Liigat

Video: Pala fuusioituneiden seurojen historiaa – muistatko tämän hukatun rankkarin?

24.03.
2016
11 Kommenttia
0
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Tänään julkaistiin melkoinen uutispommi, kun helsinkiläisseurat SSV ja Erä fuusioituivat saman nimen alle. Pääkallo.fi:n #takaisinheittotorstai-juttusarjan uusin artikkeli mukailee tuota teemaa esitellen ikimuistoisen otteen seurojen yhteisestä historiasta.

Tänään EräViikingeiksi yhdistyneet SSV (tällä kaudella Viikingit) ja Tapanilan Erä pelasivat nimittäin kaudella 2009-10 yhden Salibandyliiga-historian hienoimmista finaalisarjoista.

Rakkaat viholliset olivat edellisellä kaudella 2008-09 pelanneet myös finaaleissa, tuolloin SSV oli parempi voitoin 3-0. Keväällä 2010 Erä petrasi ja neljän ottelun jälkeen voitot olivat tasan 2-2.

Tasaisen sarjan viides mittelö pelattiin 11.4.2010 ja siitä kehkeytyi yksi salibandyhistorian upeimmista trillereistä. Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 4-4. SSV:n maaleista vastasivat Kimmo Kinnunen (2), Jukka Kinnunen ja Harri Forsten. Erän Markus Bollström ampui hattutempun ja Lauri Kapanen onnistui kertaalleen. Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin rankkarikisasta.

Rankkarikisassa isoon arvoon nousivat tuolloin maajoukkueen ykkösmaalivahdin tontista kilpailleet Henri Toivoniemi ja Jani Naumanen, jotka koppasivat kiinni rankkarin toisensa perään. Lopulta Erän Tommi Aro onnistui maalinteossa, mutta heti perään osui myös SSV:n Juho Järvinen. Seuraavasta parista Kari-Matti Ratsula (SSV) ja Markus Huhtimo (Erä) muodostui ratkaiseva.

Naumanen oli hyvin mukana Ratsulan yrityksessä, mutta pallo livahti verkon perukoille. Sen jälkeen tuli Markus Huhtimon vuoro.

Huhtimo lähestyi rauhallisella vauhdilla ja lähti yrittämään rohkeasti ilmaveiviä. Pallo kuitenkin karkasi lavasta kriittisellä hetkellä ja SSV juhli tuolloin neljättä perättäistä Suomen mestaruuttaan.

Videolla ajassa 3:04 nähtävästä Huhtimon rankkarista puhuttiin vielä pitkään finaalien jälkeenkin ja etenkin, kun seuraavalla kaudella hän siirtyi SSV:n riveihin.

Huhtimo pelasi urallaan 15 kautta miesten Salibandyliigassa, joista 11 SSV:n paidassa. Erää hän edusti juuri kausilla 2008-10, jotka jäivät myös Erän viimeisiksi mitalikausiksi Salibandyliigassa. Pelaajauransa jälkeen Huhtimo siirtyi SSV:n valmennusryhmään, jossa hän vaikuttaa tälläkin kaudella.

Tiedätkö sinä hyvän salibandytarinan? Vinkkaa siitä meille. Parhaimmat ja mehukkaimmat tarinat päätyvät Pääkallo.fi:n sivuille. Vihjeen voit lähettää osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi.

Juttusarjan aikaisemmat tuotokset:
Kun liigavalmentajalle napsahti neljän kuukauden toimitsijakielto – fläppitaulu pääosassa
Muistatko, kun Salibandyliigassa tapeltiin? Seurauksena mojovat pelikiellot
Maalivahti teki historiaa – muistatko tämän ihmemaalin? (video)
Kun maalivahti teki maalin – ”Mahtava pätkä salibandyn historiaa, on peli kyllä muuttunut”
Jääkiekon arkkiviholliset kohtasivat salibandykaukalossa 25 vuotta sitten: ”Tää on h-vetin hyvä laji”
Kuusi pelaajaa jätettiin kesken pelireissun huoltoasemalle – valmentajan opetus meni liian pitkälle vuonna 2003
Ensimmäiset suomalaiset Ruotsin liigassa – oliko ammattilaisuutta 20 vuotta sitten?
Video: Näin käynnistyi TPS:n taival Salibandyliigassa
Kakkosdivaripelaaja valittiin maajoukkueeseen vuonna 1994 – vaikutti merkittävästi suomalaiseen salibandyhistoriaan

