Juniorit

A-nuorissa kaikkien aikojen finaalisarja tasoihin – ”Nyt oli näiden pelien arvoinen tunnelma”

09.04.
2016
10 Kommenttia
3
Juniorit
Erä ja TPS iskivät toista kertaa yhteen lauantai-iltana Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Erä ja TPS iskivät toista kertaa yhteen lauantai-iltana Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Tapanilan Erä kohtasivat lauantai-iltana A-nuorten finaaleissa Turun loppuunmyydyssä Leaf-Areenassa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen torstaina päättyi TPS:n selvään 3-8-voittoon. Lauantai-iltana Erä kuitenkin otti vähämaalisesta ottelusta huipputärkeän voiton loppulukemin 1-3 (0-2, 0-1, 1-0) ja tasoitti näin parasta viidestä -järjestelmällä pelattavan finaalisarjan otteluvoitot 1-1:een.

Mihin ottelu ratkesi?
Erän ylivoima oli tänään kotijoukkuetta tehokkaampaa ja ottelun luonteen sekä panoksen huomioiden kevyenoloiset jäähyt nousivat tänään valitettavan tärkeiksi. Erityisesti 0-2- ja 0-3-maali TPS:n alivoimapelin keskiöstä olivat ratkaisevia.

TPS:lla oli lauantaina suuria ongelmia Erän karvauksen purkamisessa ja keskialueen ylittäminen vaikutti tukkoiselta. Erä pesi näin ollen kasvonsa torstain murskalukemien jälkeen ja Pääkallo.fi:n ennakkoon mestariksi ennustama pääkaupunkiseudun ryhmä osoitti tänään potentiaalinsa.

Ottelun hahmo?
Erän ylivoimapelin keskellä tehokkaana esiintynyt Kaius Klemetti viimeisteli huipputärkeät 0-2- ja 0-3-maalit. Santeri Kainulainen oli ensimmäistä ottelua varmempi Erä-maalilla.

TPS:n joukkueesta Olli Laine oli hyökkäyspäässä ainoa vaaralliselta näyttänyt pelaaja. Santtu Yläsen laatutorjunnat pitivät erityisesti kahden ensimmäisen erän aikana tilanteen tiukkana ja antoivat joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

Ottelun puheenaihe?
A-nuorten kaikkien aikojen finaalisarja on nyt tilanteessa 1-1. Käynnissä on todella kova ja latautunut ottelusarja, jossa taistelua käydään hienosti sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Tilastohuomiot:
TPS: Olli Laine 1+0. Santtu Ylänen 23 torjuntaa.
Erä: Kaius Klemetti 2+0. Santeri Kainulainen 22 torjuntaa.

Kommentit:
– Kaveri oli ensimmäisessä erässä valmiimpi ja sai karvauksellaan useita vaarallisia katkoja. Torstaina olimme erityisesti kääntöpelissä hyviä, mutta tänään ne jäivät puuttumaan. Nyt pelissä näkyi torstaita enemmän intensiteettiä ja tunnetta, TPS-valmentaja Lari Molkka kommentoi.
– Ensimmäisessä ottelussa jäätiin lähtötelineisiin, mutta nyt näytti siltä, että joukkue oli finaalimoodissa. Tänään erityisesti alivoimapeli oli erittäin laadukasta ja peitti laukauksia pyyteettömästi. Mielestäni on hienoa, kun katsomosta lähtee ääntä. Nyt oli näiden pelien arvoinen tunnelma, Erä-pääkäskyttäjä Jussi Sihvonen totesi.

Linkit:
Anssi Koskisen ottelukuvat
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Terhi
09/04/2016
Olisko voinut kertoa jotain siitä tunnelmastakin johon otsikossa viitattiin?
2015
09/04/2016
Mikä kaikkien aikojen finaalisarja? Eiköhän sellainen nähty jos joskus niin viime vuonna...
opex
09/04/2016
Olen kyllä vahvasti erimieltä,että peli olisi ratkennut noihin pariin vihellykseen. Voittajajoukkue vaan saa helpoista jäähyistä lisää sisua ja tappaa ne kuten classic miesten sarjassa. Kun vielä tps saa pelata 5min yvtä mikä itse sössitään huonolla pelillä ja omalla jäähyllä, niin kyllä ratkaisu oli ihan se että erä oli tänään parempi.

Seuraavassa matsissa mahdollisuus näyttää pelaamalla olevansa parempi. Parempi yleensä voittaa ja tulosta pitäisi kunnioittaa vaikka tps laseilla tekstiä kirjoittaakin.
TURKU
09/04/2016
Parempi voitti tänään(kin). Tepsi oli kaksi erää askeleen jäljessä ja pallollinen pelo oli huonoa ja huolimatonta (Erän hyvyyttä). Keltapaitaiselta joukkueelta linjatonta viheltelyä, josta ei hyötynyt kumpikaan. Linjattomuus aiheuttaa sen ettei pelaajat tiedä mitä saa tehdä ja mitä ei.
2015 comp
09/04/2016
Mikä tästä vuodesta tekee "kaikkien aikojen" finaalisarjan. Viime vuonna classic nousi selkä seinää vasten 2-0 asemasta voittoon (teki saman välierässä Olsille).. Katsojia viime vuonna 2 ekassa pelissä yhteensä 1000 tänä vuonna kahdessa ekassa yhteensä 600. Viimevuonna koko finaalisarjan katsojakeskiarvo oli 572. Erän ja Classicin fanijoukot varmasti hyvällä tavalla yhtä äänekkäitä kuin Tps:in tänä vuonna. Unohtuiko joku mittari?
Oswald
09/04/2016
Erä pelasi viisaasti. Teki voittoon tarvittavat maalit ja puolustamalla tylsytti Tepsin hyökkäykset . Tepsilta kaikin tavoin huono ottelu. Tällaisella pelillä ei mestaruutta voiteta, eikä tarvitse, jos hopea riittää pelaajille. Typerää ottaa jäähy joukkueen pelatessa 5 min ylivoimaa, eikä ollut välitöntä tarvetta rikkomiselle.

Tepsin fanit ovat aivan huippuja fiiliksen nostamiseksi. Lisää tätä!
PP
09/04/2016
Jaa, eli nyt kun on tepsin mies kynäilemässä ja tepsi finaaleissa, tää on kaikkien aikojen finaalisarja :D
Media hoi, älä jätä!
10/04/2016
Maali/highlightkoostetta odotellessa... onhan tää median toiminta näiden videoiden kanssa ihan lasten kengissä, kun maailman nopeimmasta pallopelistä tulee 2010-luvulla tekstiä ilman videota
Tilastot kuntoon
10/04/2016
Taisi tuon Erän toisen yv maalin kiskaista pienen seinäsyöttö kuvion jälkeen Henri Luoma, ei Klemetti! Videolta voi tarkistaa:-?
mikä kaikkien aikojen???
10/04/2016
Kaikkien aikojen paras A-finaalisarja oli ERÄ-OLS 3-vuotta sitten. Pelaajat, selostajat, tunnelma yms kaikki huippuluokkaa. HERÄTYS PÄÄKALLO!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.