Liigat

VeikkausTV-ennakko: Tulikuuma pari tanssii ja painii taas Jyväskylässä – kumpi nappaa ottelupallon itselleen?

18.03.
2016
5 Kommenttia
10
Liigat
Perjantaina taas kaulaillaan, tönitään, hymyillään, painitaan ja toivottavasti pelataan vähän myös salibandya. Kuva: Anssi Koskinen

Perjantaina taas kaulaillaan, tönitään, hymyillään, painitaan ja toivottavasti pelataan vähän myös salibandya. Kuva: Anssi Koskinen

VeikkausTV on paikalla perjantaina Jyväskylässä, kun viihdyttäviä ja fyysisiä taistoja toistaiseksi tarjonneet Happee ja TPS kohtaavat viidennessä puolivälierässä. Tämän ottelun voittaja pääsee yrittämään sarjan katkaisua sunnuntaina Turussa.

Lähtöasetelmat:

Takana on neljä maalin erolla päättynyttä peliä, joista kaksi ensimmäistä menivät vierasjoukkueille ja tällä viikolla kotijoukkueet ovat olleet edellä numeroin 5-4. TPS on ollut erinomaisesti pelin ytimessä, ja jos katsotaan puhtaasti pelillistä antia kamppailuissa, turkulaiset ovat olleet selkeästi edellä 5-5-pelissä. Happeella on ollut loukkaantumisia, mutta se ei voi täysin mennä niiden taakse, sillä nytkin käytettävissä olevilla pelaajilla ja koostumuksilla pitäisi pystyä pelamaan paremmin joukkueena. Puolustaja Jaska Kunelius kuvasi joukkueensa esitystä Turun keskiviikkoisen pelin jälkeen osuvasti ”lannistuneeksi hiihtelyksi”, ja hirvirykmentti pitikin pitkää palaveria Marli Areenalla tuoreimman tappion jälkeen.

TPS:n agitaattoriosasto Ville Laineen ja Toni Läntisen johdolla hakkaa, tökkii, painii ja soittaa suuta parhaansa mukaan, ja tykkäsi siitä tai ei ja pitää sitä pudotuspeleihin kuuluvana tai ei, siitä ei Turun ylpeydelle ainakaan haittaa ole ollut sarjan aikana. Happee on ollut liikaa yksilöidensä varassa, ja peli on mennyt liian usein päämäärättömäksi puskemiseksi. Hirvet ovat yhtä lailla ottaneet osaa paineihin, ja enemmän kaikesta ylimääräisestä hankaamisesta on heille haittaa ollut. TPS on onnistunut sysäämään Happeen keskittymistä epäolennaisuuksiin, ja samaan Aki Vilanderin joukkue pyrkii tulevissakin peleissä.

Kuuma tunnelma jatkuu varmasti perjantai-iltanakin Monnarilla, jonka seinät tulevat taas nopeasti vastaan laitojen ja päätyjen lähellä. Kasetin täytyy kestää, ja keskittyminen kaikkeen ylimääräiseen, kuten jälkipeliin tulee saada minimoitua molemmissa leireissä. Sarja starttaa nyt ikään kuin alusta paras kolmesta -systeemillä, ja perjantain voittaja pääsee heittämään paineet kaverin niskaan sunnuntain ottelua silmällä pitäen. Happee on ehkä edelleen kevyt ennakkosuosikki välieriin, mutta mikäli joukkue jatkaa lannistunutta hiihtelyään myös viikonloppuna, kausi voi olla ohi jo sunnuntai-iltana.

Kylmät ja kuumat:

Happeen Veli-Matti Hynynen tekee kaikkensa joukkueen menestymisen eteen, ja keskiviikkonakin heilahti hattutemppu. Totuuden nimissä paikkoja olisi voinut olla enempäänkin, vaikka TPS pyrkii maalitykin kurissa ja nuhteessa pitämäänkin.

