Liigat

Korsman luotsaa EräViikinkejä ensi kaudella – valmennuksen vahva taustaryhmä julki

20.04.
2016
0 Kommenttia
9
Liigat
Jyri Korsman on ensi kaudella EräViikinkien pääkäskijä. Kuva: Juhani Järvenpää

Jyri Korsman on ensi kaudella EräViikinkien pääkäskijä. Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erässä viime kaudella liigatason päävalmentajana debytoinut Jyri Korsman on EräViikinkien miesten salibandyliigajoukkueen päävalmentaja kaudella 2016–2017. Intohimoisena ja analyyttisena valmentajana tunnettu, erityisesti pelaajien keskuudessa arvostettu Korsman on valmentajaurallaan ollut voittamassa muun muassa nuorten maailmanmestaruutta keväällä 2015 ja Suomen mestaruutta Happeessa keväällä 2014.

– Tällainen projekti vaatii edistyksellistä ja nykyaikaista otetta. Me näimme Jyrin sellaisena valmentajana. Hänellä oli selkeä ajatus ja visio siitä, miten tämä työ pitää tehdä. Tämä vakuutti heti, että Jyri on oikea mies EräViikinkien päävalmentajan tehtävään, EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava toteaa.

– Se mikä tässä kiehtoo, on hemmetin iso haaste. Nyt ollaan luomassa jotain ihan uutta. Tässä on rajattomat mahdollisuudet tehdä jotain sellaista, mitä ei ole salibandyssa ennen tehty, Jyri Korsman sanoo.

Korsmanin tiimissä työskentelevät valmentajat Markus Huhtimo, Tomi Rastas, Joni Hiltunen ja maalivahtivalmentaja Tony Bäcksbacka. EräViikinkien miesten joukkueen fysiikkavalmentajina toimii kova kaksikko, amerikkalaisen jalkapallon Suomen maajoukkueen fysiikasta vastaava Sami Pesonen ja muun muassa suomalaisia NHL-kiekkoilijoita valmentava Jussi-Pekka Kurtti.

– Innolla odotamme hyvää yhteistyötä ja ennen kaikkea menestystä tällä tiimillä. Se mikä on pakko sanoa, niin tämä miesten valmennustiimi on todella kovasti töitä tekevä tiimi. Se pistää pitkiä päiviä menestyksen eteen, tiimi on todella nälkäinen. Uskon, että meidän pelaajamateriaalilla ja tällä valmennustiimillä meillä on menestymismahdollisuus, EräViikinkien manageri Kurre Westerlund sanoo.

– Valmentaminen on tiimityötä. Meillä on niin moniammatillinen ja taitava ryhmä, että nyt ollaan kovien asioiden äärellä. Kun katsoo näiden kavereiden osaamista, niin on mahtavaa päästä tekemään töitä heidän kanssaan, Korsman kehuu.

– Tämä porukka pystyy luomaan pelaajille sellaisen ympäristön jolla kaikki joukkueen potentiaali ulosmitataan ja pelaajien kehittyminen huomioidaan. Jos halutaan maksimoida mahdollisuus menestyä, vaatii se ison määrän erinomaisia. Tässä on hyvä sekoitus valmentajia, joilla on omat selkeät vahvuutensa ja syyt olla mukana tässä tiimissä. Halusimme löytää eri valmennusrooleihin parhaat tekijät ja mielestäni siinä onnistuimme, urheilujohtaja Naava jatkaa.

Siinä missä Tomi Rastas ja Joni Hiltunen työskentelivät päättyneellä kaudella Tapanilan Erän liigajoukkueen valmennustiimissä, oli pelaajana sekä Erää että Viikinkejä edustanut Huhtimo mukana Viikinkien valmennusryhmässä.

– Isona mahdollisuutena näen tämän. Olen edustanut pelaajana molempia seuroja ja valmentajana Viikinkejä, niin molempien seurojen tavat tehdä duunia on tiedossa. Työsarka on iso, mutta ei mahdoton. Tässä on mahdollisuus tehdä jotain isoa ja poikkeuksellista, Huhtimo hehkuttaa.

– Pitää muistaa, että tämä on uusi seura, jolla on myös uudet toimintatavat, mutta tietenkään emme lähde pyörää keksimään uudelleen. Pelaajille ja valmentajille pitää saada sellainen tunnelma ja tunne, että tässä ollaan uuden äärellä. Tähän ei voi tulla niin, että ”vanha tuttu ja turvallinen”. EräViikingit on varmasti Erän ja Viikinkien pelaajille myös tuttu ja turvallinen, mutta samalla aivan uudella tavalla dynaaminen, Huhtimo kuvailee.

EräViikinkien miesten liigajoukkueen kokoaminen käy jo kuumana. Ensimmäisten kiinnitysten (huippunimet Jani Kukkola, Tommi Aro ja Lauri Kapanen) jälkeen rakennustyö on edennyt vauhdilla, etenkin kun myös joukkueen valmennustiimi on saatu kasaan.

– Nyt kun pöytä on puhdas, niin se on ollut samalla todella iso mahdollisuus ja suuri haaste. Joukkuetta kasattaessa pitää ajatella myös joukkueen ryhmädynamiikkaa, eikä katsella pelkkää pistepörssiä. Joukkueella pitää olla myös jatkuvuutta ja tulevaisuutta. Nuoria ja nälkäisiä pelaajia pitää olla haastamassa kärkipään pelaajia, Korsman vihjaa EräViikinkien liigajoukkueen rakenteesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.