Liigat

VeikkausTV-ennakko: Uskomaton ottelusarja saa historiallisen huipennuksensa – Happee vai TPS välieriin?

23.03.
2016
3 Kommenttia
6
Liigat
Kerran vielä, TPS:n Mikko Stenfors, Happeen Juuso Heikkinen ja muut pojat. Upea sarja huipentuu Jyväskylässä. Kuva: Esa Jokinen

Kerran vielä, TPS:n Mikko Stenfors, Happeen Juuso Heikkinen ja muut pojat. Upea sarja huipentuu Jyväskylässä. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Salibandyliigassa tehdään keskiviikkoiltana historiaa, kun kaikkien aikojen ensimmäinen ”Game 7” pelataan Jyväskylässä Happeen ja TPS:n välillä. VeikkausTV on paikalla, kun mielettömän tasaisen sarjan pelanneet joukkueet ratkovat nyt lopullisesti paremmuutensa. Toinen joutuu pettymään katkerasti.

Lähtöasetelmat:

TPS lähti sunnuntain kotipeliin katkaisemaan sarjaa raajarikkoa Happeeta vastaan, mutta niin vain hirvipaidat onnistuivat viemään pelin jatkoajalla kotiin ja täten siirtämään ratkaisun keskiviikoksi Jyväskylään. Hirvi nilkuttaa kolmella sorkalla eteenpäin, mutta TPS jäi tähtäämään liian pitkäksi aikaa ja ainakin toistaiseksi hirvi katosi turkulaismetsästäjän tähtäimestä. Kaikki pelit ovat päättyneet maalin erolla suuntaan ja toiseen, ja kävi ratkaisupelissä miten kävi, tämä ottelusarja tullaan varmasti muistamaan vielä pitkän ajan päästä. Nyt voisi jälleen kuvitella, että etu olisi Happeella viimeisimmän voiton ja kotiedun myötä, mutta ei mikään tule muuttumaan tässäkään pelissä, vaan tasaisesti tanhutaan hamaan tappiin asti.

Happeen pelilliset ongelmat sarjassa ovat olleet etenkin heikossa kenttätasapainossa, jonka ansiosta puolustusvalmius TPS:n vastahyökkäyksiä varten on ollut huonoa ja turkulaiset ovat onnistuneet naputtelemaan komeita maaleja. Edellisessä pelissä molemmat lahjoittivat toisilleen maaleja, ja huolellisuus pallon kanssa ja pallottomana korostuu keskiviikkonakin. Edelleen tilanne on näyttänyt olevan se, että TPS on joukkueena parempi ja pelillisesti edellä, mutta Happee on erityisesti parempien yksilöiden johdosta pysynyt sarjassa mukana.

TPS:lla on kasvattavaa kokemusta kovassa paikassa pelaamisesta viime kevään liigakarsinnoista, mutta menestystä ja voittamisen kulttuuria on suvereenisti enemmän Jyväskylässä. Ratkaisun paikassakin korostuvat tutut asiat erikoistilanteet, maalivahtipeli, peittopelaaminen, erien loput, erien alut ja sitä rataa. Kyllähän te tiedätte. Sen lisäksi korostuu myös rohkeus ja uskallus pelata omaa peliä välittämättä liikaa tilanteesta tai panoksista. Seitsemäs peli on pelaajan unelmatilanne, josta täytyy pystyä nauttimaan ja jossa on mahdollisuus olla sankari. Se kannattaa myös ajatella nimenomaan mahdollisuutena eikä uhkana.

Kylmät ja kuumat:

Pudotuspelien maalipörssin jaetulla kärkipaikalla oleva Peter Kotilainen halusi ratkaista ja voittaa edellisen ottelun, ja niin hän myös teki. Nuoren hirven kiima on varmasti valtava myös keskiviikkona.

Juuso Heikkinen ei saanut hanojaan auki vielä sunnuntainakaan. Heikkisen tehoiltaa on nyt odotettu jo viisi ottelua. Myös Janne Hoikkasen maali on edelleen tekemättä.

