Divarit

Divarin voittanut kyläjoukkue fuusioitui kahden muun seuran kanssa – Lahdesta uusi kotipaikka

18.04.
2016
55 Kommenttia
4
Divarit
LaSB nousi miesten Salibandyliigaan tänä keväänä. Kuva: Jari Turunen.

LaSB nousi miesten Salibandyliigaan tänä keväänä. Kuva: Jari Turunen.

Miesten Salibandyliigaan noussut Lammin Salibandy, Kosken Dynamon junioritoiminta sekä Hollolan Urheilijat-46:n salibandyjaosto yhdistyvät yhteisen LASB- brändin alle kaudesta 2016-2017 alkaen.

Kolmen seuran yhdistymistä on valmisteltu keväästä 2015. Uusi LASB yhdistää alueen sirpaleista seurakenttää ja antaa seuroille paremman mahdollisuuden vastata tulevaisuuden haasteisiin. Yhdistymisellä haetaan synergiaetuja, laadukkaampaa seuratoimintaa sekä selkeää pelaajapolkua alueen junioripelaajille. Uuden seuran lisenssipelaajien määrä on n. 350 ja harrastekerhot mukaan lukien seura liikuttaa yli 450:tä salibandyn harrastajaa. Lahden alueella on nyt ensimmäistä kertaa salibandyseura, joka tarjoaa toimintaa alle kouluikäisten kerhoista aina Salibandyliigaan asti.

– Onhan tässä kaikilla luonnollista haikeutta, kun vuosia on tehty omien värien eteen töitä, mutta samanaikaisesti olemme huippuinnostuneita kaikesta, mitä tämä fuusio voi mahdollistaa. Lajin vaatimukset niin organisaatioita kuin pelaajien ja valmennuksen osaamista ja ammattimaisuutta kohtaan ovat kasvaneet aivan uudelle tasolle. Lahden talousalue on vahvaa ja perinteikästä urheilualuetta ja uskomme, että yritykset, yhteistyökumppanit, pelaajat sekä toimihenkilöt ottavat uuden seuran hyvin vastaan, kommentoi LASB:n tuore puheenjohtaja Arto Korhonen.

Junioritoiminta jää edelleen paikalliseksi nuoremmissa ikäluokissa, mutta C-ikäluokasta alkaen tavoitteena on yhdistää joukkueita ja mahdollistaa näin ikäluokkajoukkueet aina A-junioreihin asti. Tulevaisuudessa seura haluaa kasvaa junioreissa myös Lahden alueella, mutta maltillisin askelin, laadukkaan, pelaajien etua ajavan toiminnan tuoman kysynnän kautta.

– Haluamme panostaa salibandyn kehittämiseen Lahden seudulla ja toivomme pääsevämme hyvään yhteistyöhön Lahden kaupungin ja alueen muiden seurojen kanssa laji- ja urheilukulttuurin edistämiseksi. Vahvistuneilla resursseilla toivomme voivamme laajentaa erityisesti lasten ja nuorten kerhotoimintaa, jonka kautta juniori-ikäluokkajoukkueisiin olisi halukkailla valmis tie, Korhonen jatkoi.

– Haluamme olla niin tytöissä kuin pojissakin vahva kasvattajaseura, jolla on menestyksekkäät edustusjoukkueet, päätti Korhonen.

LASB:n lippulaiva on miesten edustusjoukkue, joka pelaa tulevalla kaudella Salibandyliigassa. Seura on ilmaissut halustaan pelata liigaottelunsa Lahden Suurhallissa ja asiasta on jo käyty Lahden kaupungin kanssa neuvotteluja.

– Haluamme tuoda huippusalibandya Lahteen. Avainkysymys Suurhallin suhteen on nyt yhteistyö paikallisten seurojen, eritoten hienoa työtä viime vuodet tehneen PHSB:n kanssa. Tottakai toivomme, että laji-ihmiset osaisivat katsoa asiaa riittävän kaukaa. Tämä on lahtelaiselle salibandylle iso mahdollisuus, näki edustusjoukkueen taustoilla toimiva ja seuran viestinnästä vastaava Mika Virtanen.

LASB Edustus ry:n kotipaikaksi on rekisteröity Lahti.

