Liigat

1. erä: Salibandyhistorian ensimmäinen videotarkistus näki päivänvalon

16.04.
2016
0 Kommenttia
1
Liigat
Lappeenrannan NST:n fanipääty piti mukavasti ääntä ottelun avauserässä. Kuva: Salibandyliiga.

Lappeenrannan NST:n fanipääty piti mukavasti ääntä ottelun avauserässä. Kuva: Salibandyliiga.

Lappeenrannan NST järkytti seitsemää Suomen mestaruutta kahdeksana viime vuonna juhlinutta Classicia heti naisten Superfinaalin alussa. Ensimmäiselle erätauolle mentiin NST:n 1-0-johdossa ja videotarkistusta tarvittiin heti naisten finaalissa.

Ensimmäisen erän päätössekunnilla nähtiin salibandyhistorian ensimmäinen virallinen videotarkistus, kun Classicin riemuitsema tasoitusmaali soitettiin videotuomari Rainer Ehrolle tarkistettavaksi. Peliaika oli kuitenkin käynyt loppuun, eikä tasoitusmaalia hyväksytty.

Juuli Hakkarainen siirsi NST:n 1-0-johtoon juuri kun ottelun avausminuutti täyttyi. Laura Kokon laukaus livahti Classic-vahti Kreeta Lakkalan jalkojen välistä maalin eteen avoimeen paikkaan, josta Hakkaraisella oli helppo työ siirtää pallo maaliin.

Reilun kahdeksan minuutin kohdalla Tiia Ukkosella oli hyvä paikka siirtää lappeenrantalaiset muutamasta metristä jo kahden maalin karkumatkalle, mutta Lakkala torjui.

Videotarkistuksen lisäksi toinen puhuttava tilanne nähtiin reilun 13 minuutin jälkeen, kun NST:n puolustaja Mia Karjalaisen maila osui laidan vieressä Classicin Siru Kekkosen päähän. Karjalaiselle tuomittiin tilanteesta viiden minuutin jäähy, mutta Classic ei onnistunut ylivoiman aikana maalinteossa.

Ottelu alkoi Lenni-Kalle Taipaleen soittamalla Maamme-laululla. Naisten finaalin isäntänä toimii tauoilla mikrofonin varressa häärivä Toni Lötjönen.

Hartwall Arena ei naisten finaalin aikana ole vielä täyttynyt, mutta Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari-Pekka Lehtonen oli hallin käytävillä luottavainen, että 10000 katsojan raja menee rikki.

Pääkallo.fi haastatteli ennen ottelua myös videotuomari Rainer Ehroa.

Lue myös:
Nähdäänkö lauantaina salibandyhistorian ensimmäinen videotarkistuksella hyväksytty maali?
Video: Täällä tehdään Superfinaalin maalivideotarkistukset

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Timo Mäkynen
Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.