Divarit

VeikkausTV-ennakko: LaSB:lla toinen mahdollisuus sinetöidä liiganousu – tehdäänkö Elenia Areenalla taas uusi yleisöennätys?

22.03.
2016
10 Kommenttia
5
Divarit
Viime pelissä myös Steelers pääsi tuulettamaan voittoa. Joko katkeaa, vai mennäänkö viidenteen? Kuva: Jari Turunen

Viime pelissä myös Steelers pääsi tuulettamaan voittoa. Joko katkeaa, vai mennäänkö viidenteen? Kuva: Jari Turunen

Hämeenlinnan unelmafinaalisarja saa jatkoa vielä ainakin neljännen ottelun verran, kun on jälleen Steelersin vuoro toimia kotijoukkueena Lammin Salibandya vastaan. VeikkausTV on näyttämässä, joko LaSB voittaa Divarin ja painelee Salibandyliigaan, vai venyttääkö Steelers sarjan vielä viidenteen ja ratkaisevaan otteluun?

Lähtöasetelmat:

Lammilaisilla oli ottelupallo käsissään jo lauantaina, mutta Steelers löysi lääkkeet ennakkosuosikin kukistamiseksi ja se vei liigatikkarin ainakin vielä käsistä. Steelers jatkaa selkä seinää vasten tiistainakin, mutta nyt sen henkiset voimavarat lienevät aivan eri luokkaa kuin ennen kolmatta ottelua. Vaikka LaSB sai luotua paikkoja ja Jaakko Vahtokari oli täystyöllistetty (torjunnat LaSB 19-Steelers 33), ”Teräsmiehet” johtivat murskaavasti päätöserässä jo 2-8. Lopulta LaSB onnistui kaunistelemaan loppulukemiksi siedettävämmät 6-9 pelattuaan pitkiä pätkiä lopussa ilman maalivahtia. Tuloksilla ei ole väliä, kun vain otteluvoitot merkitsevät, mutta joka tapauksessa ensimmäisen kiinnityksen ottaminen painepaikassa selvin numeroin oli kova suoritus Steelersiltä. Mielenkiintoista on nyt nähdä, miten LaSB vastaa lauantaina heitettyyn haasteeseen. Pitkä Steelers-voittoputki katkesi, mutta edelleen laatujoukkue on vain yhden ehjän tai vähemmän ehjän 60 minuutin suorituksen päässä historiallisesta liigapaikasta.

Oleellinen osa Steelersin voittoa oli avainpelaajien tasonnosto kahdesta ensimmäisestä pelistä. Iiro Nurminen ja Nico Jonaeson jatkoivat pistetehtailua, mutta nyt myös kakkosketju Ville Lastikan (1+2) johdolla sai kaivattuja onnistumisia ja Steelersin kakkonen teki ykkösen tavoin neljä maalia yhdeksästä. LaSB:n puolustuspeli oli heikkoa ja siinä oli nähtävissä löysyyttä, mutta nyt on odotettavissa ryhtiliikettä silläkin saralla. Ilmaiseksi Lammin lapaan liiganousu ei tipahda, se kävi selväksi lauantaina ja Steelers lähtee laittamaan tosissaan sarjaa tasoihin tiistaina. Odotettavissa onkin varmasti jälleen todella viihdyttävä ja vauhdikas kapina runsaslukuisella Elenia Areenalla. Lauantaina rikottiin Divarin katsojaennätys, kun halliin saapui 2009 katsojaa, mutta laitetaanko tiistaina vielä paremmaksi vai verottaako arkipäivä yleisömäärää?

Kylmät ja kuumat:

Kuten todettua, Steelers löysi lisää onnistujia lauantain peliin, ja vastaavasti lopun 5-6-alivoiman pelaamista lukuun ottamatta puolustus piti erinomaisesti ja Jaakko Vahtokari maalissa pelasi parhaan ottelunsa tähän sarjaan hyvään paikkaan.

Kolmosen onnistumiset ovat edelleen harvemmassa, ja kokeneiden Aleksanteri Ihalaisen sekä Timo Johanssonin maaleja odotellaan.

LaSB:n Kainulaisista Rasmus keräsi lauantaina 2+1 ja Roope 1+2, mutta esimerkiksi tähän asti pudotuspeleissä liekehtineellä Heikki Hätösellä oli heikompi iltapuhde tällä kertaa. 0+1 ja sellaista kaatuilua, jota kukaan ei haluaisi nähdä.

Yhteinen historia:

Keskinäisiä pelejä on pelattu tälle kaudelle nyt yhteensä kuusi, ja lauantain voitto oli ensimmäinen Steelersille. Avaako se padot, vai saako LaSB tukahdutettua kotijoukkueen ilonpilkahdukset yhteen peliin?