Lue myös:
Tässä on liiganousija LASBin uusi logo

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Meitsi
18/04/2016
Ehdottomasti hyvä uutinen!
Junnu#8
18/04/2016
Onneksi on OLS Salibandy! Etelässä varmaan eksyy sitten Steelersin kotipeliin. Tuskin Suomen
Chicagoon jaksaa lähtä:D
Lahti ja Päijät
18/04/2016
Lasb on Päijät-Hämeen salibandyn tulevaisuus :) ?
Kansan suussa LaSB vääntyy kyllä Lahden Salibandyksi.
Eli kysymys kuuluu, miksei Lahden PHSb oo mukana kimpassa?
Hollola
18/04/2016
Lahtelaisten kanssa ei pysty yhteistyöhön. Lahtelaisten käsitys yhteistyöstä on se että kaikki tekevät mitä he määräävät.
avenger
18/04/2016
Erään hollolalaisen seurapatruunan sanoin "en ikinä edes kuse phsb suuntaan" kertoo varmaan kaiken oleellisen miksi phsb ei ole edes kysytty mukaan tähän fuusioon.
Jermu
18/04/2016
Uuh! Voisko ihan vaikuttaa se, että kyseiset PIENET paikkakunnat on lähellä toisiaan! Tarkotus tuskin tulee olemaan lahden nuorison vieminen,, vaan pienten paikkojen juniorityön kehittäminen.
keke
18/04/2016
Jälleen kerran Hollola kusee koko päijät-hämäläisen säbän nilkkaan! Ylpeitä kun ovat... Noh taitaapi olla niin, että kuolevan seuran viimeinen kiljaisu! PHSB:n valta-asemaa enää vaikee horjuttaa. Niin vankkaa osaamista joka osa-alueella! #Hollolaonsuomenafrikka
Surmis
18/04/2016
Avenger: Voi myös kertoa jotakin tästä "patruunasta".

