Taas trilleri Divarin finaaleissa – lammilaiset voiton päässä Salibandyliigasta

LaSB on marssimassa Salibandyliigaan. Arkistokuva: Jari Turunen.

LaSB on marssimassa Salibandyliigaan. Arkistokuva: Jari Turunen.
LaSB on marssimassa Salibandyliigaan. Arkistokuva: Jari Turunen.

Lammin Salibandy ja Hämeenlinnan Steelers pelasivat tänään Divarin toisen finaaliottelun. Avausottelun voittanut LaSB oli tälläkin kertaa parempi, nyt lukemin 5-6. Sarja on katkolla lammilaisille lauantaina.

Kahden erän jälkeen LaSB johti jo 0-3, mutta Steelers nousi maalin päähän kolmannen erän alussa. Sen jälkeen lammilaiset karkasivat uudelleen kolmen maalin johtoon. Steelers hivuttautui lähemmäs, ja ottelun lopusta muodostui melkoinen trilleri, sillä 4-6-tilanteessa kolmisen minuuttia ennen loppua Aki Syrjälä nappasi 2+10 minuutin rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä. Samuli Hirvonen rokotti ylivoimalla, mutta sen jälkeinen loppukiri ilman maalivahtia ei kuitenkaan tuottanut Steelersille tulosta, ja LaSB nappasi toisen täplän Divarin finaaleissa. Nousu Salibandyliigaan irtoaa kolmella voitolla.

Ottelun tehokkaimmat pelaajat löytyivät Steelersistä, sillä Iiro Nurminen teki hattutempun ja Nico Jonaeson syötti kolme osumaa. Voittajajoukkue LaSBin pistenikkareina olivat kahdesti osunut Roope Kainulainen sekä 1+1-tehot nakutellut Tino Nivala.

LaSBin ja Steelersin välistä toista finaalikamppailua seurasi 1584 silmäparia.

Ottelutilastot

Miesten Divarin finaalit:
18:30 Steelers-LaSB 5-6 (Otteluvoitot 0-2)

19 comments

  1. Steelers teki pelin 3. erässä, mutta comoon mikä loppu–> ihan turhaa kuumenemista…

  2. Ihan älytön trilleri taas. Steelers oli aika hermostuneen oloinen ensimmäiset 40min. On kyllä iso vuori kiivettävänä, jos vielä nousevat.

  3. Pääsikö se tuomaripari jo akuuttiin ? Molemmilla jäi pilli erittäin pahasti kurkkutorveen kiinni. Jatkuvaa pihinää turhista tilanteista. Onneksi ette päässeet ratkaisemaan.

  4. Kolmesta syötöstä huolimatta, todella flekmaattinen esitys kaikenkaikkiaan Jonaesonilta, sekä myös Lastikalta. Luulisi pelien sytyttävän, mutta tiedä häntä. Lasb veskari melko hyvä ja piti pitkään lerssit nollilla. Paljon pitää petrata, ja osa lähtee todellakin asenteesta pelata kurinalaisesti ja joukkueelle.

  5. Järkyttävää mistä noita taavi heikkilöitä jatkuvasti sikiää. Ei semmoista peliä ettei täällä olla tuomareista itkemässä. Henkilökohtaisesti toivon, että tuomarit aloittavat piiiiiiiiiitkän lakon jos ei tuomareiden arvostus parane. Todellisuudessa tuomareiden tao on hyvä, joskin peleissä tulee yksittäisiä virheitä. Niin tulee pelaajille, toimitsijoille, valmentajille, kahvion tytöille ja usein katsojatkin pysäköivät sääntöjen vastaisesti. Mitä sitten. Pelataan. Ja ei. En todellakaan ole tuomari. Olin, mutta kyllästyin kuuntelemaan kun kutosdivarin Penat tuli kertomaan miten säännöt menee. Ja voin kertoa että päin helv.ttiä ne ohjeet oli.

  6. Hyvä vika erä. Kaks ekaa steelersiltä aivan surkeaa mutta sitten Nurminen jonaensson kenttä tehtiin ja rupes tapahtuu. Lasbi oli hyvin lukenut miten lastikka pelataan pois ja tää kaveri jopa kiikutteli siellä? Ja mikkolalta aivan turha lyönti summerin jälkeen, ansaitsi lasbilaisten kuittailun. 😀 provotkin näköjään menny ainakin selostajaan kun piti niistä tuomarin kättelyistä muistuttaa 😉 mahtava peli tulossa lauantaina!

  7. Mun mielestä tuomarilinja oli hyvä. Syrjälän jäähy oli ihan aiheellinen ja muuten sai pelata. Selvät rikkeet otettiin pois mistä olisi runkosarjassa tullut jopa boksia. Toivottavasti LaSB valmennus puhuttelee Syrjälää, että oppii hieman itsehillintää.

