Uskomaton jatkoaikamaali ajassa 69.59 – ”Menee hillomaalien top ykköseksi”

Viikingit tuuletti villisti Miko Kailialan jatkoaikamaalia. Itse maalintekijä ehti tästä mainiosta tunnelmakuvasta karata. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikingit tuuletti villisti Miko Kailialan jatkoaikamaalia. Itse maalintekijä ehti tästä mainiosta tunnelmakuvasta karata. Kuva: Juhani Järvenpää
Viikingit tuuletti villisti Miko Kailialan jatkoaikamaalia. Itse maalintekijä ehti tästä mainiosta tunnelmakuvasta karata. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikingit pullautti perjantai-iltana Salibandyliigan hallitsevan mestarijoukkueen SPV:n kesälomalle. Viikingit vei puolivälierien viidennen osaottelun nimiinsä lukemin 3–2. Koko sarja kirjattiin helsinkiläisten hyväksi voitoin 4–1.

Viidennen ottelun ratkaisu oli varsin dramaattinen ja myös hämmentävä. Viikinkien ykkösketjun laituri Miko Kailiala huitaisi ratkaisun jatkoajan viimeisellä sekunnilla ajassa 69.59. Epäonnistunut volley-lyönti leijaili irvokkaasti SPV-vahti Julius Kivimäen yli.

Perjantai-illan jatkoaikasankari kertasi Pääkallo.fi:lle erikoista osumaansa ja SPV-sarjaa.

Miko Kailiala, onnittelut välieräpaikasta. Mitkä ovat päällimmäiset tunnelmat?
– Kiitos. Hyvät tunnelmat tietenkin. Pelattiin tässä sarjassa kolme aika hyvää peliä. Sarjan toinen ja sitten tämä viides peli eivät olleet meiltä niin hyviä. Tänäänkin vika erä oli meiltä heikko, mutta tällä kertaa tämä riitti.

– Pleijarien avauspressissä heitin, että tämä sarja menee meille 4–0, jos pelataan omalla tasolla. Ei SPV:llä ollut lopulta hirveästi saumaa. Oli vähän semmoinen yhden tempun ihme, repivät ja heittivät kukkupalloa. Pari peliä meillä meni siihen totutellessa. Mutta SPV sopi meille hyvin vastustajana tässä kohtaa.

Miko Kailiala keräsi perjantain ottelussa tehot 1+1. Kuva: Juhani Järvepää
Miko Kailiala keräsi perjantain ottelussa tehot 1+1. Kuva: Juhani Järvepää

Luonnehdin Twitterissä jatkoaikamaaliasi järkyttäväksi pullamaaliksi. Kommentoi vähän osumaa.
– Aika hyvin sanottu. Näin sen äsken uusintana videolta itsekin. Aikamoinen maali. Yritin vissiin lyödä palloa alaspäin ilmasta, mutta osui huonosti lapaan. Mitään vastaanvanlaista osumaa en ole tällaisessa paikassa tehnyt. Menee ihan hillomaalien top ykköseksi, Kailiala naureskeli.

Viikinkien lisäksi välieriin paikan varmisti perjantaina myös runkosarjan voittanut Classic, joka lähetti OLS:n kesälomalle voitoin 4–1. Kaksi muuta välieräjoukkuetta ovat vielä auki, joten Viikinkienkään välierävastus ei ole vielä selvillä.

Viimeiset välieräjoukkueet haetaan pareista Happee–TPS (voitot 2–3) ja Oilers–Erä (3–2).

– Emme ole vielä pelanneet maksimitasolla. Mikä vastus sieltä sitten tuleekin, niin altavastaajana lähdemme sarjaan, Kailiala väitti.

Linkit:
Ottelun tilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat
Hautamäki ratkaisi rankkarikisassa, TPS lähellä jymy-yllätystä – katso perjantain salibandytulokset

15 comments

  1. Go Lötjönen! ”SPV:n molempien mestaruuksien jälkeen…” Entä se yksi minkä aikana Sinä olit maalissa?

  2. Googlelle. Googlettaisit oikein edes… SSV:n tie ei viimeseen 13. vuoteen ole päättynyt puolivälieriin. Lötjönen on aivan oikeessa tossa, sä et.

  3. Mitähän se putki horisee? Spv:llä kolme mestaruutta, joista yksi näytöstyyliin. Finaalissa lötjösen ssv jäi täysin jalkoihin. Lötjönen oli väärässä, sinä olit väärässä.

  4. Vaan nyt ei oo SPV:llä ku vanhoja väsyneitä raajarikkoja. Näytöstyylillä palloa pidettiin omalla kenttäpuoliskolla ja pelattiin ehkä ala-arvoisinta peliä mitä pudotuspeleissä on koskaan nähty. Siinäkin Lötjönen oli oikeassa.

  5. Tsemii spv! kausi loppui aivan liian aikaisin, mutta saunaillan kautta suunnittelemaan uutta. Toivottavasti pelaajat keskenään saunaillassa puhuvat asiat halki ja ensi kauteen voidaan lähteä puhtaalta pöydältä.

  6. Lötjönen ei kyllä tossa SPV:n putoamista koskevassa twiitissä puhu mitään SSV:stä vaan että SPV olisi MOLEMPIEN mestaruuksien jälkeen pudonnut seuraavana keväänä jo puolivälierissä. No totta tämäkin toisaalta, mutta kaksi ekaa mestaruutta tuli peräkkäisinä vuosina, joista toinen suvereenisti kun yhtään Playoff-ottelua ei sinä vuonna hävinnyt. Ymmärrän että Lötjönen haluaa unohtaa jo ne traumat pikku hörpyistä.

  7. Jos Lötjösen hörpyt olisi tapahtunut alkoholilla, niin sillä määrällä olisi pahemman luokan alkoholisti. Sillä kokemuksella kelpaa analysoidakin mikä menee helposti. Kokemus on opettanut.

  8. Oliko muuten kyseinen funaalisarja ensimmäinen missä lötjönen sai oikeasti enemmän vastuuta? No tajusi lopettaa mistä toki pisteet.

  9. Onko täällä jonkun nimi oikeasti Lötjönen? Repesin. Pakko olla nimimerkki.

  10. Aika hyvin päässy kyllä Ylijohtava seinäjokelaisten ihon alle. Arvostan.

  11. Löden heitoista kandee aina vetää herneet ja muistella jotain vanhoja voittoja;-). Sinällään yleensä on asiat oikein, nyt ei kyll ihan mennyt… kahden viimeisimmän mestaruuden jälkeen ois oikein naulattu… ja sinällään onhan toi mielenkiintoinen fakta….