Juniorit

Video: Tunnelataus tapissa A-junioreiden välieräpelissä – TPS:n fanit rynnivät kentälle

29.03.
2016
69 Kommenttia
5
Juniorit
Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Koovee ja TPS mittelivät paremmuudesta A-junioreiden SM-sarjan välierissä sunnuntaina. Toinen osaottelu päättyi TPS:n 2-4-vierasvoittoon.

TPS:n voiton takuumiehiä olivat miesten liigajoukkueestakin tutut pelimiehet. Tatu Kanervisto osui kahdesti ja syötti yhden maalin. Olli Laine nakutti pisteet 1+1. Ottelua seurasi paikan päällä 263 katsojaa ja molemmilla joukkueilla oli paikan päällä omat fanikatsomonsa.

Ottelutilastot

Pelin ulkopuoliset tapahtumat ovat puhuttaneet jälkikäteen sosiaalisessa mediassa. Eritoten katsomokäyttäytymisen osalta. TPS:n fanit juoksivat kentälle tuulettamaan joukkueensa neljännen maalin myötä ja on nostettu myös esille, että molempien joukkueiden kannattajat ovat käyttäneet alatyylisiä solvauksia ottelun aikana.

TPS johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. Finaalipaikka aukeaa kolmella voitolla. Kolmas ottelu pelataan torstaina Turussa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
KooVeelainen
29/03/2016
Itse pelissä paikan päällä olleena voin kyllä todeta että tähän fanituskulttuuriin tulisi saada jokin roti. Puolin ja toisin kuului todella alatyylistä huutelua, enkä KooVeen huutoja niin kuullut mutta TPS:n porukan huudot olivat todella hämmentäviä, kuten mm. KooVeen pelaajien toistuvaa solvaamista. Kentälle ryntääminen on todella tyhmää, kyseessä on ensinnäkin iso turvallisuusriski sekä muutenkin todella typerä temppu. KooVeelle sellaista palautetta että ottelutapahtumiin pitäisi saada tällaisissa matseissa jokin taho joka todella voisi pitää kuria yllä.
Arto Kilponen
29/03/2016
En lähde arvailemaan, että onko kyseessä sama henkilö tai ryhmä, mutta myös Espoossa Oilersin ja TPS:n välisessä toisessa puolivälierässä TPS-kannattaja (ehkä useampi, mutta yksi jäi mieleen) käyttäytyi kyllä todella ala-arvoisesti. Siis siihen pisteeseen asti, että jopa pelaaja kävi häntä huomauttamassa, että onko tuo nyt ihan soveliasta käytöstä. Silloin ei tosin mitään kentälle ryntäämistä nähty.
toimitsija
29/03/2016
Sen verran voin kertoa että tuomarit tekivät raportin liittoon kannattajien kentälle tulosta... Hyvä että näihin reakoidaan!! Nyt ei aiheutunut vaaratilannetta kenellekkään, mutta toisella kertaa voi vaikka aiheutua!
Pelaajat kentälle ja kannattajat katsomoon. :)
Katsoja
29/03/2016
Olihan TPS:n fanijoukolta törkeää käytöstä huutaa porukalla pitkä sarja "Koovee fanit haistakaa vi..tu". Paikalla oli kuitenkin nuoria lapsiakin. Fanien pitäisi keskittyä oman joukkueen kannustamiseen eikä vastustajoukkueen pelaajien tai fanien solvaamiseen. Outua jos toi roskasakki pääsee katsomoon seuraavaan peliin.
mr.referee
29/03/2016
Fanilauman karatessa kentälle olisi koko fanijoukko pitänyt poistaa hallista järjestyksenvalvojien toimesta, valitettavasti nämä talkoo järkkärit eivät vaan hoida hommiaan kunnolla. Tuomarit olisivat voineet ilmoittaa pelin jatkuvan vasta fanien poistuttua. Pysyisivät jatkossa katsomon puolella.
Hessu
29/03/2016
Kyllä huomaa että häviäjiä harmittaa ja jokainen kuulee mitä haluaa kuulla. Tuskin Kooveen tai oilersin fanitkaan ihan pulmusia itsekään ole. Hienoa fanitusta näin kameran takaa kuultuna, toki kentälle meno oli liikaa. LISÄÄ VAAN ÄÄNTÄ KATSOMOON!! Itse kävin Mosalla katsomassa been karsintoja ja oli kyllä mautonta huutelua Erän faniporukalta, pelaajia huudeltiin nimillä ja haukuttiin. Ei ne tepsin fanit todellakaan ole ainoita huutelijoita.
Junnu#8
29/03/2016
Ei tuollainen edes ole kunnon kannustusporukka!!! Tuetaan omia. Kunnioitetaan vastustajaa. Sellaista pitäisi olla. Valitettavasti tps kiekon kannustajat on ihan samanlaisia... Kiekon puolelta Suomesta parhaimmat ryhmät. Kärppäkannattajat/Poromafia/Etäkärpät. Willimiehet Lappeenranta. Katsokaa miten ryhmät kannustaa. Ei tule ylilyöntejä. Ryhmät ovat osa seuraa. Ja tukevat seuraa kannustamalla. Oli tilanne mikä vaan. Koskaan ei luovuteta!
juippi
29/03/2016
Koljonen,Koljonen,Koljonen KooVee teidän super joukkue tarvii valitettavasti Koljosen apua. Kaverillakin liiga jätkät tykittää menemään. Koljonen kehiin käynyt kuulemma Lahes näyttämässä taitoja. Ihmettelen mitä KooVee valmennus oikein meinaa.Koljonen kehiin voitte vielä kairata itsenne sillasta ylös.
Junnu#8
29/03/2016
En muista onko Pertulla sopparia ensikaudelle Kooveehen? Olisiko pelaaminen ensi kaudella kasvattiseurassa Liigaa???
Erno
29/03/2016
Hopeanaula harvoin filmaamassa :D
Arto Kilponen
29/03/2016
"Tuskin oilersin fanitkaan ihan pulmusia itsekään ole."

