Divarit

Video: Jatkoaikaratkaisu sytytti täpötäyden hallin Divarin finaaleissa

16.03.
2016
11 Kommenttia
2
Divarit
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Miesten Divarin finaalien ensimmäinen osaottelu pelattiin tiistaina Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Kotijoukkueena toiminut LaSB kaatoi Steelersin jatkoajalla maalein 5-4 ja.

Steelers johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-3, ja viimeiseenkin erään lähdettiin samasta tilanteesta. Tuomas Mikkola vei vieraat 2-4-johtoon ajassa 47.05. LaSB ei kuitenkaan luovuttanut vaan iski tasoihin Matti Korhosen ja Heikki Hätösen maaleilla viimeisen kympin aikana. Tino Nivala ratkasi ottelun ajassa 62.13.

LaSB:n teholinko oli 2+2 paukutellut Nivala. Hätönen maalasi kahdesti. Maalivahtipeli oli myös vahvempaa LaSB:n osalta, sillä Kaapo Kettunen torjui 24 kertaa, kun Steelersin veräjänvartijalle kertyi ainoastaan 11 koppia. Ottelu oli loppuunmyyty ja derbyä seurasi paikan päällä kaikkiaan 1389 silmäparia.

Ottelutilastot

Ottelusarja jatkuu torstaina Steelersin kotiottelulla Elenia Areenalla. LaSB johtaa nyt siis voitoin 1-0. Finaalisarjan ratkaisu vaatii kolme voittoa. Finaalien voittaja nousee ensi kaudeksi miesten Salibandyliigaan ja häviäjä karsii paikasta playoutien häviäjää vastaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Tietäjä
16/03/2016
Kun tuota jatkoaikamaalia katsoo, niin täytyy antaa vinkki Steelersille kulmavapareiden puolustamiseen: Kannattaa sopia, että kumpi ottaa kulmapisteeltä mihinkin suuntaan lähtevän pelaajan, eikä merkata tiettyjä pelaajia. Nyt Lasbin äijät meni ristiin ja kumpikaan Steelersin pelaaja ei seurannut Nivalaa, joka käveli vapaasti maalipaikalle. ;)
taitaja
16/03/2016
Niin tai olisi painoton hyökkääjä pitänyt keeskustan. Tuskin leftin oakki ylipuolesta kentästä maalia kulma vaparista tekee. Aivan käsittämätöntä kuraa Steelersin puolustus ilman hyvää maalivahtipeliä Steelers olisi hävinnyt rumasti.
Hollolasta
16/03/2016
Yleisö syttyi jatkoajalla, kyllä... mutta. Sitä ennen peli oli tylsää ja yleisö vaisua. Pelin ensimmäinen erä oli sekavaa peliä kummaltakin joukkueelta ja toinen erä puuduttavan tylsää. Yleisö oli hiljaa ja tunnelma vaisu. Steelersin kannattajat yrittivät hetken huutaa, mutta vaikenivat sitten koko loppupelina ajaksi. Lasbin kannattajat vain taputtivat rytmikkäästi silloin tällöin, ei mitään muuta. Vasta kolmannessa erässä lasbin kannattajat heräsivät ja kannustivat kunnolla. Steelersin kannattajat nukkuivat edelleen. Kolmannen erän puolivälissä Lasb ryhdistäytyi ja rupesi oikeasti pelaamaan ja nousikin kahden maalin takaa voittoon.
Ottelutapahtumaa on pakko kehittää jos aikoo pitää nämä katsojaluvut. Minä tuskin menen uudestaa vähään aikaan kun näin jouduin pettymään. Odotin Lasbin ottelulta kunnollista kannatusta ja tunnelmaa. En sitä saanut.
Sahti
16/03/2016
Tämän kevään ohjelmassa ollaan vaiheessa 5/7
Pari täplää vielä, niin homma on paketissa.
Makke
17/03/2016
Ei voi kun nauraa yleisön reaktiolle "syttymiselle" ratkaisumaalin jälkeen kun porukka melkein juoksee pois hallista että pääsee pois parkkipaikalta ennen ruuhkaa :DDDDD
Vinkkejä
17/03/2016
Ensinnäkin, kiitoksia koosteesta ja nopeasta toimittamisesta. Pari toivetta mahdollisia tulevaisuuden liigakoosteita ajatellen.

1) Pudota ääniraidan voluumia, jos ainoa kuuluva ääni on nuo h*****in torvet, jotka pitäisi lailla kieltää.
2) Nuo torvet ei kuulostaisi välttämättä videolla lainkaan niin pahalta, jos myös hidastuksissa oli äänet. Täten ne ei hiljaisen hetken jälkeen kuulostaisi miljoona kertaa pahemmalta.
3) Jos kuvaa katon rajasta ja puolet kentästä näkyy koko ajan, niin maalin näkyminen ei pitäisi olla ongelma. (2-2 maali)

Kuvan laadussa ei mitään valittamista, eikä äänenkään. Selvästi hyvät vehkeet käytössä. Jälkikäsittelyyn vielä vähän pertrausta, niin hyvää tulee.

Toisaalta, on meillä Liigassa jo akvaariosta kuvaava KrP, joten etteköhän te tällä pärjää.
Juspe
17/03/2016
Kaikille liigaitkijöille: koittakaa te saada niihin peleihinne ensin yleisöä niin sit voidaan jutella yllä mainituista asioista :)
James
17/03/2016
Kannattaa Makke varmaan huomata, että hallissa oli puolet Steelersinkin kannattajia. Eivät jääneet nauttimaan Lasbin juhlinnasta ;)

Tuo on toki yleisesti ottaen huono puoli suomalaisessa katsomokulttuurissa, muualla jäädään kiittämään omaa joukkuetta voitti tai hävisi ja lähdetään kotiin vasta sitten.

Tänään mennään taas. Saapa nähdä onko toinen "vähemmän merkitsevä" osaottelu notkahdus sarjassa yleisömäärällisesti, pelillisesti varmaan taso vaan nousee kun alkujännityksestä on toivuttu.
JZ
17/03/2016
Nooh Juspe, onhan Liigan yleisökeskiarvo kuitenkin puolet Divaria isompi ;) Jos nyt siis tälläistä joku haluaa lähteä vertailemaan. Hienoja pelejä kaikki.

Ja kyllähän liigan (ja nykyään divarinkin) tuottama videomateriaali on kehittynyt viime vuosina huikeasti. Tää on ollut lajin seurattavuuden kannalta jopa tärkeimpiä juttuja mitä mielestäni on tapahtunut. Kehittämistä toki vielä piisaa, mutta suunta on hieno.
Makke
17/03/2016
Joo en tarkoittanut kommenttia millään pahalla mutta huvittavalta toi näytti videolla miten porukka ryntäsi ulos ? Tänään taas edessä hieno peli!
Juspe
17/03/2016
Toki keskiarvo isompi liigassa. Menkööt kevään piikkiin toi henkselien paukuttelu :)
Tänään on hieno ilta edessä!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.