Juuso Heikkinen 0+1 ja Janne Hoikkanen 0+0. Katseet kääntyvät näihin miehiin, kun tasonnostajia ja uusia tehomiehiä etsitään Happee-leirissä.

TPS:n moraalinen ykkösketju Saarinen-Hautamäki-Hirvisuo tekee kovaa työtä illasta toiseen, ja etenkin Hirvisuo on todellinen hevonen hyökkäyspäädyssä tehden tilaa ja paikkoja taitaville ketjukavereille.

Kylmiä pelaajia on vaikeaa turkulaisleiristä löytää, niin hyvin koko joukkue tuntuu olevan fokuksessa. Ehkä raatajaosaston Läntiselle, Raitumsille ja Laineelle voi hieman tarjoilla pyyhkeitä siitä, että puolustusvelvoitteesta huolimatta ukot ovat muutaman maalin pakkasella.

Yhteinen historia:

Keväällä 2013 puolivälieräsarja venyi myös pitkäksi, ja silloin Happee meni välieriin voitoin 3-2. Tämän kauden runkosarjassa Happee voitti molemmat kohtaamiset, mutta kuten todettua, nyt molemmat ovat voittaneet kahdesti ja edellisillä peleillä ei ole perjantai-iltana enää merkitystä.

Taistelupari:

Veli-Matti Hynynen, Happee – Waltter Mahlberg, TPS

Kaikki pelejä nähneet tietävät, että tähän voisi nostaa vaikka kuinka monta vääntöparia, mutta otetaan nyt tämä yleisöä ja vastustajajoukkueita ahkerasti tervehtineet hyökkääjät. Sen lisäksi, että molemmat ovat käyneet provosoimassa vastapuolta ja vastapuolen kotiyleisöä, kumpikin on myös pelannut erinomaista salibandya läpi sarjan. Seuratkaa näitä miehiä, sillä tapahtumia ja hässäkkää kaksikon ympärillä piisaa varmasti myös perjantaina.

Kokoonpanot:

Happeen Jonne Junkkarinen palannee kokoonpanoon jälleen yrittämään pelaamista, mutta tuon yrityksen onnistumisesta ei ole taaskaan mitään takeita. Johannes Jokinen pelasi maanantaina, mutta keskiviikkona mies jäi kotiin. Happeen kokoonpano kannattaa tarkistaa täältä pari tuntia ennen ottelua. TPS:n pitäisi päästä Jyväskylään parhaalla nipulla.

Edelliset ottelut:

16.3. TPS-Happee 5-4
14.3. Happee-TPS 5-4
10.3. TPS-Happee 4-5

Arvio:

Edellisten otteluiden perusteella tulosvetovinkki: 4 ja 5 molemmille joukkueille. Vakavammin puhuttuna tasaista ja todella fyysistä vääntöä tulee varmasti taas, ja ratkaisut jäävät päätöserään. Jos Happee löytää tiikerinsilmänsä ja yhtenäisen ilmeen, TPS on liemessä, mutta mikäli se pääsee johtoon ja Happeen puskeminen sekä sooloilu jatkuu, paine kotijoukkueen pöntössä kasvaa koko ajan.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen tuttuun tapaan klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Fani
18/03/2016
Hieno ennakko, ja aivan mahtava pari! En keksi miten tästä salibandyviihde enää paranisi. Sääntöjen rajamailla olevaa, kuitenkin pääosin ylilyönnit välttävää salibandya suurella sydämellä. Tänään varmasti taas hieno peli tulossa, ei muuta kun hirvi kumoon ;)
VJ
18/03/2016
Täytyis varmaan tulosvetoon heittää 5-4 jommalle kummalle :D
Kasa
18/03/2016
Mikä on tiikerinsilmä?
Junnu#8
18/03/2016
Perus klisee. Mitä viljelevät Suomen kiekkoliigan selostajat ainakin. Näemmä pesiytynyt jo salibandyynkin. En tiiä mistä on keksitty...
JooJoo
18/03/2016
Tiikerinsilmä?
Eye of the Tiger, Rocky.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.