Jokerit ja HIFK löytyy jo, nyt tuli Blues salibandyyn

SBS Bluesilta löytyy jo Twitter-tili.

SBS Bluesilta löytyy jo Twitter-tili.
SBS Bluesilta löytyy jo Twitter-tili.

Tällä viikolla sosiaalisessa mediassa levisi kuva, josta kävi ilmi, että pääkaupunkiseudulle oli perustettu uusi salibandyseura, SBS Blues. Seuran Twitter-tilin profiilikuvassa komeili samalla nimellä operoivan jääkiekkoseuran logoa mukaileva tuotos. Pääkallo.fi otti selvää, mistä oikein on kysymys.

Bluesin perustivat kolmeen pekkaan Jokereissa tällä kaudella valmentanut Sami Martikainen, Roni Kiviharju ja Martin Herranen. Kyseiselle triolle kyseessä oli pitkäaikainen haave.

– Päätettiin pitkän unelman jälkeen lähteä toteuttamaan omaa toimintaa perustamalla oma seura. Pitkään tätä mietimme, kunnes huomasimme, että lähipiirissä on hyviä taustahenkilöitä ja valmentajia vapaana, Pääkallo.fi:n puhelimitse tavoittama Sami Martikainen kertoi.

Hommasta tulee väkisinkin mieleen Jokerit Salibandy, joka perustettiin vasta muutama vuosi sitten ja joka kantaa perinteikkään kiekkoseuran nimeä. Espoon Blues on ollut paljon pinnalla jääkiekon puolella viime aikoina edustusjoukkueensa vaikean taloustilanteen myötä. Onko SBS Blues siis täysin oma seuransa vai tekeekö se yhteistyötä jääkiekko-Bluesin kanssa, kuten logo antaa osviittaa?

– Emme ole tällä hetkellä minkään isomman seuran alaisia, mutta pyrimme kyllä jääkiekkoseura Bluesin kanssa yhteistoimintaan virittämällä jonkinlaista yhteistyötä. Mitään ei ole kuitenkaan vielä sovittu ja sen takia en voi asiaa enempää tässä avatakaan, Martikainen sanaili.

Nopealla aikajänteellä pystytetty SBS Blues pyrkii myös aloittamaan toimintansa edustustasolla mahdollisimman korkealta. Myös junioripuoleen aiotaan satsata saman tien ja try-out -tilaisuudet ovat pian edessä.

– Kyllä seura syntyi vähän kuin sormia napsauttamalla. Tässä ei monesta kuukaudesta puhuttu. Taustoille on hankittu jo nyt hyviä nimiä ja isoja kaloja pyritään naaraamaan vähän myöhemmin. Siihen, mistä divarista edustus aloittaa, en uskalla vielä sanoa, mutta siihen pyritään, että toiminta starttaa niin korkealta kuin mahdollista.

– Junnupuolella aiomme saada ehdottomasti ainakin A-, B- ja C-juniorit kasaan, minkä lisäksi edustuksen lisäksi muita miesjoukkueita jalkeille, sekä tietysti joukkueita tyttö- ja naispuolelle sama juttu. Tosissaan tässä lähdetään, eikä olla perustamassa mitään ”höpöhöpö”-seuraa, Martikainen selvensi.

Jokerit Salibandy pelasi päättyneellä kaudella miesten kakkosdivarissa. HIFK puolestaan nousi juuri ensi kaudeksi miesten Divariin.

29 comments

  1. Hienoa! saadaan kilpailija Campossa majailevalle ison brandin markinaali seuralle.

  2. Kolmas aprillipila kuukauden sisään. Salibandymaailmassa päivyri jätättää.. Alkaa mennä jo maku. Kaiken lisäksi käyttämättä on yhä kokonaan Espoon Hongan brändi. Voiko olla yhtään heikompaa brändiä salibandyyn kuin Blues jääkiekosta. Blues-brändi on sukeltanut viimeiset vuodet jääkiekonkin puolella.

  3. Huhujen mukaan Espoon Blues saa 2div. sarjapaikan Kgb Agentsilta, josta pelaajia heitetään syrjään.

  4. Mielenkiintoinen juttu. Hienoa saada kilpailua ja vaihtoehtoja Espoon salibandypiireihin. Logo on hieno, mutta onko vähän nopeasti väsätty niinkuin Pääkallokin kirjoitti tuotoksena. Herranen on kyllä poltellut siltoja joka seurassa jote jännä nähdä keskittyykö seuratyöhön vai leukojen räksytykseen?

