Divarit

HIFK tekee paluun pääsarjatasolle – jatkoaikamaali varmisti nousun

10.04.
2016
16 Kommenttia
0
Divarit
Helsingin IFK:sta tuli kevään ensimmäinen Divariin noussut joukkue. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Helsingin IFK:sta tuli kevään ensimmäinen Divariin noussut joukkue. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Salibandyn Divari-karsinnat jatkuivat tänään kolmannen ja ratkaisevan kierroksen toisilla otteluilla.

Blackbirds isännöi Campo Sportissa Helsingin IFK:ta ollen selkä seinää vasten helsinkiläisten voitettua eilen 13-5. Tänään Blackbirds oli etevämpi ja kolmannen erän alussa johti jo 6-3. IFK osoitti kuitenkin sitkeytensä ja nousi tasoihin. Loppu oli melkoista trilleriä ja HIFK johti vain puoli minuuttia ennen päätössummeria lukemin 8-7. Keravalaiset tasoittivat ajassa 59:34 ilman maalivahtia, mutta Lari Ylikarjula varmisti HIFK:n Divari-nousun jatkoajalla pelikellon näyttäessä lukemia 67:26.

HIFK:n pistenikkareina toimivat tehoin 2+1 Timo Einiö ja Ville Räkköläinen. Marko Vaitio nakutteli tehot 1+2. Blackbirdsin Janne Uotila takoi lukemat 3+1 ja Eetu Sirkka tehot 2+1.

Voitto tarkoitti sitä, että aikanaan yhden Suomen mestaruuden ja kaksi SM-pronssiakin voittanut Helsingin IFK nousi takaisin pääsarjatasolle, Divariin, pitkän tauon jälkeen. Sarja meni HIFK:n nimiin puhtaasti voitoin 2-0.

Miesten Divari-karsinnat:
14:00 Blackbirds-HIFK 8-9 JA (HIFK Divariin voitoin 2-0) Ottelutilastot
17:00 Soittorasia-FBC Turku 3-7 (FBC Turku Divariin voitoin 2-0) Ottelutilastot
17:00 LeBa-96-Nurmon Jymy 6-7 JA (Nurmon Jymy Divariin voitoin 2-0) Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Johtava analyytikko Ege!
10/04/2016
Katselin ekan Hifkin ja Harakoiden pelin. Voi jestas mitä kävelyä. Noutaja tulee Hifkille Divarissa nopeasti, ellei hanki / pelaa juoksuvoittoisempaa peliä. Myös mv-osasto pitää pistää kokonaan uusiksi.
kurko
10/04/2016
IFK kiittää kaikkia asiantuntijoita kannustuksesta..
Aynsley
10/04/2016
Onnittelut HIFK!! Käsittääkseni nyt pelattiin nousukarsintaa Divariin ja ne varsinaiset Divaripelit alkavat vasta syksyllä. Siinä mielessä turha mennä asioiden edelle, vaikka ymmärrän että "asiantuntijoita" harmittaa, kun eihän HIFK:n pitänyt pärjätä ollenkaan. Joka tapauksessa hienoa nähdä punaiset taas askeleen korkeammalla! Uskon että HIFK saa täysin kilpailukykyisen joukkueen Divariin.
Nemo
10/04/2016
Onnittelut Hifkille! Entisille junioritähdille tämä on uusi mahdollisuus kokeilla miten ensi kaudella kovempi treeni maistuu, ilman sitä voi tulla ikävä kausi. Potentiaalia on toki!
Arto Kilponen
10/04/2016
Kuka vääntäisi rautalangasta mitä "pääsarjataso" tarkoittaa? Salibandyn Divari on sellainen, koska...? Onko jääkiekon Mestis pääsarjataso? Jalkapallon Ykkönen?
Eero
10/04/2016
Nimitys olisi ennemminkin "valtakunnallinen sarja"
Jari Turunen
10/04/2016
Imjack näytti että on liigatasoa vieläkin!!! Hifk siirtyy pois mutasarjoista. GL HIFK!
stadi
10/04/2016
toivottavasti ifk älyää pitää J.Ritarin pois sotkemasta edustuksen asiaoita.
Nimimerkin takaa
10/04/2016
Heti ilmaantui yksi märkäkorva huutelemaan nimimerkin takaa. HIFK nousi ja taitaa kirpaista jopa STADIA. PS. Kannattaisi muuten seurata suurennuslasin kanssa kuka on HIFK:n uuden junnutulemisen pääarkitehti. Ei junnut valu seuraan ilman osaavaa duunia ja epäilen et osaaminen on jo valunut seuran suuntaan aiemmin ?
EgeVege
10/04/2016
Ege on katsellut peliä campon siivouskomerosta. Osta ensi kerralla lippu ja yule katsomoon, sieltä näet pelin paremmin.
Arto Kilponen
10/04/2016
On muuten mielenkiintoinen nähdä, kuinka monta ja ketkä Erästä ja Viikingeistä siirtyvät HIFK:hon ensi kaudeksi. Olisi aika looginen vaihtoehto sellaisille, joilla oli tällä kaudella vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon.
Tietäjä
10/04/2016
Sehän on selvää et fuusiojengeistä tulee Hifkin divariporukkaan kovia luita, mut tulee muistakin jengeistä. Nousu oli pitkässä juoksussa myrkkyä monille pääkaupunkiseudun jengeille, mut pelaajille ja Hifkille lottovoitto. On ihan päivän selvää et ku Hifki saa vielä junnupuolen kondikseen, niin EräViikinkien johto repii sarvet päästään. Sarvipäät ja kumppanit luulevat olevansa jollain helkutin jalustalla kun ovat saaneet toimia vuosia ilman todellista kilpailua esim. junnuista. Nyt ne sarvipäät ja kumppanit ovat joutuneet puntariin.
Juhis
10/04/2016
Onnittelut HIFK:lle. Hieno kausi ja hieno kauden päätös. Enää tarvitaan yksi koutsi, 2 kentällistä pelaajia ja triplattu budjetti. Siitä se lähtee.
pääsarjat
10/04/2016
Divari on pääsarja koska liitto niin sitä kutsuu. Miksi näin on pitänee kysyä liitosta. Valtakunnallisuus ei ole mikään mittari, sillä naisten 1. divisioona on kyllä valtakunnallinen, mutta sitä liitto ei laske pääsarjoihin tai huippu-urheiluun.
Mikko
11/04/2016
Haha, liitto taas dorkana. Pääsarjoja on tasan yksi ja se on sählyliiga. Lätkässä Mestis sentään on liiton pääsarja, koska liiga on eri instanssi.
mikko
15/04/2016
jokke ritari is back.... Kohta kakkoseen...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.