Jermu: Hyvä pointti ja ehkä juuri syynäkin. Pienet toisilleen ehkä jopa elinehto?
Jepa
18/04/2016
Lahden phsb on ihan vitsi. Onneksi edes kyläjoukkue tuo osaamista lahteen. Kunnon valmennusta ja seura osaamista. Lahdessa "valmentajat" on aivan luokattomia. Mitään käsitystä ei ole junnujen kehittämisesta tai tarpeista. Kiitos Lammi
Jytky
18/04/2016
Uutta fuusiota vaan perään ja lasb ja phsb yhden nimen alle! Tästä saisi joka ikäluokkaan sm sarja tason joukkueet cstä aahan +2div ja lähi aikoina myös mahd. 1 div joukkue.
Tyttösäbääkin saataisiin nostettua pelaajamäärien kasvettua. Reenejä lahti hollola hämeenkoski lammi akselilla. 1h ajomatka lienee normaalia tänä päivänä
Jytkylle
18/04/2016
Juuri näin. LASB ja PHSB yhteen ja nimeksi Lahden Salibandy.
Sen lyhenne on jo valmis, LASB. Logoon vain yksi tähti lisää.
Santtu
18/04/2016
PHSB on suhtautunut LASB'in suunnitelmiin tosi "kivasti"... Seuran puheenjohtaja raivoaa asiasta Etelä-Suomen sanomien nettilehdessä. Ulosanti on sitä luokkaa, että täytyy miettiä tarkkaan haluaako juniorien pelaavaan seurassa jonka pj:llä on noin raivoava asenne. Eiköhän noita seuroja luulisi Lahteen mahtuvan. Lepo vaan.
Seppä
18/04/2016
Kun puhutaan lahtelaisen ja hollolalaisen seuran yhteistyökuviosta, koomista on se, että molemmat syyttävät toisiaan siitä, ettei se onnistu. Sama tarina on toistunut jo vuosia. Tuoreimpana tarinana kuulin, että PHSB:n oli täysin neuvottelukyvytön ja halusi itse määrätä kaikesta - todellista yhteistyötä siis.
tavoitteet
18/04/2016
PHSB toimintasuunnitelmassa kerrotaan liigatavoitteesta. Tässä sitä nyt ois kun tehtäis sitä yhteistyötä. Tietyt henkilöt vaan kun eivät halua luopua valtikastaan ja yheistyö ei ole vaihtoehto. ESS sivuillakin keritty jo käydä avautumassa.
Utelias
18/04/2016
Saatteko tuon ESS:n jutun tänne? Mielenkiintoinen ja lukemisen arvoinen artikkeli kenties?
uteliaalle
18/04/2016
Huomenna viisaampia.
juippi
18/04/2016
Santtu niinpä näyttää PHSB pj vähän hirttävän vaijerit jumiin. Tuskin tuo LASB valtaa koko Lahtea. Miehet ovat tuomassa laadukkaita pelejä Lahteen.. Valitettavasti Lasb entinen ja LASB nykyinen tehnyt laadukasta rakentamista miesten joukkueen eteenpäin viemiseksi. Tämän hetken sopimus pelaajista suurin osa niin sanottuja oman kylänpoikia. Vielä kun saavat puhe yhteyden ja rupeavat yhdessä tekemään C/A junnujen kilpa jengejä niin sitten viimeistään LAHTI ON SÄBÄ KAUPUNKI
huilu
18/04/2016
KEKE.. kuviteltu "valta-asema" pitäisi myös edes jollain auttavalla tavalla itse kentällä ansaita..
juippi
18/04/2016
Phnet.fi/,ess urheilu. Sieltä voi seura seurajohdon kommentit ja muutakin asiaan liittyvää.
huilu
18/04/2016
JUIPPI.. nimenomaan juurikin näin. Nyt ja tulevaisuudessa on mahdollisuus nähdä näitä omia Lahelaisia ja Hollolalaisia pelaajia pelaamassa pääsarjasählyä Lahessa. Ei nyt ryssitä tätä pitkään aikaan ainoata mahdollisuutta - ottajia hyville pelaajille varmasti muuallakin riiittää.
Niin...
19/04/2016
Hieman ihmetyttää tämä PHSB:n arvosteleminen asiassa. En tiedä onko yhteistyötä ehdotettu PHSB:lle, mutta jotenkin tulee sellainen kuva ettei ole kai neuvoteltu kun juttuja lukee. Hämeenlinnalainen joukkue siirtää paperinsa Lahteen niin toki se ihmetyttää sen kaupungin seurojen ihmisiä ja ollaan huolissaan tilojen riittävyydestä. PHSB on ollut olemassa vuodesta 2012 eli aika vähän aikaa ja se on saanut siinä ajassa paljon harrastajia seuraan ja tarvitsee niille luonnollisesti harjoitus- ja pelitiloja. Suurhallissa harjoittelevat ja pelaavat myös jalkapalloilijat ja koripalloilijat. Hallista on marraskuun jälkeen vain puolet käytössä kun jalkapalloilijat tulevat talvitreeneihin. Toinen puolisko on koripalloilijoille ja salibandylle. Pääareena on sieltä pääosin koriksen käytössä ja kaksi vajaamittaista säbäkenttää koriksen ja salibandyn yhteiskäytössä silloin kun areenan katsomot on vedetty kasaan eli kun siellä ei ole pelitapahtumia. Siinä taustaa Lahden Suurhallin tilakäytöstä. Tuohon kun lisää messut ja muut tapahtumat niin aika haasteellista on. Olisikohan fiksua jos PHSB:n junnut rekisteröityisi vaikka Hollolaan ja edari Lahteen niin tiloja olisi heti enemmän käytössä? (Hollola ei siis kuulu Lahden kuntaan)...
Vihdoin Lahden alueella tapahtuu
19/04/2016
Joskus aiemmin keväällä arvoin mitä LASB-leirissä tehdään, jos (kun) liiganousu toteutuu. Totesin tuolloin, että Lahteen pelien siirtämisessä ongelmaksi nousee herkästi "kyläfiiliksen" katoaminen ja etäisyys omasta ydinporukasta ja kannattajakunnasta. Hienoa nähdä, että hyvän mahdollisuuden kanssa on osattu olla hereillä ja tarpeeksi reippaalla otteella pyritään saamaan kaikki hyöty irti liigapaikasta yhdistämällä Lahden länsipuolen junnutoiminta yhden katon alle.

