Liigat

Video: Ulosajoon johtanut vaaratilanne säikäytti Jyväskylässä – lievä aivotärähdys ja sairaalakeikka

23.03.
2016
33 Kommenttia
1
Liigat
Waltter Mahlberg lensi tästä tilanteesta suihkuun Jyväskylässä. Kuva: Kuvakaappaus videolta

Waltter Mahlberg lensi tästä tilanteesta suihkuun Jyväskylässä. Kuva: Kuvakaappaus videolta

Happeen ja TPS:n ratkaisevan puolivälierän avausminuuteilla koettiin dramatiikkaa, kun turkulaisten Waltter Mahlberg lanasi isäntien Toni Kuosmasen päin tiiliseinää. Syntymäpäiväsankari Kuosmanen selvisi tilanteesta lievällä aivotärähdyksellä, mutta tilanne herätti jälleen keskustelua esimerkiksi turva-alueiden koosta.

Tilanne sattui avauserässä ajassa 4.22, kun Kuosmanen ja Mahlberg menivät vauhdilla laitaa kohti tavoittelemaan palloa. Mahlberg vauhditti Kuosmasen päin laitaa ja seinää, ja erotuomari Henri Heinola passitti muuten hyvät pudotuspelit pelanneen Mahlbergin suihkun puolelle punaisella kortilla. Kuosmanen talutettiin kaukalosta sekavan oloisena ja horjuen. Tilanteen voi katsoa alla olevalta koostevideolta heti alussa ajassa 0.15.

Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen kertoi ottelun jälkeen, että Kuosmanen kävi sairaalassa tarkistuttamassa kuntoaan.

– Lyhyesti ehdin tuossa miehen kanssa puhua, ja ilmeisesti lievästä aivotärähdyksestä oli kyse. Muutaman päivän huililla kaverin pitäisi selvitä, ja toivottavasti hän olisi jo sunnuntaina kaukalossa. Eivät ne sieltä sairaalasta olisi pois päästäneet, jos kyseessä olisi ollut jotain vakavampaa, Pulkkinen totesi.

Happee teki saadulla viiden minuutin ylivoimalla kolme maalia ja se eteni lopulta Salibandyliigan välieriin voittamalla seitsemännen pelin lukemin 9-1. Twitterin puolella tapaus herätti myös keskustelua, ja Jyväskylän Monitoimitalon olemattoman pienet turva-alueet saivat jälleen kritiikkiä. Seuraavassa ottelukoostevideon alla on muutama poiminta kommenteista:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
AM
24/03/2016
"pitäisi selvitä".. Aivot on monimutkainen setti joten ikinä ei voi tietää. Sikailut pois kentältä!
Peku
24/03/2016
Jäähy ok. Mutta tärkeintä on määritellä minimi varoalueet ja sen jälkeen vaatia niiden noudattamista. Jyväskylän tila ei yksinkertaisesti ole liigakelpoinen.
Yksinkertaista
24/03/2016
Väkivaltainen pelityyli kitkettävä säbästä pois - herkemmin jäähyjä ja ulosajamisia. Ei ole mukava katsoa sellaista ottelua, jossa pelin tarkoituksena on satuttaa ja kostaa, kuin että pelattaisi taidolla ja hyvällä tuurilla.
Juu kyllähän Jyväskylän tarvitsisi isomman salibandypeliareenan, mutta se raha ja päättäjien arvostus: ei urheilulle - kyllä jollekin konserttisalille.
Noponen
24/03/2016
Ihan uskomattomia kommentteja. Ei liia kapea monnari mitään ratkaissut, tai 5min jäähy, tai ottelujärjestäjän puutteelliset olosuhteet. Sen ratkaisi erittäin typerä taklaus selkään josta Kuosmanen sai aivotärähdyksen. Termiä aivotärähdys käytetään puhekielessä, mutta oikeasti kovemmissa iskuissa ja osumissa päähän on aina kyse eri asteisesta aivovammasta.
penA
24/03/2016
Olis ny mahlberggi ajellut edes jonkun tärkeen pelaajan.. esim Heikkinen, Kauko, tai jonkun kuka sen ois ansainnut esim. hoikkanen, hoikkanen, tai HOIKKANEN
Katsoja
24/03/2016
Turha syyttää Mahlbergin ulosajoa Monnarin kapeudesta. Halli on loistava ja isompi kuin esim. Tapiola. Kyse on vastustajan kunnioituksesta. Jos olet tilanteesta myöhässä, niin hyväksy se ÄLÄ AJA SELKÄÄN!
Pitääkö selkään teipata isolla Respect kuten kiekossa?
Eikä ottelu siihen ratkennut. 5 min jäähyn jälkeen TPS hyvin pelissä mukana. TPS oli eilen vaan yksikertaisesti joka osa-alueella hiukan perässä.
Harjun Betoni
24/03/2016
Näitä selkään ajoja oli tässä sarjassa joka pelissä, molemmilla. Hirvisuo muistaakseni keräilli vehkeitä vaihtoaitiosta, ei jäähyä. Happeen onni ettei ollut betonia vastassa. Helvettiin tommoset betoniseinät tai edes pehmustetta kylkeen. Oli miten oli, ilman tota seinää ois saanut kakkosen jos sitäkään. Tässä sarjassa pelattiin muutekin kokoajan sääntöjen rajamailla.


