Tino Nivala -show käänsi avausfinaalin LaSB:lle – Hämeenlinnassa lähes 1400 katsojaa

Mies, viikset, kieli ulkona ja avausfinaalissa 2+2. Tino Nivala oli liekeissä. Kuva: Jari Turunen

Mies, viikset, kieli ulkona ja avausfinaalissa 2+2. Tino Nivala oli liekeissä. Kuva: Jari Turunen
Mies, viikset, kieli ulkona ja avausfinaalissa 2+2. Tino Nivala oli liekeissä. Kuva: Jari Turunen

LaSB ja Steelers avasivat Divari-finaalien odotetun sarjan tiistai-iltana Hämeenlinnassa. Päätöserässä Steelers johti vielä 2-4, mutta LaSB tuli väkisin voittoon jatkoajalla numeroin 5-4.

Avauserässä mätettiin maaleja urakalla, kun LaSB kuittasi Aleksanteri Ihalaisen pikaisen avausmaalin Heikki Hätösen ja Tino Nivalan toimesta. Markus Siprosen ja Ville Lastikan maaleilla Steelers vei kuitenkin avauserän 2-3.

Toinen erä pelattiin maaleitta, mutta kolmannessa Steelers lisäsi johtoaan Daniel Megyaszain tarjoiltua komean kuvion päätteeksi takatolpalle Tuomas Mikkolalle. Matti Korhonen toi lammilaiset maalin päähän Rasmus Kainulaisen syötöstä ajassa 51.14, ja Hätösen illan toinen tasoitti pelin seitsemisen minuuttia ennen päätöstä.

Jatkoajalla ratkaisijan viitan otti harteilleen 2+2 pelissä nakutellut ottelun hahmo Nivala, joka upotti pallon maaliin ajassa 62.13 Roope Kainulaisen syötöstä. Avausfinaalia seurasi Hämeenlinnassa komeasti 1389 katsojaa.

LaSB johtaa finaalisarjaa nyt 1-0, ja seuraava peli pelataan samassa paikassa Elenia Areenalla torstaina. Kolmella voitolla nousee Salibandyliigaan.

Ottelutilastot

42 comments

  1. Ei jäänyt Steelers kättelemään edes tuomareita, Ijäkselle iso hattu kun jäi!

  2. Upeaa, että heti päästiin jatkoajalle. Poistuivat paikalta liian aikaisin, kun vähän harmittaa? No eipä yllätä taas.. onneksi siellä on sentää edes yksi aikuinen. Hyvä Ijäs!

  3. Ei ole mulle enää yhtään epäselvää kuka on divarin paras pelaaja! Lammin nro. 6, Heikki Hätönen. Pisteiden valossa Nivala show, mutta kun kattoo pisteiden taakse, niin ai ai! Hätönen voittaa palloja, taistelee, pelaa kahteen suuntaan, on maskissa jne. Ja tämän lisäksi kokemusta löytyy. Lammin P.Kauko. Ennen kautta sanoin, että Steelers nousee, ja toki voi nousta vieläkin, mutta suoraa menee Lasb. Isot pisteet, että peli näytettiin netissä–> katon kyllä muutkin jos näytetään.

  4. Ja parasta oli että vihellettiin pelkästään yksi jäähy ja sekin päivän selvä. Muuten sai miehet pelata! Ehkä Vilenin ajoitus ja Maunulan pää olivat ristiriidassa keskenään ja siitä olisi voinut antaa 2min tai herkemmälöä kädellä jopa 5+20. Mutta nää playoffit.. Pidetään se pää ylhäällä!

