Classic-vitja liekehti Sveitsiä vastaan – Suomelle 5-1-voitto

Nina Rantala naulasi pisteet 1+2 Sveitsiä vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Nina Rantala naulasi pisteet 1+2 Sveitsiä vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää
Nina Rantala naulasi pisteet 1+2 Sveitsiä vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomi aloitti naisten salibandyn EuroFloorball Tour -turnauksen Ruotsin Sandvikenissa kaatamalla Sveitsin 5-1. Suomen tehoyksikkönä kaukalossa hääri ketju Nina Rantala – Ella Alanko – Eliisa Alanko takanaan Minna Kallio ja Hanna Sipiläinen. Viisikko iski Suomen maaleista neljä.

Sveitsi kykeni avauserässä vielä kaventamaan Ella Alangon ja Hanna Sipiläisen laukoman 2-0-johdon yhteen maaliin, mutta sen jälkeen osui enää Suomi. Nina Rantala sekä Eliisa Alanko ohittivat maalivahti Monika Schmidin toisessa erässä, ja päätösjaksolla saman teki vielä puolustaja Sanni Nieminen.

Suomen maalissa Laura Loisa torjui uransa 50. maaottelussa 17 laukausta.

Lauantaina Suomi saa vastaansa Tshekin.

Suomi – Sveitsi 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)

1. erä: 1.19 Ella Alanko (Eliisa Alanko) 1-0, 9.51 Hanna Sipiläinen (Nina Rantala) 2-0, 12.59 Corin Rüttimann (Nina Bärtschi) 2-1.
2. erä: 20.57 Rantala (Sipiläinen) 3-1, 30.49 Eliisa Alanko (Rantala) 4-1.
3. erä: 51.05 Sanni Nieminen (Laura Manninen) 5-1.

Torjunnat:
Laura Loisa Suomi 3+9+5=17,
Monika Schmid Sveitsi 5+7+8=20.

Jäähyt: Suomi 0 min, Sveitsi 0 min.

Steffen Hojbjerg ja Jens Skrubbeltrang, Tanska.

Suomen parhaana palkittiin Hanna Sipiläinen.

Teksti: Salibandyliitto

20 comments

  1. Kujalat ei kuulu enää maajoukkueeseen. Miks täytyy väkisin raahata?

  2. Se on vaan aina niin että vaikka yhdestä ja samasta joukkueesta löytyy 12 parempaa pelaajaa ni täytyy ottaa toisesta seurasta ns.kiintiöpaikoille.

  3. Oi, oi! Ihanata että kaikkien lempilapsi nyt onnistuu! Olihan se suprfinaali huikeaa rypemistä! ihan pakko antaa Kujaloille ja Eskeliselle tunustusta asenteesta! Vaihdatte sitten kun paremmat löytyy :DDD Otettasko vaikka nakkien penkinlämmittäjät vai m-tiemin itkijätytöt tai vammaisosasto?

  4. Ei kuulu Kujalat eikä kuulu Lirkki. Uskomatonta turaamista. Nimenomaan, miksi näitä raahataan väkisin mukana. Kujalat onnistuivat edes joulukuussa, Lirkki ei silloinkaan.

  5. Just – yks peli, joka ei ehkätuota tuostaululle pisteitä ja yht´äkkiä ei osatakaan mitään? Kukas lapsi siellä nyt tarttee majupaikkaa? Annetaan kokemuksen puhua! Siellä se ruotti odottaa sunnuntaina ja silloin katsotaan kuka osaa ja mitä tekee!

  6. Pakko sanoa munkin kun pelin katoin että Lirkki oli kyllä todella huono. Huh huh.

  7. Joukkue kantaa Kurrosen valintoja – ei ole ihan aina pelittänyt Lassen suunnitelmat – kiville meni!

  8. Eli Suomella on yksi hyvä kenttä ja aivan järkyttävä Lirkin kenttä. Heja Sverige vaan sunnuntaille.

  9. Mikä porukkaa vaivaa???? Uuden valmennuksen alla joukkueelta tyylikäs voitto ja vain yksi päästetty maali!!! Mielestäni aika kova suoritus Sveitsiä vastaan. Ja Sveitsillä ei mielestäni ollut mitään mahdollisuuksia taistella ottelun voitosta, sillä Suomen pallollinen peli oli kaikilta ketjuilta vakuuttavaa. Jos siellä nyt kaikki eivät pallollisesti dominoineet, niin ei siellä tarvi umpisurkeaksi ketään haukkua. Valoja päälle nyt!

