Divarit

VeikkausTV-ennakko: Hämeenlinnan unelmafinaalit huipentuvat – LaSB vai Steelers suoraan liigaan?

25.03.
2016
12 Kommenttia
5
Divarit
Juhliiko lopussa oranssi vai onko teräs murtumaton? Toinen juhlii, ja toisen kausi jatkuu ensi viikolla. Kuva: Salibandyliiga

Juhliiko lopussa oranssi vai onko teräs murtumaton? Toinen juhlii, ja toisen kausi jatkuu ensi viikolla. Kuva: Salibandyliiga

Divarin finaalisarja Lammin Salibandyn ja Steelersin välillä saa huipennuksensa pitkäperjantaina Elenia Areenalla, kun joukkueet iskevät viidennen ja ratkaisevan kerran yhteen. VeikkausTV on paikalla, kun toinen nousee ja toinen lähtee ensi viikolla karsimaan liigapaikasta.

Lähtöasetelmat:

LaSB vei kaksi ensimmäistä ottelua, mutta Steelers on ollut etevämpi ja terävämpi kahdessa jälkimmäisessä ottelussa. Edellinen peli tiistaina Hämeenlinnassa oli sarjan selvästi huonotasoisin, eikä etenkään LaSB päässyt lähellekään omaa parasta suoritustaan. Ykkösketju Nivala-Hätönen-Roope Kainulainen oli melko kuutamolla koko ottelun, ja Steelersin kärkiosasto hattutempun värkänneen Nico Jonaesonin johdolla oli lammilaisten kärkimiehiä parempia. Lisäksi maalivahtipeli meni jälleen Steelersin hyväksi, kun Jaakko Vahtokari pehmitti ajoittain tyhjää kauhoneen ja omituisesti seikkailleen Kaapo Kettusen. Päätöserään LaSB lähti maalin johdossa, mutta se oli todella vaisu viimeisellä kolmanneksella ja Steelers punnersi ansaittuun voittoon.

Kummallakin joukkueella on paljon nuoria pelaajia, joilla ei ole kokemusta tällaisista ratkaisupeleistä, ja ehkä LaSB:lla on tullut sarjan katkaisun kanssa kahdessa edellisessä ottelussa pientä jumia ja rentous on jäänyt johonkin Lammin ja Hämeenlinnan välille. Steelers on onnistunut takaa-ajossa, mutta nyt ollaan jälleen samalla viivalla ja kaikki on kerrasta poikki. Rennomman ja lähelle omaa tasoa pääsevän suorituksen tekevä joukkue voittaa, niin tasaisesta parista tässä kuitenkin on kyse. Kärkipelaajien täytyy olla kovia molemmilla puolilla, sillä heihin katseet ratkaisupaikoissa kääntyvät.

Oman mielenkiintoisen aspektinsa otteluun tuo myös eilinen tieto Erän ja Viikinkien yhdistymisestä. Se on aiheuttanut epätietoisuutta niin Hämeenlinnassa kuin Raumallakin ensi kauden liigajoukkueiden määrän suhteen, ja tuo asia täytyy myös pelaajien sulkea pois mielestä perjantaina. Kahdessa edellisessä pelissä on rikottu 2000 katsojan raja, ja pitkäperjantaina tuo voidaan taas juhlapyhän kunniaksi laittaa uusiksi. Toiselle perjantaista tulee erityisen pitkä.

Kylmät ja kuumat:

Rasmus Kainulainen, Arttu Koivisto ja Justus Kainulainen muodostivat selvästi vaarallisimman LaSB-ketjun viime pelissä, ja maalinteon kanssa tuskaillut Koivistokin sai maalihanan auki.

Jo mainittu LaSB:n ykkösketju oli heikko, ja miehet tietävät itsekin, että parempaan on perjantaina pystyttävä ratkaisupelissä.

Steelersin Jonaeson oli pelipäällä tiistaina, ja vaikka välillä tulee virheitäkin, Divari-tasolle hän on erinomainen ja tehokas väkkärä. Ville Lastikka tarjoili kolme osumaa.

Aleksanteri Ihalaisen kolmosketjun pelaaminen oli tiistainakin melko väkinäistä, eikä Ihalaisesta tai sen kummemmin kiikareilla koko finaalit vaeltaneesta Timo Johanssonista ole saatu kummempia irti.

Yhteinen historia:

Tällä kaudella joukkueet ovat pelanneet keskenään jo seitsemän kertaa, ja voitot ovat nyt LaSB:n hyväksi 5-2. Kaksi edellistä on siis kuitenkin kirjattu Steelersin nimiin.

Taistelupari:

Kaapo Kettunen, LaSB – Jaakko Vahtokari, Steelers

Paine on kova, ja molemmat ovat varmasti uransa herkullisimmassa paikassa. Parissa ensimmäisessä pelissä Kettunen pesi Vahtokarin, mutta kovaa itseluottamusta ja voitontahtoa viime pelissä uhkunut kokenut ja isokokoinen torjuja on ollut etevämpi. Kumman pää kestää huutomyrskyssä paremmin?

