Divarit

VeikkausTV-ennakko: Steelers lyö kaiken likoon, mutta joko Lammilla juhlitaan lauantai-iltana liiganousua?

19.03.
2016
8 Kommenttia
3
Divarit
Johdattaako Divari-kevään kuuma kuningas Heikki Hätönen kyläjoukkue Lammin Salibandyn liigaan jo lauantaina? Kuva: Jari Turunen

Johdattaako Divari-kevään kuuma kuningas Heikki Hätönen kyläjoukkue Lammin Salibandyn liigaan jo lauantaina? Kuva: Jari Turunen

Salibandyliigan lisäksi VeikkausTV on mukana myös Divarin finaaleissa Hämeenlinnassa, ja lauantaina on kolmannen ottelun vuoro. Joko Lammin Salibandy varmistaa nousunsa liigaan, vai venyttääkö Steelers sarjan vielä ensi viikolle?

Lähtöasetelmat:

Kaksi ensimmäistä finaalia päättyivät LaSB:lle maalin erolla, kun se oli parempi ensin jatkoajalla 5-4 ja sitten 6-5. Joukkueet ovat nyt kohdanneet viidesti tällä kaudella, ja lammilaiset ovat voittaneet samalla tavalla niukasti jokaisen noista kohtaamisista. Vaikuttaa siltä, että LaSB:n henkinen yliote Elenia Areenalla on valtava, eikä Steelers pysty kääntämään pelejä kotiin ratkaisuhetkillä. Kummankaan pallollinen peli ei ole ollut sillä tasolla, mihin joukkueet parhaimmillaan pystyvät, ja etenkin Steelersin pelistä on rentous on loistanut poissaolollaan. Päätöserässä joukkue sai kovan kirin myötä hengen päälle torstaina, ja siitä olisi syytä jatkaa myös lauantaina, mikäli ”Teräsmiehet” haluavat vielä ensi viikolla LaSB:n kohdata.

Suuri ero joukkueiden välillä on ollut kärkipelaajien kohdalla, sillä siinä missä lammilaisten Kainulaiset, Heikki Hätönen sekä Tino Nivala ovat pystyneet pelaamaan omalla tasollaan, on esimerkiksi Steelersin Ville Lastikan sekä Timo Johanssonin tehot jääneet toistaiseksi finaaleissa aika tavalla piippuun. Iiro Nurminen nakuttelee maaleja, mutta tulitukea tarvitaan muistakin kentistä. Myös maalivahtipeli on mennyt LaSB:n laariin, ja Jaakko Vahtokarilta vaaditaan voiton eteen lauantaina nappipeliä, mikäli hän edelleen Steelersin pussilla torjuu.

Kylmät ja kuumat:

LaSB:n Hätönen on ollut todella kova koko pudotuspelikevään, ja liigakokemuksellaan hän on näyttänyt etujoukoissa nuoremmille esimerkkiä siitä, miten näitä pelejä voitetaan. Myös jo mainittu Nivala on vakuuttanut, eikä esimerkiksi Rasmus Kainulaista pääse myöskään moittimaan pudotuspelien otteista.

Nurminen pussitti Steelersille hatullisen edellisen ottelun päätöserässä, ja nyt hänen esimerkkiään tulisi seurata muidenkin, jotta suurilukuinen hämäläisyleisö pääsisi jännittämään finaaleita vielä tulevissakin peleissä.

Yhteinen historia:

Yhteistä historiaa on piisannut Hämeenlinnan paikallisderbyissä, ja tuohon historiaan voi tutustua tarkemmin tässä jutussa. Kuten aiemmin todettiin, tällä kaudella Divarin runkosarjan voittanut LaSB on vienyt kaikki viisi keskinäistä kohtaamista numeroin 4-3, 9-7, 8-7, 5-4 ja 6-5.

Taistelupari:

Heikki Hätönen, LaSB – Timo Johansson, Steelers

Hämäläisten jäsentenvälisissä pelaajat tuntevat toisensa erittäin hyvin, ja esimerkiksi suurella tunteella sekä sydämellä oman seuran eteen raastavat Hätönen ja Johansson ovat ottaneet vuosien varrella yhteen useita kertoja. Edellisessä pelissä myös Nico Jonaesonin ja Aki Syrjälän välillä kipinöi.

Kokoonpanot:

Lammilaisten rosterista puuttuu ainakin ankara taistelija Topi Koskinen, jonka sormi operoitiin ja kausi on paketissa. Steelersillä tiettävästi vammoja on useammalla pelaajalla, mutta tässä kohtaa tämän panoksen pelejä ei helposti jätetä väliin. Kokoonpanot ilmaantuvat tänne lauantaipäivän aikana.

