Liigat

Viikinkien Kurt Westerlund: ”Koskaan ei välttämättä ole se oikea ja paras ajankohta”

24.03.
2016
21 Kommenttia
2
Liigat
Kurre Westerlund on profiloitunut vahvana vaikuttajana SSV:n ja Viikinkien managerina. EräViikingeissä Westerlund on pienemmässä roolissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Kurre Westerlund on profiloitunut vahvana vaikuttajana SSV:n ja Viikinkien managerina. EräViikingeissä Westerlund on pienemmässä roolissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä ja Viikingit ilmoittivat torstaiaamuna klo 10, että seurat yhdistävät voimansa. Pääkallo.fi oli paikan päällä seuraamassa seurafuusion tiedotustilaisuutta.

Tieto uudesta seurasta, jonka nimi on EräViikingit, oli varsin yllättävä, kun miettii seurojen välistä historiaa. Yksi ajatuksia herättävä asia oli julkistuksen ajankohta, sillä monet pudotuspelit ja karsinnat ovat kesken. Viikingit on vielä mukana miesten Salibandyliigan välierissä.

Kurt Westerlund, miksi julkistitte tiedon fuusiosta juuri nyt, vaikka kausi on kesken?

– Vähän kuin yritysmaailmassakin, niin koskaan ei välttämättä ole se oikea ja paras ajankohta. Asiat etenivät ja oli pakko valmistautua jo ensi vuotta ajatellen. Siksi tämä piti tuoda esille jo varhaisessa vaiheessa. Tärkeää oli myös se, että puolivälierät saatiin päätökseen, eikä silloin tammikuussa tiedetty missä vaiheessa Erän tai Viikinkien miesten kausi on nyt. Naisilla kaudet ovat ohi. Junioreihin tämä ei vaikuta heti. Junioreilla on niin sanottu vuoden siirtymävaihe. Kaikki pystyvät pitämään niitä vanhoja pelipaitojaan ja niin edespäin. Viikingit nyt kuitenkin on vielä mukana ja pelaajat saavat tiedon tänä iltana. Tämä on iso ja positiivinen juttu.

Yhdistyminen on kokeneen salibandymiehen mukaan askel eteenpäin.

– Aina on puhuttu seuran sisällä, että miten voidaan kehittää toimintaa. Näen, että tällä fuusiolla voidaan tehdä monta asiaa paremmin. Tämä on pelaajienkin kannalta siten, että nostetaan tasoa ja pelaajien pitää nostaa omaa tasoaan. Kilpailutilanne on mielestäni hyvin terve. Yksi asia mikä on tärkeä kääntää voitoksi on paineensietokyky. Tämä asia pitää käsitellä tänään. Tapaan joukkueen puoli kuudelta ja käydään tämä asia läpi. Huomisesta aamusta alkaen valmistaudutaan välieriin normaalisti, sanaili Westerlund Pääkallo.fi:lle.

Seurojen yhdistyminen tarkoittaa sitä, että yksi sarjapaikka jää käyttämättä. Asian tekee mielenkiintoiseksi se, että Divarin kuuma finaalisarja on kesken ja Liigakarsintoja ei ole vielä edes aloitettu. Westerlund myöntää, että seurat eivät ole ehtineet pohtia asiaa niin laajasta perspektiivistä.

– Me ei voida ajatella asiaa niin globaalisti. Eihän missään säännöissä lue, että tätä paikkaa on pakko täyttää. Eli sitä, että toisen luopuminen loisi automaattisesti lisäpaikan. En pitäisi sitä itsestäänselvyytenä, mutta en halua myöskään spekuloida sillä. Tietysti haluan, että kaikki saavat mahdollisuuden. Ne, jotka ovat paikan ansainneet, sen myös saavat. Siihen en ota sen enempää kantaa, linjasi Viikinkien manageri.