  5. On kyllä joukkueissa taitoa ja näin puoluettomasta näkökannasta ei ole niin väliä kumpi voittaa.. Vaakakuppi kääntyy ehkä hiukan Lasb:n suuntaan, mutta toivon, että molemmat jengit pelaa ensi vuonna liigaa.. Ja näissä ”pojissa” on aika monta potentiaalista tulevaisuuden maajoukkue jätkää 🙂

  6. Miten steelers saa vastaaviin derbyihin enemmän katsojia kuin lasb, jos peli oli nyt loppuunmyyty?

  7. Otetaan vielä yksi kolmasosa hallista käyttöön niin mahtuu yli 2000

  8. Eiköhän Elenialla oteta päätykatsomo käyttöön tai viedä kenttä ´keskelle hallia, jotta porukkaa mahtuu. Luulisi pääsylipputulojen kelpaavan kummallekin seuralle. Yleisöennätys vain uusiksi koko salibandyssä. Hieno oli tämäkin päivä.

  9. Nyt vois avata Steelerssin valmentaja jos silmiään. Puolustaja loukkaantuu niin kavennetaan kahteen kenttään. Ja mihin kenttiin paras kenttä poistetaan ?

    Tämä kenttä teki vielä kaksi tyhjiin ensin Mäkisen syötöstä Sipronen ja kolmannessa Siprosen ( loukkaantuiko ) korvannut Megyaszai tarjoili tyhjät Mikkolalle. Minkä jälkeen penkki kutsui ??

    Seuraako Steelerssin valmennus yhtään mitä kentällä tapahtuu ? Nämä kaksi kentällistä mitkä jatkoi olivat koko ajan olleet pulassa ,

    Taitaa Lasb viedä valmentajan mitalla tämän sarjan.

  10. Meitsi, VJ ja muut kättelyistä itkijät. Play off, play out yms ottelusarjoissa kätellään aina vain viimeisen pelin jälkeen. Sama sääntö on ollut käytössä jo vuosikymmeniä ja sitä käytetään myös esim. Jääkiekossa. Voisitte siis lapsukaiset opetella edes säännöt ennen kuin alatte huutelemaan aikuisuudesta.

  11. TK jos näin oli niin siinä ei mitään. Kuulin ettei jääty palkintojen jakoa katsomaan mikä olis ollut tosi säälittävää.

  12. Twitterissä näytti tulevan aika paljon kritiikkiä veskareille. Toivottavasti tulis maalikooste pian, niin pääsis itekin syynäileen, oliko kritiikki kohdillaan vai liian tiukkaa. Toki oon itsekin sitä mieltä, että oman pään pelissa LaSB on vahvemmalla ja siten tulee sarjan hoitamaan.

    Mitä noihin kättelyihin tulee, niin ihan oikein meni. Ennen sarjaa kättelyt ja sitten sarjan jälkeen. Yksittäisten pelien jälkeen ei mun mielestä tarvis suotta edes jakaa mitään palkintoja, seuraavaa taistelua kohti heti vaan. Ottelusarjan jälkeen sitten voi palkita kaikki tsemppipalkinnot sun muut.

  13. TK Kiihdyitkö jo ekan pelin jälkeen liikaa. Näitä on vielä kaksi tarjolla…
    Sitten kätellään oikein kunnolla sääntöjen mukaan .

  14. Huh mitä hegemoniaa! Järjetön tunnelataus pitkin päivää ja mikä ottelu! Pelillisesti ei kummaltakaan joukkueelta kovin kaksinen peli, mutta se selittynee pääosin finaalisarjan asettaman jännitteen myötä. Toisaalta kotiläksyt oli valmennustiimeissä tehty ja näin ollen vastustajajoukkue syynätty viimeistä piirtoa myöten. Omaan silmääni ottelusta erottuivat (yllättäen) Hätönen, Nivala ja Lastikka. Hätösen armoton työnteko, Nivalan uskomaton peliäly ja Lastikka. No, se on Lastikka. Miten joku pystyy illasta toiseen laatimaan täysin vaarattoman näköisestä tilanteesta tuollaisen laukauksen ja jopa maalin? Ja vielä joka ikinen kerta. Ra. Kainulainen jäi tänään selkeästi tasonsa alapuolelle vaikka syttyikin selvästi Korhosen tasoitusmaalista. Kaikesta huolimatta annan täyden tukeni edelleen S7:n tavoin Hätöselle, joka taistelee täysillä jokaisesta pallosta. Ja mitä nimimerkkiini tulee, tehdään lauantaina koko Elenian täydeltä historiaa, jonka lukuja ei ihan hetkeen rikota.

