Liigat

Classicin tähtisentteri päätti upean kautensa kultamitaliin – ”Jo oli tämän seuran aikakin voittaa mestaruus”

16.04.
2016
0 Kommenttia
6
Liigat
Classic saa nauttia Nico Salon huippuotteista ensi kaudellakin. Kuva: Salibandyliiga

Classic saa nauttia Nico Salon huippuotteista ensi kaudellakin. Kuva: Salibandyliiga

Tampereen Classic voitti tänään miesten Suomen mestaruuden selkeällä 8-2 -voitolla Oilersista. Classicin ykköskentän sentteri Nico Salo pommitti tämän päivän Superfinaalissa tehot 2+1. Pääkallo.fi jututti iloista miestä ottelun jälkeen mestareiden pukukopissa.

– Ihan mieletön fiilis. Ei tätä oikein ymmärrä vielä. Seura on tehnyt niin paljon töitä tämän eteen ja panostanut tähän jengiin, että oli jo aikakin, että mestaruus tulee, Salo ilakoi asetellen mestaruuslippistään.

Vasta 22-vuotiaan Salon tarina on itsessäänkin jo värikäs. Hän on Classicin kasvatti, jonka Pasi ”Passo” Peltola aikanaan otti edustuksen rinkiin mukaan. Ray Backmanin päävalmentajakaudella vastuu vain lisääntyi, mutta sitten tuli tukku loukkaantumisia ja koko ura oli vaarassa. Seura saa myös tässä suhteessa nuorukaiselta kiitosta.

– Treenasin nuorena poikana isojen miesten kanssa ja siinähän tuli sitten rasitusvammaa polveen. Hölmönä höntyilin, enkä huilannut ja hoitanut kuntoon. Äkkiä olinkin leikkauspöydällä ja jouduin olemaan vuoden sivussa. Mietin, pystynkö enää pelaamaan ollenkaan. Sain seuralta loistavaa tsemppiä ja tukea, kun vammoja alettiin hoitaa kuntoon ja lopputulos on nyt tässä, Salo pohti.

Saloa huhuiltiin jo viime kaudella ulkomaille, mutta mies päätti tehdä kaksivuotisen jatkosopimuksen ”Familyn” kanssa. Jälkikäteen on helppo sanoa, että päätös taisi olla oikea.

– Yksi suurimmista tavoitteista oli voittaa mestaruus nimenomaan täällä Classicissa. Ei ennen sitä voinut oikein ajatella muita seuroja.

Nuori mies nostaa framille myös Classicin konkaripelaajat, Lassi Vänttisen ja Mika Savolaisen.

– Ihan mieletöntä pelata näiden jätkien kanssa. Nautin niin paljon. ”Savolla” ja ”Vänälläkin” on niin monta pettymystä koettuna playoffeissa, että on upeaa, että he saivat vielä vanhoilla päivillään palkinnon mestaruuden muodossa, Salo fiilisteli.

Salo on pelannut pääosin urallaan pakkina. Tällä kaudella hänet on selkeästi istutettu tamperelaisten ykkössentteriksi. Hänen mukaansa muutos ei tullut noin vain.

– Ennen helmikuuta vielä ajattelin, että olen pakki. Kevään ja playoffien aikana vasta olen alkanut pitää oikeasti itseäni sentterinä, Salo naurahti.

Itse pelissä Classic oli selvästi parempi, sen selkeät lukemat 8-2 kertovat. Salon mukaan tehokkuus oli yksi ratkaiseva asia, ja toinen oli valmistautuminen.

– Osattiin ehkä paremmin pitää se hyvä fiilis ja keskittyä pelaamiseen. Nautittiin hetkestä vaihto kerrallaan. Läsnäoloa painotti myös päävalmentaja Nykky toisella erätauolla. Hän sanoi, ettei aleta katsella kelloa ja odotella, vaan otetaan kaikki irti ja nautitaan. Tällaiset tilaisuudet ovat pelaajalle harvassa, Salo analysoi ennen siirtymistään mestaruusjuhlien pariin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.