A-nuorten SM-sarja huipentui viidenteen finaaliin – Erä juhlii mestaruutta

Erä voitti TPS:n A-nuorten viidennessä finaalissa ja juhlii Suomen mestaruutta. Kuva: Juhani Järvenpää

TPS ja Tapanilan Erä kohtasivat perjantai-iltana Mosahallissa A-nuorten ratkaisevassa viidennessä finaalissa. Erä nappasi nykymuotoisen seurahistoriansa viimeiseksi jäävän mestaruuden lukemin 4-2 (0-1, 1-1, 3-0).

Ottelussa näkyi selvästi, että kummallakin joukkueella oli pitkässä finaalisarjassa jo paljon maileja alla ja minuuttien kertyessä askeleet hidastuivat. Virheiden määrä jäi kummallakin joukkueella vähäiseksi ja mestaruus ratkesi hyvien suoritusten ansiosta.

TPS oli pitkään ottelussa askeleen edellä Juuso Forsmanin ja Nikolas Laaksosen maaleilla, mutta Erä tuli kolmannen erän alkuun voimakkaalla momentumilla ja se tuotti ensin maalin edestä ohjatun 2-2-tasoitusmaalin ja erän puolivälissä vielä kaksi lisäosumaa onnistuneista vastaiskuista.

Lopussa TPS painoi pelin pitkäksi aikaa Erän päätyyn ja sai lopussa vielä ottelun ainoan ylivoimamahdollisuuden, mutta kavennusmaali jäi syntymättä ja Tapanilan Erä pääsi nostamaan pokaalin kohti Mosahallin kattoa.

Sarjan viides ottelu kulminoitui maalivahtien kaksintaisteluksi, jossa TPS:n Santtu Ylänen oli pitkään niskan päällä, mutta kolmannessa erässä Erän Santeri Kainulainen veti pidemmän korren. Erän Elia Tölli oli kovalla pelipäällä 2+1 tehoilla ja erityisesti kolmannen erän 2-2 ja 3-2-maalit olivat tänään ratkaisevia.

A-nuorten finaalisarjassa nähtiin kahden huippujoukkueen yhteentörmäys, jossa pelattiin pienillä marginaaleilla. Molempien joukkueiden kannattajat tekivät sarjasta poikkeuksellisen tunnelmallisen ja perjantaina loppuunmyydyssä Mosahallissa asetettiin iso haaste huomiselle superfinaalitapahtumalle.

On myös mainittava, että ottelun punapaitainen kolmas osapuoli suoritti tänään finaalisarjan ansaitsemalla huipputasolla ja antoi pelaajien ratkaista lopputuloksen.

Erä: Elia Tölli 2+1, Mika Majalahti 1+1. Santeri Kainulainen 23 torjuntaa.
TPS: Juhana Jäppilä 0+2. Santtu Ylänen 18 torjuntaa.

Pääkallo.fi kertoo lisää ottelusta illan aikana.

Mestaruuden torjunut Kainulainen onnistui tärkeässä paikassa – ”Varmaan tämä oli kauden paras peli”
Erä-hyökkääjä huudatti loppuunmyytyä Mosahallia ratkaisevassa finaalissa – ”Uskoimme koko ajan voittoon”
A-nuorten SM-kultavalmentaja Sihvonen: ”Olisi valtavan hienoa, jos suurempi yleisö näkisi näitä otteluita”