Liigat

VeikkausTV-ennakko: Jatketaanko Jyväskylässä vierasvoittojen sarjaa, vai palaako Happeen kotijuna raiteilleen?

14.03.
2016
3 Kommenttia
7
Liigat
Maanantaina rytkitään taas Hirviteatterissa. Armoa ei tunneta, eikä sitä myöskään pyydellä. Kuva: Esa Jokinen

Maanantaina rytkitään taas Hirviteatterissa. Armoa ei tunneta, eikä sitä myöskään pyydellä. Kuva: Esa Jokinen

VeikkausTV on maanantaina jälleen paikalla Jyväskylässä, kun Happee ja TPS taistelevat puolivälieräsarjan toisesta voitosta kolmannessa ottelussa. Kaksi ensimmäistä peliä päättyivät vierasvoittoihin ja sarja on täten 1-1, mutta pystyvätkö hirvipaidat tällä kertaa nappaamaan kotivoiton?

Lähtöasetelmat:

Happee on ollut kahdessa ensimmäisessä pelissä siipirikkoinen, ja ykkösketjua on kuormitettu todella rajusti. Nyt se saa myös toisen tehoketjun kasaan, kun Johannes Jokinen ja Juuso Heikkinen ovat palaamassa kokoonpanoon. Peter Kotilainen on pelannut Petri Kaukon ja Veli-Matti Hynysen rinnalla vasemmassa laidassa, mutta Kotilainen ja Hynynen ovat sen verran samantyyppisiä pelaajia turhan paljon pää alhaalla pelaten, että kokonaisuus ei ole toiminut käytännössä niin hyvin kuin miltä se paperilla vaikuttaa. Jokinen ja Kotilainen ovat pelanneet Janne Hoikkasen kanssa tällä kaudella loistavasti yhteen, ja samaa Happeen leirissä toivotaan nytkin, jos Jokinen kokoonpanoon palaa.

TPS on osoittautunut odotetun pirulliseksi ja ikäväksi vastustajaksi tärkeiden pelaajian puolikuntoisuudesta ja poissaoloista kärsivälle sekä kärsineelle Happeelle. Paremmalla pelin läpiviennillä ja tehokkaammalla viimeistelyllä se voisi johtaa sarjaa jo 2-0. Keskiviikkona rankkareissa Waltter Mahlberg oli ainoa onnistuja, mutta torstaina TPS hukkasi avaimensa voittoon ja Happee puristi voitot tasoihin päätöserässä numeroin 4-5.

Kummallekin ottelulle leimallista on ollut turkulaisten erinomainen avauserä, jonka aikana runkosarjan kakkosen statuksella ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Happee on ollut sillassa. Kakkoserissä puolestaan Happee on päässyt peliin paremmin mukaan, kun TPS on puolestaan kadottanut hieman otettaan. TPS:n pallollinen peli on ollut hyvää, ja sitä heidän tulee jatkaa maanantainakin menestyäkseen.

Molemmissa otteluissa on ollut mukavasti tunnetta, ja kotiyleisöä ovat käyneet lämmittelemässä vastustajajoukkueen pelaajista niin Mahlberg kuin Happeen Veli-Matti Hynynenkin. Kovaa mennään maanantainakin, ja paremmin hermonsa hallitseva sekä siihen kuuluisaan omaan peliin keskittyvä nippu on vahvoilla.

Kylmät ja kuumat:

Vahvan ja tehokkaan runkosarjan pelannut Janne Hoikkanen ei ole vielä avannut näissä pudotuspeleissä pistetiliään. Hoikkasenkin peli helpottuu, kun Jokinen palannee Happeen kakkosketjun sentteriksi ja roolitukset selkenevät alkukaudella nähtyyn muotoon.

Lauri Liikanen on noussut esiin Happeen uutena vastuunkantajana tehden kaksi tärkeää maalia joukkueelle, ja myös Hynynen esitti Turussa pari kovaa suoritusta maalien muodossa. Kapteeni Petri Kauko jaksaa vakuuttaa vuodesta toiseen – 2 peliä, 2+4 ja +4.

TPS:n rankkarivelho Jaakko Hautamäen sädekehä on hieman himmentynyt, sillä hän on missannut rangaistuslaukauksen niin avausottelun kisassa kuin toisen pelin toisessa erässäkin. Avauspelissä syntyi yksi maali, mutta tehoja tarvitaan ja odotetaan lisää jatkossa.

18-vuotias Eero Jalo pyssytti hattutempun Jyväskylän pelissä saatuaan vastuuta pelaavissa ketjuissa. Noin muuten ne miehet ovat saaneet hanat auki, keneltä TPS maaleja odottaakin. Artis Raitumsin kahden maalin ilta Turussa oli positiivinen yllätys.

