Liigat

Historiallinen mitaliputki katkesi seuran viimeisellä kaudella – pronssimitalit jäivät Jyväskylään

10.04.
2016
15 Kommenttia
3
Liigat
Happee on Salibandyliigan tuore pronssimitalisti. Arkistokuva: Esa Jokinen.

Happee on Salibandyliigan tuore pronssimitalisti. Arkistokuva: Esa Jokinen.

Viikingit ja Happee väänsivät tänään miesten Salibandyliigan pronssimitaleista Jyväskylän Monnarilla. Happee korjasi tämän vuoden pronssikamppailusta 8-7 -voiton ja katkaisi Viikinkien hurjan, 12 vuotta kestäneen mitaliputken.

Tällä kaudella Viikingit-nimellä esiintynyt entinen SSV jäi viimeksi ilman mitalia kaudella 2002-2003. Tämä kausi on myös seuran viimeinen sen fuusioituessa ensi kaudeksi Tapanilan Erän kanssa.

Itse ottelussa Happee johti ottelun puolivälissä jo 4-0 ja vielä kymmenen minuuttia ennen loppua 7-3. Viikingit kiri kuitenkin tasoihin ja ratkaisun iski vasta jatkoajalla Juuso Heikkinen.

Heikkisen tehot olivat tänään mallia 1+1, samoin kuin Petri Kaukon, Toni Kuosmasen ja Johannes Jokisen. Lauri Liikanen iski kaksi maalia. Viikinkien puolelta Janne Hyvönen nakutteli tehot 1+2 ja Tero Tiitu osui kahdesti.

Pääkallo.fi kertoo ottelusta lisää illan aikana.

Miesten Salibandyliigan pronssiottelu:
Happee-Viikingit 8-7 JA Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Lasse T Aurasta
10/04/2016
Minä todella toivon että lauantaina superfinaalissa Herra Kurre ei ole se joka laulaa Maamme laulun. Kurre, juna lähtee!
Tietäjä
10/04/2016
Myös Joel Lahti iski ekan liigamaalin.
Katsoja
10/04/2016
Onnea Happee !
Timppa
10/04/2016
Hyvä Lasse!
Toivon todellakin (ja kaikki muutkin) ettet Kurre tule pilaamaan hienoa tapahtumaa. Pysy mielummin tällä kertaa kotona!
Katsoja
10/04/2016
Onnea Happee! Voitolla paljon mukavampi lähteä yöhön. Kova oli sessio, 14 peliä monella kuukauden sisällä. Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen mitali kaulassa on hieno suoritus. Ja Viikingeille iso käsi, siinä oli hieno ja viimeiseen asti pelaava joukkue. Tais siellä joillakin vanhemmilla pelaajilla olla tippa linssissä pelin jälkeen. Yksi aikakausi Suomi säbässä päättyi ja ehkäpä joillakin urakin tällä tasolla. Respect.
JooJoo
10/04/2016
KIITOS SSV ja Viikkarit!
Jarmo
10/04/2016
Kyllähän tämä kausi osoitti, ettei helsinkiläinen salibandy ole enää kovin kilpailukykyistä liigatasolla. Oli aikakin yhdistää voimia, ja alkaa tekemään oikeasti hommia salibandyn eteen. Lötjösen harhaisten kuvitelmien aikakaudella eläminen ei vaan riitä enää, kun muualla tehdään töitä muuallakin kuin pururadalla tai kaukalossa. Hieno herääminen Kurrelta.
Jeppe
10/04/2016
Pitää kyllä nostaa hattua molemmille joukkueille, että saatiin aikaiseksi näin hieno tapahtuma vaikka molemmista joukkueista selvästi aisti, että pettymys finaalipaikan menetyksestä oli ollut suuri. Ennen peliä uumoilin, että Happeelle tulee Hoikkasen, Kuosmasen ja muiden vääntäjien merkitys olemaan suuri. Ja nämä jätkät näyttivät, että halua mitalin ottamiseen löytyy vaikka millä mitalla.

Koko peli oli kaiken kaikkiaan henkilökohtaisten virheiden ja puolustuspään merkkaamisen osalta heikkoa. Molemmille joukkueille siunaantui maalipaikkoja tämän tästä junnaritason mokista mutta rankaisuprosentti ei ollut läheskään samalla tasolla kuin aikaisemmin playoffeissa. Pelkästään Happeella oli viimeiseen kymmeneen minuuttiin kolme tyylipuhdasta läpiajoa josta maaleja ei tullut yhtään. Noh, voittiko parempi? Sitä on itseasiassa vaikea sanoa, Happeelle voiton kyllä soi mielellään edellisen pelin fiaskon ja monen karvaan jatkoaika ja rankkaritappion myötä. Viikkarit eivät myöskään onnistuneet voittamaan Happeeta tällä kaudella kertaakaan.