TPS:n Waltter Mahlberg on ollut sarjan ehdottomia hahmoja niin hyvässä kuin pahassakin, ja sunnuntainakin meininki oli erittäin raikasta. Jaakko Hautamäki tarjoili myös kolme maalia. Sen lisäksi Ville Hirvisuota täytyy jälleen nostaa esiin. Mies on aivan loistava pelaaja, jota kannattaa todella seurata.

Mahlbergin kahdesta maalista huolimatta Jalo-Alho-Mahlberg-Kanervisto-Koskinen -viisikon täytyy petrata otetta päätösottelussa. Omiin ei saa suhista nähdyllä tavalla.

Yhteinen historia:

Kolme vuotta sitten vastaavassa paikassa ratkaisevassa puolivälierässä Happee lähetti TPS:n kesälomille. Edelliset kuusi peliä on tahkottu parin viikon sisään, ja joukkueet todella tuntevat toisensa kuin ne kuuluisat omat taskunsa.

Taistelupari:

Petri Kauko, Happee – Olli Laine, TPS

Päätetään sarja siihen taistelupariin, josta koko sarjan ennakossa aloitettiinkin. Kauko on ollut pääosin hyvässä iskussa, ja 3+8 on mukava saldo konkarilta. Laine tekaisi edellisellä Jyväskylän keikalla pari tärkeää maalia, ja nuoresta iästään huolimatta hän pystyy kantamaan joukkuettaan hienosti eteenpäin. Kumpi saa revittyä omistaan sen pienen ekstran vielä ratkaisevassa pelissä irti, ja mikä on kapteenien panos kaukalossa?

Kokoonpanot:

Happee toivoo saavansa apua sairastuvalta Joonas Kaasalaisen, Veli-Matti Hynysen ja Johannes Jokisen mahdollisten paluiden muodossa, mutta liikaa joukkue ei voi heidän mahdollisen pelaamisensa varaan rakentaa. TPS:lla ei uusia loukkaantumishuolia pitäisi olla kauden tärkeimmän pelin alla. Kokoonpanot ilmestyvät tänne pari tuntia ennen h-hetkeä.

Edelliset ottelut:

20.3. TPS-Happee 6-7 ja.
18.3. Happee-TPS 7-8 rl.
16.3. TPS-Happee 5-4

Arvio:

Happee on edelleen ennakkosuosikki jatkoon, mutta nyt kaikki on yhdestä pelistä kiinni. Hirvipaidoilla on ratkaisevista puolivälieräotteluista kotona kokemusta viime vuosilta, ja nuo vahvat ottelut antavat rikkinäisellekin ryhmälle itseluottamusta. TPS on ollut koko ajan lähellä voittoa, eikä tuo asia tule muuttumaan mihinkään keskiviikkonakaan. Paremmin viimeistelevä, huolellisempi ja sitoutuneempi joukkue jatkaa välieriin.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy keskiviikkona n. klo 18.15, ja itse ottelu alkaa varttia myöhemmin. Live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
TPS:n bensa loppumassa salibandyssä? - Betsarit.com
23/03/2016
[…] analyysi illan ottelusta on luettavissa Pääkallo.fi […]
JooJoo
23/03/2016
Kai sen ratkaisumaalin sitten kaikkien taiteen sääntöjen mukaan (ja olen nähnyt useita draamapelejä eri lajeissa), tekee Hoikkanen.
Astelmat on pedattu urotekoon.
Mä vaan
23/03/2016
Annetaanpa pelaajien pelata. Tuomareiden tuomaroida TASAPUOLISESTI illan ottelu. Hallin täyttäköön raikuvat kannatushuudot, mutta turhanpäiväiset mölyt/kirkumiset jätettäköön omaan mahaan :)
Tepsifani
23/03/2016
Onnea molemmille jengeille illan peliin! Tää sarja on ollut kyllä parasta salibandyviihdettä mitä olen nähnyt vuosikausiin. Päättyy tämä kummin päin vaan, tästä ei olis enää sarja voinut olla hienompi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.