Kurre on itse tehnyt pitkän päivätyön suomalaisessa salibandyssa ja on profiloitunut erityisen vahvasti juuri SSV:n ja Viikinkien kautta. Seurafuusion myötä mies ei aio jättää salibandya, mutta rooli vaikuttajana pienenee ainakin alustavien kaavailujen mukaan.

– Tämä muutos motivoi isosti. Olen mukana sillä tavalla, että toimin edustusjoukkueen kanssa, kuten ennenkin. Tähän mennessä minulla on ollut paljon vastuuta monista merkittävistä asioista. Nyt mukana on monta muuta tekijää ja voin keskittyä vain tiettyihin juttuihin. Meillä on roolijako hyvin pitkällä. Istun myös uuden seuran hallituksessa ja pystyn sitä kautta tuomaan mukaan monia hyvä ideoita. Nyt meillä on puolet enemmän tekijöitä remmissä. On osaavia ihmisiä, jotka haluavat tehdä, ja tekevät vilpittömästi töitä. Se on merkittävä asia, kun seuraa viedään eteenpäin ja pyritään menestymään, pohti Westerlund omaa rooliaan.

SSV ja sitä seurannut Viikingit on Suomen menestynein salibandyseura miesten Salibandyliigassa. Erä ei ole voittanut mestaruuksia miesten tasolla, mutta junioreiden puolella se on Suomen menestynein.

– Mielestäni saavutukset lasketaan yhteen. Yhtenä esimerkkinä otan sen, että on todella tärkeä asia, että kun meillä on viisi pelipaitaa jäädytettynä, niin ne roikkuvat sitten kotihallin katossa. Tämä on yksi asioista mistä on sovittu. Olemme tähän mennessä puhuneet todella monista asioista, ja jopa tällaisista. Ne eivät jää historiaan, vaan kyllä siellä katossa lukee Karjalainen, Vienola, Pekkola, Perttilä ja Suomela edelleenkin. He kuuluvat nyt meidän yhteiseen historiaan, kuten Eränkin menneisyys, paalutti Kurre.

SSV vaihtoi viime kauden jälkeen hiukan yllättäen nimeään ja on nyt Viikingit. Westerlundin mukaan silloin ei kuitenkaan ollut vielä ajatusta siitä, että seuran toimintaan olisi tulossa näin massiivisia muutoksia.

– Ei. Se oli ihan oma juttunsa. Nimenmuutos ei liittynyt tähän. Se tuli silloin seuran sisältä, että nimi voisi olla vetävämpi. Tämä idea kumpusi vasta loppuvuodesta. Yhtenä tammikuun iltana se sitten välähti, kun mietin, että mikä se seurakumppani voisi olla. Tuli mieleen idea, että pahin kilpailijahan voisi natsata. Mietin, että skenaario on niin utopistinen, että voisi toimiakin. Sen jälkeen yhteiset tanssiaskeleet ovat osuneet kohdilleen. Hienoja ihmisiä ovat. Kaikki arvostavat lajia ja haluavat yhteistä hyvää. Se on ollut mielestäni ilo huomata, kertoi Kurre.

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Erä ei ollut kuitenkaan Viikinkien ykkösvaihtoehto fuusion suhteen. Ensin seura kosiskeli M-Teamia, mutta seura kieltäytyi.

Kurre Westerlundin mukaan on tärkeää, että seurojen historia ei unohdu. Kuva: Jussi Ojala

Kurre Westerlundin mukaan on tärkeää, että seurojen historia ei unohdu. Kuva: Jussi Ojala

Torstainen tiedotustilaisuus sai laajalti ennakkohuomiota ja lupailtu uutispommi kirvoitti ihmiset arvailemaan mistä on kyse. Pääkallo.fi järjesti tiedotustilaisuuden aiheesti jopa kilpailun, jonka tuotoksia voit ihastella oheisesta linkistä tai Facebook-sivuiltamme.

Westerlund kertoi tiedotustilaisuudessa, että EräViikingeistä pyritään tekemään Suomen Real Madrid tai Barcelona. Tärkeä kysymys uutisen tiimoilta piilee myös siinä, että minkälaisen lisäarvon fuusio tuo koko Suomen salibandykentälle?

