Liigat

VeikkausTV-ennakko: SPV ja Viikingit neljättä kertaa napit vastakkain – ottaako kotijoukkue taas kuskin paikan?

16.03.
2016
14 Kommenttia
3
Liigat
SPV ja Viikingit siirtyvät jälleen Seinäjoelle. Jatkuuko kotivoittojen putki? Kuva: Salibandyliiga

SPV ja Viikingit siirtyvät jälleen Seinäjoelle. Jatkuuko kotivoittojen putki? Kuva: Salibandyliiga

SPV ja Viikingit kohtaavat keskiviikkona neljättä kertaa miesten Salibandyliigan puolivälierissä, ja VeikkausTV on kameroineen paikalla Seinäjoella. Viikingit on niskan päällä voitoin 2-1 ja toistaiseksi on nähty vain kotivoittoja, mutta nyt helsinkiläiset haluaisivat varmasti kiivaasti tuohon trendiin muutoksen.

Lähtöasetelmat:

SPV ja Viikingit ovat hakanneet reikäpalloa toisiaan vastaan viime vuosina niin monta kertaa, että mitään uutta ja yllättävää kumpikaan ei pysty toisen varalle oikein keksimään. Ensimmäisten kolmen pelin selkeä trendi on ollut se, että alussa valmiimpi joukkue on myös lopulta vienyt voiton ja avauserässä kuskin pukille hypännyt joukkue ei ole myöskään tuosta paikasta luopunut. SPV löysi yritteliään ja taistelevan sielunsa perjantain kotipelissä, mutta Pasilan otteluissa Tommy Koposen joukkue on taantunut valjuksi ja pääpiirteittäin melko aneemiseksi ryhmäksi.

Lisämurhetta seinäjokisten leiriin toi maalivahti Jarno Ihmeen loukkaantuminen, jonka vakavuudesta ei pudotuspeleille ominaiseen tyyliin hiiskuta. SB Vaasan kolmosmaalivahdin paikalta SPV:n leiriin onnistuneen loikan tehnyt Hannes Hannula on maaliin päästessään kovassa paikassa, mutta kävi miten kävi, Hannula on jo nyt tämän kauden suuria onnistujia. Pudotuspeleissä kokeneen Ihmeen kanssa SPV:llä on kuitenkin paremmat saumat mennä välieriin vielä tästä parista.

Viikingeillä tilanne on ollut taas päinvastainen kuin SPV:llä. Pasilassa ilme on ollut hyvä, mutta Seinäjoella joukkue jäi jotenkin telineisiin ja SPV oli selvästi etevämpi kaikilla osa-alueilla. Nyt tuo Pasilan rytke pyritään varmasti saamaan mukaan myös lakeuksille, ja vierasvoitolla Mika Ahosen kokenut joukkue olisi jo hyvin lähellä välieräpaikkaa.

Kylmät ja kuumat:

SPV:n ykköspakkipari Petri Hakonen-Jyrki Holopainen on taatusti liigan nopein, ja etenkin Holopainen on ollut erittäin tehokas ohitettuaan jo neljä kertaa Santtu Strandbergin sarjan aikana. Taustanousut ja -syöksyt ovat vaikeita puolustettavia Viikinkien pelaajille.

SPV:n kolmonen Hakala (sarjassa -4)-Härkönen (-4)-Pelto-Arvo (-4)-Kouvonen (-3)-Malkamäki (-3) katseli aitiopaikalta sunnuntain pelin avauserässä kaikkia Viikinkien maaleja, ja kaikissa maali syntyi hävityn kaksinkamppailun jälkeen. SPV:n kolmosviisikolla ei ole todellakaan varaa hävitä omaa peliään jatkossa näin rumasti.

Viikinkien ykkösketju hakee vielä tehojaan ja omaa peliään, vaikka Tero Tiitu onkin jo kolme maalia tehnyt. Tiitu on neljä maalia pakkasella, vieruskaverit Niclas Meyer sekä Miko Kailiala kolme osumaa miinuksella ja puolustajista Mikael Lax on lukemassa -3 ja Lauri Stenforsilla on -2. Parannettavaa on.

Janne Hyvösen johtama Viikinkien kolmosketju on puolestaan ollut koko sarjan pirteä, ja onnistumisia on tullut hyökkäyspäässä etenkin Jani Hyytiäiselle (4+0). Kevään merkkejä on myös se, että kakkosketjun kokeneet sotaratsut Mikael Järvi ja Harri Forsten iskivät edellisessä ottelussa kaksi nyyttiä mieheen.

Yhteinen historia:

Yhteistä historiaa piisaa vuosien varrelta vaikka kuinka ja paljon, ja kolme perättäistä finaalisarjaa vuosina 2011-2013 ovat hyvin muistissa. Viime kaudellakin joukkueet kohtasivat kaikkiaan seitsemästi. Tällä kaudella SPV oli runkosarjassa parempi 4-3 ja Pasilassa pelattiin 5-5, mutta nyt puolivälierien aikana kaikki kolme peliä ovat päättyneet kotivoittoihin.