ss
Katsoja 2
24/03/2016
Ja eräät asiaa kommentoineet järjen jättiläiset ovat vielä väittäneet, että Mahlberg horjahti ja siitä se lähti, kun vielä varoalueetkin ovat niin pienet! Voi pikku Walteria, sehän on oikeastaan tässä se joka kärsi vääryyttä, kun Kuosmanen meni tuolla tavalla kaatumaan ja seinätkin ovat niin lähellä! Tuostahan näkee sokea Reettakin, että kaveri antaa voimakkaan ja myöhästyneen takaluksen selkään aivan tarkoituksellisesti. Aivan oikea tuomio, lätkässäkin olisi lentänyt pihalle. Ja lopettakaa höpinä hallin pienuudesta: siellä ei ole vuosien varrella tapahtunut sen enempää pahoja loukkeja kuin missään muuallakaan. Kysymys on vastustajan kunnioittamisesta tai sen puutteesta. Waltteri pilasi pilasi tuolla aivopierulla paitsi Tonyn syntymäpäivän niin myös joukkueensa pelisuunnitelman. Ihan hyvä saldo yhdelle illalle.
MÅHLBÄRI
24/03/2016
Kyllä tää Mahlberg saa nyt valitettavasti vain itse katsoa peliin ja miettiä mitä tuli tehtyä. Syy ei todellakaan ole liian pienten turva-alueiden tai betoniseinien. Ulosajo tuosta olisi kuulunut myös Marli-areenalla.

Jyväskylässä on ahdas tila, mutta siihen on nyt vain pakko sopeutua.
Myös Tapiolassa on ahdas tila, itseasiassa vielä ahtaampi kuin Jyväskylässä.
Minkäs teet. Rakennukset on tehty ennenkuin laji nimeltä Salibandy on rantautunut nykyisiin mittoihinsa Suomessa, joten Salibandy joutuu näihin olosuhteisiin nyt vain sopeutumaan.
ET soittaa kotiin
24/03/2016
Liigassa on useampi halli, jossa ei ole turvallista pelata. Liittoa ei kiinnosta kuin katsojakapasiteetti ja 40X20 oleva peli alusta. Esim Mosalla ei nähdä ongelmana portaita jotka ovat miltei kentällä tai tapiolassa, jossa vaihtoaitiota vastapäätä kaukalo on kiinni seinässä.
arviolautakunta
24/03/2016
Näkisin päätyvaroalueet vielä tärkeämmäksi kuin sivut. Päädyssä tulee monesti kovavauhtisia juoksuja irtopalloihin. Tapiolassa on pressua ja vähän tyhjää, monnarilla ei.

Nyt toki kopsahti sivuilla, mutta tässä oli ajaja varomaton.
Pettweri
24/03/2016
https://youtu.be/pliiaURk3n0?t=340

HARJUN BETONI tarkoittanee yllä kolmannen matsin tilannetta, jonka linkkasin ylle. Jos ei lähde rullaamaan oikeasta kohti automaattisesti, niin noin ajasta 5:40 lähtee tilanne. Mahlbergin tilanne mielestäni hyvinkin vitosen paikka, mutta oudoksuttaa, ettei tästä nähty edes vaparia aiheelliseksi.