  10. Voi voi..yhden kentän varassa koko homma. Jos sveitsillä olis ollu yhtään enemmän maalintekotaitoa(kuten ruotsilla tulee olemaan), olisi lukemat olleet ihan erilaiset. Sveitsi pääs läpiajoihin ainakin kolmesti pelin aikana, myös 2 vs 1 tilanteita oli vaikka kuinka. Jälleen kerran vahva mv-peli pelasti suomen. Aivan uskomattoman huono taso suomen joukkueessa. Katsotaan mitkä on lukemat ku ruotsi astelee vastaan..nyt tarviis suomen joukkue kyllä pelaajia, jotka pärjäis jalalla edes jotenkin. Sveitsin tytöt meni heittämällä ohi poislukien muutamat pelaajat(Nieminen, alangot, Manninen)

  11. Huh oikeesti! Kyllä, voitto tuli Sveitsiä vastaan, karua jos olisi hävitty.
    Nyt NOPEESTI uusi sentteri Lirkin tilalle, se on ihan hirveen huono!! Ei tää oo enää todellista. Tääkö on hinta NST:n SM-voitosta. Pieni Suomi pienet piirit.

  12. Uskomatonta itkua täällä ja suorastaan käsittämätöntä pelaajien mustamaalausta voitetun ottelun jälkeen. Ei voi kuin ihmetellä. Vähän luottoa nyt valmennukseenkin. Kyllä siellä on varmasti silmät päässä ja kokemuksessa löytyy (varsinkin Peltola) pelaajavalintojen suhteen. Ja unohtuiko nyt taas joltakulta että nämä ovat harjoitusmaaotteluita. Testataan ja annetaan näytönpaikkoja jne.. Saatiin uusi mj-projekti voitokkaasti käyntiin, hyvähyvä! Kertoo taas suomalaisesta luonteenlaadusta että voitetun ottelun jälkeen ”pelataan” jo seuraavia ja hävitään jo etukäteen (Ruotsi). Eiköhän Suomen naisetkin syty Ruotsia vastaan vielä kovempaan liekkiin. Se on taas ihan eri peli. Tämä sama ilmiö nähtiin MM-kisoissakin. Suomi pisti MM-finaalissa pystyyn ihan huikean taistelun vaikka välierä oli tosi nihkee. Vähän nyt luottoa omiin ja jätetään niiden nimettömien puukkojen heittely vähemmälle. Esim. ulkopuolisin silmin tuntuu että Lirkki on joutunut täällä jonkun hampaisiin jostain muista syistä kuin pelillisistä. Sen verran paljon lokaa täällä heitetään ja jotenkin tuntuu että yksi henkilö kirjoittelee eri nimimerkeillä. Voin toki olla väärässäkin. Peli ja pelaajat kehittyy, se kannattaa aina pitää mielessä. Ja en ihan tajua ketä tämmönen nimetön dissaus (jota täällä paljon harrastetaan) mahtaa palvella. Tuleeko jotenkin parempi mieli?

  13. Itse kirjoitan ainakin vain itsenäni. Ei luottoa Lirkkiin. Eikä juuri nyt Kujaloihinkaan. Ei ole dissausta jos toteaa että heikko oli esitys. Ja juuri siksi kun nämä ovat harjoitusmaaotteluita voisi toivoa, että näistä opitaan! Eikä lähetetä tätä tiimiä ainakaan tällaisenaan 2017 MM-kisoihin…
    Ei kai nyt kukaan voi kieltää että olisi hienompaa jos kaikki kentälliset toimisivat yhden ainoan sijasta. Vai tuleeko jollekin tämänkin sanomisesta taas paha mieli.

  14. Classicin tytöt olivat upeita! Muita dissaamatta (koska se taitaa olla joillekin nyt herkkä paikka), siellä oli parhaat pelaajat! Se ei varmaan jäänyt kelleen epäselväksi?

  15. Onko Suomessa jossain joku salainen supersentterivarasto kun kaikki pitää heittää ulos? 5-1 voitto on ihan hyvä tulos Sveitsiä vastaan. Sveitsillä on selkeä vastaiskusuunnitelma Suomea ja Ruotsia vastaan ja hyvänä päivänä he voivat yllättää.

  16. Sen verran taso erosta et sveitsissä taitaa olla finaalit menossa . Et muutama kova pelaaja puuttuu joukkueesta. Mut silti taitaa se ruotsi olla sit kunnon mittari , vaikka puuttuu sieltäkin muutama tähti.

  17. Odotan jokaiselta joka tyrmäsi kujaloita tai muita pelaajia niin rehdin analyysin ja vertailukohdan pelaajasta pelaajaan ja katotaan löytyykö sieltä itkijöiden aivoista muutaku kyyneliä. Itse en kyseistä peliä ole katsonut enkä tiedä edes kaikkia pelaajia, mutta tiedän että näiden lajiniilojen kommentointi tänne on säälittävää… Ruvetkaa valmentaan ja todistakaa itsenne oikeaksi 🙂

  18. tää oli kyllä taas niin paras ketju!
    kujalat ookoo
    kolmoskenttä susihuono.