Uskon, että LASB-hengen luominen akselilla lammi-koski-hollola onnistuu aika helposti, sen verran kuntarajoja ylittävä edarin kannattajajoukko ja pelaajisto on jo nykyisellään ollut. Mikäli edarin hyvää menestystä pystytään ylläpitämään ja liigapaikka säilyttämään on PHSB kyllä aika nopeasti vaikeassa välikädessä, jos vartin automatkan päässä Lahden keskustasta treenaa liigajoukkueeseen putken tarjoavia junnujengejä. Se, että edarin kotipaikka on Lahti, on mielestäni lyhyellä tähtäimellä lähinnä fasiliteettien sanelema ehto (pakko valita HML tai Lahti ja LaSBin tausta nojaa selkeästi itään); merkittävämpää uutisessa on se, että ensimmäinen rajaveto siinä, ketkä kuuluvat alueen johtavan edarin organisaatioon ja ketkä ovat "haastajia" on tehty, eikä kaikkein ystävällismielisimmissä merkeissä.

Pikkulinnut kertoivat, että neuvotteluja on käyty myös PHSB:n kanssa ja että PHSB:n suhtautuminen ja ehdot hankkeeseen mukaan lähtemiseksi ovat jättäneet paljon toivomisen varaa, mihin homma lopulta kaatunut (toki tässä on varmaan muitakin puolia mutta kukaan ei ainakaan ole viaton). Toivon, että PHSB:n leirissä tajutaan pelattavan uhkapelin luonne ja se, että mikäli LASB edes jotenkuten onnistuu kokoamaan rivinsä kilpailuasema on PHSBlle hyvin epäedullinen. Paljon mielenkiintoista tulee tapahtumaan Lahdessa seuraavien kausien aikana.
Vihdoin Lahden alueella tapahtuu
19/04/2016
Ja vielä jatkoksi, mielestäni on todella hölmöä itkeä siitä, että joku seura tuo Lahteen kymmenkunta salibandyn miesten LIIGAOTTELUA junnuille opiksi ja esikuvien hakemiseksi; toki tuossa varmaan jokunen harkkavuoro peruuntuu, mutta en usko tästä koituvan pientä ärsytystä suurempaa haittaa pitkällä aikavälillä (olettaisin, että LASBin harjoittelutoiminta tulee keskittymään hollola-koski-lammi -akselille ja Lahden kaupunkia vaivataan lähinnä liigamatsien muodossa aiemmin mainitsemieni fasiliteettivaateiden vuoksi).
Meitsi
19/04/2016
Noniin, rauha kaikille. PHSB oli ollut kuulemma se kaikkein haastavin neuvottelukumppani ja prosessi olisi ollut pitkä kuin nälkävuosi, jotta kyseinen seura olisi mukaan saatu. Uudistuksella yritetään kehittää pienen markkina-alueen salibandya junioreista lähtien. Uusi LASB, ei tule syömään PHSB:n leipää, eikä myöskään toisinpäin. Ollaanpa kerrankin kannustavia ja ylpeitä, että tällaista työtä tehdään salibandyn puolesta.
Meitsi
19/04/2016
Ja tämähän tarjoaa oivan kilpailuasetelman Lähteen. Kunpa PHSB osaisi hyödyntää sen organisaatiota eteenpäin vievänä voimana.
Lahe
19/04/2016
Ainoa syy miksi LASB rekisteröityi lahtelaiseksi seuraksi on, ettei heidän tarvitsisi rakentaa uutta hallia. Kaikki tämä, että halutaan rakentaa juniorityötä lahdessa, on täyttä piip-jauhantaa. Pääasiallinen tarkoitus tälle koko sopalle on, että LASB pääsisi pelaamaan suurhalliin ottelunsa. LASBin pyyntö muistaakseni evättiin (suurhallissa pelaamisesta) koska he eivät olleet lahtelainen seura. Kappas kummaa, nyt sitä ollaankin.
Santtu