Ei ehkä pulmusia, mutta saisinko yhdenkin esimerkin tämmöisestä yhtään pitempään jatkuneesta mollaamisesta? Siis, kaikiltahan tulee jatkuvasti näitä "nyt vihelsit väärin" ja "älä filmaa" kommentteja spontaanisti, mutta on se nyt ihan eri asia kuin faneille ryhmänä haistattelu, vastustajan systemaattinen hiillostaminen tai kentälle ryntääminen. Vai miten itse asian näet?
Lukkofani
29/03/2016
,,"roskasakkia" Hyvät ihmiset miettikää ennen kuin kirjoitatte. Teillä ei näköjään ole hajuaan keistä TPS-ajunnnujen fanijoukko koostuu, ryhmä on on lähes 100% urheilijoita ,joista suuri osa huippu jääkiekkoilijoita... Pistää taas miettimään. Tämä kolmentti on siis vahva kannanotto suomalaiseen urheilufani/ultrafan kulttuuriin joka on maassamme olematon... Äidit valittaa, häviäjät selittää ,kannattajat taas tekevät kaiken mahdollisen auttaakseen joukkoetta. Jos sattumalta joku on erimieltä on hän haukutun pelaajan äiti tai haukuttu pelaaja... Naurettavaa F-juniori tason selittelyä. Kiitos terv. Lukko ultras member
Arto Kilponen
29/03/2016
Ei mene hyvin huippujääkiekkoilijoillakaan jos on tarvetta käyttäytyä tuohon malliin kentän laidalla.

Minä kannattajana pyrin tukemaan suosikkijoukkuettani hyvinkin monella tavalla. En väitä olevani mikään malliesimerkki, mutta haluaisin kovasti olla sellaisessa asemassa, että katsomossa olevien lasten vanhemmille jäisi edes joskus kuva asiallisesti käyttäytyvästä kannattajasta. Noin esimerkkinä, sunnuntaina kun kävimme Jyväskylässä, edessämme istui nuori poika (heitän arviolta, että kuusivuotias) äitinsä vieressä ja tällä pojalla kävi selvästi kovaääninen kannustus korviin. Tarjosimme hänelle korvatulpat ja näytti siltä, että hänen äitinsä arvosti elettä. Kyllä, oltiin eri joukkueita kannustamassa, mutta ei se sitä tarkoita, etteikö me voitaisi yrittää tehdä ottelutapahtumasta viihdyttävämpää kaikille.