Happeelle mitali oli nyt kolmas perättäinen, mutta jos kannuja halutaan tulevaisuudessa nostella on maalin peleistä voitettava ainakin puolet. Näissä playoffeissa joukkueelle tuli tunnusomaiseksi menettää jopa suvereeni pelinhallinta kun omasta pelirohkeudesta luovuttiin viimeiseen erään. Taitotaso hirvillä riittää kyllä mestaruuteen, olisi riittänyt tänäkin vuonna kaiken sattuessa kohdalleen. Ei Cupin voitolla ja pronssimitalleilla sisältänyttä kautta tietenkään voi suuren luokan pettymyksenä pitää, mutta kyllä Happee fanina täytyy myöntää, että jos Classic ei tänä vuonna pyttyä nosta, on se isossa kuvassa minulle suuri vääryys tai vähintään suuri yllätys. Niin laadukasta on familyn peli ollut läpi kauden.

Kiitos Happeelle tästä hyvin tunnerikkaasta keväästä ja hienosta kaudesta!
Analyysia
10/04/2016
Paljon on Happeeta mollattu tänäkin vuonna, milloin mistäkin ja ehkä välillä aiheestakin. Mut hei, mikä muu jengi voi heittää mitalin pöytään kolmelta viime vuodelta? Ja kaikki lähes omin voimin. Omat junnut pohjana ja pari kolme pelaajaa muualta.. Persaukinen seura, ei palkkioita, ei rahaa pelaajaostoihin tyyliin Passo, Kurre. Ja mietitäänpä ketä viel maailmalla, Manninen, Pylsy,Kosonen, Kohoset, Hakonen. Jotain on siis seurassa tehty oikein, josta respectit.
Juuso
10/04/2016
Ehkä Happeeta on täällä mollattu juuri siksi, kun joukkue on varmaan Suomen lahjakkain ja taitavin. Tänä vuonna fokus ollut hukassa, kun moni pelaaja tiukassa paikassa jäätynyt tai keskittynyt vääriin asioihin. Pelit olivat viihdyttäviä ja vauhdikkaita, mutta jos kannua aikoo nostella 2017 pää pitää saada kuntoon. Hienoja pelaajia Jyskylästä on tullut aina.
Jäitä hattuun
10/04/2016
Onko nää viestiketjun alkupäässä pari Kurrea dissaavaa kommenttia kirjoitettu niin sanotusti #posinkautta? Miten meni noin niinku omasta mielestä?

Kyllä siinä vaiheessa jos ruvetaan noin räikeästi ihmisiä henkilökohtaisesti arvostelemaan niin toivoisi, että kommentoijat sitten esiintyisivät myös omalla koko nimellään. Kukaan ei varmaan halua tästä palstasta mitään salibandyn Suomi24:ää, saati tunnettujen salibandyvaikuttajien/-pelaajien yleistä lynkkayspalstaa.

Toki toivon, että ylläpidolla on riittävää arvostelukykyä poistaa oikeat viestit, ja olen aikaisemmin näin huomannut tapahtuvankin, kiitos siitä.
S7
11/04/2016
Helsinkiläinen salibandy ei ole kilpailukysyistä, vaikka 3 jengiä liigassa? Ja sitten kun kattelee junnuja, niin miten on ketkä siellä pelailee mestaruuksista? Sinällään ei mulle aukea jatkuva kateus Helsinkiä kohtaan... Mestaruutta joo ei tullut, mutta eiköhän tää enemmän kerro siitä, että lajissa on menty eteenpäin...
S7
11/04/2016
Ja sitten kolmannekseen. Tämä jatkuva itkeminen rahasta... Miettikää nyt herran jumala ite. Missä pelaisitte, siellä missä saa jotain taskuun vai siellä missä saat kaksi mailaa ja ehkä lenkkarit? Jos tässä lajissa on pari ihmistä jotka haluu jotain tukea, niin nekin lytätään jatkuvasti... ei mee mun päähän...
Reikäpää
11/04/2016
Komppaus S7:lle. Kateudella ei tätä lajia viedä eteenpäin. Onnea Happeelle pronssista. Seuraavaksi askel vie Superfinaaliin, tapahtumaan, mitä yksikään artisti ei pilaa, ei edes se/ne joista en niin piittaa.
Raha haisee
11/04/2016
Rahalla ostetaan parhaita yhteen paikkaan. Kotkylän jengi ei pärjääkään. Juniorityö kärsii, miksi satsata junnuihin kun naapurin rahasetä ostaa junnut. Kun lopulta kukaan ei satsaa junnuihjin laji kuolee ja näivettyy.

Olisi ihan eri asia jos sitä rahaa kylväisi omiin junnuihin ja nauttisi pitkäjnteisestä juniorityöstä.

Raha ei tuo sitä onnea.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.