Olisiko pitänyt sattua toimitsijapöydän kohdalla vai missä? Tässäkin tilanteessa pitäisi päteä se, että jos on tilanteessa jäljessä, niin sillon ei oo mitään asiaa ajaa runkoon. Varsinkaan laidan vieressä.
Fiilistelijä
24/03/2016
Täälei kommentoijat oo vissiin koskaan pelannu kaljaliigaa kovemmalla tasolla.... jos kyseinen taklaus olisi suoritettu tampere areenalla jossa varoalueet olisivat kunnossa, minkäänlaista loukkaantumista tilanteesta ei olisi tullut ja mahlberg olisi päässyt kakkosella tilanteesta.... Jäähyn paikka ilman muuta, mutta punainen on kovatuomio tälläisessä sarjassa
Noponen
24/03/2016
Niin no nyt on vaan semmonen tilanne, että peli pelattiin JKL:n monnarilla, ja Mahlberg taklasi monnarilla. Se on ihan sama minkälaiset varoalueet on Bolshoi teatterissa, Pyynikin urheilutalolla tai Mosalla. Punainen tai väh 5 min on ihan oikea tuomio.
Sami
24/03/2016
Mahlberg myöhästyy taklauksesta, jolloin se osuu selkäpuolelle. Taklausliike ei ole seinää kohti, vaan kohti Kuosmasta. Ainoa syy, miksi tuosta tuli damagea, oli salibandylle soveltumaton turva-alue. Selvä jäähy, koska on myöhässä, mutta lappu tulee loukkaantumisen ylireagoinnista, joka ei ollut rangaistun pelaajan "vika".

Se on vain ajan kysymys, koska monnarilla sattuu jotain pahempaa. Mietitään vaikka kova juoksukamppailu laidan suuntaisesti. Pieni töytäisy ja pelaajan pää/olkapää osuu tuohon kuuluttajakarsinan aukon reunaan. Toisaalta kaukaloa ei voi siirtää katsomoa kohti, koska siellä taas odottaa metallikaiteet. Iso ongelma monella paikkakunnalla, mutta erityisesti monnarilla.
Stup
24/03/2016
Jos Mahlbergin tilanne oli ulosajo, niin miksi ei tilanteessa jossa Tikka ajettiin seinään annettu ulosajoa? Selästä vauhdit ja seinään? Niin koska toisessa kaveri lensi naama edellä päin seinää eikä kerennyt ottamaan vastaan. Korttihan tuli sen takia, jos olisi kerennyt käsillä ottamaan vastaan, niin en usko millään että olisi lappu heilunut. Ja oikeanlaisella turva-alueella tästä ei tarvisi edes keskustella oltaisiin istuttu 2min ja jatkettu peliä.
Niin tai näin
24/03/2016
Onhan tämä keskustelu täysin ymmärrettävää ja TPS:n kannattajien on helppo tarttua tähän sen sijaan, että tarkasteltaisiin koko peliä kokonaisuutena. TPS oli yksinkertaisuudessaan huono. 5min aikana tehty kolme maalia ei ole salibandyssa mitään ja yhden pelaajan poissaolo ei voi vaikuttaa peliin noin radikaalisti. Niin tai näin, kutkuttavat puolivälierät!!
SamMcCloud
24/03/2016
Merkillinen ompeluseurakeskustelu tälläisestä taklauksesta jota ei suinkaan tehnyt monnari! oli halli nyt rakennettu millaiseksi vain niin selkään taklaus on se joka vahingon aiheuttaa. Ts. turva-alue riittää hyvin kun noudatetaan sääntöjä ja kunnioitetaan vastustajaa. Selkään ajelu on mielestäni niin halveksuttavaa ja sen pitääkin olla ankarasti tuomittavaa, minusta pitäisi tuomita vielä herkemmin kuin nykyään. Jatkuvasti näkee tilanteita joissa "myöhästytään" ja hups, maila nousee poikittain selkään... Kunnioita vastustajaasi, alakynnessä olo ei oikeuta kovien otteiden käyttöönottoa.
Palokan Orsi
24/03/2016
Jostain ihmeen syystä TPS:n pelaajat eivät tuota jäähyä tai lappua kauheasti protestoi.
Sweet
24/03/2016
Mistkäköhän johtuu, ettei Tepsin leiristä yksikään pelaaja, valmentaja tai muu toimihenkilö protestoinut Mahlbergin korttia millään tavalla.. Ei edes Mahlberg itse! Olisko kenties siitä syystä, että jokainen siellä näki taklauksen olleen kortin arvoinen.