Mielestäni salibandylle tekisi varsin hyvää, jos kannattajakulttuuri kehittyisi nimenomaan siihen suuntaan, että omia kannustetaan ja vastustajia arvostetaan. Eikä jääkiekko/jalkapallotyyliin, että käytöstavat voi totaalisesti unohtaa katsomossa.
Pelin nähneenä
29/03/2016
Pelihän oli ennen näkemätön Tampereella , pääsee heittämällä top 3 peleihin tunnelman puolesta joita olen nähnyt tässä 15 vuodessa salibandya seuranneena. Tamperelaisen salibandyn kannattajana olen lähinnä kateellinen tps fani joukolle kuinka Turusta tulee fanaattisia faneja jonka kaltaisia salibandyssa ei millään sarja tasolla nähdä. Tuntuu että täällä nämä nykypäivän vasemmisto suvakit valittavat minkä ehtii.
Petri Järvelä
29/03/2016
1) TPS:n fanit eivät haistatelleet KooVeen faneille ENNEN KUIN KV fanit olivat huudelleet Turkua Suomen p*rseenr*iäksi, eli kannattaa taas miettiä asioita, ennen kuin vihainen KV isukki alkaa vihaisena kirjoittelemaan
2) En itsekkään väitä, etteivätkö jotkut TPS fanien huudoista KVn pelaajille olisivat menneet mauttomuuden puolelle, mutta lähinnä niidenkin "ideana" on vastustajan psyykkaus ja tällä tavalla oman joukkueen mahdollisuuksien parantaminen (joidenkin pää ei kestä, mikä sekoittaa pelaamista; parhaimmassa tapauksessa bvastustajan paras pelaaja menee täysin pimentoon). En silti väitä, että neitsyt -huudot ovat siihen tehtävään paras vaihtoehto, mutta JÄLLEEN tämän tasoinen huutelu ei ollut vain TPS fanien homma (vaikka moni kehtaa väittää TPS fanien olleen yksin se p*skasakki)
3) Kentällejuoksu tapahtuu hetken huumassa ja ymmärrän, että se oli osittain myös tietenkin riskejä sisältävä tapahtuma, minkä olisi voinut "suorittaa" vaikka loppusummerin pärähdettyä.
4) Itse ainakin nautin siitä, että yleisöstä lähtee ääntä eikä vain istuta tuppisuina katselemassa kun pojat vähän pelailevat reikäpalloa
Katsoja
29/03/2016
Jos tämä Turkulaisista huippu-urheilijoista koostunut faniporukka olisi ollut vähän vähemmän kännissä niin varmaan ylilyönneiltä olisi vältytty.
Kaivaa verta nenästään
30/03/2016
Tepsifanit lähtivät kentälle tasan yhdestä syystä. KooVeen pelaaja Salo oli juuri hetkeä aikaisemmin tehnyt kavennusmaalin ja ryntäsi TPS-kannattajien eteen villisti tuulettamaan ja tämä tottakai provosoi suuresti tepsiläisiä.
Tottakai jos joku pelaajista tulee haistattelemaan fanijoukon eteen ja hetkeä myöhemmin peli ratkeaa, tunteet purkautuvat moninkertaisesti fanien keskuudessa.
Tottakai alatyyliset kommentit voisivat jäädä kotiin, mutta kun urheilu on parhaimmillaan on vaikea pitää tunteensa kurissa.
TPS- kannattajat silti ovat myös hyvässä ja joukkueensa kannustamisessa Suomen ehdottomassa kärjessä.
Lopuksi: Erittäin valitettavaa lukea kommenteista, että jonkun mielestä nuori urheilija, joka tulee ystäväänsä raivokkaasti kannustamaan olisi merkki siitä, että hänellä itsellä menisi huonosti omalta osaltaan. Tepsiläisyys on lajirajat ylittävä asia, kun mustavalkoinen sydän sykkii!!
Sivustakatsoja
30/03/2016
Minkälaista vaaratilannetta kyseinen faniryhmä voi aiheuttaa juhlimalla joukkueen kanssa? Kysynpähän vaan. Mielestäni loistavaa, että hallissa on meteliä, vaikka kaikki huudot eivät soveltuisikaan ala-asteen luokanopettajan suuhun. Tepsin faniryhmälle isot peukut, jatkakaa samaan malliin!
Arto Kilponen
30/03/2016
Ei kyse ole siitä, että toisten kannustaminen olisi huono asia. Sen sijaan kyse on siitä, että jos nuori huippu-urheilija osoittaa sellaista esimerkkiä kentän laidalla, että mistään käytöstavoista ei tarvitse välittää mitään, niin se on todella surullista.

Jos olisin seurajohtaja ja näkisin tämmöistä käyttäytymistä omilta pelaajiltani kaukalon laidalla, ottaisin heidät välittömästi puhutteluun. Huippu-urheilijat ovat julkisilla paikoilla aina yhteisönsä edustajia ja heidän tulee esiintyä seuran sääntöjen mukaan. Näistä ihmisistä pienet lapset ottavat mallia.
Antti
30/03/2016
Todella "yllättävää" että kaikki negatiiviset kommentit tulevat lähinnä KooVeen vanhemmilta, faneilta, pelaajilta tai heistä enemmän pitäviltä ihmisiltä. TPS-nuoret vievät fanituksen pois suomalaisuuden tylsästä katselusta seuraaville tasoille. Teidän ansioista playoffit on nimenomaan playoffit. Jätkillä on munaa lähteä vaikka Tampereelle asti 50 jannun porukassa huutamaan kaikki tepsihuudot omaa joukkuetta tsempatakseen. Ultrafanitusta. Ulkomaiden futismeininkiä. Tää on oikea suunta hienoa Turku ja TPS-pelaajista koostuva fanikaarti, ootte mahtava ryhmä.
Old fart
30/03/2016
Kevät.
Playoff.
Nuoruus.
Elämän kevät.
Kannustaminen
Eläytyminen
Tunnelman nostaminen
Rajojen hakeminen.
Rajojen asettaminen.

