Juniorit

A-nuorten SM-sarja huipentui viidenteen finaaliin – Erä juhlii mestaruutta

15.04.
2016
9 Kommenttia
5
Juniorit
Erä voitti TPS:n A-nuorten viidennessä finaalissa ja juhlii Suomen mestaruutta. Kuva: Juhani Järvenpää

Erä voitti TPS:n A-nuorten viidennessä finaalissa ja juhlii Suomen mestaruutta. Kuva: Juhani Järvenpää

TPS ja Tapanilan Erä kohtasivat perjantai-iltana Mosahallissa A-nuorten ratkaisevassa viidennessä finaalissa. Erä nappasi nykymuotoisen seurahistoriansa viimeiseksi jäävän mestaruuden lukemin 4-2 (0-1, 1-1, 3-0).

Ottelussa näkyi selvästi, että kummallakin joukkueella oli pitkässä finaalisarjassa jo paljon maileja alla ja minuuttien kertyessä askeleet hidastuivat. Virheiden määrä jäi kummallakin joukkueella vähäiseksi ja mestaruus ratkesi hyvien suoritusten ansiosta.

Mihin ottelu ratkesi?
TPS oli pitkään ottelussa askeleen edellä Juuso Forsmanin ja Nikolas Laaksosen maaleilla, mutta Erä tuli kolmannen erän alkuun voimakkaalla momentumilla ja se tuotti ensin maalin edestä ohjatun 2-2-tasoitusmaalin ja erän puolivälissä vielä kaksi lisäosumaa onnistuneista vastaiskuista.

Lopussa TPS painoi pelin pitkäksi aikaa Erän päätyyn ja sai lopussa vielä ottelun ainoan ylivoimamahdollisuuden, mutta kavennusmaali jäi syntymättä ja Tapanilan Erä pääsi nostamaan pokaalin kohti Mosahallin kattoa.

Ottelun hahmo?
Sarjan viides ottelu kulminoitui maalivahtien kaksintaisteluksi, jossa TPS:n Santtu Ylänen oli pitkään niskan päällä, mutta kolmannessa erässä Erän Santeri Kainulainen veti pidemmän korren. Erän Elia Tölli oli kovalla pelipäällä 2+1 tehoilla ja erityisesti kolmannen erän 2-2 ja 3-2-maalit olivat tänään ratkaisevia.

Ottelun puheenaihe?
A-nuorten finaalisarjassa nähtiin kahden huippujoukkueen yhteentörmäys, jossa pelattiin pienillä marginaaleilla. Molempien joukkueiden kannattajat tekivät sarjasta poikkeuksellisen tunnelmallisen ja perjantaina loppuunmyydyssä Mosahallissa asetettiin iso haaste huomiselle superfinaalitapahtumalle.

On myös mainittava, että ottelun punapaitainen kolmas osapuoli suoritti tänään finaalisarjan ansaitsemalla huipputasolla ja antoi pelaajien ratkaista lopputuloksen.

Tilastohuomiot:
Erä: Elia Tölli 2+1, Mika Majalahti 1+1. Santeri Kainulainen 23 torjuntaa.
TPS: Juhana Jäppilä 0+2. Santtu Ylänen 18 torjuntaa.

Pääkallo.fi kertoo lisää ottelusta illan aikana.

Linkit:
Ottelutilastot
Mestaruuden torjunut Kainulainen onnistui tärkeässä paikassa – ”Varmaan tämä oli kauden paras peli”
Erä-hyökkääjä huudatti loppuunmyytyä Mosahallia ratkaisevassa finaalissa – ”Uskoimme koko ajan voittoon”
A-nuorten SM-kultavalmentaja Sihvonen: ”Olisi valtavan hienoa, jos suurempi yleisö näkisi näitä otteluita”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Tarkkailija
15/04/2016
Kaksi ehdottomasti parasta A-junnujengiä tällä kaudella finaalissa, ja parempi voitti. Kiitos laadukkaasta keväästä näille huippujengeille! Onnea molemmille, ja toivottavasti näitä kavereita nähdään tulevaisuudessa (paljon) myös miesten pääsarjoissa.
Huomio
15/04/2016
Ei tämä "kaikien aikojen finaalisarja" ollut ainakaan katsojamäärässä mitattuna. Viime vuonna 5 pelissä 2864 katsojaa, tänä vuonna 2358 eli 100 vähemmän per peli. Tunnelmassa ei ollut mitään mikä olisi poikennut viimevuodesta paitsi että viimevuonna Mosalla oli game5:ssä paikalla myös juuri kultaa voittaneet Classicin naisetkin. Aika ainutlaatuista.
Terhi
15/04/2016
Oli kyllä viihdyttäviä pelejä. En ole varma oliko tämä nyt "kaikkien aikojen finaalisarja", mutta erittäin hyvä sellainen kuitenkin. Valitettavasti TPS-valmennus peluutti ykkös- ja kakkoskentän puhki jo ennen varsinaista ratkaisuvaihetta ja loppukiri väsyneillä miehillä ei enää tuottanut toivottua tulosta. Parempi kokonaisuus kuitenkin voitti. Onnea Erälle!
Tuumaaja
15/04/2016
Kans ihmetellyt mistä tää kaikkien aikojen sarja tulee? Viime vuonna Manselaiset sarjan teki, 2-0 tilanteesta mestariks. Tais tehdä saman välierissäkin. Erän hautajaiset kö sen teki?
Terhi
15/04/2016
Osa syy voi olla turkulaisessa kirjoittajassa, eikä välttämättä Erän hautajaisista (RIP anyway).
katsoja
15/04/2016
TPS sän maalintekijät istus puolet pelistä?
mitä
15/04/2016
penkitti maalitekijät..............
Totta
16/04/2016
Tepsi penkitti maalintekijänsä. :D
joopa joo
17/04/2016
Onnittelut Erä mestaruudesta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.