Juniorit

Draamaa A-tytöissä – Suomen mestaruus ratkesi kaksi sekuntia ennen päätössummeria

11.04.
2016
5 Kommenttia
5
Juniorit
M-Teamin A-tytöt kirkastivat viime kauden SM-hopeansa tänä keväänä. Kuva: Katri Laukkanen

M-Teamin A-tytöt kirkastivat viime kauden SM-hopeansa tänä keväänä. Kuva: Katri Laukkanen

Salibandyn A-tyttöjen SM-sarjan (1996–1998 syntyneet) Suomen mestari kaudella 2015–2016 selvisi sunnuntaina. Kultaa juhli helsinkiläinen M-Team, joka kaatoi finaalisarjassa Tampereen Kooveen voitoin 3–1. Ratkaisevan kolmannen ottelun M-Team voitti sunnuntaina Tampereella lukemin 7–6.

Ratkaisevan neljännen finaalin lopussa nähtiin sunnuntaina hurjaa draamaa, sillä Koovee meni ensin Oona Kaupin maalilla 6–5-johtoon ajassa 56.19. M-Team ei kuitenkaan luovuttanut, vaan iski kamppailun tasoihin 43 sekuntia ennen päässummeria. Maalin teki Daniela Markelin.

Voittomaali puolestaan syntyi Minka Ovaskan lavasta ajassa 59.58. Syötöt M-Teamin tasoitukseen ja voittomaaliin tarjoili yhteensä 0+4-tehot kerännyt Trine Sällström.

M-Teamin päävalmentaja Juha Kantokorpi oli edelleen haltioissaan viimeisestä ottelusta antaessaan kommentteja Pääkallo.fi:lle.

– Tyttösalibandya seuraavat tietävät kyllä Kooveen osaajat. Oona Kauppi ei paljon tilaa tarvitse maalintekoon ja hän veikin Kooveen johtoon. Otimme aikalisän ja sovimme, että pallon saadessamme otamme maalivahdin pois. Saimme tasoituksen ja lähdimme edelleen hyökkäämään. Lopussa sitten meille vihellettiin vapaalyönti hyvältä paikalta. Trine (Sällström) laittoi syötön pieneen kulmaan unohtuneelle Minkalle (Ovaska). Sieltä lähti laukaus ja sen jälkeinen hetki oli aivan mahtava.

– Tähän mestaruuteen liittyy paljon ekstralatausta. Minulle tämä on ollut kahdeksan vuoden projekti. Olemme olleet tällä ryhmällä pitkään yhdessä, pysyvyys on ollut hyvä ja nämä ovat olleet hienoja vuosia, Kantokorpi hehkutti.

M-Teamin valmennuskaksikko Juha Kantokorpi ja Kim Sälltröm pääsivät pokaalin kanssa mestaruussuihkuun. Kuva: Katri Laukkanen

M-Teamin valmennuskaksikko Juha Kantokorpi ja Kim Sälltröm pääsivät pokaalin kanssa mestaruussuihkuun. Kuva: Katri Laukkanen

Runkosarjan voittanut M-Team kaatoi puolivälierissä OFBC:n (voitoin 2–1) ja välierissä SB-Pron (2–0). Viime kevään finaaleissa Koovee oli M-Teamia parempi, mutta tällä kaudella hensinkiläiset onnistuivat olemaan pelillisesti vastustajaa edellä.

– Viime kaudella meille sanottiin, ettei tällaisella rohkealla pelitavalla voi voittaa mestaruutta. Kehitimme sitä, mutta emme muuttaneet. Pelaajat pitävät siitä, vaikka se on välillä riskialtiskin. Pelasimme koko ajan aktiivisesti merkaten ja otimme kovaa ylhäältä, eikä Koovee päässyt kunnolla avaamaan peliä, Kantokorpi analysoi.

SM-sarjan pronssimitalit vei Sipoon ÅIF, joka voitti pronssiottelussa SB-Pron maalein 10–2.

Runkosarjan pistepörssin vei nimiinsä M-Team-hyökkääjä Taru Nordman (21+20=41) kymmenen pisteen erolla takana olleisiin Noora Tervoseen (Erä) ja Melina Rissaseen (SB-Pro). M-Team valloitti myös pudotuspelien pistepörssin, kun kolmen kärjessä olivat Nordman (6+9=15), Trine Sällström (5+10=15) ja Daniela Markelin (12+2=14).

Linkit:
Ratkaisevan finaalin maalikooste
Ratkaisevan finaalin tilastot
A:n SM-sarjan pudotuspelien tilastot
A:n SM-sarjan runkosarjan tilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
1/2 Bönde
11/04/2016
Tietoa löytyyköhän kuvia, tai peräti elävää kuvaa mistä ?
Anssi Karjalainen / Pääkallo.fi
11/04/2016
1/2 Bönde,
Nyt löytyy, linkkeihin lisätty ratkaisevan finaalin maalikooste.
Jussi
11/04/2016
Hieno huipennus projektille, kiitos Juha ja Kim työstänne M-teamissa ja onnea uusiin haasteisiin!
Trevor Peter Smith
11/04/2016
Kiitos Anssi linkistä!
juups
12/04/2016
kantsii tsekkaa maalikoosteen vikat sekunnit, tais tuomari haluta väkisin framille ja pääsikin!! järjetön vihellys tohon kohtaan peliä! facepalm

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.