Olin paikalla, en arvaile tai tulkitse muiden tarinoita.
Tunnelma katossa ja tunteet koholla. Kentällä ja katsomossa.
Yhteenkuuluvuuden tunne joukkueiden ja kannustajien kesken. ME-henki
Ikimuistoisia positiivisia fiiliksiä pelaajille ja osalle katsojia.

Pidin kokemuksesta. Vanhakin nuortui.
Entisen urheilijan, nykyisen M50 penkkiurheilijan elämys.
Hienoa turku !!!
30/03/2016
Videollahan KooVeen toisen maalin jälkeen maalin tehnyt Salo juoksee TPS-fanikatsomon eteen korvia höristellen provosoimaan. Hemmetin säälittävää. Sitten TPS-fanit juoksevat kentälle maalin jälkeen lopussa ja täällä itketään siitä. Sitä saa mitä tilaa. Jos leikkiin ryhtyy niin leikin kestäköön.

If you can't stand the heat, stay out of the f*cking kitchen.
Hohhoijaa
30/03/2016
Tässä taas korostuu suomalaisten kukkahattumaisuus. Esimerkiksi Valioliigassa katsomoissa raikaa chäntit vastustajan pelaajista joissa heille huudetaan "you f*cking cunt" pitkiäkin pätkiä, ja jos et tiedä mitä tämä tarkoittaa älä mene google kääntäjään pahoittamaan mieltäsi enempää. Maailmallakin arvostusta saaneet Liverpoolin fanitkin huutavat tätä, ihan niinkuin kaikki muutkin suurien seurojen kannattajat. Tämä nyt vain kuuluu katsomokulttuuriin, harmi että vastustajalle tulee huono mieli... Ehkäpä se psyykkaus siinä se yksi juju onkin.

Joten sinä, joka täällä, tai muualla kitiset fanien huudoista, älä tule katsomoon ellet urheilukulttuuria kestä. Ei, en kuulu tähän faniporukkaan, sekä kentälle meno kesken pelin ei ole sallittavaa.
dick
30/03/2016
Kooveen pitäisi laittaa järjestyksenvalvonta sille kuuluvalle tasolle tai sulkea sarjasta.
MustaMakkara
30/03/2016
Annas ku mää arvaan: ainoo seuraus tästä, että turkulaiset ryntäilee kentälle, tulee olemaan, et Koovee saa liitolta sakot.
KATSOMOSSA
30/03/2016
Pitää olla tunnetta ja meteliä mikä olisikaan tunnelmaltaan ja meteliltään parempaa seurattavaa kuin Classikin ja Tepsin välinen finaalisarja.
MUKAVIA MUISTOJA TEPSI-KANNATTAJISTA!
30/03/2016
Ainoa joukko joka kannusti meitä (jopa pelaajien nimet muistaen!) Ruotsin Uppsala-turnauksessa!! Välierässä 2009. Hienoja poikia teil Turuus! Kiitos siitä! Nimim. Iskä/ PakVi96
KV
30/03/2016
Mitä tuohon Salon tuuletukseen tulee, niin Salo oli juuri hetkeä ennen ollut TPS-fanien "Salo on neitsyt"-huutojen kohteena. Tuo purkautui sitten tuohon provosoivaan tuuletukseen.

Turhaa ja typerää. Molemmilta, niin Salolta kuin TPS-faneilta.
Mansesta
30/03/2016
Molemmilla faniryhmillä tuli ylilyöntejä, mutta ei nyt mitään erityisen pahoja. Turkulaisista ainut iso miinus olis paha humalatila, joka selkästi näkyi ja vaikutti heidän käytökseen ja harkintaan. Ensi kerralla vähemmän kaljaa ni hyvä on.
Tamperelaisista sen verran että, he hommasivat paljon porukkaa juuri turkulaisten takia. Näistä kommenteista voisivat molemmat ryhmät ottaa oppia ja ensi kerralla sit vähän mallikkaammin;)
Hienon karnevaali tunnelman loivat molemmat ryhmät!
joopa joo
30/03/2016
Nimimerkillä Mansesta puhuu asiaa jut noin minäkin asian näin.Itse pelistä sen verran. KVee kun ei ota liikaa jäähyjä niin mahkut on viellä vaikka kääntää sarja 5/5 pelissä on ollut jopa parempi ja paikoista mitä siunaatuu paremmalla % MAALEJA.
Kinkku
30/03/2016
Oli kuulemma Kooveen fanit huudellu myös tepsin veskarille jotain koskien hänen pikkusiskoaan. Kyl mun mielest kalpenee neitsyt huudot jos jostai pikkusiskot huudellaa. Aika jäätävää
Minusta
30/03/2016
Hyvän katsomokulttuurin rajoissa pysytään kun kannattajat huutelee pelaajille ja tuomareille katsomosta (eikä pienet tuuletukset pelaajilta omien kannattajien kanssa siinä kentän ja katsomon rajapinnassa kait vielä aiheuta turvallisuusriskiä?).