– Toki tässä puhutaan nyt omasta jutusta. Lajina salibandy on kuitenkin kehittynyt koko ajan ja mennyt eteenpäin kuin tähdenlento konsanaan. Mielestäni tämä on tärkeä askel koko lajille. Uusiudutaan ja ollaan rohkeita. Me olemme nyt maailman suurin seura (yli 2000 jäsentä). Isompi kuin yksikään ruotsalainen tai sveitsiläinen vastaava. Ruotsin suurin seura jää monta sataa jäsentä jälkeen. Mielestäni se on jo huikea juttu. Meidän tarkoitus on se, että jokainen kuitenkin kantaa ylpeänä tätä logoa.

Viiknkien pelaajille ilmoitetaan asiasta virallisesti vasta torstai-iltana. Välierät alkavat sunnuntaina. Westerlund ei usko, että tiedonanto vaikuttaa millään tavalla pelaajien esityksiin.

– Kuten todettua, niin paineensietoa tulee olla. Olen aina vaatinut paljon ja tulen vaatimaankin. Tiedän, että meidän pelaajat ovat niin kunnianhimoisia, että vaikka joku ajattelisi asiasta eri tavalla, niin ei se pelikentällä näy. Näkisin, että tämä aiheuttaa enemmän sitä halua näyttää ja saavuttaa. Onhan tässä sekin juttu, että seuralla Viikingit on viimeinen kerta, kun voi voittaa jotain sen nimen alaisuudessa, päätti Kurre.

Lue myös:
Nyt jysähti: Helsinkiin maailman suurin salibandyseura isolla fuusiolla
Jättifuusio vie liigasta yhden joukkueen pois – myös Viikinkien ja Erän edustusjoukkueet yhdistyvät
Some käy kuumana fuusiosta – ”Ei kai tuo voi olla seuran pysyvä nimi?”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Petri
24/03/2016
Sisäpiiristä voin sanoa, että yksi syy myös Kurren jatkuvasti heikkenevä taloustilanne.
Jussi
24/03/2016
Näinhän se varmasti on. Omaa paalua ei ole pistää edariin, joten otetaan lisää resursseja.

Sekin puoltaa tuota, että ei tuo yhtään relevanttia syytä, miksi tämä yhdistyminen olisi hyvä juttu. Suuruus sinällään ei tuo mitään hyvää, eikä se, että kokouksissa on tuplasti jengiä.

