Divarit

Viime kevään pettymys antoi tulikuumalle Hätöselle virtaa: ”Näitä pelejä on odotettu vuosi”

10.03.
2016
5 Kommenttia
15
Divarit
Soittakaa palokunta, "Super-Hessu" Hätönen (kesk.) on liekeissä. Neljä peliä, 11+2. Kuva: Jari Turunen

Soittakaa palokunta, ”Super-Hessu” Hätönen (kesk.) on liekeissä. Neljä peliä, 11+2. Kuva: Jari Turunen

LaSB:n kokenut Heikki Hätönen oli tyytyväinen mies Divarin finaalipaikan ratkettua lammilaisille Kuopiossa torstai-iltana. Viime kevään pudotuspelit missannut sentteri toivoo odotetusti Steelersiä finaalivastustajaksi.

Welhot kukistui kotikentällään viihdyttävässä ja tasokkaassa välieräillassa vaiherikkaan ottelun päätteeksi 6-8, ja sarja kirjattiin suoraan 2-0 runkosarjan voittajalle. Kuskin paikalla oli pääosan pelistä Welhot, mutta LaSB kimmersi aina etenkin isäntien karkeiden virheiden myötä peliin mukaan. Aivan äkkiseltään kahden maalin isä ei osannut selventää ratkaisevaa eroa joukkueiden välillä.

– Tiukka matsihan se oli, ja tulimme hyvin aina rinnalle ja lopulta ohi. Welhot paransi pallollista peliään tiistaista, emmekä saaneet niin paljoa enää vastahyökkäyksiä, Hätönen kertasi.

Viime keväänä Welhot lähetti LaSB:n kesälaitumille puolivälierissä, mutta nyt oli makean revanssin aika. Hätönen ei ole nähnyt joukkueellaan mitään peikkoa Welhojen suhteen, vaikka se onkin ollut vahvoilla Lammin ylpeyttä vastaan.

– Jos jotain on ollut, niin viimeistään tiistaina ensimmäisessä pelissä se katosi, Hätönen kuittasi.

Lammilaisten pelaamiseen eivät harhailut ja ilmaisten maalien lahjoitukset kuuluneet, ja Hätönen näkeekin joukkueen käyrän olevan sopivasti nousussa tärkeimpien pelien alla.

– Ehjempää 60-minuuttista kohti mennään koko ajan, ja tiistaina oltiin jo tosi lähellä sitä. Tänään ei ollut niin ehjä peli, olimme välillä perässä ja jouduimme ottamaan jäähyjä, mutta nähdäkseni suunta on kuitenkin oikea.

Vuosi sitten Hätönen joutui missaamaan pudotuspelit loukkaantumisen takia, ja nyt mies on ollut ilmiliekeissä. Neljässä pelaamassaan ottelussa lähes 200 liigapelin konkari on venyttänyt verkkoa 11 kertaa, ja hän on suurimpia syitä sille, että LaSB pelaa Divarin finaaleissa noususta Salibandyliigaan.

– Siitä asti, kun päätin tähän projektiin vielä lähteä mukaan, näitä pelejä on odotettu. Kun viime vuonna katseli pelit penkin takaa, niin kyllähän se on virtaa näihin pudotuspeleihin antanut, Hätönen perusteli virettään.

Kuopiohallin yleisö haukkoi henkeään ihastuksesta Hätösen torstai-illan ensimmäisen maalin kohdalla. Kapteeni Henri Vilen toimitti pallon maalia kohti, ja kolmekymppinen sentteri ohjasi 3-3-tasoituksen upeasti ilmasta takayläkulmaan ohi hölmistyneen Welhot-maalivahti Roni Tuonosen. Kikkaa oli harjoiteltu.

– Kapteeni Vilenin kanssa noita on treenattu harjoituksissa sen verran, että hyvä kun nyt onnistui pelissä. Muitakin paikkoja oli, tyhjää maalia sun muuta, mutta onneksi nyt pari sai sisäänkin, mies vähätteli.

Vastustaja finaaleissa on vielä avoin, mutta Hätönen ei peitellyt ymmärrettävää toivetta siitä, että se olisi Steelers ja hämäläisfinaalit toteutuisivat.

– Ilman muuta Steelersiä toivotaan, meillä on ollut mielettömän hienoja derbyjä ja yli tuhatta katsojaa, Hätönen vahvisti utelun.

Kyläjoukkue LaSB:n kasvutarina aladivareista liigan porteille on ollut komeaa seurattavaa, ja Hätönen on ollut mielellään mukana rakentamassa kotikulmiensa joukkueen unelmasta totta. Finaaleihin pääsy maistui erityisen hyvältä siinäkin mielessä.

– Tosi iso juttu tämä on henkilökohtaisesti, ja nyt lähdetään taistelemaan siitä isoimmasta palkinnosta, Hätönen sanoi huikaten vielä lopuksi:

– Muista laittaa sinne, että meidän fanit oli loistavia!

Laitetaan ehdottomasti. Arki-ilta huomioiden äänekkäitä vieraskannattajia oli Kuopiossa mukava määrä, ja he pääsivät tuulettamaan loppusummerin soitua vapautuneesti seuran historiallista finaalipaikkaa. Hämeenlinnan seudulla toivotaan nyt sormet ristissä Steelersin hoitelevan oman välieräparinsa kotiin, jotta unelmafinaalit voisivat toteutua.

Ja ne finaalit, ne olisivat aika hurjaa touhua niin kentällä kuin katsomossakin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
VJ
11/03/2016
Tuli kuka tahansa finaalissa vastaan niin täytyy toivoa että lasbi vie sen.
Junnu#8
11/03/2016
Veikkaan että vie. Lasbilla on nyt sellainen flow päällä. Että se kantaa pitkälle. Hyvin Welhot haastoi eilisessä pelissä. Mutta Lasb vain naarasi voiton siitä huolimatta. Joukkue on kasvanut henkisesti viime kaudesta todella paljon. Tänä keväänä ei taida olla sellaista joukkuetta D1varin finaalissa. Joka Lasbin kaataisi!
Jes
11/03/2016
Mitkäs päivät on kaavailtu divarifinaaleihin?
Yleisöennätys
11/03/2016
Näyttäisi siltä, että LaSB:lla on nyt loksahtanut viimeisetkin palaset paikoilleen. Kolme erittäin hyvää kentällistä, loistavat maalivahdit Kettusen johdolla, erinomainen viisikkopuolustus ja ennen kaikkea joukkueen fysiikka ovat nyt niin kovassa kunnossa, että kyllä vastustaja - kuka ikinä sieltä tuleekaan - joutuu täyden päivätyön LaSB:n kaatamiseksi tekemään. Ja tämän lisäksi mukaan tarvitaan myös onnea. Kolme voittoa ei kuitenkaan tule pelkällä onnella, mutta ensimmäisen ottelun merkitys varmasti korostuu.
Henri Pitkänen
11/03/2016
Nimimerkille Jes: finaalit pelataan alustavan ohjelman mukaan ke 16.3., pe 18.3., su 20.3. sekä tarvittaessa ti 22.3. ja to 24.3.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.