Jyväskylän Happee ja TPS kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan viidennessä puolivälieräottelussa Jyväskylässä. TPS voitti ottelun lukemin 7-8 rangaistuslaukaisukilpailun jälkeen.

Happee oli ottelussa pitkään kuskin paikalla ja johti parhaimmillaan 5-1. Janne Hoikkasen ulosajo käänsi kuitenkin kurssin ja TPS tuli tasoihin toisen erän lopussa. Viimenen erä päättyi 2-2 ja edessä oli jatkoaika sekä voittomaalikilpailu. TPS vei rankkarit 3-2 Jaakko Hautamäen onnistuessa kahdesti.

Vieraiden tehopelaaja oli kolme maalisyöttöä tarjoillut Eero Jalo. Happeen Peter Kotilainen nakutti 2+1 ja Petri Kauko tehtaili paunat 0+3.

Hoikkasen ulosajo näkyy videolla kohdasta 6.06 eteenpäin. Otsikossa mainittu Hautamäen ratkaisuosuma on videon lopussa. Maalikooste rankkarikisoineen on mielestämme kokonaisuudessaan sen verran kovaa viihdettä, että siihen kannattaa uhrata 16 minuuttia ja 22 sekuntia.

TPS johtaa nyt siis ottelusarjaa voiton 3-2. Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Sarja on katkolla sunnuntaina Turun Marli Areenalla.