Kokoonpanot:

LaSB:n Topi Koskisen kausi on ohi, mutta Steelersillä kysymysmerkkejä on enemmän. Iiro Nurminen jäi viime hetkillä tiistaina pois kokoonpanosta, ja Markus Siprosenkin peli jäi kesken. Näille miehille olisi käyttöä. Kokoonpanot ilmestyvät tänne perjantaina iltapäivällä viimeistään pari tuntia ennen peliä.

Edelliset ottelut:

22.3. Steelers-LaSB 7-5
19.3. LaSB-Steelers 6-9
17.3. Steelers-LaSB 5-6

Arvio:

Tasaista tulee, ja pääkopan kestävyys ratkaisuhetkillä nousee arvoonsa. Kuten todettua, kovien pelaajien täytyy olla kovia ja joukkueiden tulee päästä lähelle oman tason suoritusta, jotta voitto irtoaisi. Liittohallituksen tulevasta päätöksestä riippuen nämä molemmat joukkueet voidaan lopulta nähdä ensi kaudella liigassa, kävi tulevassa karsintasarjaa miten kävi, mutta nyt olisi sauma ottaa mestaruus, pokaali, liiganousu sekä Hämeenlinnan alueen herruus kotiin yhdessä ottelussa.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy perjantaina n. klo 16.50 10 minuuttia ennen ottelua. Live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Miks tää peli edes pelataan?
25/03/2016
Ei teidän tartte pelata, me fuusioiduttiin! T:EräViikingit
Mikä ero ?
25/03/2016
Mikä ero hyvällä salibandyllä?se ,että Hämeenlinnassa otetaan myös kannustajat huomioon. Annetaan huikeita ottelutapahtumia joihin halutaan tulla. Täällä kaikki pääsee nauttimaan...ehkä siellä etelässä ei faneille haluta antaa elämyksiä, toisin kuin hämeessä.
VJ
25/03/2016
Yhdyn tohon ekan kommenttiin. Toivottavasti vain pelaamalla saa paikan, muuten tässä ei ole mitään järkeä ja menee pelleilyks. Nyt kun nää pelit ovat myyneet tosi hyvin ja saaneet julkisuutta niin olis todella nolo lopetus hienolle finaalille. Jos molemmat nousee niin sen pitää toteutua siten että toinen voittaa salban. Toivottavasti vain toinen nousee että kaikki pelimiehet saadaan yhteen jengiin niin voi edes jotenkin pärjätä.
Matti
25/03/2016
Joko veikkaustvn lähetys on sellainen mikä ei pätki ja pelaajien numeroistakin saa selvää?
PeeHoo,Loviisa
25/03/2016
Jaahas..Karrikoiden..Taivas tai Helvetti.....Voiton muistat koko ikäsi ,Tappion muistat koko ikäsi................Tiedän kokemuksesta,en pelaajan vaan joukkueen taustoissa olleena........Viidennessä ottelussa kotikentällä tappio kahdesti liigakarsinnoissa ÅSC ja Nokian krp..meni meinaan juhannukseen asti ennen kuin v-käyrä alkoi lasehtia.....taas toisaalta karsinta voitto tuli myös koettua (Fbc Turku ja OLS ) ja ne viilikset ei unohdu koskaan..Ja se vielä jotta hävinnyt lähtee vielä ensiviikolla Raumalle jossa Kauppiksen kulttuurisokki ei paranna tilannetta ..siellähän pelataan paljaille seinille..(katsomo ylhäällä toisella seinällä )...Noh Paituvei..Molemmille jengeille tzemppiä illan peliin...Paikalla oleville tilanne on ainutlaatuinen...Hyvää Pääsiäistä kaikesta huolimatta...
Kysyjä
25/03/2016
Onko lippuja myynnissä ovella?
Kysymys
25/03/2016
Lippuja mistä?
steelersläinen
25/03/2016
Lasb (isäntäjoukkue) ilmoittanut että lipunmyynnissä hallillakin , Elenia Areena-Hämeenlinna :) , lippuja vielä myynnissä, joskin ennakkoon jo myyty paljon. ja Eleniallakin rajansa montako mahtuu sisään. .. edellisten ottelujen perusteella lipunmyyntijonot parkkipaikalta asti alkaa n.2h ennen. Tervetuloa!
JooJoo
25/03/2016
Täällähän sensuuri heiluu. Soon moro sitte, mä meen muualle.
Vainulainen
25/03/2016
Harmi vaan, kun seuran nimi vaihtui Steelersiksi. Hätösestä huolimatta, nousee liigaan seura H-linnasta.
t. Trackers-fani.
Once tracker, always tracker
vainulaiselle
25/03/2016
eihän tainnu olla seuran nimenvaihdosta vaan kahden seuran yhteensulautumisesta..ja olisko ft trackersruru jsb taihämeenlinnan rurutrackers ollu sit niinku parempi. extracker too. Mut kaikesta huolimatta-kohta pamahtaa-liiga kutsuu Hämeenlinnaa!
steelersläinen
25/03/2016
ei jumankekka - Elenia loppuunmyyty!!!!!!!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.