Piha johti Classicin vakuuttavaan voittoon Pasilassa – enää voiton päässä Superfinaalista

Sinipaitainen Classic oli selvästi hallitsevampi osapuoli neljännessä välieräkamppailussa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Sinipaitainen Classic oli selvästi hallitsevampi osapuoli neljännessä välieräkamppailussa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää
Sinipaitainen Classic oli selvästi hallitsevampi osapuoli neljännessä välieräkamppailussa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic ei menettänyt johtoaan Viikinkejä vastaan lauantain neljännessä välieräottelussa kuten se teki joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa. Tamperelaiset hakivat vakuuttavan vierasvoiton Pasilasta lukemin 3–7 ja johtavat välieräsarjaa nyt 3–1.

Helsinkiläinen kotijoukkue sai otteluun hyvän alun ja menikin 1–0-johtoon Janne Hyvösen maalilla. Ensimmäisen erän puolen välin jälkeen Classic kuitenkin nappasi ottelun hallintaansa. Classic sai erän loppuun ylivoimamahdollisuuden, ja Jussi Piha lisäsi Classicin johdon 1–3:een.

Mikko Leikkasen ja Sami Johanssonin maaleilla tamperelaiset karkasivat entisestään. Viikingit ei saanut kamppailua kunnolla itselleen missään vaiheessa.

Kolmannessa erässä Classic löysäsi jalkaa kaasulta ja pelasi fiksusti puolustaen viimeisen 20-minuuttisen. Tero Tiitun kavennuskaan ei riittänyt kunnolliseen loppukiriin, ja viimeisen osuman sai viimeistellä Lassi Vänttinen tyhjiin.

Ottelun parhaimmistoon kuului Classic-kapteeni Jussi Piha, joka iski kaksi maalia ja tarjoili esityöt kahteen joukkueensa osumaan.

Classic on Pasilan ryöstöreissun jälkeen enää yhden voiton päässä Superfinaaliin pääsemisestä. Ottelusarja on ensimmäisen kerran katkolla tiistaina Tampereella.

Ottelutilastot

20 comments

  1. Nyt pysy kuri paremmin.
    Viimeks Viikarien neljän äijän karvaus sotki tosi pahasti.
    Mut se karvaus ei toimi koko aikaa.

    Ja Tiitu toki näytti, että pelipaikka löytyy kyllä mistä jengistä Suomessa tahansa.

  2. Eka peli tätä sarjaa nähtynä. Ei Viikkareilla mitään jakoa. Ei maalintekijöitä, ei hyökkäysvoimaa, tasapaksua puurtamista. Ainoa, joka pystyy haastamaan Clasun on Happee parhaimmillaan. Kuten runkosarjakin näytti. Toivon toki finaalia Clasu Happee.

  3. En toki peliä nähnyt. Mutta ihme ettei pysty Viikingit haastamaan paremmin. Joukkueesta kuitenkin löytyy taitoa niin pakeissa kuin hyökkääjissä. No jospa tulisi jännitystä vielä tähänkin sarjaan?

  4. Vieläkin ykkönen ceellä yössä, onneks ei ole yhden kentän varassa. Siitä täällä on huudeltu:)

  5. jatkuvasti parjattu j piha näytti taas , et ei välttämättä vauhtia mut sitä kuuluisaa älyä. Kokemus pleijareissa korvaa poikamaisen kouhotuksen, jussi pidä jatkossakin muita pilkkanas.

  6. Jokohan Savonen alkaa mahtumaan majuun, nyt kun on laihtunutkin ihan pelaajan näköiseksi? On kuitenkin niin pehmeät kädet.

  7. Eiköhön, jo Jäntin puheet viittas siihen. Ottaa Salon paikan, villi arvaus et Salo pelaa sentterinä majussakin.

  8. Jep on kyllä Clasun muut ketjut parantaneet, viime kerralla Pasilassa ei ollut näin. Eilinen matsi ois pitänyt meijän viedä, nyt ollaan aika sillassa. Mutta tämmöistä tää ollut koko kauden, ei oikein ole riittävän tasaisia otteita. Tulee niitä hyviä pelejä, mutta sitten toisena päivänä ollaan ihan kujalla. Toki mitään pois ottamatta Clasulta, hyvä jengi… Ja Finalille, kannattais katella vähän useampi matsi, eikä yhen perusteella huudella…

  9. Pasilassa yleisöä katsomossa alle 400. Ennen kuin per$eaukiset turkulaiset alkavat selittämään yleisökatoa lippujen hinnalla, todettakoon, että meidän perheen 4 säbäniiloa ja -nelliä katsoivat matsin telkkarista vastalauseena Eräjussi-fuusiolle., vaikka salibandy olisi parasta paikan päällä. Ilman fuusiota olisimme olleet katsomossa nimenomaan kannatuksen vuoksi. Nyt emme. Fuusio kovimman paikalliskilpailijan kanssa on kova pala purtavaksi. Divariin nouseva HIFK saa jatkossa tästä perheestä kannustuksen.

