Divarit

Video: Käsittämätön oma maali ei haitannut – LaSB kuuden maalin liigakonkarin johdolla avausvoittoon

03.03.
2016
15 Kommenttia
3
Divarit
Numero kuusi ja yhtä monta maalia. Heikki Hätönen oli ilmiliekeissä keskiviikkona. Kuva: Jari Turunen

Numero kuusi ja yhtä monta maalia. Heikki Hätönen oli ilmiliekeissä keskiviikkona. Kuva: Jari Turunen

Divarin runkosarjan voittanut Lammin Salibandy ei jättänyt haastaja ÅIF:lle saumoja puolivälierien avausottelussa Lahden Suurhallissa keskiviikkona. LaSB:n voittolukemat värikkäässä maalijuhlassa kirjattiin lopulta 14-7.

Lammilaisten ykköshevonen oli peräti kuusi maalia niitannut melkein 200 liigaottelun mies Heikki Hätönen, joka viimeisteli isäntien kahdeksasta ensimmäisestä maalista viisi. Tulitukea Hätönen sai 3+1 tehneeltä Matti Korhoselta sekä 1+4 kirjanneelta Rasmus Kainulaiselta. ÅIF:n Atte Huovinen tekaisi 1+3 ja Miro Herlinin saldo oli 1+2.

Videolta kannattaa erityisesti tarkistaa LaSB:n upea 9-3-maali (videolla ajassa 6.40), jossa ÅIF:n puolustus sahataan kolmella syötöllä halki, poikki ja pinoon. Kovin erikoinen on myös ÅIF:n 12-5-kavennus (videolla ajassa 10.38), jonka LaSB tarjoilee tyylipuhtaasti omaan maaliin Juuso Kainulaisen ja maalivahti Kaapo Kettusen yhteissähläyksellä.

Välieräpaikka on katkolla LaSB:lle lauantaina Sipoossa.

Ottelutilastot
Jari Turusen ottelukuvat

Edit: Korjattu Hätösen viime kevääseen liittyvää lausetta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Juha
03/03/2016
Mitä mieltä kansa on Juuso Kainulaisen 5 minuutin rangaistukseen johtaneesta tilanteesta? (videolla ajassa 7:08)
Kyllästynyt
03/03/2016
Kun näitä Pääkallon juttuja lueskelee, tulee joka viikko huomanneeksi enemmän ja vähemmän asiavirheitä. Miksi? Onko siellä oikeasti raja niin alhaalla että kuka vain / mitä vaan voidaan kirjoitella. Ei nyt taas paha tällä kertaa, mutta usein vähintään naurettavia asiavirheitä / tietämättömyyttä.

Niin, Heikki Hätönen jäi viime kaudella playoffseissa pisteittä, koska ei pelannut loukkaantumisen takia minuuttiakaan. Kulki kyllä joukkueen mukana koko matkan siitäkin huolimatta. Faktat faktoina, tai jätä kirjoittamatta.
Sahti
03/03/2016
Olipa maalikarkelot, 21 maalia eli ventti.

ÅIF oli just niin heikko vastustaja kuin ennakkoon arvoitiin. Tai pikemminkin joukkueen tahtotila pelata voitosta oli paljon alhaisempi kuin olisi odottanut pleijarijoukkueelta. LaSB antoi pikkuriikkisen apua ÅIF:lle, jotta saivat 7 maalia.

Lauantaina voi ottaa rantapallot mukaan ja toivottaa ÅIF ansaitulle kesälomalle.
Vahvaa
03/03/2016
Olipas vahvat suoritukset kaikilta kolmelta veskarilta. Ei kukaan tunnu saavan edes rantapalloa kiinni.
Jeesjees
03/03/2016
Juhalle; Mun mielestä järjetöntä antaa vitonen pelitilanteesta, maksimissaan kakkonen, en olis antanut sitäkään. Muutenkin tuomaripari oli ihan pihalla koko pelin, monta aivan käsittämätöntä jäähyä, molemmille joukkueille.
Henri Pitkänen
03/03/2016
Nimimerkille Kyllästynyt: Tattis tarkennuksesta, korjattu juttuun. Virheettömyyteen pyritään aina, mutta välillä niitä saattaa ihmisille elämässä tulla. Otetaan palaute nöyränä vastaan, nukutaan ja mennään eteenpäin.