Muista jäähyistä kun kyllä jaksettiin tuomarille mussuttaa..
koppis
24/03/2016
Olihan toi nyt aika kova tuomio. Mahlberg valmistautuu perus olka-olkaa vasten kontaktiin, mutta Happeen pelaaja ei ole tähän valmis vaan menee suoraan pallolle samalla kääntäen selkänsä. Ei tuossa tilanteessa enää kukaan liikettään pysäytä ja seurauksena kevyt törmäys selkään.

Enemmän näytti vaikuttavan se, että Mahlberg kaatui itse Happeen pelaajan jalkaan ja antoi kaatuessaan enemmän vauhtia. Mielestäni puhdas vahinko, mutta jäähyn arvoinen. Ulosajo kuitenkin liikaa, mutta tämä on taas klassinen tilanne jossa tuomio annetaan seurauksista eikä itse rikkeestä.

Pallonkamppailutilanteita tulee oikeastaan joka vaihdossa ja kyllä pelaajan pitäisi olla niihin valmiina. Kyllähän sitä monesti ehtii kääntää selän kontaktille (mitä ainakin jääkiekkopiireissä jotkut harrastavat) eikä siinä ole vastapuolella mitään tehtävissä kontaktin välttämiseksi.
Esatvauhdissa
24/03/2016
Kai nyt kaikki tajuaa, että toi jäähy oli max 2/5min ei ainakaan punanen. Varo-alueet liian pienet, samanlaisia tilanteita sarjassa monia. Kuosmasen lievän aivotärähdyksen diagnoosin julistaminen kommenttiosastolla ihmetyttää, koska se on helpoiten lääkäriltä saatava diagnoosi sillä aivotärähdyksiä ei voida todistaa mitenkään, pelkkä huono olo riittää.
Arska
24/03/2016
Taklaaja ei tavoitellut palloa missään vaiheessa eikä liioin taklattavan olkapäätä omalla olkapäällään. Vaarallinen temppu ja oikea tuomio. Ihmettelen sitä, että salibandysta halutaan tehdä kova ja fyysinen laji väkisin ja sitten osa tulkitsee sen vielä haluamallaan tavalla. Selkään ajaminen olisi kitkettävä pois jo junnupeleissä. Samoin kohtuuttoman kovat taklaukset, joissa ei tavoitella palloa. Itse en ymmärrä, miksi salibandyn pitäisi kilpailla kovuudessa jääkiekon kanssa. Tässä ollaan kuitenkin ilman suojia, joten sääntöjen pitäisi olla sen mukaiset. Mielestäni varsinaisia taklauksia ei saisi olla ollenkaan. Kovat väännöt kylki kylkeä vasten on ok. Kovaa voi pelata myös oikein ja turvallisesti. Kukaan ei varmasti pidä esim huippukoristä nössönä tai kevyenä lajina. Siinä korostuu fyysisyys ja ennen kaikkea taito sopivalla tavalla. Salibandyn tulisi pyrkiä samaan ja jättää turha yleisön kosiskelu ns. kovalla pelaamisella vähemmälle. Aika moni on kiinnostunut enemmän huipputaitavista yksilö- ja joukkuesuorituksista kuin vastustajan telomisista ja vahingoittamisyrityksistä.
JZ
24/03/2016
Ajellaan selkään ja sen jälkeen valitusta turva-alueista (toki faneilta tämä jälkimmäinen). Legendaarista, tulee ihan mieleen vanha hyvä pätkä:

https://www.youtube.com/watch?v=i_e9oPIWPN8
Huolestuttavaa
24/03/2016
Vaikka sinällään sillä ei ole mitään väliä mitä joku aknestick täällä on mieltä, niin se on huolestuttavaa, että asenteet ovat koventuneet ja pidetään täysin peliin kuuluvana tilanteita, jotka jokunen vuosi sitten olisivat olleet täysin tuomittavia ja sikamaisia. Eli nyt on mopo ruvennut keulimaan, kun fyysisyys on lisääntynyt, nopeaus ja voima kasvanut ja samalla peli muuttunut "likaisempaan" suuntaan. Eli säännöt ovat lähes samat kuin ennenkin, mutta niiden tulkinta on muuttunut. Nyt pidetään normaalina hyvinkin kovia otteita, jotka ovat täysin ristiriidassa lajin suojaamattoman luonteen ja peliareenoiden jälkijättöisyyden kanssa. Ei tänä niukan euron päivänä olosuhteita voida yhtäkkiä radikaalisti muuttaa ja parantaa eli areenat ovat mitä ovat jatilat muuttuvat korkeintaan vähitellen. Ok, voidaan määrätä minimiturvarajat, mutta sitten laji loppuu monilla pelipaikoilla tilan puutteeseen tai katsojakapasiteetin niukkuuteen. Mitä liitto ja tuomarit voivat? Totta kai, voidaan tiukentaa linjaa ja karsia ylilyönnit pois. Mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että laji on väistämättä nyt aivan toinen kuin sääntöjen sorvaamisen aikoina, jolloin monet areenat olivat hienon ja väljän tuntuisia, koska laji oli herrasmiesmäistä hiihtelyä eivätkä laidat rytisseet. Summa summarum, Houston, we have a problem. Tuomarit eivät voi koko ajan vislata, vaan pelin täytyy virrata. Ja peli on nopeaa ja tilanteet tulevat äärimmäisen nopeasti. Peli ja puitteet eivät ole sopusoinnussa, ja siksi sitä pysäyttävää onnettomuutta odotetaan. Onko siihen varaa? Mielestäni ei, ongelma pitäisi myöntää, ja jotenkin tähän pitäis pystyä reagoimaan ennalta ehkäisevästi. Tämä kyseinen tapaus oli yksiselitteisesti törkeää piittaamattomuutta ja se olisi ollut vältettävissä. Ei pelaaja voi lähestyä laidassa olevaa irtopalloa nätisti kaarrellen, vaan hän menee sinne suoraa ja siihen pitää voida luottaa ettei takaa tuleva anna niittiä selkään.
Tuikku
24/03/2016
Ei sitä Monnaria tarvitse syyttää tilanteesta. Liiga on hyväksynyt sen ja myös Tapiolan hallin liigakelpoiseksi. Hallissa kuin Hallissa tulee pelata kuten puitteet antaa myöden. Kyllä kaikki pelaajat tietävät että Monnarilla on seinät päädyssä ja varoalueet pienet koska sen näkee heikkonäköinen katsojakin. Tilanne oli mikä oli. Tapahtui mitä tapahtui. Itse olen taitopelin kannattaja, vesurihippa ja töötit selkään ei minusta kuulu salibandyyn. Parempi joukkue voitti joka teki enemmän maaleja. Onneksi olkoon Happee ja Onneksi olkoon TPS joka teki tästä kierroksesta hyvinkin mielenkiintoisen eikä jäänyt heittopussiksi. Kauden jälkeen olen kyllä sitä mieltä että sääntökirjaa voisi selkeyttää ja erotuomareiden ammatti-identiteettiin ja osaamiseen panostaa monin kerroin enemmän.
PETE
24/03/2016
Liiton ja/tai liigan pitäisi pikkuhiljaa reagoida saleilin ja vaatia että liigaseuroilla pitää olla tietyt kriteerit täyttävät areena/salit, siis ei saa antaa liigapaikkaa jos ei ole kunnon salia (turva-alueet, katsomot ja muut tilat) liigakelpoisia.
JOkke
24/03/2016
Typerä syyttää turva-alueita. Säännöthän on samat vaikka olisi puolapuut vieressä. Jos säännöissä sanotaan että selkään ei saa ajaa niin miksi siitä ei saisi rangaista. Sama asia kun päähän mailalla lyöminen. Kyllähän sitäkin nyt voisi tehdä mutta säännöt sen kieltävät. Mutta säännöthän tosin löysenevät vuosi vuodelta. Ehkä ensi vuonna jo saa taklata laitaa vasten (ja lyödä mailalla päähän)
Fiilistelijä
24/03/2016