19/04/2016
Tarkoitus ei ole haukkua PHSB:ta tai mitätöidä heidän huolenaiheitaan. Ihmetyksen kohde on seuran käytös asian tiimoilta. Seuran puheenjohtajana toimivalta ihmiseltä on lupa odottaa asiallista käytöstä raivoamisen sijaan. Onko tämä sitten koko PHSB:n linja vai vain pj:n Naurettavaa heittää ilmoille, että; "ehkä meidän toivotaan lakkauttavan koko PHSB:n." Näin esimerkiksi.
Junioreille on hienoja tilaisuuksia nähdä esikuviensa pelaavaan ja saada pelin jälkeen nimikirjoitus ja/tai kuva muistoksi. On vaikea ymmärtää miksi PHSB ei näe tai halua nähdä tätä puolta kun se junioritoiminnan uhkakuvista huutelee. Junnujen vanhemmilta jää varmasti helposti lähtemättä liigapeliin Hämeenlinnaan, mutta jos esikuvat pelaavatkin junnujen harjoitushallilla, niin tilanne on varmasti toinen.
Tästä eteenpäin kun kuulen nimen PHSB, niin ekana mieleen tulee raivoava pj ja asiattomat heitot. Valitettavasti. Jotenkin luulisi seuran haluavan profiloitua vähän toiselle linjalle.
ei käkiä lahteen
19/04/2016
LASB ei tule antamaan mitään Lahtelaisen juniorityön hyväksi. Kaikki seuran junioritoimina tapahtuu hollolassa, hämeenkoskella ja lammilla. Tämä on hieno asia. Hyvä että on junioritoimintaa.
Sen sijaan LASB tulee pelaamaan Lahteen omat sarjapelit jolloin tämä tarkoittaa harjoitusvuorojen peruuntumista junioreilta kolmella kentällä. Seuran kotipaikan muuttaminen Lahteen on vain kikka jolla yritetään saada suurhalli omaan käyttöön. Luonnossa vastaavaa tekee käki. se munii munat toisten pesiin ja käyttää niitä hyväksi. Ehdotankin uuden seuran nimeksi Lammin Käet.
Lisääkö tulossa?
19/04/2016
Jyväskylässä meni Dux ja Happe yhteen. Erä ja Ssv tietty myös. Lahen seudulla tää.
Koska nähdään Ols-Merikoski ja Josba-Leba yhdessä?
huilu
19/04/2016
ei käkiä lahteen:lle - kyllä se antaa jo. Esikuvia ja pelaajapolun.
S7
19/04/2016
Onhan tää taas yksi uutinen lisää. En sitten ite tiedä onko hyvä vai huono juttu, kun en ole paikkakuntalainen. Mutta toivottavasti paikallisvääntöjen tunnelma säilyy, tai jopa tulisi tämän muutoksen myötä vielä sähköisempiä matseja. Siitä hyötyisi liiga. Treeniolosuhteet taitaa puhuttaa vähän joka paikkakunnalla, no täällä Helsingissä on yksityisiä kenttiä, mitkä kelpaa treenaukseen, aika paljon, mutta sitten ne maksaa jo enempi...
juippi
19/04/2016
Iso käsi PHSB tiedoitteesta.(PHSB kotisivut). Kyllä varmaan molemmille iso etu jos pelaatte peli samana päivänä . Pääsette pelaileen liiga matolle esim. Toinen kasaa ja toinen purkaa hienoa toimintaa tulossa. Luulis että pelipäivän kaupungin maksutkin voi jakaa esim. 70 LASB/ PHSB 30%. Jos pelaatte samana päivänä pelit. LAHTI ON SÄBÄ KAUPUNKI.
Santtu
19/04/2016
Juipin kommentin perusteella alkaa kuulostaa aikuisten järkevien ihmisten kommunikoinnilta. Kivasti oli muuten painettuun ESS siistitty PHSB:n pj:n kommentteja nettilehteen nähden. Huono käytös jättää leiman josta on melko hankala päästä eroon. Piirit on kuitenkin niin pienet.
Meitsi
19/04/2016
