Ulkomaat

Video: Hurja syöksy – tällaista heittäytymistä näkee harvemmin salibandykentällä

22.03.
2016
4 Kommenttia
2
Ulkomaat
Kuva: Kuvakaappaus Instagramista

Kuva: Kuvakaappaus Instagramista

Useissa pallopelissä pallon pysäyttäminen hyppäämällä tai sen pelaaminen maassa makaamalla on sallittua, mutta ei salibandyssa kenttäpelaajien osalta. Falunin ja Mullsjön välisessä ottelussa nähtiin Mullsjön Henrik Olofssonin vähintäänkin erikoinen torjuntayritys, kun vieraiden maali on tyhjänä.

Joukkueiden välisessä puolivälieräsarjassa on pelattu nyt kaikkiaan viisi ottelua ja Falun johtaa sarjaa voitoin 3-2, vaikka hävisi kaksi ensimmäistä osaottelua. Välieriin etenee neljällä voitolla ja sarja on katkolla tänään Mullsjön kotiluolassa. Välieräpaikan ovat varmistaneet tähän mennessä Dalen, Linköping ja Storvreta.

Olofssonin taidonnäyte on katsottavissa oheiselta videolta. Videokuva on joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, joka päättyi Falunin 5-1-voittoon.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Videotuomari
22/03/2016
Ihan fiksu yritys. Jos veto olisi mennyt maalia kohti, ja pelaaja olisi sen torjunut, ei maalia olisi tullut. Mutta, rankkari kyllä ja veskari saatu maalille, ja sen jälkeen vielä 2min, jos rankkarista ei olisi maalia tullut.
loikkari
22/03/2016
Mitäs jos pallo olisi mennyt kohti maalia ja "syöksyjä" olisi pysäyttänyt sen? Olisiko tuomittu hyppy/korkea maila ja maali hyväksytty? Vai olisiko vaan tuuletettu komean peiton johdosta?
Videotuomari
22/03/2016
Salibandyssa ei maalia voi tuomita, ellei pallo oikeasti maaliin mene. Jääkiekossa tuomitaan maali, jos jäähyn arvoisella rikkeellä estät kiekon menemisen tyhjään maaliin, mutta salibandyssa ei. Olisi tuomittu rankkari, kuten yllä sanoinkin.
Hoerst Luening
26/03/2016
Se on juuri niin kuten Videotuomari tuossa kertoi. Sääntö on täysin järjetön ja vanhanaikainen. Maali kannattaa aina estää esim. korkealla mailalla ilman veskaria pelatessa. Vastustajalle rankkari + mahdollinen 2min yv. Tässä olisi uudistamisen paikka. Jäähyn arvoisella rikkeellä estetty maali = maali olisi vähintäänkin oikea tuomio.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.