Juniorit

Lajikulttuuria avoimemmaksi ja monimuotoisemmaksi – Salibandyliitto julkaisi uuden yhdenvertaisuusohjelmansa

30.04.
2016
3 Kommenttia
1
Juniorit
Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi näkee yhdenvertaisuusohjelman tiekarttana ja konkreettisena työvälineenä kohti avoimempaa ja osallistavampaa laji- ja toimintakulttuuria. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi näkee yhdenvertaisuusohjelman tiekarttana ja konkreettisena työvälineenä kohti avoimempaa ja osallistavampaa laji- ja toimintakulttuuria. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliitto on julkaissut uuden yhdenvertaisuusohjelmansa, joka kattaa vuodet 2016-2019. Liitto haluaa korostaa ohjelman avulla kaikenlaisen pelaamisen arvostamista ja mahdollistamista.

Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti valtion liikuntaneuvoston kaudelle 2015–2019 yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaoston. Samalla vuonna 2015 uudistettu liikunta- ja yhdenvertaisuuslainsäädäntö velvoittaa liikuntajärjestöjä edistämään liikunnan ja urheilun yhdenvertaisuutta.

Salibandyliiton yhdenvertaisuusohjelma tarkastelee laajaa asiakokonaisuutta niin organisaation eri sektorien kuin työyhteisön toimintakulttuurin näkökulmasta. Lähtökohtana oli nykyisten käytäntöjen, vahvuuksien ja heikkouksien kartoittaminen yhdenvertaisuusraportissa.

– Mielestäni suunnitteluprosessissa kiteytyi salibandylle tärkeä tavoite kaikenlaisen pelaamisen arvostamisesta ja mahdollistamisesta. Se on avannut liiton sisällä keskustelua salibandylle tärkeästä aiheesta, joka on noussut laajempaankin keskusteluun liikunta- ja urheiluyhteisöissä, Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi toteaa.

Raportti osoitti, että yhdenvertaisuuden kokonaisvaltaisen edistämisen nähdään olennaisella tavalla linkittyvän Salibandyn strategiaan ja vuoteen 2028 ulottuvan Love the Way You Play -vision toteuttamiseen. Vision mukaisesti salibandyn lajikulttuuria halutaan kehittää entistä avoimemmaksi ja monimuotoisemmaksi.

– Oivalsimme, että salibandyssa on matkan varrella tehty monia hyviä asioita yhdenvertaisuuden edistämiseksi, mutta näkökulmassamme on toki laajentamisen varaa. Näenkin yhdenvertaisuusohjelman tiekarttana ja konkreettisena työvälineenä kohti avoimempaa ja osallistavampaa laji- ja toimintakulttuuria. Ohjelman julkaiseminen on hyvä alku, joka mahdollistaa toimeenpano- ja suunnittelutyön viemisen eteenpäin, Haaponiemi näkee.

Nyt julkaistu ohjelma on paitsi tietopaketti ja yhdenvertaisuuskeskustelun avaus myös konkreettinen toimenpideohjelma, joka kattaa Salibandyliiton kaikki toimintasektorit. Ohjelman tuloksia ja vaikutuksia seurataan ja arvioidaan säännöllisesti ja varsinainen yhdenvertaisuussuunnitelma toimenpiteineen tullaan päivittämään kalenterivuosittain.

Yhdenvertaisuusohjelmaan pääsee tutustumaan täältä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Tulevaisuus
30/04/2016
Salibandyyn tarvitaan miljonääri sijoittajia ja rikkaita joukkueen omistajia. Isoja sopimuksia ja sponsoreita. Pelaajille palkkaa ja järkeviä buisiness ideoita. Raha pyörittää maailmaa ja niin myös salibandyä. Isoja seuroja ja ammattimaisuutta tarvitaan. TV sopimukset jne. että kansa saadaan salibandyhulluksi niinkuin ruotsissa. Pieniä sääntö muutoksia ja muuta semmosta niin eiköhän tästä "sählystä" vielä saada olympialaji!

PS. Olen vain anonyymi kommentoija en herra kaikkitietävä
Jonsku
01/05/2016
Ei ruotsalaisetkaan mitenkään erityisen salibandyhullu kansa ole. Sähly on sielläkin varsin marginaalinen laji. Kaukana edellä menevät palloilulajit yleisön suosiossa.
Sulkapallo Salibandy Vuosaari
01/05/2016
Kehityksen mahdollistaja on suunnitelmallisuus ja katse tulevaisuuteen. Avoimuus on loistava arvo! Iso seura ei ole itseisarvo. Ammattitaitoisesti hoidetusta seurasta tulee iso, kun taas iso seura ei takaa ammattimaisuutta!
Aika tekee sen salibandylle ja ihmiset innostuvat lajista. Ei saa olla kiire!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.