Liigat

VeikkausTV-ennakko: SPV hakee punttien tasoitusta 2010-luvun klassikossa

11.03.
2016
1 Kommentti
3
Liigat
Kippaako "Kippari" Kohonen joukkoineen Viikingit nurin perjantaina? Kuva: Salibandyliiga

Kippaako ”Kippari” Kohonen joukkoineen Viikingit nurin perjantaina? Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV:n lähetykset miesten puolivälieristä jatkuvat perjantai-iltana, kun Seinäjoella kohtaavat toistamiseen runkosarjan kuudenneksi sijoittunut SPV ja nelosena viimeisen kotietuun oikeuttaneen paikan ottanut Viikingit. Ensimmäinen peli kirjattiin helsinkiläisten nimiin 5-3, mutta miten tähän vastaa nyt SPV?

Lähtöasetelmat:

Vastakkain ovat menestyneet joukkueet, joista etenkin SPV:n kausi on ollut ohdakkeinen, eikä hallitsevalta mestarilta ole nähty tutun vakuuttavaa suorittamista kuin ajoittain. Syksy oli iso pettymys, kun kauden kolmesta tavoitteesta Champions Cup ja Suomen cup karkasivat lavoista. Kolmas tavoite Suomen mestaruuden uusimisesta on yhä hengissä, mutta kovin todennäköisenä sitä ei voida tämän kauden ja viime viikkojen otteisiin peilaten pitää. Joukkue ei syttynyt pelaamaan runkosarjan lopussa merkityksettömiä pelejä, ja se on viiden ottelun voitottomassa putkessa pahaan aikaan.

SPV on kuitenkin SPV, eikä sitä voi laskea ikinä pois varmuudella mestaruuskamppailusta. Ensimmäisessä pelissä ykkösviisikko vastasi joukkueen tehoista, ja tehomiesten kapeus olikin joukkueen vitsaus etenkin syyspuolella. Mikäli Tommy Koposen miehistö haluaa sysätä Viikingit laulukuoroon, tarvitsee se viikinkivahti Santtu Strandbergin ohittajia myös muista koostumuksista.

Viikingit on toinen joukkue, jonka kevätpotentiaalin tietävät kaikki. Mika Ahosen luotsaama kokenut ryhmä on totuttu näkemään mitaleilla, sillä niitä on perätysten jo uskomattomat 12, mutta kahdella edellisellä kaudella finaalipaikka on joukkueelta karannut. Tällä kaudella siihen on taas hyvä mahdollisuus, mutta ennen välieriä olisi vielä otettava kolme voittoa SPV:stä. Kotona joukkue on ollut tällä kaudella vahva, mutta Seinäjoella joukkue on ollut vuosien varrella vaikeuksissa.

Odotettavissa oli tasainen puolivälieräsarja, ja jo ensimmäisessä pelissä marginaalit olivat pieniä Viikinkien oltua parempia Pasilassa 5-3. ”Viikkarit” nykäisi itselleen avauserässä johtoaseman, jota SPV ei onnistunut kolmesta lähentelystä huolimatta kuromaan umpeen. SPV:llä on nyt siis pienoinen paine saada voittotili auki, sillä ”bror-erikwalleniusmaisesti” todettuna kahden voiton kurominen kiinni on aina hankalampaa kuin yhden.

Kylmät ja kuumat:

On aivan turhaa ryhtyä huutelemaan kenenkään perään yhden pudotuspelin perusteella, mutta maalintekoon tottuneen Miko Kailialan viiden edellisen ottelun saldo on vain kaksi maalia. ”Liedon letkun” kaltaisen maalihain tapauksessa sitä voidaan pitää melko nuhaisena määränä, mutta parannusta asiaan lienee luvassa mahdollisesti jo perjantaina. Lisäksi Kailialan kokonaisvaltainen peli kahteen suuntaan on kehittynyt vaikka sitten hieman maalinteon kustannuksellakin.