Fiksu tiedote PHSBn suunnalta. Yhteistyö kantaa lahtelaisen salibandyn vielä pitkälle. Iso peukku!
Junnu#8
19/04/2016
Lasbi oli Lammilainen seura! Ite en halua kannustaa Lahtelaista seuraa! No onneksi Hämeenlinnassa pelataan Liigaa tulevalla kaudella. Voi sitten käydä siellä...
Jep
19/04/2016
LaSB oli Lammilainen seura juu, LASB edustus ei. Olisiko Lahen Salibandy varmaan, ihan miten vaan. Toki LASB edari tulee myös joskus Lammille juttujen mukaan treenailemaan joten sen verran se on vielä lammilainenkin. LASB touhuaa jatkossa myös Hollolassa joten sielläkin taitaa edari treeneillä. LASB HOSB HÄSB. Ei muuta ku eteenpäin.
Meitsi
19/04/2016
Joo eiköhän LASB edustus treenaa kaikki treeninsä Lammilla.
juippi
19/04/2016
Ensi kausi!!! Ei makeaa mahan täydeltä. Miltä kuulostas esiottelu PHSB-Sb Heinola tai PHSB-BB-88 tai PHSB-Kosken Dynamo tai PHSB-Palikat. Näiden pelien jälkeen LASB siirtyisi areenalle. Kyllä meitä päijäthämäläisiä säbä ihmisiä
hemmoteltaisi. LAHTI ON SÄBÄ KAUPUNKI.
Jupe
19/04/2016
PHSB on ihan vitsi. Nyt aika kuopata koko seura. Antaa kylän miesten tuoda osaamista
Koskelainen
19/04/2016
Junnu8. Lasb on ollut kyllä jo pitkään lammilais-koskelais-hollolalainen seura. Nivala, Toitturit,Kainulaiset ja muut ovat tehneet seurasta lammilaista suuremman. Tämä seurafuusio vain virallistaa asian. Lahteen suuntautuminen on pelkästään järkevää. Kannattajilta on paljon lyhyempi matka Lahteen kuin esim Hämeenlinnaan. Liigaan kelpaavia kenttiä ei toistaiseksi ole vielä muualla.
Koskelainen
19/04/2016
Jupe: PHSB ei todellakaan ole mikään vitsi. Lahden salibandy ennen phsbtä oli pelkkä vitsi, mutta nyt hattu pois päästä kunnioituksesta. Nollasta suomen kahdeksanneksi suurimmaksi seuraksi todella nopeasti. Vihdoinkin Lahteen tuli seura joka lähti tekemään asioita perustuksista lähtien. Ensin junnut kuntoon ja sitten vasta aikuiset.
Kyllä
19/04/2016
Kyllähän Lammilla on viimeisen parin vuoden aikana pyörinyt eniten Lahden suunnalta pelaajia, nopean laskun mukaan 11 pelaajaa on Lahdesta/Hollolasta ja heistä Pentikäinen, Kainulaiset, Korhonen, Syrjälä ja Koivisto ovat olleet 1. ja 2. kentän miehiä.
Jokainen voisi lopettaa valituksen ja nauttia siitä että Lahden suunnalla tapahtuu salibandy-rintamalla. Viimeisen kahden vuoden aikana omasta mielestä ainoat viihyttävät pelit Lahdessa ovat olleet LaSBin pelit Suurhallissa ja hienoa että he pystyvät jatkossa tuomaan lisää pelejä Lahteen. Villi veikkaus onkin että nämä valittavat PHSB:n kannattajat ja taustahenkilöt ovat olleet katsomassa itsekin kyseisiä pelejä ja nauttineet niistä. Ja luultavasti kävivät myös Hämeenlinnassa katsomassa finaalikamppailuja.
junnuvalkku lahest
20/04/2016
Totta ihmeessä kaikki lahtelaiset säbäihmiset on ollu Hämeenlinnassakin katsomassa...itse olin siellä 2h ennen peliä oransseissa. Ei kukaan kitise sm-joukkueen tuloa Lahteen, vaan sitä että asiasta ei keskusteltu..edes sen jälkeen kun phsb pyysi lasbia palaveriin aiheesta.