  8. Maalin pelejä, niinkuin eräs Lasb:n pelaaja tuumikin näistä tulevan. Lukasin jostakin analyysiä joukkueiden pelitavoista avaamisen ja hyökkäyspään pelaamisen suhteen ja kyllä kaksi viime matsia on näyttänyt taktisen osaamisen olevan parempaa Lasb:n puolella. Asenne loppujen lopuksi nousee merkittävään osaan ja näin kovissa peleissä kun pelataan niin tunnepuoli on kovilla, niin pelaajilla, valmennuksella kuin katsojilla. Pikku provot ja asetelmien haut seuraavaan matsiin kuuluu hommaan ? eikä se puhuttelu välttämättä auta, tunnetason ja adrenaliinin ollessa taivaissa tempperamenttisemmat pelaajat sortuvat helpommin ylilyönteihin. Valmennuksen ongelma on saada pelaajat pysymään ”oikealla” tunnetasolla, jos se edes on aina mahdollista

  9. Cheemeri osuu naulan kantaa. Asennepuolella ja taktisella puolella LASB oli paljon paremmalla tasolla kun Steelers. Jonaeson yritti pari erää turhia kikkakolmosia monesti, kun ei Steelers meinannut löytää paikkoja läpäistä LASBin kuviota. LASB pelasi hienon, tiiviin ja ahneen karvauspelin. Lastikka jäi tosiaan varjoon, mutta oliko se Lastikan huonoutta? No, jokainen voi kokeilla pelata laidassa palloa, kun kolme jätkää vie hengitystilan pois. En ihan vielä penkittäisi. Steelersin alakerta näytti todella heikolta, mutta oliko se vain LASBin nopeus ja asenne, joka sai sen näyttämään heikolta? Aika monta kertaa LASB onnistui nappaamaan pallon keskialueella ja lähtemään 3-2 hyökkäyksiin tai 2-1 hyökkäyksiin. Oma näkemys on, että LASB voitti siis asenteella ja taktiikalla ja sai Steelersin näyttämään lammasjoukolta parin erän ajan. Ja mikä ihme siinä on, että Steelersin pojilta ei meinaa se veto lähteä ajoissa, Aina on veivattava, kunnes joku on blokkaamassa. LASB tuli vauhdilla ja yritti aina nopeaa ratkaisua. Itse olisin toivonut Steelersin voittoa, mutta kyllä nyt on kovan työn takana. Ja tuollainen pieni suunsoitto ja kukkoilu kuuluu kyllä näihin peleihin. Ylilyöntejä en toivo itsekään. Fiilis hallissa oli kyllä hieno ja LASB otti ansaitun voiton.

  10. Vaikka olin Steelersin puolella, olihan toi eilinen peli ihan mahtava. 1500 ihmistä pauhaa, ihmiset kyselee korvatulppia kolmannessa erässä…

    Analyysien aika ehkä sit myöhemmin kun koko sarja pelattu, mutta puolustuksesta sanottava, että eihän toi teräspuolustus huono ollu. Maalikoosteesta voi katsoa, mistä maalipaikat synty. Esim eka ja kolmas maali hyökkääjän pallonmenetyksiä keskialueella alimpana miehenä. Ei semmosia voi tulla _yhtäkään_ jos noin pienen tasoeron pelit haluaa voittaa.

    Voi olla että kakstonnia on yleisöö lauantaina. Sit veri punnitaan.

  11. Lasbille on helppo ennustaa liiganoususta huolimatta viiden vuoden jänteellä mitään muuta kuin pikaista paluuta divarin hännille, tai jopa kakkoseen. Pieni paikkakunta ja pajatson tyhjennys alkaa viimeistään vuoden kuluttua. Mahdoton yhtälö. Ja sitten Lahden suurhallissa ei oo korisjunnuilla kilpailijoita

  12. Kyllä se on niin, että Lammilla on hoidettu hommat sen verran mallikkaasti, ettei siellä hetkeen tulla näkemään Wirmon kaltaista notkahdusta. Mynämäellä W tarkoittaa vain Wirmoa kun se Lammilla tarkoittaa voittoa (win). Puimureita tarvitaan vain syksyllä, traktoreita ympäri vuoden. Onnea teille sinne länsirannikolle uudelleenrakennukseen!

  13. eiköhän se niin mene sen hämeenlinnalaisjoukkueen joka divariin joutuu jäämään, jos joutuu, pajatso tyhjene aika hyvin… eli vahvaa farmiseuran paikkaa on tarjolla.

  14. Rasmus ja Roope Kainulainen dominoivat steelersiä ihan miten haluavat?? 😉

  15. Se on totta, että oma pelaajatuotanto ei Lammilla riitä. Tälläkin hetkellä melkoisesti pelaajia lähikunnista. Toivottavasti tämä kevät saisi alueen nuorissa toivotunlaisen reaktion ja junnut saisivat hirvittävän kehityspiikin. Myös seuran houkuttelevuus kokeneempien pelaajien keskuudessa kasvaisi.