Kokenut Tero Tiitu iski pari kaappia ensimmäisessä ottelussa, ja pelien kovetessa myös Tiitu lämpenee taas pelien vaatimalle tasolle. Maalivahti Santtu Strandberg on ollut myös iskussa, vaikka keskiviikkona yksi maali vähän lipsahtikin.

42, 44, 38, 16, 7. Siinä SPV:n Sami Kosken maalimäärät viiden edellisen kauden ajalta vanhimmasta tuoreimpaan. Syöttöpörssin jaettu voitto irtosi runkosarjassa 34 passilla, mutta seitsemää maalia voi pitää todella alhaisena määränä, ja yhtä dramaattisesti laskevalla käyrällä ensi kaudella ei synny enää maalin maalia. Pitäisikö 30-vuotiaan Kosken lähteä hakemaan uusia virikkeitä uralleen tulevaisuudessa Seinäjoen ulkopuolelta, vai onko ”Sämpy” säästellyt maalit pudotuspeleihin?

SPV:n ykkösviisikosta Jyrki Holopainen tekaisi keskiviikkona kaksi maalia, ja Koskelle merkittiin 1+1. Seinäjokisten kannalta on ja olisi tärkeää saada kärkimiesten hanat auki mahdollisimman nopeasti.

Yhteinen historia:

SPV ja myös SSV:nä tunnettu viikinkiryhmä kohtasivat finaaleissa 2011, 2012 sekä 2013. Ensimmäisenä vuonna Viikingit oli vielä niukasti parempi, mutta kaksi seuraavaa kevättä olivat seinäjokisten juhlaa. Voidaan siis todella puhua yhdenlaisesta 2010-luvun klassikosta.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat peräti seitsemän kertaa, joten joukkueet ovat äärimmäisen tuttuja toisilleen. Viikingit pudotti SPV:n Suomen Cupista puolivälierissä ja runkosarjan voitot menivät 1-1, mutta SPV oli etevämpi kevään välierissä otteluvoitoin 3-1.

Tämän kauden runkosarjassa Seinäjoella syksyllä SPV voitti niukasti 4-3 ja vuodenvaihteen jälkeen Pasilassa pelattiin tasan 5-5. Keskiviikkona Pasilassa Viikingit voitti siis sarjan avausottelun 5-3.

Taistelupari:

Tero Tiitu, Viikingit – Mika Kohonen, SPV

Kokeneet pelimiehet ja hyvät kaverukset tuntevat toisensa kuin omat taskunsa, ja molempien merkitys näin kevään peleissä on joukkueelle suuri etenkin henkisellä puolella. Kohonen on istutettu ykkösviisikkoon puolustajan paikalle, ja se on oikea ratkaisu. Tiitu pelaa ykkösketjun vasemmassa laidassa todennäköisesti usein juuri oikeaa puolustajaa Kohosta vastaan, joten kaksinkamppailuita lienee luvassa.

Kokoonpanot:

Keskiviikkona molemmat pelasivat melko lailla täysillä kokoonpanoilla ilman merkittäviä poissaolijoita, Viikingeiltä pois olivat Jeret Oksanen ja Liljenbäck. Kokoonpanot ilmestyvät tänne perjantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

9.3. Viikingit-SPV 5-3
5.3. SPV-Indians 8-9 ja.
28.2. Oilers-SPV 11-4

9.3. Viikingit-SPV 5-3
5.3. Viikingit-Classic 3-4
26.2. Viikingit-Erä 7-4

Arvio:

Tasaista tulee jälleen, eikä jatkoaikakaan ole kaukana. Jos Viikingit onnistuu eliminoimaan SPV:n pitkät pallot ja nopeat käännöt, se on vahvoilla. Viikingit pystyy muovaamaan omaa pelaamistaan pelin sisällä enemmän kuin omaan sapluunaansa joskus liiankin uppiniskaisesti luottava SPV. Monena keväänä se on tuonut lopulta halutun lopputuloksen, mutta nyt punapaitojen kevätiskua testataan jälleen.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen tuttuun tapaan klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Tulosveikkaus
11/03/2016
4-0 SPV:lle
Tulikuuma Sami Koski iskee 3. Viimeisen niitin niittaa Henri Urmas.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.