Liigat

VeikkausTV-ennakko: Pystyykö TPS taltuttamaan hirvirytkeen avausottelussa?

09.03.
2016
1 Kommentti
2
Liigat
Happeen raastajapuolustaja Jaska Kunelius on omimmillaan, kun pudotuspelit alkavat. Kuva: Esa Jokinen

Happeen raastajapuolustaja Jaska Kunelius on omimmillaan, kun pudotuspelit alkavat. Kuva: Esa Jokinen

VeikkausTV on vahvasti mukana myös miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä, ja ensimmäinen lähetys tulee keskiviikkoiltana Jyväskylästä Happeen ja TPS:n puolivälieräsarjan avausottelusta. Joukkueet pelasivat tulisen puolivälieräsarjan keväällä 2013, ja kauden yllättäjäjoukkue TPS lähtee hakemaan nyt lisää yllätyksiä.

Lähtöasetelmat:

Happeen viimeiset runkosarjapelit eivät saaneet hirvipaitoja oikein syttymään runkosarjavoiton karattua Classicille. Hieman heikommallakin rytkimisellä kakkossija kuitenkin varmistui voitoilla SalBasta ja Kooveesta, ja näin se pääsee aloittamaan kotona niin puolivälierät kuin mahdolliset välierätkin.

TPS varmisti myös vierasvoitolla SPV:stä pudotuspelipaikan kolmen vuoden tauon jälkeen, ja vaikka NST:n vieraana nähtiinkin vielä napakka esitys, kotitappiot Viikingeille ja M-Teamille eivät varmasti olleet parasta mahdollista valmistautumista pudotuspelitaipaleelle.

Molempien kohdalla tilanne on siis samankaltainen, ja nyt asenne on molemmilla luonnollisesti aivan tapissa ensimmäisestä vihellyksestä lähtien. Tarkemmin kauden kulusta ja asetelmista joukkueiden kohdalla voi lukea koko sarjan ennakosta.

Kylmät ja kuumat:

Happeen Johannes Jokinen oli hurjassa vireessä syksyllä ja nähtiinpä hänet myös maajoukkueessakin, mutta kevättä kohden etenkin Peter Kotilaisen ollessa pois hirvipaitojen kokoonpanosta Jokinen on vaellellut ajoittain varjojen mailla. 45 pistettä runkosarjassa oli silti uran selvästi paras noteeraus, ja kun pelit kovenevat, Jokisen luulisi nousevan jälleen esiin.

Veli-Matti Hynysen lapa on ollut tulikuuma koko kauden, ja 54 maalia 26 ottelussa jäi vain yhden osuman Lasse Riitesuon seuraennätyksestä. Pistepörssin voittolukema 71 ylitti entisen henkilökohtaisen kausiennätyksen yli 20 pisteellä – ja tämä kaikki 32-vuotiaana.

TPS:n puolelta pahoja pettymyksiä on vaikeaa löytää, sillä onnistujia on ollut rutkasti ja nuorista taas esimerkiksi Sami Tuomisen ja Eero Jalon peliminuutit ovat olleet tiukassa. Artis Raitums loisti pari vuotta sitten Divarissa, mutta Turussa hänestä on muodostunut kolmosketjun ja noin kymmenen tehopisteen pelimies.

TPS:n runkosarja kiteytyy kahteen nimeen: rankkareista komeita maaleja kieputellut Jaakko Hautamäki toi kaivattua juonikkuutta TPS:n hyökkäyspelaamiseen, eikä hän ole muuttanut mitään kakkosdivarin tyylistään. Läpi runkosarjan vakuuttavasti torjunut Pyry Luukkonen puolestaan on suurin syy sille, miksi TPS oli runkosarjan seitsemäs. Viime aikoina työmiehistä Ville Laine on noussut esille paukuttelemalla muun muassa Lappeenrannassa hattutempun.

Yhteinen historia:

Happee ja TPS kohtasivat puolivälierissä keväällä 2013, ja tuolloin TPS pakotti hirvirykmentin viidenteen peliin. Salibandyliigan ”El Clasicoksikin” kutsuttu pariskunta on tanssahdellut melko Happee-väritteisesti, sillä vaikka viime kaudella TPS Happeen cupista pudottikin, isossa kuvassa Happee on hallinnut keskinäisiä kohtaamisia. Runkosarjassa Happee voitti tällä kaudella 10-3 ja 9-6, ja edellinen TPS:n runkosarjavoitto keskinäisistä otteluista on tullut 2.3.2012, kun TPS kaatoi Happeen 11-10.

Taistelupari:

Veli-Matti Hynynen, Happee – Pyry Luukkonen, TPS

TPS:n täytyy saada Hynynen ja toinen maalinälkäinen Peter Kotilainen kuriin, jos se meinaa tehdä sarjasta pitkän ja suistaa Happeen raiteiltaan. Hynynen on tehnyt maaleja läheltä ja kaukaa ranteella ja lämärillä tasaisesti läpi kauden, ja Luukkoselta vaaditaan edelleen erinomaisia otteita tolppien välissä.

Kokoonpanot:

Happee pelasi melko vajaalla kokoonpanolla Erää vastaan runkosarjan päätösottelussa, mutta joukkueen pitäisi olla likipitäen terve pudotuspelejä ajatellen. Pieniä vammoja on ollut usealla pelaajalla, mutta heidät nähtäneen kaukalossa keskiviikkona. TPS joutunee tulemaan toimeen ilman Joonas Koskista ja Oliver Järvistä, joka loukkasi polveaan Lappeenrannassa reilu viikko sitten.

Edelliset ottelut:

5.3. Erä-Happee 8-5
2.3. Happee-Koovee 10-5
27.2. Happee-SalBa 8-6

4.3. TPS-M-Team 3-4
28.2. NST-TPS 4-8
23.2. TPS-Viikingit 2-5

Arvio:

Avauspelissä TPS:lla on mahdollisuutensa yllättää, jos se pääsee kontrolloimaan ja rytmittämään peliä sekä näin ollen hidastamaan Happeen tekemistä. Mitä pienempänä maalimäärät pysyvät, sitä paremmiksi TPS:n mahdollisuudet kasvavat. Happee on kuitenkin odottanut näitä pelejä vesi kielellä, ja se ampaisee kotikaukaloonsa valtavalla sykkeellä.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen tuttuun tapaan klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Alkais jo
09/03/2016
Koskinen löytyy TPS:n kokoonpanosta. Järvinen valitettavasti ei. Kotijoukkueen kokoonpanoa yhä odotellaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.