TPS-kannattajien tuuletukset viimeisen maalin jälkeen kotijoukkueen kenttäpuoliskolla kotijoukkueen kannattajien edessä meni överiks.
Herra Haltia
30/03/2016
Tällaista fanikulttuuria lisää. Harmi, että joudun tyytymään tänään pasilan todella, todella flegmaattiseen tunnelmaan.
Trve
30/03/2016
Lisäää tätä!!!!
Ei ikinä turkuun
30/03/2016
Säälittävää touhua niin pelaajalta joka tuuletti tepsifanien edessä kuin tepsifaneilta itseltään. Salibandyn ei todellakaan tarvita samanlaista fanikulttuuria kuin potkupallossa on. Tapella voi kylillä jos mieli tekee mutta jätetään ne pois katsomoista siellä kumminkin on lapsia mukana.
ukki
30/03/2016
Kannustaminen kuuluu urheiluun, se mitä tps fanit tekee on huikeeta, kentälle kesken pelin menk överiks mut se että huudetaan omille vastustajille ja tuomareille kuuluu tohon kulttuuriin ja ei se ole vihamielistä vaan psyykkausta! Toki pitää mennä posin kautta mut jos siellä vastustaja tai tuomari urpoilee saa siitä kertoa mielipiteensä. Se joka sanoo "kannustan vain omiaan ja hienoja suorituksia" ovat valitettavasti yleensä niitä jotka istuvat katsomossa käsien päällä,murjottavat hiljaa ja taputetaan sotilaalliset jos tulee maali, kuivaa yäk! jos halutaan kulttuuria niin ei kiitos! Tähän vielä pieni näkökulma loppuun, kuinka moni tuota vastaan oleva on käynyt isommassa kiekko tai futis tapahtumassa, ja jos ovat keskityttekö siihen tunnelmaan ja peliin vai siihen huutaako Marko siellä katsomossa tuomaria pimpp*pääksi, tätäkin asiaa pitäisi tietyssä valossa pystyä arvostamaan ja kehittämään eteenpäin laadukkaammaksi toiminnaksi!
Ultra
30/03/2016
Arvasin että täälläkin joku alkaa vikua haistakaa v*ttu huudoista! "Siellä on lapsia".. Käykääpä kotimaisissa futismatseissa, tunnelmaa piisaa ja samaiset huudot kaikuvat sieläkin. Englannissa taasen f-sana toistuu lähes koko ajan katsomossa. Kuuluu asiaan, omia kannatetaan ja vastustajaa dissataan. Hienoa että sählyssäkin riittää yritystä.
sampsa
30/03/2016
Pakko ihmetellä suuresti tätä tepsifanien touhua. Lätkän puolella pudotuspeleissä kärppiä vastaan tepsin kannattajat melkein hakemalla haki jotain millä sais mustamaalattua kärppäfaneja ja muutenki koko sarjan ajan oli kauhee itku dumareista. Ja nyt he itse sekoilevat oikeen kunnolla. No ehkä koko faniporukka ei ole tälläisiä vaan joku murto-osa. Tovottavasti tämmönen tyyli ei pesiydy säbään.
Herätkää
30/03/2016
Kyseessä on pelaajien vuoden kohokohta – pleijarit. Tuollaisen fanijoukon edessä pelaaminen on jokaiselle pelaajalle ainutlaatuinen kokemus. Tuskin kummankaan joukkueen pelaajat pahoittavat mieltää fanien toiminnasta. Taas on kyse väsyneiden aikuisten mutinasta kun pää ei kestä. Tunteet kuuluu lajiin ja niitä on oikein näyttää myös katsomossa. Loistavaa fanitoimintaa, vaikka välillä läikkyykin yli – läikkyy sitä yli kentälläkin. Suomessa aika herätä fanikulttuuriin ja tässä siitä mieletön esitys. Jos ei kantti kestä fanien huutoja niin on parempi seurata peliä teksti-tv:n puolelta.

ps. Ei enää yhtäkään "katsomossa on myös pieniä lapsia" -kommenttia, kiitos.
Valvoja
30/03/2016
Näin oli jo viime vuonna Erä-Tps sarjassa mosalla.
Vanhus
30/03/2016
Hehe, mukava seurata ku lapset vähän yrittää isotella kentällä ja katsomossa. Jospa ne karvat sitten ens kesänä alkaisi kasvamaan.
lombardo
30/03/2016
Aika 5:50.