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
veivimake
24/03/2016
miksei huhtimo tehnyt varmaa maalia? turha yritys tuollainen veivi jos ei osaa
HIFK-salibandy...
24/03/2016
...kerää tämän neronleimauksen jälkeen junnut siipiensä suojaan. Tryoutit on jo julkaistu...
Make
24/03/2016
Juurikin näin. Hifk tarjoaa mestan fuusiosta suivaantuneille ja toimistolla taputetaan!
Kk
24/03/2016
Voisko nämä typerät Hifkin "haaskalle" tulot ja provosoinnit poistaa. Jos fuusiota vaikea niellä, niin tällainen toiminta on ala-arvosta.
SB
24/03/2016
Kyllähän tämä tuo muille pääkaupunkiseudun joukkueille lisää pelaajatarjontaa. Kun Miesten, A:n, B:n ja C:n edustusjoukkueet yhdistyvät kahdesta yhdeksi, on joukkueellinen SM-tason pelaajia vapaana muiden naarattavaksi.
Tieto
25/03/2016
Todellakin muistan. Tuossa hetkessä olisi voinut voittaa kaiken. Mitä tuota Huhtimio. Olisitko vaan pistäny pallon maaliin? Tai edes antanut omalle joukkueelle mahdollisuuden voittaa? Ja nyt valmennat. Ok. Varmaan vastaavassa hetkessä suositat pelaajalle samaa ratkaisua?
Nikoo
25/03/2016
Kyllä naurattaa nää kommentit "hifki kerää junnut" höpöhöpö. Erä ollu ainakin viimeset 10vuottq pk-seudun paras valmennus,pelaajapolku,olosuhteet yms. Erä myös tuottanut liigaan pelaajia jatkuvasti. varmaan hirveesti järkeä lähteä EtäViikingeistä pois, johonkin ifk:hon jossa pakka noin kiltisti sanoen pikkasen levällään, edustusjoukkue jossa pari liiga-divari tason pelaajaa käy pelailemassa(koska kiinnostusta ei ole haastaa itseään). ri tulisi mieleenkään laittaa omaa junnu tommoseen seuraan. Varsinkin kuin vierestä löytyy EräViikingit& Oilers&Indians.. Mteam,Tiikerit, Sb vantaakin vakavasti otettavampia seuroja
VJ
25/03/2016
Olis tehny lajille hyvää jos erä olis ton voittanut. Sääliksi kävi erän veskaria ku oli ottelun paras pelaaja ja silti ei palkittu voitolla. Viimeinen rankkari ansaitsee kyllä kaikki haukut koska epäonnistui ;)
kukamitähä
25/03/2016
Isoimmat voittajat mahdollisessa pelaajaliikenteessä on seurat joilla A SM ja miesten LIIGA joukkue. Elikkäs Oilers ja Indians
Tuotanoin
25/03/2016
Ikivanhan kaivelua mutta silti. Tuossa kun noita rankkareita katselin niin mites tuo Kari-Matti Ratsulan rankkari. Ei kyllä näytä menevän eteenpäin pallo joten oisko pitänyt hylätä?
juujuu
25/03/2016
Mitä varmaa ratkasua tuon Huhtimon olis pitänyt yrittää? Ei kai sellastaa ookkaan? Ja jos on niin miksi muut ei käytä sitä. Ei noista tyylipisteitä jaella ja sillä sipuli. Jos menee maaliiin niin se lasketaan. Jos ei, niin se on ihan sama että vetääkö kahden tolpan kautta ulos vai hukkaako veivistä pallon, sitä ei silti lasketa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.