Hommahan on silleen että aina puhutaan pelaajien turvallisuudesta ja ynnämuusta, silloin liiton pitäisi tehdä kaikkensa pelaajien turvallisuuden turvaamiseksi, elikkä määrätä pelit halleihin missä turva-alueet ovat kunnossa. Ylilyöntejä tulee aina, porukka tulee lentelemään laidan yli, monta kertaa se on vahinko, huolimattomuus tai joskus tarkoituksellinen kontakti (en puhu nyt tästä tilanteesta vaan ylipäätään lajista). Näitä kontakteja tulee tulemaan aina. Ja jos turva-alueet eivät ole kunnossa niin loukkaantumisten riski kasvaa helposti yli 50%. Näitä turva-alue asioita ei katsoja tai pelaaja tajua ellei ole itse niistä kärsinyt, ja kokemuksen syvällä äänellä voin sanoa että ne pitäisi jokaisessa hallissa olla kunnossa!
Harjun Betoni
24/03/2016
Näitä tulee lähes joka pelissä, pelaaja sitä ei yleensä tahallaan tee. Ajotus on pielessä, tämän lajin vauhti on mennyt niin kovaks et jotain pitäis tehdä. Sitä tässä ihmettelen et jos teet saman ohi töötin hallissa missä turva alueet kunnossa, kakkonen tai ei mitään. Sama töötti hallissa missä seinää vieressä, käy näin. Pitäskö nyt sitten pelaajien hiippailla laidoilla kentän mukaan? Ei siitäkään mitään tule.
Bettina
24/03/2016
Pitääkö jonkun halvaantua, ennen kuin liitto puuttuu näihin riittämättömiin turva-alueisiin?
kekki
25/03/2016
Sääntökirja 605/5 Vastapelaajan taklaaminen tai kamppaminen (rang.2min), 607/5 Pelaaja taklaa, heittää tai kamppaa vastapelaajan kaukaloa tai maalinkehikkoa vasten (rang.5min), 613/6 Pelaaja syyllistyy vaaralliseen fyysiseen peliin (rang.PR=pelirangaistus)..
Mahlberg lähtee tilanteessa taklaamaan (2min), myöhästyy ja osuu selkään jolloin taklaus suuntautuu kohti laitaa (5min), tilanne on vaarallinen (PR) (osittain pienten turva-alueiden vuoksi). Rangaitus OIKEIN, oliko linjassa muihin ottelusarjan tilanteisiin nähden, mielestäni kyllä vrt. Hoikkasen PR, jossa Saarinen pelaa pää alhaalla juoksuvauhdin jo hidastuttua, ja Hoikkasen taklaus (2min) menee pitkäksi ja osuu päähän (PR)..
Molemmat tilanteet olisi voitu helposti välttää jos pelaajat olisivat selkeästi matalassa asennossa maila pitkällä tavoitelleet palloa, miksi taklataan?
Arskan ja Huolestuttavaa kanssa yhdyn kysymykseen siitä, miksi pelistä yritetään tehdä kovan pelin sallivaa, vaikka säännöt sen kieltää.?
Kovaa pelaaminen ei ole sama kuin fyysisesti pelaaminen.. Usein kovaa pelaavat ovat fyysisesti heikompia (Nopeus, Liikkuvuus, Tasapaino).. Esim. tilanne jossa kaksi pelaajaa tavoittelee maila pitkällä, matalassa asennossa toisiinsa nojaten, hakien parempaa asemaa suhteessa palloon voittajaksi selviää nopeampi/taitavampi pelaaja.?! Nykyisellä tuomari linjalla voittajaksi selviää usein hitaampi/kädettömämpi pelaaja, taklaamalla.?! Haluammeko nähdä kentällä nopeita ja taitavia pelaajia vai kömpelöitä ukonraasuja jotka on KOVIA?
Ensi kaudella taklaamisesta aina se vähintään 2min, kuten säännöt sanoo, tai Dumari huilille, tai alemmas ottamaan vauhtia, uusille näyttöpaikkoja ylös.?! Syksyllä olisi luvassa paljon erikois tilanteita, ja kevään pudotus peleissä nähtäisiin kaikkien aikojen nopeinta ja taitavinta Säbää... Jossa pilli rohkeimmat tuomarit saisivat palkinnoksi pelin siistimisestä seurata peliä kaukalossa.. ;-)

Hautamäen (TPS) ja Heikkisen (Happee) merkkasin tässä ottelusarjassa pelaavan juuri matalana ja maila pitkänä. Sääntöjen mukaisella riistolla iso merkitys myös voittomaalin syntyyn-->https://youtu.be/fgsvveHgtoE?t=6m4s, myös TPS:n Alho sekä Happeen Hoikkanen pelaavat pätkässä esimerkillisesti.?

ps. Terveisiä Suamen Turust...
BlueJ
30/03/2016
"..vuoden teemana on fyysisen pelin yhtenäistäminen ja selkeiden vahingoittamisyritysten kitkeminen. "
http://floorball.fi/huippu-urheilu/erotuomarit/paasarjaotteluiden-linjaukset-2015-16/

https://www.dropbox.com/s/r2gq3o1kbw5atwt/Ohjeistus%20miesten%20p%C3%A4%C3%A4sarjojen%20otteluihin.pdf?dl=0

Tuolta voi katsoa, miten kauden alussa on linjattu selkään taklaukset.
Hyvin näyttää olevan linjassa tuon kanssa, että PR on paikallaan.

BJ

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.