Liigat

Video: Näin käynnistyi TPS:n taival Salibandyliigassa

10.03.
2016
0 Kommenttia
2
Liigat
Mikael Lax aloitti liigauransa vahvasti. 19-vuotias TPS-kapteeni osui heti avausottelussa. Kuva: Kuvakaappaus videolta

Mikael Lax aloitti liigauransa vahvasti. 19-vuotias TPS-kapteeni osui heti avausottelussa. Kuva: Kuvakaappaus videolta

Torstai tarkoittaa Pääkallo.fi:n suhteen sitä, että toimituksessa katsotaan taas piirun verran menneisyyteen. #Takaisinheittorstain valokeilassa on tällä viikolla pudotuspelien avausottelussa hurmannut Turun Palloseura.

Kyseessä on TPS:n historian ensimmäinen miesten Salibandyliigan ottelu ja se on tarjolla kokonaisuudessaan. Ottelu pelattiin 30.9. 2007 Turkuhallissa ja Urheilukanava näytti mittelön suorana. TPS:n ja Classicin välistä vääntöä seurasi paikan päällä kaikkiaan 2062 uteliasta silmäparia.

Itse kamppailu alkoi TPS:n kannalta vahvasti, kun joukkue karkasi johtoon jo 11 sekunnin pelin jälkeen. Ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle maalein 3-0. Parhaimmillaan TPS johti 4-0. Rutinoitunut Classic paransi kuitenkin ottelun edetessä ja voitti kaksi viimeistä erää maalein 2-8. Täten TPS:n ensimmäinen liigaottelu päättyi 5-8-tappioon.

Kuten ottelun tilastoista huomaa, niin molempien joukkueiden kokoonpanoista löytyi varsinkin nykytilanteen valossa sangen nimekkäitä pelureita. TPS:n tehotilastoissa esille nousivat aktiivipelureista Markus Olkkonen, Riku Kekkonen, Kari Koskelainen ja muuan Mikael Lax. Classicissa vaikuttivat muun muassa Henri Johansson, Lassi Vänttinen, Lasse Salminen ja Mikko Leikkanen. Liigauransa jo päättäneet Juuso Kiviharju, Vesa-Matti Virtanen ja Sami Nyman olivat, ja ovat kaikki kovia pelimanneja.

Ajanpuutteen vuoksi emme ehtineet perata videota alusta loppuun. Muutamia kohtia huomiomme kuitenkin. Ottelu jouduttiin keskeyttämään jo hyvin alkuvaiheessa. Peliä oli pelattu 33 sekuntia, kun kentällä havaittiin olevan liiaksi vettä. Erikoinen tapaus ja liukastelu näkyy videolla kohdasta 7.50 eteenpäin.

Toisekseen voidaan nostaa nuoren Laxin haastattelu kohdasta 41.50. Tuolloin TPS-kapteeni 19-vuotias Lax osui uransa ensimmäisessä liigaottelussa ja vieläpä ihan ensimmäisessä erässä. Lax palkittiin myös yhdellä IS-tähdellä.

Myös valmennuspuolelta löytyi mielenkiintoisia nimiä. TPS:aa valmensi tuohon aikaan Ray Backman ja Classicia Pasi ”Passo” Peltola. Backmanin mietteitä voi kuunnella videon alkupuolella. Lopussa on vielä molempien valmentajien haastattelut kohdasta 1.55.07 eteenpäin. Varsinkin Peltolan kommentit ovat värikkäitä. Passon mukaan Classic pelasi alussa vastatuuleen, ja kehotti Salibandyliiton miehiä ”pitämään puhelimet auki Alakiventiellä”.

Tuon aikakauden Pääkallo.fi oli myös paikan päällä, kun Mika Hilska Twitterissä ansiokkaasti muisteli. Avokatsomon jutussa lisää. Hilskan kuvareportaasia paikan päältä tästä linkistä.

Tähän väliin on hyvä nostaa se asia, että TPS ja Happee kohtaavat tänään klo 18.30 toisessa puolivälieräottelussa Turussa, ja tänään tulleen tiedon mukaan ottelusta on nähtävissä Veikkauksen tarjoama ilmainen suora lähetys TPS:n Youtube-kanavalla. Suora linkki ottelulähetykseen on tässä.

Ottelutilastot:

Maalit aikajärjestyksessä:
Maali Aika Maalintekijä Syöttäjä Joukkue
1 – 0 00.11 Markus Olkkonen Kari Koskelainen TPS
2 – 0 05.56 Antti Kauppinen Teemu Pekkala TPS
3 – 0 17.48 Mikael Lax Teemu Pekkala TPS
4 – 0 20.46 Riku Kekkonen Kari Koskelainen TPS
4 – 1 24.57 Juuso Kiviharju Lassi Vänttinen Classic
4 – 2 yv. 32.03 Lasse Salminen Vesa-Matti Virtanen Classic
4 – 3 33.19 Lasse Salminen Sami Nyman Classic
4 – 4 37.18 Lassi Vänttinen Henri Johansson Classic
4 – 5 45.36 Lasse Salminen Mikko Leikkanen Classic
4 – 6 53.24 Henri Johansson Juuso Kiviharju Classic
4 – 7 rl. 58.21 Henri Johansson Ei syöttäjää Classic
5 – 7 58.46 Jarkko Penttinen Antti Kauppinen TPS
5 – 8 59.41 Lassi Vänttinen Juuso Kiviharju Classic

Jäähyt:
TPS
31.11 Kari Koskelainen 2 min
Classic

Torjunnat:
TPS
1. Paolo Keinänen : 9 + 9 + 8 = 26
Classic
30. Jussi Viitanen : 6 + 10 + 9 = 25

Palkinnot:
TPS
33. Lax Mikael : 1 IS-tähti
Classic
42. Johansson Henri : 2 IS-tähti
41. Salminen Lasse : 3 IS-tähti

Yleisömäärä: 2062

Tiedätkö sinä hyvän salibandytarinan? Vinkkaa siitä meille. Parhaimmat ja mehukkaimmat tarinat päätyvät Pääkallo.fi:n sivuille. Vihjeen voit lähettää osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi.

Juttusarjan aikaisemmat tuotokset:
Kun liigavalmentajalle napsahti neljän kuukauden toimitsijakielto – fläppitaulu pääosassa
Muistatko, kun Salibandyliigassa tapeltiin? Seurauksena mojovat pelikiellot
Maalivahti teki historiaa – muistatko tämän ihmemaalin? (video)
Kun maalivahti teki maalin – ”Mahtava pätkä salibandyn historiaa, on peli kyllä muuttunut”
Jääkiekon arkkiviholliset kohtasivat salibandykaukalossa 25 vuotta sitten: ”Tää on h-vetin hyvä laji”
Kuusi pelaajaa jätettiin kesken pelireissun huoltoasemalle – valmentajan opetus meni liian pitkälle vuonna 2003
Ensimmäiset suomalaiset Ruotsin liigassa – oliko ammattilaisuutta 20 vuotta sitten?

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.