Liigat

VeikkausTV-ennakko: Classic ja Viikingit polkaisevat välieräsarjan käyntiin Tampereella

27.03.
2016
3 Kommenttia
2
Liigat
Viikinkien Niclas Meyer pyrkii pysymään Eemeli Salinin ja muiden Classic-tähtien kyydissä välierissä. Kuva: Salibandyliiga

Viikinkien Niclas Meyer pyrkii pysymään Eemeli Salinin ja muiden Classic-tähtien kyydissä välierissä. Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV on mukana seuraamassa Classicin ja Viikinkien huippumielenkiintoista välieräsarjaa, ja avausottelu lyödään käyntiin sunnuntaina Tampereella klo 18.00. Neljä voittoa vaaditaan Superfinaaliin.

Lähtöasetelmat:

Runkosarjavoittaja Classic selvitti OLS:n tieltään puolivälierissä voitoin 4-1. Ensimmäinen Oulun vierailu oli heikko, toisella keikalla se joutui tiukille ja viimeisessä pelissä OLS hankasi myös kovasti vastaan, mutta Classic oli silti odotetusti sarjassa etevämpi monella osa-alueella. Samaa voi sanoa myös Viikingeistä, joka sysäsi SPV:n laulukuoroon niin ikään voitoin 4-1. Tässäkin parissa toinen peli meni vastustajan nimiin, mutta muuten Viikingit oli edellä ja Seinäjoelta se haki neljännessä pelissä hurjan 0-9-voiton.

Tarkemmin Classic-Viikingit -sarjan ennakkoasetelmia pääsee tarkastelemaan tässä sarjaennakossa.

Kylmät ja kuumat:

Classicin kärki on ollut kuuma. Eemeli Salin (7+6, +9), Nico Salo ja Lassi Vänttinen muodostavat kivikovan ykkösketjun, ja kakkosessa Sami Johansson on räiskinyt jo kahdeksan maalia.

Kakkosen vasemmassa laidassa käyneistä sen kummemmin Niko Juhola tai Atte Eronen eivät ole vielä päässeet lentoon. Jussi Pihan ja Johanssonin kanssa onnistumisia pitäisi tulla tiheämmin.

Viikinkien kolmosketju Mikko Sipilä-Janne Hyvönen-Jani Hyytiäinen oli ajoittain jopa selvästi joukkueen parasta antia puolivälierissä. Puolustajista Tapio Kinnunen on ollut vahva.

Kakkosketjulta Järvi-Forsten-Laasonen voisi odottaa vielä tasaisemmin onnistumisia, mutta lienee selvää, että viimeistään näissä peleissä kokeneet Järvi ja Forsten ovat taas painonsa arvoisia kultaa.

Yhteinen historia:

Joukkueiden yhteisestä pudotuspelihistoriasta muistetaan esimerkiksi finaalisarjat keväiltä 2007 ja 2008. Tuolloinen SSV alisti Pasi Peltolan suojatteja kahdella kerralla perättäin, ja sen jälkeen Classic ei kuuteen vuoteen finaaleissa pelannutkaan. Viime kaudella molemmat voittivat kotiottelunsa, Viikingit Pasilassa 5-3 ja “Family” Tampereella 6-2. Tämän kauden runkosarjassa Viikingit kävi hakemassa marraskuussa vierasvoiton Tampereelta 5-7, mutta runkosarjan päätöskierroksella Classic voitti Pasilassa 3-4.

Taistelupari:

Mikko Leikkanen, Classic – Mikael Lax, Viikingit

27-vuotiaat puolustajat ovat aina kuuluneet 88-syntyneiden lahjakkaimpiin puolustajiin, ja molemmat luutivat ykkösviisikoiden vasempina puolustajina. Molemmilla on jäätävät laukaukset, mutta Laxilla sen virittäminen kestää hieman kauemmin. Puolustuspään hoitaminen on tärkeää, mutta molemmilla on myös lupa nousta voimakkaasti tukemaan hyökkäyksiä, sillä molempien vierestä löytyy jämäkästi omaa päätä varjeleva puolustajapari (Classicilla Mika Savolainen ja Viikingeillä Lauri Stenfors). Huittisten ”Lohi” tekaisi yhden maalin SPV:n verkkoon, mutta hieman yllättäen ”Lekulla” on vielä maali pudotuspeleissä tekemättä. Alkaako nyt ropista tiheämmin?

Kokoonpanot:

Kummallakaan ei pitäisi pahoja vammoja olla, tosin Viikinkien kokenut puolustaja Kimmo Kinnunen pelasi vain yhdessä puolivälierässä. Kokoonpanot ilmaantuvat tänne sunnuntaina iltapäivällä viimeistään neljältä.

Edelliset ottelut:

18.3. Classic-OLS 4-3
16.3. OLS-Classic 6-9
13.3. Classic-OLS 10-4

18.3. Viikingit-SPV 3-2 ja.
16.3. SPV-Viikingit 0-9
13.3. Viikingit-SPV 7-3

Arvio:

Avausottelu voi olla hieman kyttäilyä ja tarkkailevaa peliä, jossa molemmat etsivät vastustajan heikkoja kohtia ja pyrkivät iskemään niihin. Molemmat voittivat vieraissa runkosarjassa, mutta nyt Classic pyrkii varmasti lyömään sellaisen ”statementin” heti pöytään Mika Ahosen joukkueelle, että he ovat valmiita menemään tänä keväänä oikeasti päätyyn asti. Maalijuhlaa tuskin nähdään.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy sunnuntaina ennakkostudion muodossa klo 17.30, ja itse ottelu alkaa kuudelta. Lisäväriä lähetykseen on tuomassa legendaarinen selostuskaksikko Oskari Saari-Jani Alkio, joka tekee comebackin selostamoon yhden ottelun ajaksi. Live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Niilo ja Anneli
27/03/2016
Nämä selostajat heti takaisin salibandyselostamoon pysyvästi. Nelonen Pro hakkasi YLEn mennen tullen! Esim. viestintäpäällikön irtisanomisella säästyneillä rahoilla saataisiin matsit takaisin Nelonen Prolle.
S7
27/03/2016
Katellaanpa miten menee keskiviikkona. Tänään oltiin niin yössä, ettei mitään järkeä. Saisko eräviikingeistä jo näihin peleihin Kapasen ja Aron? :-DD
Teppo
27/03/2016
Aivan jäätävän kovat oli selostajat. Jäi jopa itse peli hetkittäin kakkoseks. No raha tietty puhuu ja ammattilaiset maksaa. Mutta olipa hienoa edes näin kertaluonteisesti päästä näistä nauttimaan. Ja "Kinnusen kivet pois suusta" - kommentti vielä pisteenä i:n päälle!!! :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.