Ja joo, raja on todella alhaalla, kuten varmasti muutkin ovat huomanneet.
jm
03/03/2016
5min jäähystä.
Paha sanoa tästä kulmasta, mutta vähän näytti että polvi olisi tullut kaverin polvitaipeeseen. Mikäli näin, 5min meni ihan oiken.
nickel
03/03/2016
Lonkka kolahti alaselkään. Kentän laidalta katsottunakin näytti siltä ettei pilliä olisi tarvinnut soittaa. Nyt kun katsoi hidastuksena niin tunne vaan vahvistui. Hiemän kyllä lonkka liikahtaa, mutta todella tyhmästi kaveri tulee perä edellä tilanteeseen.
Ei jeesus
03/03/2016
SAHDIlLA kovat huutelut joka topikissa käynnissä, jos nyt pelattais toi sarja loppuun ja katsotaan sitten :) muistelen sua jos ÅIF tulee tuolta vielä ohi ?
Hienoa
03/03/2016
Onpas hienot puitteet ja hyvä meno divaripeliksi! Varmaan yleisökin viihtyi. Tämmöisiä tapahtumia lisää. Just noin sen katsomon pitää olla tiiviisti lähellä kenttää.
5min jäähy aika outo. Ei kai siinä muutakun törmättiin vastakkain. Muuten ihan kelpo peliä.
Hei, ei jeesus!
04/03/2016
Muistathan et tääl voi vaikka kymmenen eri tyyppiä kommentoida nimimerkillä "sahti", ihan vaan vaikka provoillakseen. Ei oteta niin tosissaan näitä PK-kommentointei ;)
EI JEESUS
04/03/2016
Kyllä sen ymmärrän, ja trollejakin joukkoon mahtuu mutta ihmetyttää kun porukka kirjoittaa ihan tosissaan niiin ylimielisiä kommentteja ennenkun sarja edes loppunut ?
James
04/03/2016
Lahden suurhalli on kyllä erittäin toimiva salibandyyn. Skaalautuvuuden ansiosta tunnelma on loistava jo 500 katsojalla, mutta halli venyy jopa pariin tuhanteen. Phsb:lle tsemppiä pitkäjänteiseen työhön Lahtelaisen salibandyn nostamiseksi vihdoin suosta.

Itse peli oli kyllä loistavaa viihdettä. Näytti Lasb jopa vähän leikittelevän sipoolaisten kustannuksella, lopun oma maali kertonee jonkinlaisesta keskittymisen siirtymisestä jo seuraavaan peliin. Lasbin Kettusta en liikaa moittisi, otti alussa pari huipputorjuntaa ennen pelin ratkeamista ja hörppäyksiä. Tilanteita Lammin päähän tuli koko pelin aikana luvattoman vähän.

Tuomarit olivat kyllä ihan unessa. Epämääräisiä vihellyksiä puolin ja toisin. Räikeimpinä esimerkkeinä Herlinin korkealla mailalla syötetty maali ja Lasbin täysin kohtuuton vitonen. Tuomareiden onneksi peli ei ollut tasaisempi ja kuumempi.

Eiköhän Lasb raavi Sipoosta voiton ja Welhot-sarjasta tullee kuumaakin kuumempi. On kyllä mielenkiintoinen sarja tämä Divari.
SAHTI
04/03/2016
Kevät ja pleijarit ovat säbäfanien kulta-aikaa, jolloin eri sarjoissa ratkotaan urheilulliset paremmuudet ja fanit pääsevät hehkuttamaan oman joukkueidensa puolesta. Vastakkainasettelulla kentällä sekä kentän ulkopuolella saadaan tunnelma kohoamaan, jolloin alkaa olemaan niin sanotusti suuren urheilujuhlan tuntua ilmassa. Upeaa, että Divariin saatiin viime kaudesta alkaen plejarit, joka erottelee jyvät akanoista ja divaripaikkakunnille saadaan hyvää pöhinää.

Vaikuttaa, että Sipoossa suhtaudutaan ÅIF:n menestykseen tai menestymättömyyteen haudanvakavasti. Ymmärrän kyllä - se oli varmasti paikallisille pettymys, että ÅIF ei saavuttanut pleijareihin kotietua, vaikka tälle kaudelle vahvistuneen pelaajamateriaalinsa puolesta ÅIF:lla olisi ollut siihen erinomaiset edellytykset.

Keskiviikon ottelu osoitti, että puolivälieräpari LaSB-ÅIF on kuin kissa ja hiiri -leikkiä. LaSB hallitsee kentän tapahtumia ja ÅIF kerää pöydästä pudonneita muruja muutamien maaliensa muodossa. Lauantain pelissä sama käsikirjoitus tullee jatkumaan. Halutessaan LaSB siirtää Lopullisen ratkaisun sunnuntaille Elenialle, jonka jälkeen Lammilla nostellaan haarikoita ensimmäisen etappivoiton kunniaksi.

Ja hei Ei Jeez - tää on vaan sählyä. Aurinko nousee Sipoossa senkin jälkeen kun LaSB on mennyt välieriin. :-)
Jees, SAHTIa
05/03/2016
LaSB ja ÅIF jatkavat Sipoossa siitä, mihin tanssit loppuivat keskiviikkona. LaSB määrää tahdin ja tanssittaa kotijoukkuetta ihan miten haluaa. Ekan erän jälkeen taululla 0-4.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.