Taistelupari:

Iiro Nurminen, Steelers – Tino Nivala, LaSB

Taiturit ovat olleet iskussa, ja Nurmisen esimerkin voimalla koko Steelers on syttynyt sarjaan paremmin ja paremmin mukaan. Kevään tyylikkäimmillä pensseleillä varustettu Nivala jakelee ovelia passeja ja pystyy myös itse viimeistelemään tehokkaasti. Molemmat ovat tikissä varmasti myös tiistaina, mutta kumpi pystyy auttamaan joukkuettaan enemmän tulostaululla?

Kokoonpanot:

Isoja muutoksia edellisiin peleihin ei pitäisi olla luvassa. Steelersillä pieniä vaivoja on ollut, mutta ne eivät paina mitään tässä kohtaa. LaSB:n Topi Koskisen kausi on ohi. Kokoonpanot ilmestyvät tänne viimeistään pari tuntia ennen ottelun alkua.

Edelliset ottelut:

19.3. LaSB-Steelers 6-9
17.3. Steelers-LaSB 5-6
15.3. LaSB-Steelers 5-4 ja.

Arvio:

Steelersillä on nyt hyvä henki päällä, ja jos se saa flow’n siirrettyä myös tähän otteluun, ollaan lähellä viidettä ja ratkaisevaa finaalia perjantaina. Mikäli LaSB pääsee johtoasemaan ja kontrolloimaan peliä, paine Steelersin pelaajien pään sisällä kasvaa koko ajan. Ensimmäinen erä voi näyttää jo suuntaa, mihin ollaan menossa.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen tiistaina klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
viikatemies
22/03/2016
LASB häviää tänään tahallaan ja voittaa sitten viidennen ja nousee suoraan liigaan. Steelers pudottaa sitten Raumalaiset omassa sarjassaan. Rahallisesti nuo pelit isoja asioita, jos katsojia oli jo kolmannessa pelissä yli 2k, voi vaan kuvitella paljonko olis viidennessä ja ratkaisevassa pelissä.
VO
22/03/2016
Taas on illaksi herkkua tarjolla ja uskon että Elenialle astelee tänään ärsytetty LaSB. Kolmannessa finaalissa oranssipaidat itse tekivät Vahtokarista sankarin huonolla viimeistelyllä ja turhalla puskemisella. Tänään on aika tiputtaa Vahtokari kentän tasalle toimitsijapöydän korkeudelta ja laittaa palloa reppuun kovalla prosentilla. Huikea ilta edessä ja uskonkin sarjan tänään katkeavan. Tehdään tästä taas hieno tapahtuma!
los tikka
22/03/2016
Onnea matkaan molemmille ! Paikalle en pääse joten seuraan veikkaus tvstä.
Ja toivon sinulta selostaja tällä kertaa tasapuolista kohtelua hienoon finaaliin.
Et ollut ihan parhainmillasi viimeksi ja olit liian läpinäkyvästi Steelersin puolella.
Muista nyt huutaa molemmille maalin jälkeenGOOOOOOAAAAALLLLL.
Joo
22/03/2016
Tänään ei ainakaan yleisöennätyksiä tehdä, sen verran arkipäivä verottaa. Perjantain osalta sitä on turha miettiä, sitä peliä ei tule ;)
Junnu#8
22/03/2016
Lasb lähtee varmasti tänään kiukulla. Ja lähtee siitä. Että illalla juhlitaan D1varin mestaruutta ja samalla liigapaikkaa! Vahtokarille paljon kovia poikkareita ja suoria vetoja maalille. Niin Lasb iskee voittoon tarvittavat maalit. Turha puskeminen pois. Pallo ja miehet liikkeelle niin hyvä tulee.
VeikkausWC
22/03/2016
Eipä paljon ole nähtävää VeikkausTV:n kautta. Umpisurkea kuvanlaatu, katkeileva streami...
Timo
22/03/2016
Viime finaalissa veikkaustv oli kyllä surkea, muita lähetyksiä en sieltä ole katsonut mutta ainakin siinä huono ja ajoittain pätkivä kuva.. Selostajat ja uusinnat plussaa.. Noh, mutta ilmanen on ilmanen. Perjantaina sitten paikan päälle!
Heimo
22/03/2016
Paras voittakoon! Kaapo Kettusen vire ratkaisee tämän illan. Huono peli lauantaina. Sitä ennen pari parempaa. Kestääkö näpit kun keittiössä tulee entistä kuumempaa? Jos ei, Steelers marssii selvin numeroin voittoon.
VE
22/03/2016
Paljon riippuu LaSBin viimeistelyn laadusta. Vahtokarin liike isokokoisena maalivahtina on melkoisen hidasta ja näin ollen palloa liikkeelle ja toimitusta maalille. Go oranssi!
Junnu#8
22/03/2016
Pelit paikanpäällä Eleniassa. Niin ei lähetys katkeile:D Ymmärrän toki että hankala esimerkiksi Rollosta tulla kattoon pelejä. Vaikka pelit kiinnostaisikin. Tänään oranssi paikoista pallo maaliin...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.