  5. Jos alootettaas kuitenki sieltä alimmalta tasolta reiluuden nimissä 😉

  6. Jos et pärjää kuningas kiekossa, niin pelaat salibandyä. Jos viet kiekkojoukkueen konkkaan, niin perustat vain salibändyseuran…

  7. Miksei Espoon Blues voisi napata Kgb Agentsin paikkaa 2-divisioonasta, jos koko jengi siirtyy pois muihin seuroihin?

  8. Jos siirtyy kiekosta alasarjoihin säbään, niin en pidä silloin oikein menestyksekkäänä vaihtona sitä..

  9. Jokeritsalibandyllä ja SBS Bluesilla on yhtä vähän tekemistä jääkiekon kanssa kuin Kirkkonummen Rangersilla New York Rangersin kanssa. Mm. HIFK ja ILVES ovat logoineen päivineen aivan eri asia. Jokeritsalibandy ja SBS Blues ovat halpoja kopioita ja kalastelevat jäseniä nimellä&väreillä.

  10. Pakko on tässä kohtaa siirtyä alasarjoihin, kun kaikki d-junnuja vanhemmat pelurit lähti muihin seuroihin, mutta kyllä noillakin sählyn kakkosdivaria pystyy vielä pelaamaan. Jos nyt sattuu, että nousevat heti ekana vuonna divariin, niin joku tenniksen pelaaja tai eläkeläinen mukaan. Liigassa sitten pitää jo olla noiden kahden yhdistelmä…

  11. Se mitä mä pidän hienona, että jollain ihmisillä on vielä halua perustaa oma seuransa!! Mulla ei todellakaan ole. Ihan tarpeeksi seuratoimintaa tullut nähtyä vähän siellä ja täällä, että omalta kohdaltani katsomo ja puskista huutelu pääkallossa on paljon kivempaa:-D. Mutta ei nää Jaken tulemiset ja uudet seurat ole multa pois… Se toki ois plussaa, jos tota kakkosdivaria muokattaisiin, niin ettei puolet pelit ois ihan höntsää, niin ois enemmän vaihtoehtoja käydä kattelemassa kunnon pelejä. Pääkaupungissa kun noita kakkosen jengejä riittää… Mutta nykyisellään pitää aika valikoiva olla, että näkee kattomisen arvoista peliä tuolla tasolla.

  12. 2 divariin menevät valtti blues nimellä ja ryhmääkin kasassa jonkin verran jo. Lisäksi muita miesten divari porukoita on ja naisten joukkue. Junnuissa ainakin A-junnut.

  13. 80% pelaajista ja 100% toimihenkilöistä entisiä Jokerilaisia. Mielenkiintoisia kohtaamisia tiedossa ensi kaudella

  14. Utelias Jokeri kannattaisi miettiä mitä mätää on seurassa, kun noin suuri määrä pelaajia ja toimihenkilöitä vaihtaa maisemaa!

  15. Missä on kerrottu Jokereista lähteneiden pelaajien ”suuri määrä”? Noin niin kuin lukumääränä? Tuo Juuson mainitsema 80% voi tarkoittaa, että Bluesin kaikkiaan viidestä pelaajasta neljä on ex-jokereita ja 100% taas että seuran ainoa toimihenkilö on ex-jokeri. Prosenttien sijasta kappalemääriä kaipaisin.

  16. SBS Bluesin kotisivulla ”Yhteystiedot” kaikki 5 kpl viime kauden Jokereita (mm. Jokereiden miesten edustuksen ja A:n päävalmentajat). Jos oikein laskin niin 5/5 tekee kait 100%, vai?

  17. Juuso ei ole turhaan käynyt pitkän matikan tunneillaan, mutta montakos Jokeripelaajaa Bluesiin on mennyt. Luulisi narrien nyt viiden toimarin häipymisen vielä kestävän.

  18. Paroni muutama muu lähti vielä muualle. Mielenkiinnolla katsellaan mitkä joukkueet saavat kasaan. Tyttö joukkueet
    tais kai myös karahtaa kiville vaikka oli osaava valmennus olisiko syy taustoissa?

  19. Eiköhän jokainen osaa katsoa montako pelaajaa jokereista on tähän päivään mennessä lähtenyt ja mihin seuraan. Surullista katsella ”naapurikopin” meininkiä. Toivottavasti nousevat vielä.

  20. Tällä hetkellä näyttää bluesin edustus koostuvan viime kauden valtin, jokerit edustus ja jokerit 3div. sekoituksesta.. pääseekö tuolla pitkälle?

  21. Jonne eihän vaan kuningas salibandy Joni Toivola vaan ole mukana ?

  22. Onko mitään uutta ja jännittävää tähän seuraan liittyen? Twitterin mukaan edustusjoukkue jo muutaman treenipelinkin pelannut.