  15. TK; tiedän protokollan, mutta vastustajan kunnioitusta ei ollut pätkääkään. Jos LaSB olisi hävinnyt, eivät he olisi takuuvarmasti lähtenyt ennen aikojaan pois.

  16. ”Jokaisen pudotuspeliottelun jälkeen molemmat joukkueet kuitenkin kättelevät ottelun erotuomarit ottelukohtaisen palkintojenjaon jälkeen.”

    TK, opetellaan yhdessä ne säännöt, poika.

  17. Olisikohan Jokisen vuoro huomenna Steelerssin maalilla, jos koppi tarttuis hieman paremmin kuin virkaveljellä….ite vaihtaisin!

  18. Pelit valmennuksen osalta lammi – steelers 6-0.

    Voisiko siellä steelersissä alkaa miettimään miksi valmentajia on todellisuudessa vain yksi eikä modernia valmennustiimiä? Miksi pelaajia vuotaa koko ajan ympäristö kuntiin? Miksi pelaajia lähtee ovet paukkuen?

  19. Kyllä tuomarit kuuluisi kätellä joka pelin jälkeen, mutta eihän niistä ollut siihenkään. En laittais tätä yksin Järvisen piikkiin, vaikka ärsyttävän ylimielinen tyyppi onkin. Parempi joukkue voitti nyt (ja kolme kertaa aikaisemmin tällä kaudella!) ja toivottavasti vie koko sarjan!!!

  20. Nolo temppu tosiaan Steelersiltä tuo lopun homma ja eiköhän siitä jokin huomautus liiton puolesta luulisi tulevan. Ijäs ainoa miehekkäästi käyttäytynyt pelaaja. Hyvän joukkueen pitää osata myös hävitä. No yhtäkaikki mahtava tapahtuma ja upea voitto LaSBille. Kiitos!

  21. kylläpä nyt tuulee maalta. eiks mitään muuta enää keksitä ku kättelyjauhannat.

  22. Huikeaa säbäkevättä Hämeenlinnassa. Tiukkaa vääntöä ja toivottavasti näistä matseista saadaan nauttia täydet 5 peliä. Jännä nähdä kumpi on Steelersillä tolppien välissä huomenna.

  23. Palloilietiketti on vähän kuin hyvät käytöstavat, missäänhän ne eivät ole luettavissa, sillä lajin ja vastustajan kunnioittaminen on asia mikä joko on tullut vuosien kokemuksella tai sitten sitä ei ole. Näin kirjoitettiin ihan toisessa keskustelussa tammikuussa. Ja me maalla muuten morjenstetaan tutut ja sanotaan bussikuskille päivää.

  24. Onko siellä nyt joku lasbin seuratyöntekijä pahottanu mielensä tosta palkintohommasta? Epäilenpä että pelaajat ei koko asiaa edes noteerannut ja lajikin kyllä tästä selviää. Eteenpäin!

  25. Ei ole pahoittanut, vaan Steelers pahoitti mielensä tappiosta ja unohti junttimaiset käytöstavat. Kyllä me täällä maallakin varmaan ajan kanssa tavoille opitaan. Huomenna halli täyteen ja sarja jatkukoon. Nyt on mentävä käynnistään valmetti että lehmät saa heinää.

  26. Miksi lerssin olis pitänyt kesken sarjan jäädä kättelee? Tietääkseni ei missään muussakaan lajissa näin tehdä vaan sarjan alussa ja lopussa kätellään. Maalaiset herätystä taas!