Melko fiksua mustien numero 77 mennä selvästi aktiivisen kannatajaporukan eteen provosoimaan tuuletuksellaan. Balleriinakoulun joutas tuollasesta.

Muuten hyvä hulina pelissä videon pelissä. Tuolta sen pitääkin kuulustaa.

Pitch invasion toki turha, mutta jos törkyyksien huutelu vastustajalle ei ole sallittua, niin pitäsköhän tuota siirtyä golfpiireihin kannustamaan.
Mestari
30/03/2016
Ihan naurettavaa kerrankin kun suomen urheilussa kannatetaan heti itketään
KooVee pelaaja
30/03/2016
Olin paikalla ja minun mielestäni tepsi kannattajien huudot olivat erittäin loukkaavia! Katsomossa on pieniä lapsia jotka saattavat kuulla nämä jutut ja jos koko fani lauma juoksee kentälle niin siinä saattaa tapahtua vaikka mitä. Katsokaa miten suomen pesisliigassa kannatetaan ja otetaan siitä mallia. KOOVEE FINAAALIIIIIN!
Tero Töyrylä
30/03/2016
Tarjoan korvatulpat, jos huomenna saavut peliin kukkahatussa. PS. Tulppia on rajoitetusti.
Urheiluihminen
30/03/2016
Täytyy sanoa näin Oululaisena säbäjäbänä, että näin kameran välityksellä huokuu ihan mieletön tunnelma tuosta pelistä! Toki vähän överiksi tais joltain osin mennä, mutta jos on tuommonen lataus yleisössä niin se on ymmärrettävää. Mun mielestä tätä fanikulttuuria suomalainen urheilu tarvii, erityisesti säbä. Peukku lähtee tuosta hillittömästä metelistä molempien joukkueiden faneille, pitäkää kuitenki homma "siistinä".
Bappa
30/03/2016
Terolle kysymys. Fanittamisen asiantuntijana, mitä mieltä olet kesken pelin kentälle juoksemisesta? Vaikuttaako asiaan se minkä porukan faniryhmä, onko korvatulppia tai peräti kukkahattua?
Tero Töyrylä
30/03/2016
Bubba, keskustelen mielläni asiasta (faktoihin perustuen), jos otat omalla nimellä yhteyttä. Täällä menee ihan mahdottomaksi tällaisen asian käsittely. Kommenttini oli ainoastaan reaktio tätä asiaa koskevan keskustelun vaikeuteen tässä kanavassa. E-mail: tero.i.t.toyryla@gmail.com
Aksa
30/03/2016
Muutama sana pelin tapahtumista.
1. Katsojilla ei ole mitään asiaa kentälle pelin aikana tapahtui siellä mitä tahansa ja tämän pitäisi jokaisen ymmärtää, jolla on yhtään järkeä päässä. Muutaman kommentoijan mielestä tuntuu olevan ihan ok, jos fanit menevät kentälle tuulettamaan pelaajien kanssa. Oletteko siis myös sitä mieltä, että jossain 3000 katsojan pelissä on ihan ok, jos 2000 fania menee kentälle vähän tuulettamaan maalia pelaajen kanssa?
Kenttä on ainoastaan pelaajille ja sinne ei mene yhtään katsojaa.
2. Mitä pelitapahtumiin tulee niin ainoat säälittävät tapahtumat siellä olivat TPS pelaajien jäähyjen kalastelut SM-tason pellehyppyineen ja "kuolevine joutsenineen". Koosteessa ajassa 0:55 TPS #23 sai pientä osumaa lähinnä oikeaan olkapäähän, siitä naurettava hyppy ja "kuoleva joutsen" kentän pinnassa. Olisi nyt edes pidellyt sitä oikeaa olkapäätä eikä vasemman puolen kaulaa, ettei olisi tehnyt itsestään ihan niin naurettavaa. Videolla ei näy, mutta kaveri meni kentältä pois pidellen jääpussia vasemmalla kaulan-leuan alueella ja jos oikeasti olisi sinne tullut osumaa olisi pään pitänyt retkahtaa aika pahasti osumassa, mutta ei vaan näy. Mm. toinen vastaava kalastelu ja kentän pinnassa pyöriminen eka erässä, kun TPS #18 kompuroi omiin jalkoihinsa ja jäi pyörimään sinne, kuin kala kuivalla maalla. Onneksi tuomarit eivät sentään tähän menneet. Koosteessa ajassa 3:38 aika kevyesti lähtee myös TPS #97.
Pelin törkein teko oli kuitenkin TPS #12 selvä polvella potku KOOVEE #71 jaloille, joka ei kuitenkaan jäänyt kentälle kierimään ja kalastelemaan isompaa jäähyä TPS:n tyyliin.
Jotta TPS:n peliasu vastaa pelityyliä niin joukkueenjohto hopi hopi Punanaamioon hankkimaan loppukaudeksi siihen sopiva peliasu http://www.punanaamio.fi/ballerina.html niissä voi sitten tanssia ja hyppiä Joutsenlampea ja leikkiä "kuolevaa joutsenta" siihen sopivassa asussa.
Tero Töyrylä
30/03/2016
Bubba, pistin vastauksen sulle heti, mutta bokkautunee siihen, että sisälsi s-postiosoitteeni. Keskustelen mielelläni tästä asiasta oikeilla nimillä ja oikeilla faktoilla, joten ota yhteyttä jos kiinnostaa oikeasti. Kommenttini oli vain parahdus sen edessä, että tällaisesta asiasta ei vaan onnistu rakentava keskustelu tässä kommenttiosastossa leikkinimillä ja leikkifaktoilla.
Big Gun
30/03/2016
Mistä syntyy suuren urheilujuhlan fiilis - kenttätapahtumista? Ne eivät yksistään riitä. Fanit tekevät tapahtumasta suuren urheilujuhlan. Se tunne syntyy, kun molempien joukkueiden fanit alkavat kilpalaulantaan. Siitä on suuret urheilujuhlat tehty.