Kiva varmaan pelaajilla lähteä tähän Kurren "pelataas pojat tryoutit näissä pleijareissa" -meininkiin. Onnea vaan Classicille finaalipaikasta.
Ei millään pahalla, mutta
24/03/2016
ennen allekirjoituksia on tapana tehdä huolellinen tilintarkastus.
risto
24/03/2016
Jostain syystä tuntuu paniikissa tehdyltä hommalta koko juttu
Dille
24/03/2016
Miten ei muka olisi voinut odottaa muutaman viikon ja ilmoittaa tämä asia superfinaalin jälkeen? Toivottavasti ei vie liikaa huomiota hienoilta pleijareilta mistä saadaan nauttia.
HIFK KIITTÄÄ
24/03/2016
Erän ja Viikkarien junnut äänestävät jaloillaan, joten punanutut nousevat junnukartan kärkeen 2016-2017.
JooJoo
24/03/2016
Classic-Viikingit pelistä tulee mielenkiintoista.
Tai sitten ihan menee läskiksi.
Kumpikin on mahdollista.
Lampela
24/03/2016
Tarkoittaa sitä, että Järvi lopettaa. Jollainhan se oli paikattava.
pepe
24/03/2016
Ei jhyva lopun alku vaikka ei ole vielä alkanutkaan
Nsjsjsj
24/03/2016
VÄHÄ-ÄLYISET KOMENTOIJAT!
Luuletteko te v*tun ääliöt että molemmat joukkueet nousevat divarifinaaleista? Ei helv*tti mua ärsyttää että nämä saata*an idiootit pystyy jakamaan mielipiteitään julkisesti.q
Hapanero
24/03/2016
Ööööhh... Muuttuiko siis mun ja emännän kummankin oma henkilökohtainen historia takautuvasti yhteiseksi historiaksi siitä päivästä, kun aloitimme yhteisen taipaleen?
Timos
24/03/2016
Hapanero: kyllä. Uusi naapuri voi kysyä että miten aikoinaan tapasitte ja kysyä vaikka emäntäsi lapsuudesta ja sitten sun koulunkäynnistä. Avot, ootte yhdessä ja molempien menneisyys kiinnostaa mutta silti myös teillä on yhteinen tulevaisuus.
Uneton
24/03/2016
Toivottavasti nukut Kurre yösi hyvin! Minä en! No nyt on taas varaa reissata Vegasiin videoimaan balladeja! Olet farssi!!!
Syvä kurkku
25/03/2016
Eikös M-teamin lisäksi Indians kieltäytynyt Viikinkien fuusiotarjouksesta?
SSV-Fani
25/03/2016
Nyt olisi hyvä paikka jättää Kurre keskenään kikkailemaan pleijareitaan. Sali tyhjäksi, kukaan ei mene katsomaan välieriä ja hautakynttilät oven suuhun. Voi Kurre haaremeineen pelata kauden tyytyväisenä loppuun! Harmi että menin jo ostamaan finaalilipun, meni maku koko touhuun! Lähtekää talkoisiin mukaan: "Kukaan ei mene hallille"
Kaitsu
25/03/2016
Olihan tämä jonkinmoinen pommi. Lienee niin, että Kurre jättää leikin ja kaataa kulhonsa Erän hoidettavaksi.
Erä on hieno seura ja hieno organisaatio. Se kykenee homman kantamaan. Vaarana toki on, että seurojen yhteenlasketuista 2000 pelaajasta useita satoja valuu toisiin seuroihin. Edustusjoukkueita kun fuusioituun seuraankaan ei mahdu kuin yksi/ikäluokka B:stä alkaen. Eikä C:ssäkään menestystä kahdelle joukkueelle luultavasti heru.
Jos hallihanke saa tuulta siipien alle, fuusio on todellakin ollut kaiken arvoinen! Sen eteenpäin viemiseen toivoisin Kurren vielä käyttävän aikaansa.
Peehoo,Loviisa
25/03/2016
Kurre..Kyllä olisi ollut parempi ilmoitushetki.......Kauden jälkeen !!!
James
25/03/2016
Olis tälle ollu vielä yks heikompikin julkistamisajankohta, huhtikuun 1.
SSV-Fani
25/03/2016
Voisitko olla käyttämättä nimimerkkiäni?
James
25/03/2016
Yksi parannus Pääkalloon olisi nimimerkin rekisteröintimahdollisuus. Useampi Jameskin täällä on ollut. Eipä sille mitään voi, mutta ymmärrän tuskasi, sillä SSV-faneja lienee Suomessa vielä muutama enemmän kuin Jameksia...
Hede
26/03/2016
Täällä on oikeis kritisoida ilman vastuuta. Onhan tämä säbäväki ihmeellistä, aina valitetaan. Milloin on oikea aika? Pelataanko yksi finaali vai divarikaltainen sarja. Nyt omat pelaajatkin jengeisdä vetää mattoa alta. Ehkä nuoren lajin ongelma. Antakaa uudistukselle mahdollisuus, jotain lajin eteen on tehtävä. Ulkopuolelta en näe tässä fuusiossa mitään muuta kuin mahdollisuus tehdä jotain isoa. Antakaa aikaa ja valittakaa sitten, jos 3 vuoden päästä ollaan menty takapakkia. Lammilla tämä on keksitty, onnistuuko pääkaupunkiseudulla.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.