  27. Noo tuomarithan kai pitäisi liiton ohjeiden mukaan kuitenkin kätellä. Tosin en tiedä miksi tätäkään pitäisi, sillä käsittääkseni samat tuomarit viheltävät aina läpi ottelusarjan. Mutta kaikenkaikkiaan kohtuu naurettavaa että tästä nyt tehdään jotain numeroa näin hienoon vääntöön.

    Kumpi muuten saa kotiedun seuraavan vaiheen karsinnassa, liiga vai divari? Voi olla suhteellisen merkittävä juttu, etenkin jos SalBa sieltä pullahtaa vastaan.

  28. Ovelasti yrittää lammilaiset vaikuttaa peluutuksiin oikein joukolla täällä. Taitaa pelottaa Vahtokari, kun niin hirveesti haluatte siitä eroon 😉
    Kaapohan ei eilen vakuuttanut.

  29. Jos Kaapo ei eilen vakuuttanut niin Vahtokari on sun mittapuulla paska? LaSBilla 24 torjuntaa, 4 päästettyä. Steelersillä 11 torjuntaa, 5 päästettyä. Että se siitä.

  30. Huomenna tulee hyvä peli Vahtokarilta ja Kaapolla notkahdus. Pienet marginaalit.

  31. Tekisi mieli sanoa jotain illan navettahommista, mutta jääköön provosointi osaltani tähän.

  32. Se mua ihmetyttää, että miksi nää pitää pelata justiin iltalypsyn aikaan? Heti tossa ruokalepojen jälkeen olisi parempi. Jouduin ottamaan maatalouslomittajan kaupungilta koko loppu- ja ensiviikon ajalle.

  33. Tämä kättelyistä ja navettahommista keskusteleminenhan kertoo vain siitä, että aiheet on vähissä. Ottelutapahtuman oli pakko olla kaikilla mittapuilla vakuuttava, kun aiheita joudutaan hakemalla hakemaan pienen, mutta sitäkin sisukkaamman kylän asukkaiden elinkeinosta. Kannattaa lukaista nuo alla olevat kommentointiohjeet vielä kertaalleen ajatuksen kanssa läpi. Mitä ottelusarjaan tulee, toivotaan ettei ottelusarja ja pahimmassa tapauksessa liigaan nousu ratkeaisi loukkaantumisiin. Koskisen pois jäänti ja eiliset, pelin aikana tapahtuneet (myös hetkelliset) keskeytykset mm. Siprosen ja Nurmisen toimesta ovat hälyttävä merkki pelaajien ja joukkueiden kannalta.

  34. Eiköhän lypsyt ja kättelyt ole käsitelty. Tiistaina en hallille päässyt, mutta nettilähetys oli todella hyvä. Hyvä kuva,selostaja ja kommentaattorina J. Järvinen. Kaikki tilanteet uudestaan hidastuksina ja kommentoituina. Todella nautittava peli näinkin, tosin hallin tunnelma puuttuu. Nautitaan tulevista hienoista peleistä ja lopetetaan tämä toisille vithuilu…Kohta meillä on oma liigajoukkue tai jopa kaksi.
    Minä kannatan Lasbia ja eipä ole paha Steelerskään.

  35. EKI
    Molemmat maalivahdit pelasivat eilen hyvin. Virheet omalla puoöustusalueella ratkaisivat pelin. Hienoa, että hämeenlinnalaiset ml. lammilaiset) ovat ottaneet salibandyn omaksi lajikseen. Huomenna jatkuu.. halli täyteen

  36. ”Kättelyistä ja navettahommista puhuminenhan kertoo vain siitä, että aiheet on vähissä…”
    No ei kerro, vaan siitä että tunnetta piisaa oman jengin puolesta! LaSB on ärsyttävä jengi – mutta ei tän hienompia finaaleita voi olla! Kaikki kunnia lammilaisille, hienoo duunia ootte tehny. Tänään jatketaan! PS. 1-1 tän illan jälkeen täplät 😉