Koovee - TPS -ottelu oli suurta urheilujuhlaa. Seuraava näytös on Turussa ja toivottavasti kannustuksen määrä kasvaa entisestä.

Jos TPS selvittää tiensä finaaleihin, niin pelit tulisi viedä muualle kuin Leafille, joka on liian pieni paikka, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat katsomoon. Melkeinpä väittäisin, että Turussa pelattaviin finaaleihin voisi pienellä boostauksella saada nelinumeroisen määrän katsojia.

Marli käyttöön jos pojat pelaa mestaruudesta?
S7
31/03/2016
Fanikulttuuri tulee:-D. Jou onhan se maailmalla tosiaan melkoista välillä, kun käy potkipallia kattomassa. Kyttiä melakkavarustuksissa ympäriinsä ja kyynelkaasut valmiina... ihme ja kumma, että lapsiakin on katsomoissa;-). Ja kummasti normispedet saa ihan rauhassa kävellä omaan osaansa katsomoon, missä istutaan kiltisti kuin kirkon penkissä ja osoitellaan noita pahoja sormilla. Paljon parempi olisi meillä tunnelta keskenämme, hiljaa, jotta kuulemme omaa puhetta ja voimme analysoida rauhassa... Onneksi meillä on Pasilamme, tervetuloa kaikki kukkahattutytöt/sedät/tädit ja kukkisserkut sinne, ei ole vastaavia ongelmia ja kioskikin saattaa olla kiinni, niin ei mene hampaat karkista ja limpskasta!!
joopa joo
31/03/2016
Kävin Splraalilla jututamassa muutamaa KVee janaria mitä mieltä siellä leirissä ollaa mieltä tästä ottelusarjasta ja fanittamisesta.Vastaus oli varsin selvä ja urheilulinen
joopa joo
31/03/2016
jatkoa edeliseen.Parempi joukkue ansaitusti jatkoon ja FANITUS AIVAN MIELETÖNTÄ SIITÄ ISO PEUKKU MOLEMMILLE LEIREILLE.
Mies_joka_koosteen_teki
31/03/2016
Näköjään A-junnujen koosteetkin saadaan näkyville Pääkallossa, kunhan tapahtuu jotain erityistä.

Huikea meno Spiralilla, ei voi kiistää. Kunhan vaan keskityttäisiin omien kannustamisessa ja jätettäisiin molemmin puolin nuo v****t ja p****reiät vähemmälle, niin kaikki olisi varmasti tyytyväisiä.

Näitä koosteitakin olisi helpompi tehdä, jos taustalla kannatettaisiin vaikka Kooveeta tai TPS:ää. Yleisesti kuitenkin kuuluu persereikä ja vittu. Ymmärtääkseni kumpikaan noista jengeistä ei pelannut?

