Liigat

TPS:lle kirvelevä jatkoaikatappio 1690 katsojan edessä – ”Lahjamaaleihin ei ole varaa”

20.03.
2016
0 Kommenttia
2
Liigat
Peter Kotilainen hiljensi turkulaisyleisön ajassa 62:23. Kuva: Anssi Koskinen.

Peter Kotilainen hiljensi turkulaisyleisön ajassa 62:23. Kuva: Anssi Koskinen.

Turun Palloseura ja Jyväskylän Happee kamppailivat sunnuntai-iltana miesten Salibandyliigan puolivälierien kuudennessa ottelussa Turun Marli Areenalla. Ottelu päättyi Happeen 7–6-vierasvoittoon jatkoajalla. Turussa nähtiin taas komea yleisömäärä, kun 1690 henkeä oli löytänyt Kupittaalle.

Ottelusarja oli katkolla turkulaisille, mutta Happee onnistui tasoittamaan sarjan Peter Kotilaisen jatkoaikamaalilla. Seitsemäs ja ratkaiseva peli pelataan keskiviikkona Jyväskylässä.

Happee-käskijä Seppo Pulkkinen sanoi lehdistötilaisuudessa, että joukkueen pallollinen peli ja maalintekoprosentti paranivat viime pelistä. TPS:n päävalmentaja Aki Vilander taas valitteli, ettei turkulaisilta löytynyt tappamisen meininkiä jatkoajalla.

TPS-hyökkääjä Sami Saarisen mukaan joukkueet jatkoivat tuttua sarjaa. Kaikki kuusi pelattua ottelua ovat päättyneet yhden maalin erolla, kolmesti ollaan menty jatkoajalle ja kaksi kertaa rangaistuslaukauskilpailuun asti.

– Tämä on niin tiukkaa tällä hetkellä, pienestä rokotetaan. Tänään lahjoitettiin pari lahjamaalia ja niihin ei ole varaa, Sami Saarinen totesi pettyneenä pelin jälkeen Pääkallo.fi:lle.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 62:23 kun Peter Kotilainen pääsi tälläämään reikäpallon sektorista TPS-maalin perukoille. Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kotilainen kertoi maalin olleen hänen tähänastisen uransa isoin. Jatkoaikamaali tarkoitti sitä, että nyt jo huima ottelusarja venyy kaikkien pelaajien unelmaan eli seitsemänteen otteluun.

– Se sopii aika lailla tähän sarjaan. Takuuvarmaa viihdettä on luvassa. Me koitamme parantaa. Otetaan Jyväskylästä vielä vähän maukkaampi voitto, Saarinen hymäili.

Oikea käsi alhaalla pelaava Saarinen tuli Tepsiin kesken kauden Ruotsin kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta. Ruotsissa peli oli Saarisen mukaan ”höntsäilyä”, eikä se kunnianhimoiselle hyökkääjälle riittänyt.

– Vielä kun paikat kestää ja kiinnostaa, niin kyllä sitä haluaa pelata mahdollisimman tosissaan.

Turussa Saarinen iskettiin suoraan Jaakko Hautamäen ja Ville Hirvisuon rinnalle ykkösketjuun. Homma on toiminut ja tehojakin on tullut. Pudotuspeleissä Saarinen on iskenyt tehot 5+1, mikä oikeuttaa TPS:n sisäisen pistepörssin kolmanteen sijaan.

Sami Saarinen on ollut mainio hankinta TPS:ltä. Kuva: Anssi Koskinen

Sami Saarinen on ollut mainio hankinta TPS:ltä. Kuva: Anssi Koskinen

– Pikkuhiljaa saatiin Jaakon ja Villen kanssa kemiat sopimaan, ja sitä kautta ollaan saatu positiivista tulosta aikaan.

Hämeenlinnan seudulta kotoisin oleva Saarinen on seurannut tiukasti myös Divarin finaaleja, jossa pelaa Saarisen viime kauden seura Hämeenlinnan Steelers ja paikallisvastustaja Lammin Salibandy.

– Kaksi tosi läheistä seuraa itselleni, niin ihan mahtavaa, että homma toimii ja yleisö viihtyy, Saarinen päättää.

Illan parhaimmistoa olivat TPS:ltä Jaakko Hautamäki (0+3) sekä kaksi maalia mieheen tehtailleet Ville Hirvisuo ja Waltter Mahlberg. Happeen ykköspyssyt olivat Peter Kotilainen kahdella maalilla ja viime pelissä punaista katsellut Janne Hoikkanen, joka syötti kaksi osumaa.

Linkit:
Ottelun tilastot
Anssi Koskinen kuvat
Esa Jokisen kuvat
Kotilaisen jatkoaikaosuma venytti trillerisarjan seitsemänteen otteluun – katso sunnuntain salibandytulokset

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Niko Vahtera
Niko Vahtera
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Turku / Mynämäki
Twitter: @nvahtera

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.