Yhteinen historia:

Runkosarjan keskinäiset Happee vei 10-3 ja 9-6, mutta TPS onnistui voittamaan keskiviikkona puolivälieräottelun Jyväskylässä kevään 2013 sarjan tapaan. Kolme vuotta sitten Happee vei lopulta välieräpaikan voitoin 3-2. Nyt vierasryöstö pitää tehdä vielä uudestaan, jos turkulaiset mielivät välieriin. Aiempien pelien tuloksia ei kannata tässä kohtaa liikaa tuijottaa, sillä pudotuspelien aikaan on vain pelipäiviä ja välipäiviä sekä seuraava ottelu.

Taistelupari:

Paul Kotilainen, Happee – Henri Alho, TPS

Kaksi tunnollista sentteriä, jotka eivät säkenöi pistepörssissä, mutta jotka ovat joukkueessa arvostettuja ja fiksuja, peliä edistäviä suorituksia kaukalossa tekeviä pelaajia. 21-vuotias Alho teki runkosarjassa piste-ennätyksensä 16 (10+6), kun taas jo 16-vuotiaana liigassa Happeen hopeakaudella 2004-2005 debytoinut Kotilainen, 28, jäi kahteentoista (4+8). Arvo mitataan kuitenkin muualla kuin pistepörssissä, ja näiden miesten simppeliä pelaamista kannattaa seurata.

Kokoonpanot:

Kuten todettua, Happee saanee kokoonpanoon takaisin ainakin Juuso Heikkisen sekä Johannes Jokisen. Avausottelussa krampeista kärsineen Jonne Junkkarisen pelikunto on arvoitus. Viime pelissä Jaska Kunelius pelasi vain avauserän, mutta soturi ei aivan pienestä pudotuspeliä jätä väliin.

TPS:n Joonas Koskisen kauden epäiltiin olevan jo ohi, mutta hän on ollut turkulaisten iloksi sittenkin kokoonpanossa. Janne Jaanus on puuttunut molemmista peleistä. Oliver Järvinen jatkanee syrjässä.

Kokoonpanot ilmestyvät tänne maanantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

10.3. TPS-Happee 4-5
9.3. Happee-TPS 6-7 rl.
5.3. Erä-Happee 8-5

10.3. TPS-Happee 4-5
9.3. Happee-TPS 6-7 rl.
4.3. TPS-M-Team 3-4

Arvio:

Happee saa painettua painopistettä nyt kahden hyökkäysvoimaisen ketjun voimin TPS:n päähän, ja turkulaispuolustus on entistäkin kovemmassa testissä. Happeen pelaamista tarkasti opiskellut TPS on kuitenkin näyttänyt, että se pystyy tässä sarjassa voittamaan ja tekemään Happeen olon äärimmäisen tukalaksi. Ennakkosuosikin paineet ovat edelleen vahvasti Jyväskylässä, ja TPS lähtee taas paineettomasti ryöstöreissulle. TPS:n toinen vierasvoitto olisi todella kova juttu.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen tuttuun tapaan klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Lue ja kuuntele myös: Happeen Veli-Matti Hynynen radiohaastattelussa kertomassa sarjan ensimmäisistä otteluista ja tästä kaudesta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
t.
14/03/2016
asiantuntevaa tekstiä henri pitkäseltä. eikä tule mitään oleellistakaan mieleen lisätä. sanon nyt vaikka, että kiinnostavaksi jää nähdä, näyttääkö siltä että luukkonen peittää alakulmat tarkemmin, ja tuleeko happeelta enemmän vetoja/maaleja ylähyllyyn, kun provo oli heitetty ilmaan ettei luukkonen saa mitään kiinni alakulmista...
14/03/2016
Sen veran olla eri mieltä hyvästä ennakkopaketista, että Peter ja Velsa on täysin erilaisia pelaajia.
Peter on jalalla haastaja, pörsseistä elävä, paljon pallossa oleva kiituri.
Kaveri hakee vetoja jopa hieman "tyhmistä" ja yllättävistä paikoista, joskus menee verkolle, joskus on omissa pahat paikat.
Velsa on sniper, joka kuljettaa palloa äärimmäisen harvoin, kaveri joka päätyy tosi harvoin typerään ratkaisuun pallon kanssa. Jos ei ole vetopaikkaa, niin pallo varmasti takaisin joko Jungalle tai Kaukolle, jotka on ne lähimmät pelurit normi oloissa. Kuten haastiksessa Velsa sanoo, on tällä kaudella pelannut enemmän minäminä-peliä eli laukonut enemmän.
Lumia
14/03/2016
Alakulma

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.