Hienoa meteliä. Vielä kun opitte kohdistamaan sen oikeaan kohteeseen, niin hyvä tulee.
Ei saa
31/03/2016
Sitä,eikä saa tätä,tee niin tai näin,aina joku tässä maassa löytää negaa"jos olisi tapahtunut,mitä jos,olisi voinut tapahtua".Säbäpeleissä katsomossa pitää istua hiljaa,muuten tulee sanomista,sanoit/huusit sitten mitä tahansa,oli se veetä tai hyvä,hyvä..Mitäänhän ei sattunut,vain kaksi hienoa joukkuetta taisteli pisteistä ja katsomossa paljon kannustajia.Toki,voisihan sen veen vaihtaa vaikka sanaan pimpero,kuulostaisi ehkä nätimmältä
Abu
31/03/2016
Kyllähän tuo tunnelma pesee tavallisen sählymatsin vastaavan 100-0. Tätä lisää ja jätetään ne rytmissä taputukset sekä pahviläpsyttimet pesiskatsomoihin jookos?
Ei saa
31/03/2016
ABU oletko tosissasi?Miten sinä tunnelman loisit?Aika monta,itse asiassa monen monta peliä kokeneena,kyllähän ne läpsyttimet,rummut, taputukset on huikeita tunnelman luojia.
YRPÄ ja ILLU
31/03/2016
Kyllähän tuo vitun huutaminen ja yleinen päänaukominen tulee menemään käsirysyksi väkisinkin. Se on sitä jalkapallokulttuuria parhaimmillaan. Itse tulen varustautumaan asianmukaisesti päivän matsiin.
qw
31/03/2016
Huikeeta meininkiä! Lisää tätä!
JZ
31/03/2016
Viimein jaksoin itsekin tuon silmäillä. Kieltämättä hienoa mögää ja ihan totta on, että vähintään osan tuosta salibandykin tarvitsee. Hirveän herkkä ei kannata olla vitunhuuteluille ja muulle, nuoria miehiä kun on paljon möykkäämässä niin ei ne käytöstavat aina ihan salonkitasoa ole. Toisaalta jos sitä joku vanhempi katsoja silmäilee nenäänsä pitkin, niin ei sillekään kovin allerginen kannata olla. Ihan yhtä luonnollinen reaktio.

Hienoa meteliä mun mielestä. Kentälle juoksu (ainakin kesken pelin) meni todellakin överiksi, muuten ihan hieno juttu että tunteita herää.
Heidi
31/03/2016
Loistava meininki jatkuu tänään Turussa Leafillä klo 18.30! Kaikki mukaan, Tero lupas jo tarjota korvatulpat tarvitsijoille ja pikku lasten nukkumaan meno aikakin on jo silloin joten kaikki kannustamaan TEPSI VOITTOON!!!!
ABU
31/03/2016
Nojoo on pahviläpsyttimet ja rytmissä taputtaminen parempaa kuin hiljaa istuminen, mutta samalla junteinta mitä tiedän. Itse valitsen huudot ja laulut sekä seisomakatsomon sata kertaa sadasta, jos valita saa, mutta toisaalta sen takia käynkin futismatseissa. Tämän sarjan tarjoama fanikulttuuri on mukava lisä salibandyyn. Miesten peleissä en ainakaan ole vastaavaan törmännyt koskaan. En edes MM-kisoissa.
Ongelman ydin
31/03/2016
No tuskin ennen arkipeliä ehtii kukaan juoda niin paljon kuin pääsiäisenä.....
kimi
01/04/2016
KooVee pelasi joukkueena paremmin, mutta ei voinut mitään Tepsin ylivoimaisille yksilöille. Hasu on huikea maalivahti, vaikka on laulukerhon mukaan neitsyt.

Tepsin kannustusjoukot loivat upean tunnelman. Ne rivot chantit vois kuitenkin jättää pois ja kehittää uusia.
joopa joo
06/04/2016
Tänään KVee-Classic pronssit jaossa ja KVee hoitaa pelin 7-4 Onnea.
joopa joo
06/04/2016
Ei hoitannut KVee peliä vaan oli selkeesti jäljessä joka osa-aluella ja näin Classic hoiti tyylikkäästi pronssiset mitskut itselleen täysin ansaitusti Onnittelut siitä.KVee jääty ratkasevalla hetkellä PENKKIÄ myöten jälleen kerran.Ei ollut sittenkään SE kaikien aikojen KVee.Noo onnittelut pelaajille kuitenkin positiivinen kausi ja monella tapaa onnistunnut.Ehkä ensi kaudella nähdään sitten se kaikkien aikojen KVee mene ja tiedä?
Mansester
07/04/2016
Kyseessä oli kaikkien aikojen Koovee A-poikien SM-sarjassa. Neljäs sija tuli myös vuonna 2012, mutta tällä kertaa runkosarjasijoitus oli parempi. Eli siis niukasti, mutta varmasti Kaikkien Aikojen Koovee. Onnittelut huikeasta kaudesta ja rohkeudesta koko joukkueelle ja valmennukselle! Yllätitte positiivisesti tällaisen minun kaltaiseni peruspessimistinkin. Onnittelut myös Classicille pronssimitaleista! Tampere rules.
KV
07/04/2016
Pettymys tietysti päällimäisenä, mutta hienon kauden jätkät vetivät. Ennen kaikkea playoff-pelien tunnelma Spiralilla oli ihan joka matsissa huikea. Tätä kaipaisi lisää. Ihan niihin perusarkisiin runkosarjapeleihinkin. Kiitos Koovee, onnea Classic. Hieno matsi, hieno fiilis hallissa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.