Liigat

Uskomaton jatkoaikamaali ajassa 69.59 – ”Menee hillomaalien top ykköseksi”

18.03.
2016
15 Kommenttia
2
Liigat
Viikingit tuuletti villisti Miko Kailialan jatkoaikamaalia. Itse maalintekijä ehti tästä mainiosta tunnelmakuvasta karata. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikingit tuuletti villisti Miko Kailialan jatkoaikamaalia. Itse maalintekijä ehti tästä mainiosta tunnelmakuvasta karata. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikingit pullautti perjantai-iltana Salibandyliigan hallitsevan mestarijoukkueen SPV:n kesälomalle. Viikingit vei puolivälierien viidennen osaottelun nimiinsä lukemin 3–2. Koko sarja kirjattiin helsinkiläisten hyväksi voitoin 4–1.

Viidennen ottelun ratkaisu oli varsin dramaattinen ja myös hämmentävä. Viikinkien ykkösketjun laituri Miko Kailiala huitaisi ratkaisun jatkoajan viimeisellä sekunnilla ajassa 69.59. Epäonnistunut volley-lyönti leijaili irvokkaasti SPV-vahti Julius Kivimäen yli.

Perjantai-illan jatkoaikasankari kertasi Pääkallo.fi:lle erikoista osumaansa ja SPV-sarjaa.

Miko Kailiala, onnittelut välieräpaikasta. Mitkä ovat päällimmäiset tunnelmat?
– Kiitos. Hyvät tunnelmat tietenkin. Pelattiin tässä sarjassa kolme aika hyvää peliä. Sarjan toinen ja sitten tämä viides peli eivät olleet meiltä niin hyviä. Tänäänkin vika erä oli meiltä heikko, mutta tällä kertaa tämä riitti.

– Pleijarien avauspressissä heitin, että tämä sarja menee meille 4–0, jos pelataan omalla tasolla. Ei SPV:llä ollut lopulta hirveästi saumaa. Oli vähän semmoinen yhden tempun ihme, repivät ja heittivät kukkupalloa. Pari peliä meillä meni siihen totutellessa. Mutta SPV sopi meille hyvin vastustajana tässä kohtaa.

Miko Kailiala keräsi perjantain ottelussa tehot 1+1. Kuva: Juhani Järvepää

Miko Kailiala keräsi perjantain ottelussa tehot 1+1. Kuva: Juhani Järvepää

Luonnehdin Twitterissä jatkoaikamaaliasi järkyttäväksi pullamaaliksi. Kommentoi vähän osumaa.
– Aika hyvin sanottu. Näin sen äsken uusintana videolta itsekin. Aikamoinen maali. Yritin vissiin lyödä palloa alaspäin ilmasta, mutta osui huonosti lapaan. Mitään vastaanvanlaista osumaa en ole tällaisessa paikassa tehnyt. Menee ihan hillomaalien top ykköseksi, Kailiala naureskeli.

Viikinkien lisäksi välieriin paikan varmisti perjantaina myös runkosarjan voittanut Classic, joka lähetti OLS:n kesälomalle voitoin 4–1. Kaksi muuta välieräjoukkuetta ovat vielä auki, joten Viikinkienkään välierävastus ei ole vielä selvillä.

Viimeiset välieräjoukkueet haetaan pareista Happee–TPS (voitot 2–3) ja Oilers–Erä (3–2).

– Emme ole vielä pelanneet maksimitasolla. Mikä vastus sieltä sitten tuleekin, niin altavastaajana lähdemme sarjaan, Kailiala väitti.

Linkit:
Ottelun tilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat
Hautamäki ratkaisi rankkarikisassa, TPS lähellä jymy-yllätystä – katso perjantain salibandytulokset

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Google
19/03/2016
Go Lötjönen! "SPV:n molempien mestaruuksien jälkeen..." Entä se yksi minkä aikana Sinä olit maalissa?
Aika putki
19/03/2016
Googlelle. Googlettaisit oikein edes... SSV:n tie ei viimeseen 13. vuoteen ole päättynyt puolivälieriin. Lötjönen on aivan oikeessa tossa, sä et.
Melkonen putki
19/03/2016
Mitähän se putki horisee? Spv:llä kolme mestaruutta, joista yksi näytöstyyliin. Finaalissa lötjösen ssv jäi täysin jalkoihin. Lötjönen oli väärässä, sinä olit väärässä.
Näytöstyyliin tosiaan
19/03/2016
Vaan nyt ei oo SPV:llä ku vanhoja väsyneitä raajarikkoja. Näytöstyylillä palloa pidettiin omalla kenttäpuoliskolla ja pelattiin ehkä ala-arvoisinta peliä mitä pudotuspeleissä on koskaan nähty. Siinäkin Lötjönen oli oikeassa.
GWT
19/03/2016
Tsemii spv! kausi loppui aivan liian aikaisin, mutta saunaillan kautta suunnittelemaan uutta. Toivottavasti pelaajat keskenään saunaillassa puhuvat asiat halki ja ensi kauteen voidaan lähteä puhtaalta pöydältä.
Google -> Aika Putki
19/03/2016
Lötjönen ei kyllä tossa SPV:n putoamista koskevassa twiitissä puhu mitään SSV:stä vaan että SPV olisi MOLEMPIEN mestaruuksien jälkeen pudonnut seuraavana keväänä jo puolivälierissä. No totta tämäkin toisaalta, mutta kaksi ekaa mestaruutta tuli peräkkäisinä vuosina, joista toinen suvereenisti kun yhtään Playoff-ottelua ei sinä vuonna hävinnyt. Ymmärrän että Lötjönen haluaa unohtaa jo ne traumat pikku hörpyistä.
Fakta
19/03/2016
Mika Kohonen ja kesähessut lomille.
Heikki
19/03/2016
Jos Lötjösen hörpyt olisi tapahtunut alkoholilla, niin sillä määrällä olisi pahemman luokan alkoholisti. Sillä kokemuksella kelpaa analysoidakin mikä menee helposti. Kokemus on opettanut.
Alakatsomo
19/03/2016
Oliko muuten kyseinen funaalisarja ensimmäinen missä lötjönen sai oikeasti enemmän vastuuta? No tajusi lopettaa mistä toki pisteet.
Lötjönen?!?
19/03/2016
Onko täällä jonkun nimi oikeasti Lötjönen? Repesin. Pakko olla nimimerkki.
5xP
19/03/2016
Pahasti peräkammarin pojat pohjanmaalta provosoitui...?
SSV-Fani
19/03/2016
Kyllä Lötjönen on ainakin Toni Lötjösen sukunimi
James
19/03/2016
Minkä sille voi jos ei osaa laskea kuin kahteen.
Kallro
19/03/2016
Aika hyvin päässy kyllä Ylijohtava seinäjokelaisten ihon alle. Arvostan.
S7
20/03/2016
Löden heitoista kandee aina vetää herneet ja muistella jotain vanhoja voittoja;-). Sinällään yleensä on asiat oikein, nyt ei kyll ihan mennyt... kahden viimeisimmän mestaruuden jälkeen ois oikein naulattu... ja sinällään onhan toi mielenkiintoinen fakta....

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.