Taistelupari:

Tuukka Kiviranta, SPV – Lauri Stenfors, Viikingit

Armoitettua pudotuspelipelaajaa Kivirantaa ei ole liiemmin sarjassa kentällä nähty, mutta viime pelin lopussa mies otettiin mukaan herättelemään joukkuetta. Viime keväänä nimenomaan Kiviranta oli niitä pelaajia, joka omalla esimerkillään niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin nosti SPV:n mestaruuteen finaalisarjassa Happeeta vastaan. SPV tarvitsee miehen energiaa, mutta penkiltä on paha jengiä sytyttää. Jos ”Tuutsi” päästetään irti, luvassa on tuttuun tapaan miehekkäitä kaksinkamppailuita esimerkiksi Stenforsin kanssa, joka ei myöskään peruuttele missään tilanteessa.

Kokoonpanot:

SPV:n Mikko Kohonen sai kolhua edellisessä pelissä ja Jarno Ihme siis jätti kentän toisen erän alkupuolella, mutta heidän pelikunnostaan ei ole tietoa. Vammat saavat olla pahoja, jotta miehiä ei kokoonpanossa nähtäisi. Penkiltä on löytynyt Tuukka Kivirantaa ja Jari Hankkiota, ja heidänkin luulisi saavan oman mahdollisuutensa sarjan aikana. Viikingit on tehnyt pieniä tarkennuksia kokoonpanoonsa, mutta joukkue päässee aika pitkälti parhailla voimillaan Seinäjoen ryöstöretkelle.

Kokoonpanot ilmestyvät tänne keskiviikkona iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

13.3. Viikingit-SPV 7-3
11.3. SPV-Viikingit 5-3
9.3. Viikingit-SPV 5-3

Arvio:

Ensimmäinen erä näyttää jälleen suuntaa siitä, millä ilmeellä SPV peliin tulee. Sunnuntaina oli vaisu esitys, mutta kotiyleisön luulisi sytyttävän punapaidat jälleen pelaamaan. Jos ei sytytä ja Viikingit voittaa jatkamalla siitä, mihin se sunnuntaina jäi, voidaan Seinäjoella hankkia jo aurinkorasvat varastoon kesälomaa varten.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen tuttuun tapaan klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
jaffa
16/03/2016
Kiviranta ei ole taktisista tai muista peluutuksellisista syistä sivussa, vaan kyseessä on loukkaantuminen. Todennäköisesti ei pelaa enää tässä sarjassa.
ilari
16/03/2016
Mielenkiintoista tekstiä muuten hannulalta, nyt vasta tutustuin miehen tarinaan. Aika tiukasti kritisoi rivien välissä sb vaasaa vaikka käsitääkseni divaripelejäkään hänellä ei ole kuin muutama, sitä ennen kolmosta ja ennen tätä kautta oli koko kesän pois joukkueen matkasta? Ei pitäisi tuolla pohjalla olla kai suuri ihme jos peliaika oli tiukassa?

No toivottavasti onnistuu tänään, sitä veljet tarvis nyt.
JooJoo
16/03/2016
Harmi jos ei Tuutsi pelaa.
Muistan äijän Vellun kanssa jo Speven -84 junnuissa. Näki, että tulossa on jotain!
Boris
16/03/2016
Hyvä ettei pelaa, todennäköisyys ylilyönneille laskee dramaattisesti.
JooJoo
16/03/2016
Spevestä Hulmi lienee lopettanut?
Näkyy puutteena kyllä.
S7
16/03/2016
Joojoo tosissaan? Hulmihan siirtyi Sveitsiin, ei tarjottu edes jatkoja. Speveltä kyllä kovia jätkiä poissa, Tuutsi, Ihme ja Mikko Kohonen. Tohonko ratkeaa tää sarja?
JooJoo
16/03/2016
Kyllä tosissani olen. Tää kausi on jäänyt vähän vähemmälle, siksi vähän out-of-date kysymys.
Toki huomaan pelimiehen puuttuvan. Ja nuo kolme lisäksi, ei ihme, että peli ei ole samaa kuin ennen.
S7
16/03/2016
Mulle herätti kauden alla eniten ihmetystä, miksei Hulmille annettu jatkopahvia, kun olisi semmoisen ottanut vastaan. Kohosen bongasin verkkarit päällä, mitä ehdin kattomaan 5minsaa ekaa erää veikkaustv:ltä...
JooJoo
16/03/2016
Mikko on verkat päällä ja klaffi kourassa. Hulmi et Koski oli kova pari aikanaan. 50% kaksikosta pois näkyy 75% tehonlaskuna.
jeejee
16/03/2016
Spv otti tyylikkäästi turpaan. Ihanaa! Ihanaa!
Mordor
16/03/2016
Täälä heti spv-vihaajat huutelee. Mahtaa tuntua hyvältä. Mut ei niin hyvältä ku toises leiris kannun noustessa ;) Aina tän kaiken spv ivan jälkeen ne mestaruudet on maistunu erityisen makeilta.
syy
16/03/2016
Kyllä tälle vihalle varmasti jokin syykin löytyy :D
Pojankoltiainen
17/03/2016
Ilo ylimmillään. 0-9. Pääsiäismuna - 9.
jepu
17/03/2016
Huomiolle ei tarjottu sopimusta. Ja nyt on käytössä huippusentterit joka kenttään. Paitsi ettei ole. Jopa yksi liigan parhaista sentrereistä juoksee laiturina Spevessä. Aika jees Koponen. Vai Kohonen? Yleensä koutsi lähtee jokaiseen peliin joukkue edellä. Harmi miten Koponen lähtee liian usein tähtien kautta. Arvostus kutsua kohtaan mureni viimeistään tänä vuonna. Onneksi valmennustiimiin kuuluu vain jees miehiä. On kiva olla aina samaa mieltä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.