Video: Hurja syöksy – tällaista heittäytymistä näkee harvemmin salibandykentällä

Kuva: Kuvakaappaus Instagramista

Kuva: Kuvakaappaus Instagramista
Kuva: Kuvakaappaus Instagramista

Useissa pallopelissä pallon pysäyttäminen hyppäämällä tai sen pelaaminen maassa makaamalla on sallittua, mutta ei salibandyssa kenttäpelaajien osalta. Falunin ja Mullsjön välisessä ottelussa nähtiin Mullsjön Henrik Olofssonin vähintäänkin erikoinen torjuntayritys, kun vieraiden maali on tyhjänä.

Joukkueiden välisessä puolivälieräsarjassa on pelattu nyt kaikkiaan viisi ottelua ja Falun johtaa sarjaa voitoin 3-2, vaikka hävisi kaksi ensimmäistä osaottelua. Välieriin etenee neljällä voitolla ja sarja on katkolla tänään Mullsjön kotiluolassa. Välieräpaikan ovat varmistaneet tähän mennessä Dalen, Linköping ja Storvreta.

Olofssonin taidonnäyte on katsottavissa oheiselta videolta. Videokuva on joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, joka päättyi Falunin 5-1-voittoon.

4 comments

  1. Ihan fiksu yritys. Jos veto olisi mennyt maalia kohti, ja pelaaja olisi sen torjunut, ei maalia olisi tullut. Mutta, rankkari kyllä ja veskari saatu maalille, ja sen jälkeen vielä 2min, jos rankkarista ei olisi maalia tullut.

  2. Mitäs jos pallo olisi mennyt kohti maalia ja ”syöksyjä” olisi pysäyttänyt sen? Olisiko tuomittu hyppy/korkea maila ja maali hyväksytty? Vai olisiko vaan tuuletettu komean peiton johdosta?

  3. Salibandyssa ei maalia voi tuomita, ellei pallo oikeasti maaliin mene. Jääkiekossa tuomitaan maali, jos jäähyn arvoisella rikkeellä estät kiekon menemisen tyhjään maaliin, mutta salibandyssa ei. Olisi tuomittu rankkari, kuten yllä sanoinkin.

  4. Se on juuri niin kuten Videotuomari tuossa kertoi. Sääntö on täysin järjetön ja vanhanaikainen. Maali kannattaa aina estää esim. korkealla mailalla ilman veskaria pelatessa. Vastustajalle rankkari + mahdollinen 2min yv. Tässä olisi uudistamisen paikka. Jäähyn arvoisella rikkeellä estetty maali = maali olisi vähintäänkin oikea tuomio.