Liigat

Classic-maalivahti jännittää Superfinaalia – muttei omasta puolestaan

13.04.
2016
1 Kommentti
3
Liigat
Lassi Toriseva torjui Viikinkien Roni Laasosen (taustalla) rangaistuslaukauksen kolmannessa välieräottelussa. Kuva: Salibandyliiga

Lassi Toriseva torjui Viikinkien Roni Laasosen (taustalla) rangaistuslaukauksen kolmannessa välieräottelussa. Kuva: Salibandyliiga

Tampereen Classic ja Esport Oilers kohtaavat lauantaina miesten Superfinaalissa Hartwall Arenalla. Lauantaina suuressa roolissa on maalivahtipeli. Sen täytyy olla kunnossa, jos meinaa kannua Hartwallin kirkkaissa valoissa nostella. Pääkallo.fi päätti kysellä Classic-vahti Lassi Torisevan mietteitä finaalin alla.

Tampereen Classicin 21-vuotias maalivahti Lassi Toriseva odottaa lauantaista Superfinaalia kuin joulua konsanaan – useammastakin syystä. Itse ottelu on tietysti keskiössä, mutta sitä Toriseva ei jännitä. Pelejä hän ei ole koskaan jännittänyt. Jännityksen kohde istuu Hartwall Arenan parvella.

– Avovaimo ohjaa koko tapahtuman. Se jännittää enemmän, että miten hän pärjää, ruokatunnilta tavoitettu Toriseva kertoo.

Torisevan ja avovaimon mennyt vuosi on ollut muutoinkin melko jännittävä. Jouluna perheeseen syntyi tyttövauva.

– Kyllä hänkin on lauantaina paikalla fanipaita päällä. Varmaan nukkuu tosin, Toriseva sanoo ylpeänä.

Mennyt kausi on ollut tamperelaiselle monin tavoin erilainen. Tyttären syntymä tietysti päällimmäisenä, mutta myös junioripelien loppuminen aiheutti sen, ettei otteluita kauden mittaan tullut kovinkaan paljon.

– Pelitatsia on joutunut työstämään, mutta ihan hyvä, että on saanut lepoa normaalia enemmän. Tytär on tuonut omat mausteensa myös, mutta kun oikealla tavalla asennoituu, niin homman pystyy hoitamaan.

– Avovaimo on myös sellainen superäiti, että sieltä on tullut paljon apuja. Iso arvostus häntä kohtaan.

Torisevan mukaan Classicilla on kaksi tasavahvaa maalivahtia. Kuva: Salibandyliiga.

Torisevan mukaan Classicilla on kaksi tasavahvaa maalivahtia. Kuva: Salibandyliiga.

Runkosarjassa Toriseva jakoi torjuntavastuun Classicin toisen maalivahdin, Joni Järviön kanssa, mutta pudotuspeleissä hän on ollut selkeä ykkösvalinta ja on luontevin valinta myös lauantaina Classicin maalinsuulle.

– Ei ole vielä kerrottu, että kumpi pelaa. Pitävät jännityksessä.

Se on kuitenkin varmaa, että virheisiin ei lauantaina ole varaa, kun mestaruus ratkotaan yhdessä ottelussa. Yhden finaalin mallista onkin käyty pitkin kautta keskustelua puolesta ja vastaan. Toriseva itse on yhden finaalin puolestapuhuja.

– Pääsee oikeasti isolle areenalle, ja nyt oli jo kahdeksan tuhatta lippua myyty, niin ihan huikea tapahtuma on tulossa.

– Kyllä tälle täytyy antaa mahdollisuus. Toki, jos hävitään, niin mielipide saattaa muuttua, Toriseva naurahtaa.

Lauantaina Superfinaali saattaa hyvinkin ratketa siihen kummalla on juuri sillä hetkellä kuumempi maalivahti. Toriseva ei ole Oilers-maalivahti Joonas Kaltiaisen pelejä seurannut, mutta hän uskoo, että Kaltiaisenkin heikkoudet ovat valmentajilla tiedossa. Avaimet mestaruuteen löytyvät Torisevan mukaan Hartwallin lehtereiltä.

– Siellä on Classicin ”familyllä” sen verran kova fanikatsomo, että me saadaan sieltä viimeinen ekstrakannustus ja lopulta hoidetaan homma kotiin, Toriseva päättää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Niko Vahtera
Niko Vahtera
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Turku / Mynämäki
Twitter: @nvahtera
RrRrRrR
13/04/2016
pitääkö tämä tulkita niin että classichörpyistä ei tule hidastuksia

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.