Oma joukkueeni valmistautui sm karsintoihin junnuissa ilman salivuoroa kahteen viikkoon. Sitä ei kutsuta laadukkaaksi juniorityöksi. Eikä tarjonnut HU, LaSB, jalkapalloseurat tai koripalloväki meille korvaavia vuoroja. LASB delegaatio toivottavasti keskusteli kaupunginjohtajan kanssa lisävuoroista salibandylle..sori epäilykseni että HU:n porukkaa kauheasti asia kiinnostaisi ja skeptinen olen LASB edustuksenkin intresseistä. Mutta tätä me lahtelaiset ratkotetaan ku yritetään päästä samaan pöytään..olosuhteisiin vaikuttamista salibandyn hyväksi.

Ja kiitos valmennuksen tyhjentävästä arvioinnista, omasta mielestäni seuramme valmennus kestää erittäin hyvin vertailun kenen kanssa tahansa.
Surmis
20/04/2016
"Katsomassa itsekin kyseisiä pelejä" -> ihan oikein
"Nauttineet niistä" -> Äärimmäisen paljon
"Luultavasti kävivät myös Hämeenlinnassa katsomassa finaalikamppailuja" -> totta hitossa
"Valittavat" -> niin vihkoon kuin olla ja voi
Santtu
20/04/2016
Herrat Kuisma ja Korhonen ottaa nyt lusikan kauniisti käteensä ja lakkaa mököttämästi. Kun samalla hiekkalaatikolla ollaan, niin on pakko leikkiä yhdessäkin vaikkei toinen ihan paras kaveri olisikaan. Ai miksikö näin lapselliset vertaukset? Siltähän tää soppa muutenkin vaikuttaa... Voisi kuvitella että pj:n paikalla istujilla olisi aito intohimo salibandyyn ja siten pystyisi katsomaan asioita omaa laajemmalta näkökulmalta. Omat kapeakatseiset periaatteet unohtaen. Herätys nyt ennen kuin tapahtuu enempi vahinkoa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Santtu
20/04/2016
Kaveri lähetti taas ESS: n artikkelin. Suora lainaus:
"Lahden salibandysotku saa jo huvittavia piirteitä. Fuusioseura LASB:n tuore puheenjohtaja Arto Korhonen ja Päijät-Hämeen Salibandyseuran (PHSB) puheenjohtaja Hannu Kuisma istuivat tiistaina kaksi tuntia liiton verkostotapaamisessa Lahdessa sanomatta toisilleen sanaakaan."

Juuri näin asioita hoidetaan avoimesti keskustelemalla. . Hoh-hoijaa...
huhuilija
20/04/2016
Suora lainaus hollolaisen seuratoimijan suusta: "LASB vie ja phsb vikisee. Otetaan niiltä kaikki junnut ja katsotaan sitten miten uhoavat!"
Totuus ja eteenpäin
20/04/2016
Ettei totuus unohtuisi niin LASB edustus halusi tulla pääovesta Lahteen pelaamaan ilman että siitä tarvitsisi neuvotella paikallisten samoja tiloja käyttävien seurojen kanssa ollenkaan. LASB:n liigalisenssin myöntämiselle pitää olla myös riittävän suuri pelipaikka tiedossa ja rekisteröimällä LASB edustus Lahteen niin ratkaisu olisi siinä. Hienoa toki että pääsarjaa pelattaisiin Lahdessa, mutta nyt käytetään vääriä tapoja sen toteuttamiseksi. Samalla kun perustettiin LASB edustus Lahteen, perustettiin myös LASB juniorit Hollolaan ja LASB Hämeenlinna alueiden tarpeisiin. Kyse ei siis ole pelkästään LASB edarin peleistä Lahdessa, vaan kokonaisuudesta jossa LASB toimii kolmen kunnan alueella ja kilpailee siten muiden samojen alueiden seurojen kanssa. Onko se järkevää niin jokainen voi sitä miettiä. Lahden alueella se tarkoittaa kuitenkin sitä että vahvan juniorityön jo aikaan saanut PHSB pitää tällaista toimintaa kilpailevana toimintana ja toimii sen mukaisesti. LASB juniorit Hollolassa sekä LASB Hml. aloittavat oman junnutyönsä ja ovat siten suora kilpailija PHSB:lle. Ymmärrettävää on että PHSB pitää huolta oikeuksistaan tilojen suhteen yli 700:lle harrastajalleen, varsinkin kun LASB ei ole esittänyt aiemmin minkäänlaista kiinnostusta yhteistyölle.
Pallo on siis nyt LASB:llä yhteistyö -neuvotteluiden suhteen, mutta on ihan ymmärrettävää että PHSB suhtautuu varauksellisemmin uusiin seuroihin niiden taustat tuntien.
Eteenpäin pitää kuitenkin katsoa ja pyrkiä siihen ettei kilpailu johda negatiiviseen kehitykseen Lahden alueen salibandyssä. Huipputason salibandy on kuitenkin vain yksi osa salibandyä, isompi asia on kuitenkin huolehtia junioreista ja heidän omasta harrastepolustaan. Siihen kuuluu isona osana miellyttävä harrastusympäristö jossa otetaan huomioon myös elämän muutkin asiat koulunkäynteineen.
LASB edustus voi tuoda Lahteen paljon positiivista nostetta mahdollisilla pääsarja peleillään, mutta vahvan kivijalan Lahteen tehnyt PHSB olisi hyvä kumppani jatkuvuuden kannalta. Todellinen pelaajapolku olisi käytettävissä heti.
Santtu
20/04/2016
Mahtaakohan LASB'illa olla resursseja (ja kiinnostusta) edellä mainittuun junnujen "kaappaamiseen". Tuskin talkoovoimalla toimivalla seuralla jonka junnutoiminta nykyisellään hakee muotoaan. Niin tuore fuusio kuitenkin. Alkaa taas hymyilyttää...
Pekka Sahimaa
20/04/2016
Lasbi on päijät-hämäläisen salibandyn syöpä.