Edelliset ottelut:

17.3. Steelers-LaSB 5-6
15.3. LaSB-Steelers 5-4 ja.
10.3. SB Welhot-LaSB 6-8

17.3. Steelers-LaSB 5-6
15.3. LaSB-Steelers 5-4 ja.
11.3. Blue Fox-Steelers 2-8

Arvio:

Kupletin juoni on selvä: LaSB on päässyt pitkällä voittoputkellaan Steelersistä pahasti huomisen vierasjoukkueen pään sisälle, ja oranssin lammilaismörön karkottaminen sieltä tällaisella aikataululla on kova tehtävä. Olisi hienoa yleisön kannalta, jos sarja vielä venyisi, mutta todennäköisesti lammilaisten nousutanssia todistetaan jo lauantaina. Vai olisiko Jani Järvisen joukkue henkisesti niin kova, että se vielä pystyisi nousemaan suosta ainakin neljänteen otteluun?

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen lauantaina klo 18.00 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Peksi
19/03/2016
Pieni tarkistus: Rasmus Kainulaisen tehot 1+1 kahteen peliin.

Fakta on, että Steelers on lähes pimentänyt nuoret Kainulaiset - tämä vain jää huomaamatta, koska molemmat pelit ovat päättyneet LaSBin voittoon.

Rasmus-Justus-parivaljakko on saanut muutaman hyvän maalipaikan aikaiseksi, mutta ei tehoja. Pidän tätä alisuorittamisena, koska Rasmus Kainulainen on kuitenkin miestenkin maajoukkueessa pyörivä ns. stara.

LaSB on ollut täysin yhden kentän varassa. Hyökkääjistä Hätönen, Nivala ja Roope Kainulainen ovat toistaiseksi dominoineet tätä sarjaa. Viime pelissä LaSBin paatista meinasi jo lähteä tulppa, kun Hätönen makasi hetken loukkaantuneena ja autettiin pois kentältä.
Peksille
19/03/2016
Kyllä nyt vähän katotaan tässä sun kommentissa steelers lasien läpi! Jos rasmuksella nyt on 1+1 kahteen finaalipeliin niin ei se huono ole.. Justus nyt kumminkin on vasta ekaa kautta divarissa että siihen nähden poika pelaa todella hyvin!
Jos taas katsotaan steelerssin tähtiä niin ei sieläkään älyttömiä tehoja ole tehty nurmista lukuunottamatta.. Harvemmin finaaleissa kukaan pelaaja tekee mitään. 10 pisteen luokkaa 2 peliin.. Kohtuus kaikessa
jkk
19/03/2016
Ei pleijareissa pidä tehoja katsoa, plusmiinus kerto enemmän...
Liigaan 3-0
19/03/2016
Ja vielä enemmän merkitsee otteluvoitot. Ne on komeasti 2-0. Kuka uskoo pelitnähneenä ,että Steelers voittaa kolme peliä peräkkäin. Lammin torilla tavataan .
VJ
19/03/2016
Peksi on aivan oikeassa että tehoja vois olla enemmän rasmuksella. Mutta silti lasbi on voittanut molemmat pelit. Kertoo siis miten hyvä joukkue kyseessä kun ratkaisijoita löytyy vaikka toiset eivät onnistuisi. Jos steelers haluaa voittaa, tarvii se muutakin kuin Nurmisen ja jonaenssonin. Lasbi on hyvin pitänyt lastikan ja näitä kokeneita Johansson ja Ihalainen ei edes näy kentällä muuta kuin sillon ku makaavat siellä. Toivottavasti tänää ei tuu niin hermostunutta peliä vaan molemmat pelaavat heti alusta kunnolla ja nähdään hauskoja ylilyöntejä niinku viime pelin lopussa (syrjälän ja mikkolan kiukuttelut) ;)
Kainuklaani fani
19/03/2016
Naurettavaa pohtia tehoja.Lasbilaiset pelaavat joukkueena,hirmuisella fiiliksellä,nöyrästi ja tuloksena voitot ja menestys!
Peksi
19/03/2016
No ei nuo nuorempien Kainulaisten plusmiinuksetkaan taida kovin hääppöiset olla.

Kovia pelureita, mutta painuneet pimentoon kovissa peleissä.

Hieno tulevaisuus heillä toki! Nykyisyys on Hätösen, Nivalan ja Roope Kainulaisen varassa.

Ja vähän sama on kyllä onnistuttu tekemään Lastikallekin. Ei ole näkynyt finaaleissa.
S7
19/03/2016
Hähää. Kukas se siellä onkaan pillin varressa:-). Melkoinen oman elämän sankari tää toinen kaveri... mutta eipä tästä enempää;-)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.