Juniorit

Erä-hyökkääjä huudatti loppuunmyytyä Mosahallia ratkaisevassa finaalissa – ”Uskoimme koko ajan voittoon”

15.04.
2016
0 Kommenttia
4
Juniorit
Erän pistenikkari Elia Tölli ( toinen oik.) heilutti perjantaina maaliverkkoa ratkaisevilla hetkillä. Kuva: Juhani Järvenpää

Erän pistenikkari Elia Tölli ( toinen oik.) heilutti perjantaina maaliverkkoa ratkaisevilla hetkillä. Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän hyökkääjä Elia Tölli jatkoi A-nuorten viidennessä finaalissa pistetehtailuaan. Perjantai-iltana syntyneet maalit olivat ehkä kuitenkin ne kaikista maukkaimmat hänen kaudellaan. Päätössummerin jälkeen hän pääsi nostelemaan mestaruuspokalia.

Ratkaiseva loppuottelu kääntyi dramaattisesti Erälle kolmannella 20-minuuttisella. Turun Palloseuran 0–2-johto vaihtui kotijoukkueen juhliin viimeistä paikkaa myöten loppuunmyydyssä Mosahallissa.

Mainiota 1996-ikäluokkaa edustava Tölli (2+1) oli isossa osassa ratkaisemassa mestaruutta helsinkiläisille. Heti päätöserän alkuun hän tasoitti kamppailun ja ajassa 52.14 hyökkääjä pääsi huudattamaan yleisöä 3–2-johtomaalillaan.

– On kyllä tosi hyvät fiilikset. Uskoimme koko ajan voittoon tänään. Jatkoimme hyvää tekemistä ja palkinto tuli, Tölli hehkutti mestaruushumussa.

– Maistuuhan se iskeä tällaiseen paikkaan ne osumat.

Jo runkosarjassa Tölli teki vakuuttavaa jälkeä iskemällä 18 pelaamassaan ottelussa 21 (13+8) pistettä. Kauden summaaminen tuotti kuitenkin vaikeuksia ottelun jälkeen.

– En muista kaudesta tällä hetkellä juuri mitään, ainoastaan tämä peli on vielä mielessä, Tölli naurahti.

Runkosarjan kärkijoukkueiden kohtaaminen huipensi laadukkaan SM-sarjan, ja TPS antoi mestarijoukkueelle kovan haasteen finaalisarjassa. Tölli uskoi, että helsinkiläisten pelaajistosta löytyi ratkaiseva tekijä voittoon.

– Aika paha sanoa, mutta kyllä minun mielestä me jaksoimme painaa vielä vähän paremmin. Halusimme tätä niin paljon ja joukkueen laaja materiaali oli iso asia.

Linkit:
Ottelutilastot
A-nuorten SM-sarja huipentui viidenteen finaaliin – Erä juhlii mestaruutta
Mestaruuden torjunut Kainulainen onnistui tärkeässä paikassa – ”Varmaan tämä oli kauden paras peli”
A-nuorten SM-kultavalmentaja Sihvonen: ”Olisi valtavan hienoa, jos suurempi yleisö näkisi näitä otteluita”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.