  10. Meidän uudessa tulevassa perheessä koki 4.2. parasta paikan päällä ssv miehet 382, ssv B pojat 273 ja EräC2 Sm 126 samana päivänä eli yhteensä 781 ainakin suurelta osin eri henkilöä! Jos päätämme ryhtyä tuntemaan yhteisöllisyyttä ja kannustamaan pelaajia voimme saavuttaa saman ja enemmänkin kuin Classic-family Tampereella.

  11. Vastalauseita ja valittajia on monenlaisia. En kuitenkaan itse ajatellut boikotoida pelaajia vaan kannustaa heitä kuten aikaisemminkin. Muistetaan, et tää on pelaajien peli ja kenties vikat mahdollisuudet nähdä tiettyjä lajilegendoja askissa. Mua ei ihan suoraan sanottuna tässä kohtaa kiinnosta vähäänkään fuusiot tai fissiot vaan se, että ollaan paikalla kannustamassa omaa joukkuetta, koska se tämä on! Jos joku on oikeasti ennen fuusioilmoitusta kannattanut SSV:tä / Viikinkejä ja kentällä tänään kirmasivat mm. Forsten, Järvi ja Tiitu, niin ootte aika eräjormia, mikäli jätitte matsin väliin EräViikingit -uutisen takia. Ei mahdu mun kaaliin, et miten toi nyt pelaava jengi ei olis muka meidän? Jos kannatetaan, niin kannatetaan loppuun asti! Ens kaudesta en sano vielä mitään.

  12. Hifkin kannattajaksi ryhtyminen ei ole tervettä puhetta.

  13. Piha, Savonen ja Salo oli eilen kentän hahmot. Ko. jäbät pisti kärkikarvaajia ja prässiä nippuun paikoin jopa maagisesti, kukin omilla vahvuuksillaan. Savonen narutti mm. Järveä mennen tullen yks-ykkösissä. Lisäksi Classicin ykkös-YV näyttää olevan aika jäätävässä iskussa.
    Aika vaikea paikka SSV:llä nousta tosta, mut tuskin kandee Classicin aliarvioida.

  14. Classicin tekeminen on nyt yhtäaikaa kurinalaista, rentoa ja helpon näköistä, joten voidaan julistaa ne jo mestareiksi tässä vaiheessa. Ei löydy pysäyttäjää. Valitettavasti.

  15. En menisi sanomaan vaikka nyt ratkaistaan sekunda mestaruus. Happee on saanut hynysen takaisin ja näkyy heti, jokinenkin on jo tulossa. Nopeutta ja taitoa happeella selkeästi enemmän kuin viikkareiden ikämiehillä.

  16. Kunpa joku vihdoin tajuaisi, että liigasalibandypelit olisivat ilmaisia tapahtumia.
    Tulisi yleisö, tulisi tunnelma, ja taatusti sama tuotto oheismyynnistä kuin 100-400 maksaneella katsojalla.

  17. Kymppi lipun hinnaksi ja nämäkin matsit esim. Energia-Areenalle niin jatkossa tulee vähintään 1000-1500 katsojaa paikalle. Jos Fuusion myötä Pelit poistuu Pasilasta, hyvä niin. Koskaan ei ole kyseinen halli sytyttänyt, pelit toki olleet aina hyvää katsottavaa.

  18. Järkyttävää oli kyllä eilen Classic-leirin mussutus joka jäähystä ja Viikkareille annetuista vapareista. Olis syytä oppia pois tosta Me olemme maailman napa -kulttuurista

  19. Ilmeisesti ois sitten ollut vaan parempi lyödä lappu kioskin ovelle?

    Mä oon kanssa sitä mieltä, että lippujen hinnat mahdollisimman matalaksia. Ei oo Hesassa vielä lajin asema sellainen, että pystyis kilpailee noille parille lätkäjengille. Onhan lätkä jengeillä puitteet pikkasen paremmat… No onneksi superfinaali on kunnon puitteissa. Montaa mieltä voidaan olla, mutta onhan toi ainut tapa saada lajin pariin muitakin kuin niiloja. Ei noita finaalisarjoja kuitenkaan kukaan kato, paitsi pari tuhatta paikkakuntalaista… Eli jos vaikka kateltais omaa nokkaa pidemmälle, ja ymmärrettäis tosi asiat missä mennään. Ite kyll kattelen kaikki maholliset pelit, mutta aika yksinäinen susi oon omassa kaveripiirissä tätä hommaa tekemässä…

    Viikkareiden pelistä näkyy, ainakin mun mielestä, liian suuri vaihtuvuus. Siinnä missä vastustajat ovat pelanneet pitkää yhessä, niin meijän jengi on täksi kaudeksi uudistunut paljon. Toki vielä on kesää jäljellä ja 3 voittoa putkeen riittää:-D.