Syöpä levittäyttyy ja valtaa nurkkia jo kaupunkialueellamme, vahvana aktivoijanaan Hollolan Lahteen päin kusemattomat salibandyvaikuttajat

Lasbi tulee Lahteen vain itsekkäistä syistä. Se tulee syömään PHSB:n laadukkaan juniorityön hedelmiä. Ei kiitos. Rakentakaa oma ulkokenttä Evon metsään...
Yllättynyt
21/04/2016
Nyt lahtelaiset näkee mörköjä sielä missä niitä ei ole. Lasbilla on junnuille harjoituspaikkoja Lammilla, Hämeenkoskella ja kaksi hallia Hollolassa. Ei meidän junnut tule hakemaan vuoroja Lahdesta. Kyllä varmasti joku lahtelainen lähtee pelaamaan Hollolaan ja päinvastoin hollolainen Lahteen, mutta sehän on vain tervettä kilpailua. Pyritään siihen että PHSP ja Lasb ovat toisilleen rakkaat viholliset
Puu ja kuori.
21/04/2016
Todennäköisesti Lasb edarin ensi kauden pelit pelataan ties missä mutta ei Lahdessa ihan vaan kilpailullisista syistä. Eli nyt alkaa varmaan sitten se 'terve' kilpailu kun sitä niin kovasti halutaan. Miettikää nyt vielä siellä lasbissa miten näitä polkuja kannattaa rakennella eikä olla niin ylimielisiä. Olisiko kuitenkin fiksua säilyttää ja kehittää jo olemassa olevaa yhdessä jolloin ei tarvitsi niitä uudelleen rakennella. Liigapolku voi olla vuoden mittainen, mutta fiksusti hoitaen Lahessa olisi edari liigassa ja farmi jo vuoden jälkeen divarissa. PHSB:n edari voisi tässä tapauksessa pelata pelinsä varmaan muualla kuin Areenalla ja antaa tilaa liigajengille. Pelicans ja FC Lahti ovat saaneet polut aikaiseksi ei hajoittamalla vaan rakentamalla ja kehittämällä jo olemassa olleita rakenteita. No, juna tais jo lähteä liikkeelle ja se näistä visioista. Nykyajatuksilla siis kilpaillaan ja kakkosta pelataan Areenassa. Lahden liikuntatoimenjohtaja voi vielä toki syödä sanansa, mutta se olisi sitten sen miehen uran loppu. Lasb tarvitsee yhteistyön PHSB:n kanssa, piste.
Jepe
23/04/2016
Sen verran läheltä olen PHSB n touhuja katsellu , että Valmennuksen ja seura työn taso on sitä luokkaa että hu hu! Nyt vaan hattu päästä ja kiittämään Lammia. Yrittäkää saada yhteistyötä edes sen verran että pääsette katsomaan miten ne hommat pitää tehdä. Muuten PHSB on parempi keskittyä pitämään iltapäivä kerhoja lapsille sählyn parissa.
valo
23/04/2016
Santulle: varmaan hyvät pelaajat kelpaavat kaikille joukkueille. Hollolassa on pelattu sm tason sählyä paljon ennen phsb:tä ja pelataan phsb:n älkeenkin. Joukkueen nimelläsi ei oikeasti ole juuri merkitystä.
kunkku
24/04/2016
Hyvä Lasb! toivottavasti kiemurat ulottuisi tänne Vääksyynkin. Täällä Phsb:n toiminta on täysin ala-arvoista.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.