Liigat

EM-kultamitalistista EräViikinkien naisten edustusjoukkueen pääkäskijä

21.04.
2016
0 Kommenttia
2
Liigat
Janne Nissinen (vas.) on ensi kaudella EräViikinkien naisten liigajoukkueen pääkäskijä. Kuva: Esa Takalo

Janne Nissinen (vas.) on ensi kaudella EräViikinkien naisten liigajoukkueen pääkäskijä. Kuva: Esa Takalo

Naisten liigajoukkueen päävalmentaja on viime kaudella Erän naisten valmennustiimiin kuulunut Janne Nissinen. Pelaajaurallaan maajoukkuetason pelimiehenä tunnettu, EM-kultaa vuonna 1995 voittanut Nissinen johtaa tiimiä, johon kuuluvat huippuvalmentajatutkinnon suorittanut valmentaja Marko Vaittinen ja valmennuskonsultti Markus Huhtimo, sekä fysiikkavalmennuksesta vastaava Miia Riihimäki.

– Nyt on EräViikingit luotu ja huippuorganisaatio on taustalla. Siitä on helppo ponnistaa. Kuuntelimme myös pelaajia siinä, millaisen valmennustiimin rakensimme, päävalmentaja Nissinen kertoo.

– Esimerkiksi fysiiikkavalmentaja Miia Riihimäki on puhtaasti pelaajien valinta. Naiset halusivat, että saadaan tietynlaista herkkyyttä ja räjähtävyyttä tukevaa harjoittelua. Riihimäen Miia on ollut aiemmin Erässä, hänellä oli vahvat näytöt jo sieltä. Vahvan pelaajataustan omaavilta Huhtimolta ja Vaittiselta tiedän mitä tulen saamaan. Varmasti tulee hyvää pöhinää ja raikasta tekemistä, Nissinen jatkaa.

– Naisten tiimiä rakennettiin pitkään ja mietittiin erilaisia rooleja ja ihmisiä. Janne on ehdottomasti vakuuttanut sillä, että on hyvä ihmisjohtaja ja ennen kaikkea rohkea ja päämäärätietoinen tekijä, ei pelkästään puhuja. Marko tuo taas selkeää pelillistä näkemystä ja on myös sosiaalisesti erittäin hyvä valmentaja. Miiasta en ole kuullut kuin ylistystä, hän toimi jo Erässä useampi vuosi sitten fysiikkavalmentajana ja useampi pelaaja nosti vahvaksi toiveekseen Miian mukanaolon tiimissä, urheilujohtaja Naava kuvailee.

Naisten salibandymaajoukkueen kanssa MM-hopeaa joulukuussa voittanut Huhtimo osallistuu siis sekä miesten että naisten liigajoukkueiden valmennukseen.

– Valmennuskonsulttina olen naisten edustusvalmennuksen tukitoimi. Käytännössä autan heitä erilaisissa asioissa, kuten esimerkiksi videomateriaalin luomisessa. Jos päävalmentaja kaipaa omasta tai vastustajan tekemisestä videoapuja, niin pyrin taktisissa asioissa näin auttamaan. Nyt kun on naisten kanssa kahden vuoden MM-kisaprojektin tehnyt, niin uskon että minulla on annettavaa aika paljon, Huhtimo selvittää.

– Janne ja Marko kantavat selkeästi päävastuun, miesten joukkueen viedessä valtaosan Mahun ajasta. Koen tärkeänä, että tiimissä on mukana valmentaja, jolla on selkeä näkemys ja kosketuspinta naisten kansainväliseltä huipulta. Totta kai sillä on iso merkitys. Mahulla on myös olennaisia vahvuuksia taktisella ja fyysisellä puolella, jotka koen olevan avainasiassa menestymisessä naisten liigassa ja uskon että ydintiimi ja joukkue hyötyvät tästä tietotaidosta paljon, Naava jatkaa.

EräViikinkien tavoitteena on olla ennen pitkää sekä miesten että naisten liigojen huipulla.

– Tiedossa on, että se vaatii myös seuralta panostuksia ja lähdemme aivan varmasti kilpailemaan menestyksestä. Se vaatii osaavaa ja monipuolista valmennusta, vahvaa toimintaympäristöä jossa pelaajilla on hyvä olla ja kehittyä, sekä tietenkin hyviä pelaajia joille hommaa tehdään ja jotka hommaa viime kädessä toteuttavat. Meillä on nyt tukena myös hyvä jatkumo ja putki junnuista joka antaa myös jatkoon paljon mahdollisuuksia, Naava linjaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.