran hallitseva mestari putosi mitalipelien ulkopuolelle keväällä 2014 ja silloinkin kyseessä oli SPV"

Korjatkaapa viimeinen lause, kyseessä tais olla SSV eikä SPV.
SSV-Fani
18/03/2016
Kyllä SPV oli 2014 hallitseva mestari ja tippui jatkosta.
skarppialle
18/03/2016
Skarppia, olehan itse skarppina :p
S7
18/03/2016
Kivilehdon ekalla kaudella tais toi tippuminen olla. Viikkarit taitaa olla 16kertaa putkeen välierissä, en nyt muista ihan tarkkaan, mutta sellainen ennätys, ettei ihan heti rikota.

Mä kyllä sanon, että hyvällä iskulla tuli speve tänään. Taisteli, oli latautunut ja halusi voittaa. Mutta ei vaan riittänyt tällä kertaa. Toki ei oikein speve maalipaikoille tuntunut pääsevän. Meijän pojat taasen tuhlaili pikkasen, mutta riittävät täpät tauluun ja ansaittu jatkopaikka.

Ei kyllä varmasti Mikko Kohonen ollut normaalissa iskussa, oli kyllä kankeeta meno tänään.
Pete
18/03/2016
Kyllä oli oksettavaa salibandya Spv:ltä. Kyllä on aika heikoilla kantimilla peli kun pitää tollasta salibandya pelata ja yrittää sillä pärjätä. Kävelyä ja omassa päässä pallon pitämistä. Sitten vielä Hakosen oksettava epäurheilijamainen peli niin onneksi tommonen pelle porukka on ulkona. Viikingit siis syötti hyökkäyspäässä pallon ja kimpos tuomarista ulos. Kaikki odotti, että pallo viikingeille niin ei kun Hakonen mussutti, että kiistalla mennään. Joo voitti mestaruuksia, ei mitään pois siitä. Mutta jos tuollaista peliä pelaa niin todellakaan ei ansaitse yhtään mitään. Ei ollut paljon Koposella taktista silmää. Kyllä aika paljon pitää tapahtua, että Seinäjoella ollaan hetkeen mitalipeleissä. Niin ja muuten ihan oikee pelaaja ratkas. Kailiala teki sen sarjan ainoan maalinsa niin oikeeseen paikkaan kun vaan voi! Viikingit jälleen mitalipeleissä.
petelle
18/03/2016
Eikö se ole tuomarin päätettävissä jatketaanko kiistalla vai ei?
skarppia
18/03/2016
oho nyt oli kyllä nolo kämmi, luulin että puhuttiin hallitsevan mestarin tiputtajasta :"D
S7
18/03/2016
Ainahan sitä jatketaan kiistalla, virallisesti. Sinällään toi tilanne oli niin fifty-sixty kelle se pomppasi, että ei nyt mitään juttua kannata ees tehä. Eipä meijän jätkät tohon paljoo huomiota kiinnittäneet, niin miksi meijän muidenkaan pitäisi?
Superfinaalin sukelsi just
18/03/2016
Mistä sinne Superfinaaliin nyt tulee katsojia? Taisi tänään tyhjentyä finaalikatsomo. SSV:n pelit ei kiinnosta ketään.
ET soittaa kotiin
18/03/2016
Petellelle. Kiistalla mennään. Se jos joukkue haluaa pelata pallon fairplayna toiselle joukkueelle, on joukkueen päätettävissä. Jos näin ei haluta, niin sitten mennään normaalilla kiistapallolla.
Samppa70
18/03/2016
Ihme itkua Peteltä?
Loistava paluu Spv:ltä pelaamaan jälleen voitosta! Miksi peli pitää voittaa just Peten pitämällä tyylillä, että sillä on jotain merkitystä?
Toisaalta vain voittamalla mestaruuksia Spv on päässyt em. kommentoijien hampaisiin. Koskas Viikkarit voittokaan viimeksi mestaruuden?
VJ
18/03/2016
Sai spv sentään yhden tittelin tältä kaudelta eli suurimman floppi tittelin ;) hyvää kesälomaa!
mihin
18/03/2016
Katosi se viimekin vuoden spv, joka oli luultavasti sarjan paras vastahyökkäysjoukkue ja joka oli ylivoimalla aina vaarallinen? Nyt hinkataan varmuuden vuoksi palloja.
Naama
18/03/2016
Joo-o. Monta potentiaalista pelimiestä menee kyllä hukkaan tuossa SPV:n nykyisessä pelitavassa, mutta millä saataisiin Holopaiset ja kumppanit muaalle tavoittelemaan maksimi potentiaaliaan. En usko, että "spevessä" saa ikinä kaikkia irti.
Säbä
18/03/2016
Ei tuo SPV:n peli lähtenyt koko kautena käyntiin. Samaa kukkupalloa illasta toiseen ja kaksinkamppailut kaaripalloista hävittiin. Täytyy sanoa, että en SPV:n kannattajana odottanutkaan kovia tämän kevään peleistä. Toisen puolivälierän voitto oli ja jäi mielestäni kauden parhaaksi otteluksi. Yksi ottelu ei vain riitä pitkässä juoksussa.
Olisi
18/03/2016
Nyt olisi virkistävää nähdä nuorempia pelaajia Speven paidassa ensi kaudella.
Olis joo
18/03/2016
Rahalla niitä saa, niin kun siellä on ennenkin toimittu. Vanhemman Kohosen hinnalla voi pian saada useammankin, ois kannattanut jo syksyllä miettiä...
SPV
19/03/2016
SÄBÄn kanssa samaa mieltä. Voitto viikingeistä kotona kauden paras ottelu, muuten vaihteli aika surkean ja todella surkean välillä. Koski ja vanhempi Kohonen kunniakkaasti eläkkeelle ens kaudeksi. Tilalle hyökkääjästara ja kunnon pakki. En sitten tiedä mitä valmennukselle pitäisi tehdä...
tarkka
19/03/2016
Eiköhän noi suuret starat oo jo nähty ei niitä kannata enää ottaa, jos kausi menee niitä pokkuroidessa.
Maalinsylkijä itsekin
21/03/2016
Olen todella iloinen, että SPV putosi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.